![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poznańskie Sluby :D
byłam w solei
jest prześlicznie prawdziwa klasa nawet gościniec się umywa,ale cena ... znowu 180zł/para ale jest wiecej rzeczy niz w goscincu i fajne polozenie. jakies 140zł/os chcielibysmy przeznaczyc maks na os. a o hacjendzie na morasku ktoś słyszał? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Tak, byliśmy w Hacjendzie, nawet fajnie tam było, ale jest jedno ale
sadzają gości w takiej wąskiej szklarni, że niestety tańczy się praktycznie wzdłóż stołu na dość wąskiej powierzchni, jeśli liczyć stół i dwa rzędy krzeseł. Wyszło nam, że miejsca jest mało na 60 osób, a na mniej to już w knajpie krzywo patrzą. No i knajpa jest normalnie otwarta dla innych gości, nie ma tak, że rezerwują na wesele - weselnikom pozostaje tylko wspomniana szklarenka. Także nie polecam. Ja mogę od siebie dożucić zerknięcie do Lizawki w Antoninku. Zajazd jest duży, 120 zł od osoby, żarcia wbród...po remonie, w lesie...jak weszliśmy, od razu nam się spodobało, tylko termin trzeba tam rezerwować ze sporym wyprzedzeniem. Wrzucam linka do strony Lizawki http://www.lizawka.pl/index.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Ja zapytam o jubilera, którym miałby ładną biżuterię, pasująca do sukni ślubnej, ze srebra bądź z białego złota. Chciałabym mieć komplet na szyję i na rękę, coś w stylu popularnych mgiełek z perełek, tylko,że bardziej delikatne, moze z kamykami
![]() Byłam w Aparcie, Yes, Kruk i nic takiego nie mają; albo perły albo proste łańcuszki albo wielgachne kolie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny!
dzięki za pomoc- jak będziecie widzieć coś nowego w okolicy poznania to dawajcie znać. Jeśli chodzi o jubilera to ja chyba będę zamawiać coś u projektantki. Znam taką jedną, która sprzedaje też na allegro-i najlepiej znaleźć dostęp do takich osób które same robią takie rzeczy właśnie tam. tutaj macie fotkę tego co mi się podobało,zdjęcie jest niestety z innym kamieniem,ale ja bym chciała perły-nie wiem czy mi sie uda dodać to zdjęcie... W każdym razie mogę komuś dać namiary na autorkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Proponowalabym zajrzec do wspomnianego juz przez Ligie hotelu Szablewski w Srodzie:
www.szablewski.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Piękne
![]() ![]() Jak na razie kupiłam butki, takie tylko białe, bo z czubkami nie chciałam...w ogóle bidul w wyborze ślubnych butów. Chciałam pełne, a nie mieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
ciekawa ta fala z przodu,na zdjeciu wygladają jak kremowe,a piszesz że są białe
![]() świetny pomysł z tą kolią-u mnie niestety nie ma takiej tradycji... Ale ty się tego trzymaj! ![]() fajnie mieć coś co mieli twoi przodkowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Mozecie polecic jakis zespol z Poznania albo okolic? Licze na wasza pomoc i doswiadczenie, bo nie mozemy nic odpowiedniego poszukac :-( Z gory dzieki. Pozdrowionka M. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładny jest twój komplecik. Taverney, jeśli masz taką tradycję to się jej trzymaj, bo mało takich rzeczy w dzisiejszym świecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny
macie już wybrane suknie ślubne ? ![]() Ja chyba się zdecyduję jednak szyć, to co mi wpada w oko kosztuje jakieś 4-5 tysiąca. To szaleństwo wydać tyle kasy. Nie znacie kogoś kto umie uszyć suknię ślubną ??? ![]() oto moi faworyci jak narazie : |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Myslisz juz powoli Fuszerko nad sukienka? Jejciu ja wpierw musiałabym schudnac z 15-20kg bo takich duzych rozmairow nie robia he he he ale podoba mi sie taki fason sukienki jak na zdjeciu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
mnie również zawsze podobały się piękne stonowane suknie, jednak kiedy już ruszyłam na rajd po salonach, to mało która robiła takie wrażenie jak na zdjęciach, wyglądałam po prostu jak w ładnieszej sukni wieczorowej
![]() Dlatego też zaszalałam i wybrałam suknię w całości demetriosa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Ta sukienka ktora przedstawiłam ze mi sie podoba tez jest demetriosa -tylko nie mam wogole pojecia ile moze kosztowac...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ja już mam suknię, 22 idę na przymiarkę. Kosztowała mnie 1800 zł
model 931 T z salonu Elizabeth z Konina, a kupiona w Darze w Złotnikach, tam gdzie garnitury, w sumie to jest taka zwykła, ale ma niezwykle dużo uroku, jak ją ubrałam ![]() Jestem zadowolona z wyboru |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Ceny i modele demetriosa sa na stronce, a wybrany przez ciebie model
jest tutaj ![]() http://www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=28 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Poznańskie Śluby :D
[quote=maruuuda]Myslisz juz powoli Fuszerko nad sukienka?
Sukienka to najważniejsza rzecz- po mężu oczywiście ![]() Niedługo wyjezdzam zagranicę więc chcę poatrzeć co jest u nas bo jak nic nie znajde fajnego to będe tam szukać. Dlatego jutro wybieram się z moją psiapsiółką do salonu madonna, zobaczymy co tam mają ![]() no i jedziemy do Jaśminu w Owińskach i Atrium obejrzeć sale ![]() zdam relację. Ligia- nie ma za co dziękować z tym jubilerem. Może coś ci fajnego wysmyczy ![]() Dziewczyny, mam pytanie: Czy idac przymierzac suknie do salonu trzeba wziasc ze sobą buty ??? Czy oni mają jakieś modele i pożyczają do przymiarki? no i czy można porobić fotki w sukniach? ja się nie umiem decydować od razu. Dajcie znać jak to wygląda ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/ci-36471.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007063000700730.png Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:06 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
![]()
Witajcie Pyreczki.
Ja 12 sierpnia wychodze za mąż i chętnie sie podziele co i gdzie załatwialiśmy. Prawie każda rzecz, oprócz fotografów, była polecona i sprawdzona. - Wesele w "Chacie Wiejskiej", na Skórzewie na ul. Bratniej 10 (lokal jest stylizowany na starą karczmę w stylu chłopskim, jest w miare nowy, bardzo starannie urządzony) . Robi piorunujące wrażenie. - suknia szyta w salonie u Anny Lachor na ul. Strzeleckiej, jest sliczna, choc nie najtańsza ![]() - fotograf na sesje to ABC Foto, Stęszew, ul. Poznańska 16d - fotograf do kościoła SFV Swarzędz, Os. Kościuszkowców1a - kamerzysta firma CDA - garnitur kupiliśmy na deptaku w MM, niedaleko browaru - obrączki mamy od takiego małego jubilera ze św. marcina koło chińskiej restauracji, są inne niz wiekszość obrączek od zrzeszonych jubilerów takich jak yes, apart, kruk... - kwiaty zamawiam w małej kwiaciarni na ul. Fredry koło kiosku ruchu - samochód stroje sama, makijaz też, włosy robie u osiedlowego fryzjera - kwiaty do kościoła tez sama załatwiam RADA: dobrze jest nawiązac kontakt z parą biorącą ślub tego samego dnia, mozna rozłożyc koszty wystroju kościoła To tyle po krótce...Pozdro Ps. Buty na pierwsze przymiarki nie są potrzebne, poza tym w każdym salonie powinny byc takie dyżurne buciki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można robić fotki, ale wartałoby wcześniej uprzedzić, niż robić tajniacko w przymierzalni. Zazwyczaj mają suknie w jednym rozmiarze (standart 38) i takie wiszą na wieszakach i takie się przymierza. Ja przy wyborze tonęłam w zwałach materiału, takie mi były duże...ale wybrałam i mam nadzieję, że dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Halo
własnie wróciliśmy z objazdówki. Jaśmin już odpada kto chce zrobić wesele na przyszły rok- mają wszystkie terminy pozajmowane(czerwiec-lipiec-sierpien)!!!!! ![]() Wiec dolina bo lokal bardzo przyjemny,ceny dobre i cała reszta.Byliśmy akurat tuż przed ślubem-sala pięknie ustrojona. Atrium-w porównaniu z Jaśminem wypada blado.Po 3 rózyczki na stoikach i tak w ogóle biednie,a ceny takie średnie. Byliśmy jeszcze w Szafonierze w Puszczykowie,ale jakoś tak nie pytaliśmy o ceny lokal ciekawy ale brak mu jednego konkretnego stylu. No i byłam poprzymierzać suknie. Narazie doszłam do Madonny na głogowskiej no i się zakochałam. pierwsza to st.patrick model Duna cena uwaga- 4890 zł .... ![]() druga w której wyglądałam podobno najlepiej pronovias model Isla cena też mordująca 3500 zł ![]() więc narazie zostaje przy tym kroju tzw.syreny Tak więc mam mentlik w głowie,co gdzie i kiedy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
4890zł za sukienke ?????????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
No bo to są już takie snobistyczno-wypasione. Przyzwoite suknie można kupić już spokojnie za 1,5 d0 2000 zł, nie od razu demetriosa, ale niczym nie ustępujące, ani materiałem, ani ozdobami, ani jakością wykonania. Trzeba tylko się dobrze rozejrzeć. Czasem warto nawet podpatrzeć suknię jakieś droższej firmy i dać ją uszyć krawcowej, wychodzi to samo i o niebo taniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jeśli ktoś lubi metki to czemu nie ![]() z ciekawostek dodam ,że suknie te są szyte w Chinach a nie Mediolanie czy Paryżu ![]() Jeśli chcecie namiary na świetny zespół to chętnie polecę swój ![]() ![]() Jeśli chodzi o lokale to jest jeszcze fajny chyba pensjonat "Zacisze" na plewiskach podajże i jeden,którego nazwy zapomniałam ![]() Też wszystko zależy na ile osób wesele,bo jak powyżej 100-tak jak my szukaliśmy to nie ma zbyt dużego wyboru. Kto nie ma fotografa to też polecam mojego. Kamerzysty jeszcze nie mogę,bo jeszcze płytki nie mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden minus: było dość mało jedzenia obiadowego. Pyzy skończyły się zanim się zaczęły, z frytkami też było źle, no i brokuły takie jakieś rozgotowane i nieposolone, mało sałatek/surówek. Aha, i zupa pomidorowa-był na niej kleks bitej, słodkiej śmietany, co tak krótko mówiąc niezupełnie pasowało. Bardzo dobra garmażerka i ciasta. Kawa była niesmaczna, taka rozwodniona jakaś. Ale ogółem było bardzo przyjemnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Ja juz mam cos na oku,dodam iz na Starym Rynku i wcale nie drogo.
Ale narazie nic nie mowie aby nie zapeszac. W kazdym razie Zacisze sprawdze na plewiskach-podobno w tamtej okolicy jest duzo nowych restauracji i hoteli. W tym skorzewie-wysogotowie bylismy nazwya sie to tez chyba Zacisze,ale wlasciciel nie byl zbytnio zainteresowany abysmy u niego cos robili. Przyjal nas w jakiejs zabrudzonej norze-patrz jego biuro- i usadzil na kanapie z kocem,na ktorym bylo pelno kłaków od psa.Od razu podziękowaliśmy. Jesli chodzi o wystrój to troche ma pomieszane w tej knajpie.Sory że tak zwracam na to uwagę ale jestem plastykiem z zawodu i 1 wrażenie jest dla mnie najważniejsze.A tam jakieś kwiatki podwieszane,jakieś wiejskie elementy coś tam ... zbieranina bez pomysłu. Miejsce musi mieć jakis klimat a tam go nie ma. Jesli chodzi o suknie to strasznie podobają mi się te hiszpańskie z koronki,niestety jak pisałam są drogie. Tak więc będę polować na nie w komisach lub na allegro i dam do przerobienia (koszt max 300zł). A wszystkie suknie nowe sa i tak przerabiane na właścicielkę. Szukam też jakiś komisów które mogą mieć dość duży wybór sukienek tego typu-pokazuje wam 1 fotkę, suknia pronovias isla model z 2006r. Tyle ze dziwne jest ze ona na zywo wygląda zupełnie inaczej. Nie ma takiego mega długiego trenu,no i to coś wiązane z boku chce odszyć lub zawiązać inaczej, jest taka możliwość.Generalnie suknia ma kształt tzw syreny i jest dość wąska tren lekko się na dole rozszerza Piszcie jakbyście znały jakieś dobre komisy.O Darze coś słyszałam spojrze na stronke i pewnie tam się przejade. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Fuszerko-Suknia piękna-tak jak i modelka
![]() Nie wiem czy istnieją komisy z sukniami tylko tego typu,ale co 2 salon ma swój komis,więc musisz pochodzić,popytać,poogląd ać... Cały urok tej sukienki to krój i koronka,a nawet to wiązanie,którego bym nie wyrzucała...no ale jako plastyczka może patrzysz inaczej ![]() 1-allegro e-baye (wszelkich narodowości poza Polską,bo u nas allegro wygrywa ![]() 2-na głogowskiej są salony,które je sprowadzają i mają komisy 3-na strzeleckiej Gracja ma dużo w komisie i propozycji uszycia 4- Julia-na piekarach.tam chyba tylko szyją,ale mają ciekawe koronki i dobre krawcowe,więc uszyłyby pewnie super 5-Jedyny duży komis w jakim byłam to przy starym rynku ![]() ![]() 6-nie wiem czy można podawać nazwy forum ![]() poszukaj na gimbli i netwesele tam też dziewczyny sprzedają swoje suknie Fuszerko a kiedy ślub? Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:07 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
[quote=Taverney]No bo to są już takie snobistyczno-wypasione. Przyzwoite suknie można kupić już spokojnie za 1,5 d0 2000 zł, nie od razu demetriosa, ale niczym nie ustępujące, ani materiałem, ani ozdobami, ani jakością wykonania. quote]
Przesada, ceny w salonach są zbliżone, inaczej jest tylko w wypadku szycia u krawcowej, ale najpierw trzeba znać taką, która dobrze suknię uszyje... co do komisów, to podobały mi się suknie w Gracji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najdalej 4 miesiące wczesniej musze mieć suknie-jakbym niczego innego nie znalazla to tyle wczesniej trzeba zamowic taka sukienke w salonie.Ale to ostatecznosc.Na suknie chcialabym wydac max 2300 zł z dodatkami- buty,coś na głowę,biżuteria i bielizna.No ale zobaczmy jak wyjdzie. Najgorsze jest to że szyć całej sukni się boję- a jak nie wyjdzie? to zapłace tyle forsy i co ... Najpewniej kupić z salonu nawet numer za dużo a przeróbki to max 300 zł.Będę szukać ale na to jest jeszcze czas- tak się mówi, a potem...zima przyjdzie i wcale nie będzie mi się chciało latać po salonach. [quote=annLee]Fuszerko-Suknia piękna-tak jak i modelka ![]() Nie wiem czy istnieją komisy z sukniami tylko tego typu,ale co 2 salon ma swój komis,więc musisz pochodzić,popytać,poogląd ać... Cały urok tej sukienki to krój i koronka,a nawet to wiązanie,którego bym nie wyrzucała...no ale jako plastyczka może patrzysz inaczej ![]() modelka też piękna ja co prawda mam tylko 160 cm i jestem dość drobna bałam się że we wszystkim będę wygladać jak mała dziewczynka ... hehe Ale co prawda to prawda,nie ma co wymyślać i marzyć tylko iść poprzymierzać inne fasony i zobaczyć w czym jest dobrze. Bo zupełnie co innego widzieć katalog,a zupełnie co innego przymierzyć. To wiązanie jest fajne tyle że w oryginale nie leży tak ładnie jak na fotce.. unosi się do góry -coś będzie trzeba z nim zrobić-ale to najmniejszy problem. p.s. widzialam ze w cymberline mają wyprzedaże (na cyryla) niby od 1000 zł sezon się kończy więc wyprzedają,zaraz nowa kolkcja 2007 się pojawi
http://suwaczki.maluchy.pl/ci-36471.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007063000700730.png Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:08 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny w Zaciszu jest dosc drogo -moim zdaniem i baaaaaaaaardzo mało miejsca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
no to ja Wam podam orientacyjnie koszty mojego stroju:
Suknia ślubna (dwuczęściowa) model Elibabeth 931T - 1800 buty - 189 bielizna Lupo (stanik, stringi, pas do pończoch) - 169 pończochy gatta - 16 welon - 30 rękawiczki długie przed łokieć - 35 róża do włosów (prawdziwa) - 10 RAZEM 2249 zł a jeszcze podobał mi się kapelusz, amazonka z welonem za 230 zł, ale odpuściłam, bo to jest wydatek na jeden dzień i szaleństw na razie dość. A biżuteria będzie stara, rodzinna, także ten koszt u mnie odpada. Jakby się uprzeć, to można uzyskać bardzo dobry efekt już za 2 tysiące, bez fanaberii typu bielizna za tyle kasy itp. A kapelusz taki, tylko bez tych bamberskich perełek, zdjęcie trochę nieudane, bo w rzeczywistości kapelusik jest ładniejszy http://kristin.pl/kapelusze/slides/ks29.html Na wesele ok. 60 osób w sam raz, byłam, bawiłam się, nikt się nie obijał o siebie, a do syspozycji gości była jeszcze taka jakny altana przyległa do części jadalnej. Mało miejsca to jest dopiero na Morasku w Hacjendzie. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:09 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
A czy ktoś słyszał o kimś kto robił wesele w ,,POD PRETEKSTEM" ???
przy CK Zamek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.