![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: najładniejsze miasteczka na południu
Kłodzko
Karpacz Białka Tatrzańska Żywiec Nowy Sącz Przemyśl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Dot.: najładniejsze miasteczka na południu
Sanok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie
![]() Niedługo wraz z chłopakiem obchodzimy pierwszą rocznicę. Chcielibyśmy wyjechać na weekend w jakieś niezapomniane miejsce. Chciałabym, żeby to było miejsce zalesione, ciche, prawie bezludne, może górzyste, z potokami lub jeziorami - słowem 100% kontaktu z naturą. Intresowałoby mnie coś na kształt Augustowa lub Szczawnicy. Z góry dziękuję za sugestie ![]()
"Mężczyzna nie pyta o drogę. Mężczyzna to cisza, a potem oklaski. Mężczyzna to pudełko, do którego kobiety bezmyślnie wrzucają swoje marzenia. A potem mają pretensje, że później wyjmują coś nieco innego niż to, co włożyły do środka. I tłuką na oślep: miałeś być inny!" A. Drotkiewicz, Teraz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najpiękniejsze zacisze w Polsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Najlepsza wycieczka W Polsce na jakiej byłyście
witam Was dziewczynki
![]() Najlepsza wycieczka w Polsce. Interesuje mnie gdzie, co zwiedzałyście, na ile dni, jeśli pamiętacie to i z jakiego biura podróży. Bardzo prosaze o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsza wycieczka W Polsce na jakiej byłyście
Jako młodzi mobilni sami zorganizowaliśmy sobie wycieczkę w zeszłe wakacje bez pomocy biura podróży - szlakiem zabytków techniki górnego śląska. Można sprawdzić jakie obiekty wchodzą w skład szlaku ale wg mnie warto było się udać. Oblecieliśmy niektóre obiekty trochę za szybko jak na mój ciekawski gust ponieważ poświęciliśmy na to piątek, sobotę i niedzielę
![]() Duże wrażenie na mnie zrobiła wieża radiowa w Gliwicach - najwyższa konstrukcja drewniana na świecie, osiedle robotnicze Nikiszowiec w Katowicach znane z wielu filmów. Nocowaliśmy w Pszczynie w ośrodku PTTK blisko rynku 100 zł za pokój 2 os. w Pszczynie znajduje się Muzeum Prasy Śląskiej. Dla dusz industrialnych wyprawa jest bardzo klimatyczna i szczerze polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie wyprawa pociągami, z biletem weekendowym, bez patrzenia na to gdzie się dojedzie. Zdecydowanie polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Potwierdzam wasze odczucia. Też uważam, że najlepsza wycieczka to po pierwsze, wycieczka organizowana we własnym zakresie, po drugie podróż pociągiem.
Organizując wycieczkę samemu jest wiele frajdy z calego planowania. Pomimo sympatii do podróżowania pociągiem najlepsze wycieczki na jakich byłam to tygodniowy pobyt w Białymstoku oraz pięć dni spędzone na Hali Miziowej. Białystok wybrałam ponieważ nigdy nie byłam w Polsce północno-wschodniej. Ach te krajobrazy ![]() Hala Miziowa to miejsce również wyjątkowe. Znajduje się tam schronisko odseparowane pożądnie od cywilizacji. Widoki są powalające. Dwa dni z rzędu można było zobaczyć Kraków. Pilsko jest rzut beretem, a z niego rozciąga się fascynujący widok. Jednakże największym dobrem był odpoczynek. Cisza i spokój ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Jak do tej pory najmilej wspominam wycieczkę w Góry Stołowe. Podróż "na własna rękę" pociągiem, nocleg w Kudowie Zdrój w OSiR - warunki jak za 25 zł za dobę zadowalające
![]() ![]() ![]() Z polskich większych miast najbardziej lubię i polecam Wrocław, jego Stary Rynek, Ostrów Tumski, Zoo i Hale Ludową, fontanny za nią, Ogród Japoński ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-09
|
Najmilej wspominam wycieczkę do szczecina, jeszcze z czasów liceum. Wypchane plecaki, namioty i parę groszy w kieszeni... Plan był na Wały Chrobrego, Czerwony Ratusz, Zamek Książąt Pomorskich, no i... morze oczywiście. Człowiek robił co mógł by dobrze się bawić i nie liczyć z kasą, której było jak na lekarstwo... Tak mile wspominałam tamten wypad, że w zeszłym roku pojechałam znów odwiedzić stare kąty, zobaczyć co się zmieniło przez te kilka lat i przypomnieć sobie szczenięce lata beztroski... Tym razem byłam już z rodziną więc namiot odpadł na przedbiegach. Byliśmy w bardzo przytulnym hotelu przy Dworcowej, który mogę polecić ze względu na super restaurację: http://☠☠☠☠☠☠☠/Jf7XV W każdym razie chciałam powiedzieć, że miasto dalej ma swoją magię jak te kilka lat temu... Zdecydowanie bardziej wolę przejść się jego ulicami niż leżeć na zatłoczonej plaży gdzieś w Łebie. Ale każdy woli co innego...
Edytowane przez celnineczka Czas edycji: 2012-05-15 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
hmmm
objazdówka po morzu ![]() kiedyś była taka możliwość opłynąć wybrzeże. czy ktoś również z tego skorzystał? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najpiekniejsze miejsce w Polsce
Ja też polecam Jurę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Jakie miejsce w Polsce polecacie na podróż poślubną?
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Kluczowe pytanie to kiedy chcecie jechać? Jeśli zimą to polecałabym jednak wybrać się jednak do czeskiej Pragi, to niezwykłe miasto, bardzo romantyczne. Albo do Budapesztu
![]() ![]() ![]() A jeśli koniecznie w Polskę chcecie jechać, to pojechałabym do Wrocławia, zależnie od której strony byście jechali - zwiedzając zabytki i ciekawe miejsca wielkopolskiego i lubuskiego bądź z drugiej strony - Jurę właśnie. Tylko nie pisz, że jesteście z Wrocławia albo z południa :P Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2012-11-24 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Nie morze, ani nie góry. Jeziorko z atrakcjami
Macie jakieś pomyśły gdzie można spędzić tegoroczne wakacje??? Nie mam ochoty w góry bo nie lubie łazić, nad polskim morzem byłam, szału nie ma pogoda się zmienia 5 razy dziennie, woda zimna.... .
Chciałabym pojechać nad jakieś czyste jeziorko, nad takie z fajnymi atrakcjami, tak żeby było coś do roboty w dzień i w nocy, dyskoteki, bary itd itp. Byłam 2 razy w Okuninką, i szukam czegoś innego, żeby nie jeżdzić co roku w to samo miejsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Najciekawsze WYDARZENIA KULTURALNE Polska 2013
Myślę,że warto się podzielić informacją o wydarzeniach kulturalnych w całej Polsce.
Mile widziane wszelkie jarmarki, festyny, święta miast itp. Kilka ode mnie: LIPIEC 6-7 lipca – Jarmark Jagielloński i Międzynarodowy Turniej o Miecz Zawiszy Czarnego - Sandomierz SIERPIEŃ 15-18.08. Jarmark Jagielloński - Lublin 16-18.08. Dymarki Świętokrzyskie - Św. Krzyż WRZESIEŃ 6-8.09. Europejski Festiwal Smaku - Lublin Edytowane przez ricca166 Czas edycji: 2013-09-06 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
damn good coffee
|
Dot.: Najciekawsze WYDARZENIA KULTURALNE Polska 2013
5-7 lipca, festiwal Inne Brzmienia, też Lublin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Na weekend do Giżycka- pytanie
Hej
![]() Zależy mi żeby było niedaleko kanału giżyckiego, plaży miejskiej. Będę wdzięczna za każdą pomoc ![]()
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Dot.: Na weekend do Giżycka- pytanie
Szukałam też noclegu w Giżycku, tylko dla 3 osób... Dość trudno coś znaleźć ciekawego, zaproponowałabym tam, gdziee znalazłam, ale cena na 1 osobę wyjdzie za wysoka.
Spróbuj może jeszcze obczaić portale: wimdu i airbnb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.