Najpiekniejsze miejsce w Polsce - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 21:59   #31
pumas
Zakorzenienie

Dot.: najładniejsze miasteczka na południu

Kłodzko
Karpacz
Białka Tatrzańska
Żywiec
Nowy Sącz
Przemyśl
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 18:41   #32
MaRcIuLkA
Rozeznanie

Dot.: najładniejsze miasteczka na południu

Sanok
MaRcIuLkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 17:09   #33
Niesprecyzowana
Raczkowanie

Question Najpiękniejsze zacisze w Polsce.

Witajcie

Niedługo wraz z chłopakiem obchodzimy pierwszą rocznicę. Chcielibyśmy wyjechać na weekend w jakieś niezapomniane miejsce. Chciałabym, żeby to było miejsce zalesione, ciche, prawie bezludne, może górzyste, z potokami lub jeziorami - słowem 100% kontaktu z naturą. Intresowałoby mnie coś na kształt Augustowa lub Szczawnicy.

Z góry dziękuję za sugestie
"Mężczyzna nie pyta o drogę. Mężczyzna to cisza, a potem oklaski. Mężczyzna to pudełko, do którego kobiety bezmyślnie wrzucają swoje marzenia. A potem mają pretensje, że później wyjmują coś nieco innego niż to, co włożyły do środka. I tłuką na oślep: miałeś być inny!"

A. Drotkiewicz, Teraz
Niesprecyzowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 14:49   #34
Yani
Raczkowanie

GG do Yani
Dot.: Najpiękniejsze zacisze w Polsce.

http://www.uroczyskohalin.webpark.pl/index.html
Yani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 12:28   #35
bijoum
Raczkowanie

Najlepsza wycieczka W Polsce na jakiej byłyście

witam Was dziewczynki
Najlepsza wycieczka w Polsce. Interesuje mnie gdzie, co zwiedzałyście, na ile dni, jeśli pamiętacie to i z jakiego biura podróży. Bardzo prosaze o pomoc
bijoum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 18:02   #36
Ostre wasabi
Zadomowienie

Dot.: Najlepsza wycieczka W Polsce na jakiej byłyście

Jako młodzi mobilni sami zorganizowaliśmy sobie wycieczkę w zeszłe wakacje bez pomocy biura podróży - szlakiem zabytków techniki górnego śląska. Można sprawdzić jakie obiekty wchodzą w skład szlaku ale wg mnie warto było się udać. Oblecieliśmy niektóre obiekty trochę za szybko jak na mój ciekawski gust ponieważ poświęciliśmy na to piątek, sobotę i niedzielę
Duże wrażenie na mnie zrobiła wieża radiowa w Gliwicach - najwyższa konstrukcja drewniana na świecie, osiedle robotnicze Nikiszowiec w Katowicach znane z wielu filmów. Nocowaliśmy w Pszczynie w ośrodku PTTK blisko rynku 100 zł za pokój 2 os. w Pszczynie znajduje się Muzeum Prasy Śląskiej.
Dla dusz industrialnych wyprawa jest bardzo klimatyczna i szczerze polecam
Ostre wasabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 08:05   #37
LordWiliam
Raczkowanie

Zdecydowanie wyprawa pociągami, z biletem weekendowym, bez patrzenia na to gdzie się dojedzie. Zdecydowanie polecam!
LordWiliam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 18:33   #38
katarzynasocinska
Przyczajenie

Potwierdzam wasze odczucia. Też uważam, że najlepsza wycieczka to po pierwsze, wycieczka organizowana we własnym zakresie, po drugie podróż pociągiem.

Organizując wycieczkę samemu jest wiele frajdy z calego planowania.

Pomimo sympatii do podróżowania pociągiem najlepsze wycieczki na jakich byłam to tygodniowy pobyt w Białymstoku oraz pięć dni spędzone na Hali Miziowej.

Białystok wybrałam ponieważ nigdy nie byłam w Polsce północno-wschodniej. Ach te krajobrazy Białystok wspaniałe miasto i wspaniali ludzie.

Hala Miziowa to miejsce również wyjątkowe. Znajduje się tam schronisko odseparowane pożądnie od cywilizacji. Widoki są powalające. Dwa dni z rzędu można było zobaczyć Kraków. Pilsko jest rzut beretem, a z niego rozciąga się fascynujący widok. Jednakże największym dobrem był odpoczynek. Cisza i spokój

Pozdrawiam.
katarzynasocinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 17:33   #39
Matzi34
Przyczajenie

Jak do tej pory najmilej wspominam wycieczkę w Góry Stołowe. Podróż "na własna rękę" pociągiem, nocleg w Kudowie Zdrój w OSiR - warunki jak za 25 zł za dobę zadowalające troszkę z dala od miasta, ale spacerkiem spokojnie można się przejść. Zwiedziliśmy Szczeliniec wielki i Błędne skały - dla mnie coś mega cudownego i fantastycznego dodatkowo Szlak rękodzieła ludowego, Kaplica czaszek w Czermnej, sama Kudowa jest bardzo urokliwym miastem. Park zdrojowy - miejsce gdzie można w ciszy i spokoju się zrelaksować. Poza Kudową polecam Bieszczady. Połoniny, Zaporę na Solinie, jak i mniejszą w Myczkowcach, Sine Wiry, Jeziorka Duszatyńskie i wiele wiele innych miejsc, których w Bieszczadach odkrywa się zupełnie przypadkiem
Z polskich większych miast najbardziej lubię i polecam Wrocław, jego Stary Rynek, Ostrów Tumski, Zoo i Hale Ludową, fontanny za nią, Ogród Japoński
Matzi34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 14:11   #40
celnineczka
SPAMER
Nieopłacona reklama

Najmilej wspominam wycieczkę do szczecina, jeszcze z czasów liceum. Wypchane plecaki, namioty i parę groszy w kieszeni... Plan był na Wały Chrobrego, Czerwony Ratusz, Zamek Książąt Pomorskich, no i... morze oczywiście. Człowiek robił co mógł by dobrze się bawić i nie liczyć z kasą, której było jak na lekarstwo... Tak mile wspominałam tamten wypad, że w zeszłym roku pojechałam znów odwiedzić stare kąty, zobaczyć co się zmieniło przez te kilka lat i przypomnieć sobie szczenięce lata beztroski... Tym razem byłam już z rodziną więc namiot odpadł na przedbiegach. Byliśmy w bardzo przytulnym hotelu przy Dworcowej, który mogę polecić ze względu na super restaurację: http://☠☠☠☠☠☠☠/Jf7XV W każdym razie chciałam powiedzieć, że miasto dalej ma swoją magię jak te kilka lat temu... Zdecydowanie bardziej wolę przejść się jego ulicami niż leżeć na zatłoczonej plaży gdzieś w Łebie. Ale każdy woli co innego...

Edytowane przez celnineczka
Czas edycji: 2012-05-15 o 14:15
celnineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 13:30   #41
niestereotypowa88
Raczkowanie

hmmm
objazdówka po morzu
kiedyś była taka możliwość opłynąć wybrzeże.
czy ktoś również z tego skorzystał?
niestereotypowa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 14:00   #42
indie88
Przyczajenie

Dot.: Najpiekniejsze miejsce w Polsce

Ja też polecam Jurę Piekny Złoty Potok, tajemniczy Ogrodzieniec i przytulny Ojców. Zwiedzać, zwiedzać, zwiedzać!!!
Stary 2012-11-23, 15:03   #43
CheColada
Rozeznanie

Jakie miejsce w Polsce polecacie na podróż poślubną?

Zapraszam do obejrzenia naszych Pluszaków

Coś nowego
CheColada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 15:01   #44
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CheColada Pokaż wiadomość
Jakie miejsce w Polsce polecacie na podróż poślubną?
Kluczowe pytanie to kiedy chcecie jechać? Jeśli zimą to polecałabym jednak wybrać się jednak do czeskiej Pragi, to niezwykłe miasto, bardzo romantyczne. Albo do Budapesztu Teraz jest wiele promocji na hotele w Węgrzech właśnie, wychodzi w okolicach 100 zł za noc.

A jeśli koniecznie w Polskę chcecie jechać, to pojechałabym do Wrocławia, zależnie od której strony byście jechali - zwiedzając zabytki i ciekawe miejsca wielkopolskiego i lubuskiego bądź z drugiej strony - Jurę właśnie. Tylko nie pisz, że jesteście z Wrocławia albo z południa :P

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2012-11-24 o 15:03
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-27, 11:10   #45
lolq01
Raczkowanie

GG do lolq01
Nie morze, ani nie góry. Jeziorko z atrakcjami

Macie jakieś pomyśły gdzie można spędzić tegoroczne wakacje??? Nie mam ochoty w góry bo nie lubie łazić, nad polskim morzem byłam, szału nie ma pogoda się zmienia 5 razy dziennie, woda zimna.... .
Chciałabym pojechać nad jakieś czyste jeziorko, nad takie z fajnymi atrakcjami, tak żeby było coś do roboty w dzień i w nocy, dyskoteki, bary itd itp. Byłam 2 razy w Okuninką, i szukam czegoś innego, żeby nie jeżdzić co roku w to samo miejsce
lolq01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 14:01   #46
ricca166
Wtajemniczenie

Najciekawsze WYDARZENIA KULTURALNE Polska 2013

Myślę,że warto się podzielić informacją o wydarzeniach kulturalnych w całej Polsce.
Mile widziane wszelkie jarmarki, festyny, święta miast itp.
Kilka ode mnie:
LIPIEC
6-7 lipca – Jarmark Jagielloński i Międzynarodowy Turniej o Miecz Zawiszy Czarnego - Sandomierz
SIERPIEŃ
15-18.08. Jarmark Jagielloński - Lublin
16-18.08. Dymarki Świętokrzyskie - Św. Krzyż
WRZESIEŃ
6-8.09. Europejski Festiwal Smaku - Lublin

Edytowane przez ricca166
Czas edycji: 2013-09-06 o 23:17
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 14:24   #47
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Najciekawsze WYDARZENIA KULTURALNE Polska 2013

5-7 lipca, festiwal Inne Brzmienia, też Lublin

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 11:00   #48
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19
Na weekend do Giżycka- pytanie

Hej Macie może jakieś sprawdzone miejsca, gdzie można wynająć pokój na jakieś 3 dni w Giżycku? Jest tylko problem- potrzebny jest dla jednej osoby. Dzwoniłam w kilka miejsc,ale okazuje się, że gdybym chciała sama wynająć to musiałabym płacić jak za 2 osoby, więc nie za bardzo się opłaca. Koszty- góra 50 zł za dobę.

Zależy mi żeby było niedaleko kanału giżyckiego, plaży miejskiej.

Będę wdzięczna za każdą pomoc
Stary 2014-07-30, 13:24   #49
secondcoming
Przyczajenie

Dot.: Na weekend do Giżycka- pytanie

Szukałam też noclegu w Giżycku, tylko dla 3 osób... Dość trudno coś znaleźć ciekawego, zaproponowałabym tam, gdziee znalazłam, ale cena na 1 osobę wyjdzie za wysoka.

Spróbuj może jeszcze obczaić portale: wimdu i airbnb
secondcoming jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości