![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla kogo Chanel 19?
Cytat:
No rzeczywiście ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie.
Te królewskie zwierzęta bowiem wiedzą, co dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Może to z powodu tęsknoty za tymi atrybutami a może z powodu podobieństwa do futrzaków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeszcze zaraz wyjdzie, że opisałem siebie. ![]() Po prostu Chanel No 19 przywodzi mi skojarzenia z takimi cechami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Znów przerywam okres milczenia. Bo w zasadzie nie wiem, gdzie napisać o swoich rozterkach
![]() Otóż zastanawiam się, czy jest jakiś zapach który byłby nieco podobny do Chanel 19. Jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cristalle Chanel- EDP- jeśli masz ochotę na dużo więcej cytrusów. Trussardi Donna też mi nieco 19 przypomina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Nieco podobny do dziewiętnaski jest Masumi Coty i Declaration Cartiera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Pozostałe nuty Dziewiętnastki mogłyby dla mnie nie istnieć. ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Drogie Wizazanki
Mam dylemat. Zastanawiam jak się nad kupnem Chanel no 19, i nie umiem się zdecydować, którą wybrać wersje edt, czy edp ? Dziś podczas testowania na lewym nadgarstku miałam edt, na prawym edp. Edt szybciej uwolniło te nutę, która tak mi się podoba, z kolei zapach szybciej wywietrzał, a edp godzine czasu dusiło mnie zanim pojawiły się te uwielbiane nuty, i zapach pozostał dłużej. Co byście wybrały w takim przypadku? Z góry dziękuje za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chanel 19 jest moim zdaniem przepiękny, charakterystyczny i wytworny - lecz dziś już bardzo "niemodny", fakt ma w sobie "babcine" nuty. Używała go namiętnie legendarna spikerka, Edyta Wojtczak - chłodna blondynka. I z nią z pewnością się znakomicie komponował ten zapach ![]() Rzeczywiście, Masumi ma podobną goryczkę jak 19. Choć generalnie 19 to upiornie słodki zapach, świdrujący w nosie. Jeśli się upierasz, wybierz EDP. Za tak wysoką cenę trwałość wygrywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Kroliczku, zgodzę się z tym, że "przepiękny, charakterystyczny i wytworny ", ale że nie modny? , dla mnie to jak klasyk, jak mała czarna. Straszna strata, że nowości, które się pojawiają są to delikatne kwiatki i ulotne, znikają ze skóry, nie pozostawiając nawet delikatnego wspomnienia na skórze (Tu przykład Idylle). Gdyby teraz się pojawiły Chanel 19, może nie kojarzyłby się niektórym z babcinym zapachem tylko z wytwornością. Ja własnie go tak odbieram, jako zapach dostojny, odważny z charyzmą. Tylko pyt. EDT czy EDP?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie jest to słodycz typu Flowerbomb czy inne "czarne porzeczki" rzecz jasna, o nie!!! 19-ka wg mojego nosa to słodycz leśna, ostro-ulepkowa. Ma też jakby coś syntetycznego w sobie... albo zimnego troszkę... nie należy do zapachów "świeżych" absolutnie... nawet powiedziałabym ze w większej ilości jest ciężkawy... Oczywiście że to klasyk i pamiętam jak pod koniec lat 80 był przedmiotem pożądania wielu kobiet. Mawiały: o, te, to prawdziwie francuskie perfumy! Był podobnie popularny jak Anais Anais na przykład... Teraz rzadko kto kocha Anais Anais, które miałam na swoim ślubie na początku lat 90. Teraz już bym ich nie kupiła (sama mając czterdziestkę) gdyż tak jakby wydaja się nie na czasie. Mam wiele pięknych znajomych, ledwie po 20-ce, a używają modnych obecnie (choć pospolitych) I Love Love, Light Blue, różnych Escad czy Idole. Świetnie to współgra z ich świeżą urodą. ![]() Rzecz jasna cieszę się że młode wizażanki doceniają Chanel 19, gdyż to jeden z moich kultowych zapachów. Może kiedyś do niego wrócę, kto wie? Na razie ta mocna zielona słodycz nie kusi mnie, a wręcz kojarzy się z pewexowskimi czasami ![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-03-19 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie 19 to też przede wszystko gorycz i zielsko. Optowałabym za EDT, EDP jest trudna do zniesienia, a perfumy to już...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Dodam jeszcze że w swojej "poradzie" mam na myśli iż młoda, jak świeżo rozkwitły kwiat dziewczyna moim zdaniem nie współgra ze "staroświeckim" nieco i ciężkawym zapachem
![]() Ja sama ładnych kilka lat temu jak zakochałam się w Romie, słyszałam komentarze "za młoda pani na takie perfumy! dla pani najlepsze Issey Miyake czy inne oceaniczne, albo słodkie". Przy Opium to już w ogóle... A 19 jest starodawna - mi się kojarzy jak napisałam powyżej z czarującą panią w średnim wieku (p. Edyta W.) - no ale, wiem, każdy używa co go zachwyca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
No i kupiłam EDT
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję, niech się dobrze nosi. EDT chyba podoba mi się bardziej.
![]() |
#51 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() i ja ponownie napisze, ze nie rozumiem takiego szufladkowania ![]() owszem, zdarza mi sie rzec, ze dane perfumy maja nute "babciowata", acz po prostu ta nuta, widac, kompletnie mi nie lezy, w przeciwnym razie z radoscia bym owa babciowatoscia sie spowijala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja także go nie rozumiem. Moim zdaniem większe znaczenie ma generalnie styl danej osoby. Ja mam 26 lat, ale ubieram się elegancko, głównie na czarno, dość ostro się maluję i noszę złotą biżuterię, z diamentami (nie imitacje) i uważam, że absolutnie pasuje do mnie i 19 i 5 Chanel... Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza Czas edycji: 2010-10-17 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witam, witam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Posiadam i używam Chanel 19 (edp). Ona jest inna. Nie staromodna, czy babcina. Po prostu inna. I jeśli ktoś ma ochotę nosić tę chanelkę, jest mu z nią wygodnie - to wszelkie dyskusje o wieku, czy preferowanym stylu ubierania się noszącej/ego - są bezprzedmiotowe (ale ta akurat formuła dotyczy wszystkich zapachów). Tu jestem bardzo liberalna.
Swą ponadczasowość i bezgraniczność zawdzięcza temu, że współgra zarówno z klasyczną, dojrzałą elegancją, jak i pewną nonszalancją oraz odwagą właściwą młodości. Ja swoją 19 noszę niezobowiązująco, bez zadęcia, które dodaje temu zapachowi (i przy okazji mnie samej) niepotrzebnej powagi. Na przykład zamaszystej, letniej sukni przyda świeżości, ale i stylu. Czerwona szminka nie jest konieczna, wystarczy subtelny błysk na ustach. Myślę, że przyda się spojrzeć na 19 z odmiennej perspektywy. Znaleźć jej inne miejsce w perfumeryjnym dekalogu. To ją uwspółcześni i na nowo zdefiniuje - jest tego warta. Fajnie, że wciąż odkrywana jest od nowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
myślałam, żeby taka kupić mojej mamie, w sumie nie wiem jej kupć może wy macie jakieś pomysły??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Przymierzam sie do 19-ki juz ktorys raz, ale mysle, ze jeszcze nie pora na ten zapach. Lubie szypry, ale ten wydaje mi sie jednak zbyt zobowiazujacy. Mimo, ze tez jestem liberalna w kwestii zapachow, to jednak uwazam, ze czasami zapach jest na tyle osobliwy, ze wymaga odpowiedniego stylu i oprawy. Chociaz, kiedy wyniucham cos na kims, raczej rzadko zastanawiam sie nad tym, czy dane perfumy pasuja do sukienki tej osoby czy np. futerka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
19stka jest niesamowita, prześwietnie zrobiona, nie mogę wyjść z podziwu dla jej konstrukcji (mam wersję jeszcze sprzed reforumulacji, która ponoć miała miejsce w 2011). Dla kogo? Moim zdaniem to zapach lekkiej, ale niewymuszonej elegancji, idealny do koszul
![]() I to prawda z tymi kotami - tzn. awatarami z kotami osób, które lubią 19stkę ![]() Na codzień wolę słodkości, ale 19stka przydaje się na niektóre ważniejsze wyjścia czy spotkania, na pewno pomaga poczuć się kommpetentnie. Dobrze się w niej czuje, zresztą już przy pierwszych testowych psikach na nadgarstki, poczułam, że dała mi MOC. ![]() Zapach "prawdziwych perfum" (a nie słodkich kompocików, delikatnych kwiatuszków czy ciasteczek - choć takie zapachy bardzo lubię ![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Na wszelki wypadek zamówiłam sobie odlewkę 2 ml :P wczoraj przyszła... i wsiąkłam
![]() ![]() Mam 22 lata i teoretycznie nie zarabiam aż tyle, by pozwolić sobie choć na edt - czy warto kupić na allegro? Porównywałam ceny ( np 140 zł / 50 ml - allegro, tester w sklepie internetowym 190 zł / 100 ml ). Kusi mnie oferta z allegro, może uda mi się dogadać na "raty", ale z kolei się boję, że kupię jakąś podróbkę ;/ co radzicie?
![]() |
#60 | |
El Cumpleaños Secreto
|
Cytat:
Powodzenia w poszukiwaniach ![]() BTW Koty faktycznie lubią 19 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.