Zwiazki mieszane - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-08-16, 15:34   #31
peopeo
Rozeznanie

Dot.: Zwiazki mieszane

Ale jak to wyglada naprawdę, bo raz mowisz, że on jest praktykujacy a potem piszesz, że wierzacy bardzo nie jest, te dwie wypowiedzi sobie przeczą
peopeo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-16, 15:38   #32
Pantsonfire
Raczkowanie

Niby jest wierzacy, ale nie jest to tak od A do Z. Wytlumacze to ma swoim przykladzie wierze, obchodze swieta, modle sie. Ale duzo sie tez nie zgadza. Ani cnoty dla meza nie trzymalam, zamieszkalam z nim przed slubem, niedziele w kosciele zdarza sie opuscic. Z nim jest tak samo
Pantsonfire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-16, 16:26   #33
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Skoro on taki średnio wierzący to po co mu ten muzułmański sl ub z Tobą?
Uk to nie jest muzułmański kraj nikt was palcami pokazywać nie bedzie skoro nikt się nie przejmuje ze on nie praktykuje tak.jak powinien
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-16, 16:52   #34
peopeo
Rozeznanie

Potrzebny po to by zacząć praktykować... na serio... to coś jak u nas katolików spowiedź z całego życia. Przyznajesz się do grzechów, bo sercem rozumiesz, że je popelnilas i naprawdę pragniesz przebaczenia i realnie oczekujesz od siebie poprawy, zmiany stylu życia.dlatego mówię, że to nie będzie spacerek
Stary 2018-08-16, 17:01   #35
Konto usunięte

Pewnie ty wiesz wiecej na ten temat .
W każdym razie mysle ze autorka za bardzo się spieszy ze wszystkim i powinna raczej ciebie posłuchać bo jeszcze gorzko może zaplakac i to nie dlatego że rodzina nie cieszyła się na slubie
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-16, 17:26   #36
peopeo
Rozeznanie

Z tego co obserwuje to ciśnienie na ślub zawsze ma drugie dno. Chodzi o zaczepienie się w europie. Autorko, czy twój facet to ten sam który utrzymywal kontakt z byłą? Bo po twoich wątkach widać, że coś jest dziwnego w tym panu, przynajmniej ja dziwnie go odbieram, bo z tego co zdążyłam zaobserwować to właśnie ci mało religijni jak twój chłopak, ze związkami na koncie, liberalni, potem szukają sobie młodych dziewic na matki dla ich dzieci... oby się moje obawy nie sprawdzily, miej oczy szeroko otwarte

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Xfrida problem w tym, że kobiety przestają racjonalnie myśleć jak usłyszą słowo "ślub". W związkach z muzułmanami to szczególnie częste zjawisko, bo my inaczej podchodzimy do małżeństwa, dla nas taka deklaracja ma wielką powagę i moc, dla nich to nic nie znaczące deklaracje. Ot, różnice kulturowe. Jedno tylko mnie denerwuje - dziewczyny biorą się w mig za śluby bo jakoś to będzie... no a niestety nie będzie, bo facet zderza się z inną rzeczywistością, gdzie kobieta ma swoje zdanie i swoje decyzje, oczekiwania i warunki. Tamte kobiety na ogół się podporzadkowuja,bo tak im prościej, tam nie ma miłości, jest tylko rola, ty rodzisz dzieci, ja was utrzymuje. Ty dbasz o dom i dzieci, ja wam dogadzam, ale na moich warunkach. Facet wpada w frustracje kiedy żona wymyka się spod kontroli, i reaguje przemocą, bo inaczej nie potrafi. Dlatego większość związków kończy się źle, przemocą, pretensjami. A wystarczyło się wstrzymać że slubami, dziećmi i rzucaniem się na głęboką wodę bez umiejętności pływackich. A potem płacz i zgrzytanie zębów.
Stary 2018-08-16, 17:39   #37
ginewrona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peopeo Pokaż wiadomość
Potrzebny po to by zacząć praktykować... na serio... to coś jak u nas katolików spowiedź z całego życia. Przyznajesz się do grzechów, bo sercem rozumiesz, że je popelnilas i naprawdę pragniesz przebaczenia i realnie oczekujesz od siebie poprawy, zmiany stylu życia.dlatego mówię, że to nie będzie spacerek
Często jest tak, że muzułmanie nalegają na ten religijny ślub, żeby się po prostu bzykać na legalu bez wyrzutów sumienia.. ot i cała historia.
ginewrona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-08-16, 17:45   #38
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez peopeo Pokaż wiadomość
Z tego co obserwuje to ciśnienie na ślub zawsze ma drugie dno. Chodzi o zaczepienie się w europie. Autorko, czy twój facet to ten sam który utrzymywal kontakt z byłą? Bo po twoich wątkach widać, że coś jest dziwnego w tym panu, przynajmniej ja dziwnie go odbieram, bo z tego co zdążyłam zaobserwować to właśnie ci mało religijni jak twój chłopak, ze związkami na koncie, liberalni, potem szukają sobie młodych dziewic na matki dla ich dzieci... oby się moje obawy nie sprawdzily, miej oczy szeroko otwarte

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Xfrida problem w tym, że kobiety przestają racjonalnie myśleć jak usłyszą słowo "ślub". W związkach z muzułmanami to szczególnie częste zjawisko, bo my inaczej podchodzimy do małżeństwa, dla nas taka deklaracja ma wielką powagę i moc, dla nich to nic nie znaczące deklaracje. Ot, różnice kulturowe. Jedno tylko mnie denerwuje - dziewczyny biorą się w mig za śluby bo jakoś to będzie... no a niestety nie będzie, bo facet zderza się z inną rzeczywistością, gdzie kobieta ma swoje zdanie i swoje decyzje, oczekiwania i warunki. Tamte kobiety na ogół się podporzadkowuja,bo tak im prościej, tam nie ma miłości, jest tylko rola, ty rodzisz dzieci, ja was utrzymuje. Ty dbasz o dom i dzieci, ja wam dogadzam, ale na moich warunkach. Facet wpada w frustracje kiedy żona wymyka się spod kontroli, i reaguje przemocą, bo inaczej nie potrafi. Dlatego większość związków kończy się źle, przemocą, pretensjami. A wystarczyło się wstrzymać że slubami, dziećmi i rzucaniem się na głęboką wodę bez umiejętności pływackich. A potem płacz i zgrzytanie zębów.
Dlatego właśnie napisalam ze niebylabym szczesliwa gdyby moja córka takiego partnera sobie wybrała bo właśnie takie mam o nich zdanie(wiedze)jak ty to przedstawiłas
Szybkie zaręczyny mimo że coś tam zgrzyta coraz głośniej dają do myślenia czy autorka nie utraciła zdrowego rozsądku
Rodzina zapewne przygląda się temu wszystkiemu z trwogą
Stary 2018-08-16, 17:48   #39
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pantsonfire Pokaż wiadomość
Niby jest wierzacy, ale nie jest to tak od A do Z. Wytlumacze to ma swoim przykladzie wierze, obchodze swieta, modle sie. Ale duzo sie tez nie zgadza. Ani cnoty dla meza nie trzymalam, zamieszkalam z nim przed slubem, niedziele w kosciele zdarza sie opuscic. Z nim jest tak samo
Bądź bardzo ostrożna. Koran pozwala na wszelkie kłamstwa, żeby usidlić kobietę innego wyznania i zrobić z niej muzułmankę.

Radzę poczekać ze ślubem i postawić warunek, że nigdy nie pojedziesz do jego ojczyzny. Zobaczysz jego reakcję. On może być tutaj miły i kochany, a tam pokazać swoje prawdziwe oblicze.

Jeśli już bym bardzo chciala zobaczyć, pojechałabym tylko przed ślubem i to z tatą.

Poza tym muzułmanin też człowiek, myślę, że na psychola można trafić i wybierając Araba i Polaka z dziada pradziada. Ale ważne jest, żeby będąc żoną muzulmanina pilnować, żeby zawsze być w miejscu, w którym masz pełną ochronę i autonomię prawną jako kobieta.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-16, 18:18   #40
peopeo
Rozeznanie

Tak, limonka ma rację. Jeśli masz zamiar jechać to wolałabym w towarzystwie brata lub taty. Znam wiele kobiet które jeżdżą do rodzin mężów, ale to takie z długoletnim stażem, nie mają się czego obawiać.
Stary 2018-08-16, 18:27   #41
Pantsonfire
Raczkowanie

Jesli pojade bede tam z mama i bratem
Stary 2018-08-16, 19:02   #42
peopeo
Rozeznanie

Ale jedno mnie zawsze zastanawia w takich przypadkach. Dlaczego kobiety zgadzają się na takie szybkie śluby? Przecież gdyby jakiś Polak czy inny europejczyk oswiadczylby Ci się po 6 miesiącach związku, to byłoby zdrowe i normalne??? Każda kobieta by się przestraszyla, a te cielęta jak z klapkami na oczach...
Stary 2018-08-16, 19:57   #43
Pantsonfire
Raczkowanie

Mialam taka sytuacje z polakiem ale gdy pomyslalam o wspolnej przyszlosci odmowilam
Stary 2018-08-16, 20:03   #44
Konto usunięte

Cytat:
Mialam taka sytuacje z polakiem ale gdy pomyslalam o wspolnej przyszlosci odmowilam
Ile masz lat?
Stary 2018-08-16, 20:03   #45
peopeo
Rozeznanie

To dlaczego teraz się ladujesz w coś co już na wstępie jest mega podejrzane, a nawet jeśli chłopak ma dobre intencje to małe szanse że wypali?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-17, 01:58   #46
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Bądź bardzo ostrożna. Koran pozwala na wszelkie kłamstwa, żeby usidlić kobietę innego wyznania i zrobić z niej muzułmankę.

Radzę poczekać ze ślubem i postawić warunek, że nigdy nie pojedziesz do jego ojczyzny. Zobaczysz jego reakcję. On może być tutaj miły i kochany, a tam pokazać swoje prawdziwe oblicze.

Jeśli już bym bardzo chciala zobaczyć, pojechałabym tylko przed ślubem i to z tatą.

Poza tym muzułmanin też człowiek, myślę, że na psychola można trafić i wybierając Araba i Polaka z dziada pradziada. Ale ważne jest, żeby będąc żoną muzulmanina pilnować, żeby zawsze być w miejscu, w którym masz pełną ochronę i autonomię prawną jako kobieta.
100% racji
Stary 2018-08-17, 14:21   #47
MsN
Femme fatale

Cytat:
Czesc dziewczyny,

Jak to jest u was ze zwiazkami mieszanymi? Ciezko o akceptacje rodziny? Dlugo musialyscie ich do tego przezwyczajac a moze wcale? Co jesli chodzi o slub?
Nie wypowiem się zbyt jakoś ''głęboko'' bo nie mam z tym doświadczenia tj. związki mieszane, ale jeśli chodzi o to, to nie mogłabym być z taką osobą - inny odcień skóry, narodowość też raczej nie i jeśli chodzi o religię - zatwardziały katol by ze mną nie wygrał albo prędzej byśmy się wzajemnie pozabijali. Tzn. z takim bym nie mogła być bo dwie osoby o podobnych poglądach - takim jest po drodze, innym już nie.
Nie akceptuje innej religii niż katolicyzm, ew. facet mógłby być ateistą bo to bym zaakceptowała, spoko.

Co do rodziny to jeśli bym chciała być z taką osobą to rodzina musiałaby to zaakceptować, a jak nie to trudno. Co ja mówię, ja praktycznie nie mam rodziny więc problem z głowy.
MsN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-17, 15:03   #48
476bc3dbac029ec3a9e93a7df5eb47c70ae0ad31
Konto usunięte

Cytat:
Czesc dziewczyny,

Jak to jest u was ze zwiazkami mieszanymi? Ciezko o akceptacje rodziny? Dlugo musialyscie ich do tego przezwyczajac a moze wcale? Co jesli chodzi o slub?
Ale jakiej odpowiedzi oczekujesz?

Sama byłam w wielu "mieszanych" związkach - tylko raz spotykałam się z Polakiem. Znam wiele mieszkanych związków.

Akceptacja rodziny to tak naprawdę najmniejszy problem. Ważne, żeby między wami było ok.

Czasami rodzina widzi możliwe problemy wcześniej niż zakochana osoba, zwłaszcza jeśli różnice kulturowe są ogromne.
476bc3dbac029ec3a9e93a7df5eb47c70ae0ad31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-17, 23:41   #49
paczanga
Zadomowienie

[QUOTE=Pantsonfire;8548351 6]Nie mamy problemow z kompromisami. Powiedzialabym ze to ja jestem ta osoba ktora dyktuje co i jak ma byc. [t/QUOTE]

W jakim sensie dyktujesz? Czego te decyzje dotyczą?
Gdzie się poznaliście? Ile masz lat?

Ja bym Ci też radziła wziąć ślub religijny i zobaczyć przez kilka lat jak będzie.
paczanga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-19, 18:37   #50
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
ona wyznawczyni kosciola polskokatolickiego, on rzymski katolik
To jest cos takiego jak kosciol polskokatolicki?
Myslalam, ze Polacy w wiekszosci sa po prostu katolikami, mniej lub bardziej praktykujacy.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-19, 18:47   #51
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
To jest cos takiego jak kosciol polskokatolicki?
Myslalam, ze Polacy w wiekszosci sa po prostu katolikami, mniej lub bardziej praktykujacy.
Z tego co kojarzę tam jest pastor zamiast księdza i są bardziej liberalni. Mniej też pazerni na kasę (sąsiadce obsłużono pogrzeb za darmo, bo żaden ksiądz KK nie chciał się na to zgodzić, a to babinka z najniższą emeryturą). Brałam też z tego kościoła (ale tu własnie nie pamiętam, może jednak ksiądz) do pogrzebu rodzinnej starszyzny, bo była ogromna różnica w cenie.

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-19, 19:10   #52
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
Z tego co kojarzę tam jest pastor zamiast księdza i są bardziej liberalni. Mniej też pazerni na kasę (sąsiadce obsłużono pogrzeb za darmo, bo żaden ksiądz KK nie chciał się na to zgodzić, a to babinka z najniższą emeryturą). Brałam też z tego kościoła (ale tu własnie nie pamiętam, może jednak ksiądz) do pogrzebu rodzinnej starszyzny, bo była ogromna różnica w cenie.

To to nie jest takie co łaska, że jak nie masz, to nie dajesz? Boże, widzisz i nie grzmisz...

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości