Myślę ze moje życie jest bezsensu i je przegrałem - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-08-21, 18:26   #31
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Dot.: Myślę ze moje życie jest bezsensu i je przegrałem

Cytat:
Napisane przez KarmelowaKrowka Pokaż wiadomość
No ok, to skoro tej dziewczynie nie podoba się "charakter" autora, który zmienia się ciężej niż znajduje się pracę i zarabia pieniądze (wymaga to większego nakładu czasu, zaangażowania, chęci) to dlaczego mu powiedziała "może kiedyś"? Skoro charakter jej nie odpowiada. Jestem 100% pewna, że gdyby autor teraz dostał całkiem dobrze płatną pracę, znalazłby jakiś pomysł na siebie i jasną drogę jaką chce iść to ta koleżanka nagle stwierdziłaby, że autor jest idealnym partnerem. Teraz go tylko mami i w wypadku którym nie znalazłaby lepiej prosperującego kandydata po prostu wróciła do autora jako jej czasoumilacza
Zgadzam się z Aurorą

O tej dziewczynie za mało jest danych, by wysnuwać aż takie wnioski. Gdyby miał stałą pracę i plany - może odpowiedziałaby inaczej - ale fakty są takie, że Autor ani nie ma stałej pracy ani planów na przyszłość i otrzymał odpowiedź "kiedyś". Jeśli mu taka nie odpowiada, niech szuka innej dziewczyny, która odpowie mu inaczej. Nie rozumiem, czemu nagle stało się głównym problemem całego wątku, gdy Autor ma o wiele poważniejsze problemy.
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 19:41   #32
spartacuss
Przyczajenie

Jeżeli chodzi o dziewczynę to jest ona zaradna życiowo bo pracuję jako księgowa w nieruchomościach a jak jej się pytam o jej sprawy prywatne to zawsze odpowiada wymijająco i kiedyś się dowiedziałem przez przypadek że miała chłopaka który ją kontrolował sprawdzał i liczyli się dla niego tylko koledzy a ją olewał. Ciągle nie ma czasu dla siebie bo jest pracoholiczką moim zdaniem bo jak mi opowiada to dla niej liczy się tylko dom w którym lubi pracować w ogrodzie po kilka godzin dziennie i praca i tak na okrągło jej jednym rozrywką jest spotkanie na imprezę ze mną.
W ciągu całego roku bierze tylko wolne na wakacje. Mam również nietypowe zachowania jak na kobietę nienawidzi robić sobie selfii (co mnie się akurat podoba) , nie ma konta na Facebooku , nienawidzi chodzić w szpilkach , najbardziej dziwne jest u niej to że nie da się nikomu dotykać nawet jak ktoś ją bardzo dobrze zna i nie ufa żadnemu facetowi oprócz mnie (nie licząc jej rodziny).
spartacuss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 19:55   #33
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spartacuss Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o dziewczynę to jest ona zaradna życiowo bo pracuję jako księgowa w nieruchomościach a jak jej się pytam o jej sprawy prywatne to zawsze odpowiada wymijająco i kiedyś się dowiedziałem przez przypadek że miała chłopaka który ją kontrolował sprawdzał i liczyli się dla niego tylko koledzy a ją olewał. Ciągle nie ma czasu dla siebie bo jest pracoholiczką moim zdaniem bo jak mi opowiada to dla niej liczy się tylko dom w którym lubi pracować w ogrodzie po kilka godzin dziennie i praca i tak na okrągło jej jednym rozrywką jest spotkanie na imprezę ze mną.
W ciągu całego roku bierze tylko wolne na wakacje. Mam również nietypowe zachowania jak na kobietę nienawidzi robić sobie selfii (co mnie się akurat podoba) , nie ma konta na Facebooku , nienawidzi chodzić w szpilkach , najbardziej dziwne jest u niej to że nie da się nikomu dotykać nawet jak ktoś ją bardzo dobrze zna i nie ufa żadnemu facetowi oprócz mnie (nie licząc jej rodziny).

Aha.
Wiesz co, łatwiej Ci będzie znaleźć laskę, jak mniej stereotypowo podejdziesz do konkretnej kobiety.

Szukaj pracy jakiejkolwiek, a w międzyczasie rozglądaj się za czymś, co chciałbyś robić. Pierwsza praca często nie jest tym, co nam się marzy, ale pozwala się odbić i nabrać pewności siebie i trochę luźniej szukać tego, co naprawdę chcemy. Been there, done that.

Edytowane przez natash88
Czas edycji: 2018-08-21 o 19:56
natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 20:19   #34
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Dziewczyna się wydaje całkowicie normalna. Ma prawo czegoś nie lubić (np. dotykania) i lubić (pracę). Ty masz prawo ocenić i wybrać, czy starać się o tę dziewczynę lub nie.

Idź do pracy. W Twoim wieku, zamiast na imprezy, osoba w Twojej sytuacji wysyła hurtem CV i łapie cokolwiek, kumuluje kapitał, dokształca się i pnie w górę.

Gdzie pracujesz na co dzień?

Ty nie przegrałeś jeszcze swojego życia, ale jesteś na dobrej drodze, jeśli nie podejmiesz żadnych działań, by to zmienić.
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości