Czy to gwałt? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-08-21, 16:29   #31
ferreus_somnus
BAN stały

Dot.: Czy to gwałt?

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
Co za farmazony tutaj wypisujesz? Gdzie i kiedy niby autorka stosowała przemoc psychiczną?
Wiadomo jak wygląda kłótnia w wydaniu kobiecym.
ferreus_somnus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 16:30   #32
andund
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ferreus_somnus Pokaż wiadomość
Jak?
andund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 16:32   #33
matcha
Zadomowienie

Cytat:
Chyba sobie kpisz. Zgłaszam.
matcha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 16:32   #34
ferreus_somnus
BAN stały

Z reguły masą wrzasku.
Stary 2018-08-21, 16:35   #35
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Z reguły masą wrzasku.
Jesteś obrzydliwy. Nic. NIC nie usprawiedliwia gwałtu.

Poza tym skąd wiesz jak ta kłótnia wyglądała i kto ją sprowokował? Skąd wiesz, jak zachowywała się wtedy autorka?

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."

Edytowane przez Minna
Czas edycji: 2018-08-21 o 16:38
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 16:36   #36
matcha
Zadomowienie

Cytat:
Z reguły masą wrzasku.
Szklaną kulę masz, że tak wszystko wiesz? Jakieś dane statystyczne, czy wnioski wzięte ?
Stary 2018-08-21, 16:39   #37
madzil
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andund Pokaż wiadomość
Napisałem stanowisko Bibli i podałem cytat, to nie moje stanowisko. Dodałem że jak po cywilnym to nie dotyczy. kropka.
Lecz się religijny fanatyku. Nie wypisusuj tutaj takich głupot

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Z reguły masą wrzasku.
Nie wypisuj takich głupot.

madzil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-08-21, 16:39   #38
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dziewczyny, ja rozumiem silne emocje. Sama takie poczułam. Ale proszę nie używać na tym forum komentarza typu: Co za ch.......

Propagowanie szkodliwych tresci zostało uznane za trolling a sam troll został zbanowany. Ale i do trolla nie wolno zwracać się w sposób wulgarny. Ponieważ jednak rozumiem, że treści zamieszczone przez zbanowanego użytkownika dotykały bardzo silnych emocji, tym razem ograniczę się do ustnego pouczenia, bez kartek i punktów. Od tej chwili jednak proszę nad sobą panować, ok?

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 16:42   #39
matcha
Zadomowienie

A co z farmazonami ferreus_somnus? Jego szkodliwe nie są? Wnioski z czapy, że autorka stosowała przemoc psychiczną... "Wiadomo jak wygląda kłótnia w wydaniu kobiecym." po prostu brak słów.

Edytowane przez matcha
Czas edycji: 2018-08-21 o 16:44
Stary 2018-08-21, 16:46   #40
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez matcha Pokaż wiadomość
A co z farmazonami ferreus_somnus? Jego szkodliwe nie są? Wnioski z czapy, że autorka stosowała przemoc psychiczną... "Wiadomo jak wygląda kłótnia w wydaniu kobiecym." po prostu brak słów.
Tez się dziwię. Kobieta została zgwalcona, a na takie farmazony na jej temat brak reakcji
Stary 2018-08-21, 16:46   #41
ferreus_somnus
BAN stały

Cytat:
Szklaną kulę masz, że tak wszystko wiesz? Jakieś dane statystyczne, czy wnioski wzięte ?
Inaczej by nie nazywala tego kłótnią. Niska i słaba rispota. Chyba, że ty masz kulę i wiesz że słała mu tylko wściekłe emaile.

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
Jesteś obrzydliwy. Nic. NIC nie usprawiedliwia gwałtu.
Gdy czytam twoje szowinistyczne wypowiedzi na topiku „Gdzie znaleźć normalną dziewczynę?” myślę to samo o tobie. Ale wiedz, że:
1) nie był to gwałt, tylko jeśli już przymuszanie do innych czynności seksualnych. I naczej to już dawno byłaby obdukcja.
2) Żadna przemoc nie jest usprawiedliwiona. Zadziwiająco wiele kobiet uważa jednak że ich ciągłe ataki werbalne są mniej znaczące i bardziej usprawiedliwione bo są słabsze fizycznie. Gdyby większość kobiet miała posturę Agaty Wróbel praktycznie żaden mężczyzna nie chodziłby bez lima. Wg oficjalnych badań tylko 29% mężczyzn doświadczyło przemocy. Jeśli połączy się to z faktem że mężczyźni raczej o tym nie mówią to jest problem.

Edytowane przez ferreus_somnus
Czas edycji: 2018-08-21 o 16:49
Stary 2018-08-21, 16:46   #42
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andund Pokaż wiadomość
Napisałem stanowisko Bibli i podałem cytat, to nie moje stanowisko. Dodałem że jak po cywilnym to nie dotyczy. kropka.
jako prawdziwy katolik powinines wiedziec ze cytatow z Biblii nie bierzemy doslownie

Katolicy sugeruja sie nauczaniem Kosciola i ksiegi. Nie interpretuja smaodzielnie Pisma. Kropka ode mnie nieudolny trollu.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 16:49   #43
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Inaczej by nie nazywala tego kłótnią. Niska i słaba rispota. Chyba, że ty masz kulę i wiesz że słała mu tylko wściekłe emaile.

Gdy czytam Twoje szowinistyczne wypowiedzi na topiku „Gdzie znaleźć normalną dziewczynę?” myślę to samo o tobie. Ale wiedz, że:
1) nie był to gwałt, tylko jeśli już przymuszanie do innych czynności seksualnych. I naczej to już dawno byłaby obdukcja.
2) Żadna przemoc nie jest usprawiedliwiona. Zadziwiająco wiele kobiet uważa jednak że ich ciągłe ataki werbalne są mniej znaczące i bardziej usprawiedliwione bo są słabsze fizycznie. Gdyby większość kobiet miała posturę Agaty Wróbel praktycznie żaden mężczyzna nie chodziłby bez lima. Wg oficjalnych badań tylko 29% mężczyzn doświadczyło przemocy. Jeśli połączy się to z faktem że mężczyźni raczej o tym nie mówią to jest problem.
Nazywasz szowinistycznymi odpowiedzi dla tego niskich lotów trolla? brawo.

To był gwałt, choćbyś nie wiem co tutaj napisał. To, że kobieta nie poleciała do lekarza zrobić obdukcji nie jest żadną okolicznością łagodzącą.

Dopuszczasz się nadinterpretacji i szkalowania kobiety zgwałconej przez własnego męża, wymyślając przemoc psychiczną z dupy.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 16:50   #44
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Ferreus,
Bardzo proszę nie propagować szkodliwych treści. Gwałt nie jest związany JEDYNIE z przemocą fizyczną. Serio, ocierasz się o trolling.

Ponownie proszę też o powstrzymanie emocji i ataków na zbanowanego trolla. On już poniósł karę a odpowiedzieć nie może z powodu bana.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2018-08-21, 16:50   #45
matcha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
Tez się dziwię. Kobieta została zgwalcona, a na takie farmazony na jej temat brak reakcji
Mnie po prostu ręce opadają, bo to nie pierwszy raz w jego wydaniu i nie tylko w tym wątku, zgłaszam, a reakcji nadal brak...
Tutaj już dał niezły popis swojego trollingu i to jeszcze szkodliwego.

Edytowane przez matcha
Czas edycji: 2018-08-21 o 16:54

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-21, 16:54   #46
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Mnie po prostu ręce opadają, bo to nie pierwszy raz w jego wydaniu i nie tylko w tym wątku, zgłaszam, a reakcji nadal brak...
Zgłoszenie zostało przyjęte. Reakcja na zgłoszone posty, po ocenie ich zasadności, nastąpiła. Przykro mi, ale nie siedzę przy komputerze 24/24. Nie jestem robotem i proszę na mnie nie wymuszać natychmiastowych reakcji oraz darować sobie tego typu uwagi.

No pasaran!
Stary 2018-08-21, 16:59   #47
ferreus_somnus
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Ferreus,
Bardzo proszę nie propagować szkodliwych treści. Gwałt nie jest związany JEDYNIE z przemocą fizyczną. Serio, ocierasz się o trolling.
Wdle tej szerszej definicji to mogę swobodnie powiedzieć że został kilkakrotnie zgwałcony przez kobiety. Nie sądzę jednak by moje zgłoszenie zostało potraktowane poważnie.

I dla tych mniej bystrych: nie nie jest to usprawiedliwianie gwałtu.
Stary 2018-08-21, 17:03   #48
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Ferreus,
wiecej ostrzeżeń nie będzie. Albo przestajesz trollować, albo skończysz, jak kolega z wątku.

No pasaran!
Stary 2018-08-21, 17:04   #49
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Wdle tej szerszej definicji to mogę swobodnie powiedzieć że został kilkakrotnie zgwałcony przez kobiety. Nie sądzę jednak by moje zgłoszenie zostało potraktowane poważnie.

I dla tych mniej bystrych: nie nie jest to usprawiedliwianie gwałtu.
Cytat:
Zgwałcenie – zmuszenie drugiej osoby do obcowania płciowego, poddania się innej czynności seksualnej lub wykonania takiej czynności przez jedną lub wiele osób, posługujących się siłą fizyczną, przymusem, nadużyciem władzy, podstępem lub wykorzystujących niemożność wyrażenia świadomej zgody przez daną osobę.
To nie jest „poszerzona definicja”

To nie wina autorki ani nasza, że twoje zgłoszenie nie zostałoby potraktowane poważnie. Moim zdaniem gwalty na mężczyznach i podejście policji do przyjmowania zgłoszeń to jest duży problem.

Nie wiem, czy nie usprawiedliwiasz gwałtu, ale piszesz coś o „przemocy psychicznej” bo „tak wyglądają kłótnie w wykonaniu kobiet”. Jest tutaj dokładnie zero informacji na temat rzekomej przemocy psychicznej ze strony autorki, ale uważasz, że gwałt i ta rzekoma przemoc (o ktorej nic nie ma) się wyrównują i nie ma sprawy. Piszesz to ofierze gwałtu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-21, 17:09   #50
ferreus_somnus
BAN stały

To była odpowiedź na Twoje stwierdzenie i to na podstawie włąsnych doświadczeń, a nie trollowanie.
Ale jeśli już musisz sie bawić w zastraszanie władzą moderatorską to czyń swoje.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
To nie jest „poszerzona definicja”

To nie wina autorki ani nasza, że twoje zgłoszenie nie zostałoby potraktowane poważnie. Moim zdaniem gwalty na mężczyznach i podejście policji do przyjmowania zgłoszeń to jest duży problem.

Przynajmniej jedna osoba, która widzi problem. Otóż, miałem wątpliwe szczęście być w abusywnych związkach, gdzie kobiety mówiły wszystko każdej która chciala słuchać. Ale jakoś nie odnosiły się choćby do swojego zachowania w kłótniach czy świadomego prowokowania wybuchy by później próbować oskarżyć o rękoczyny.
Możliwe że dziś mam bardziej uszczypliwy nastrój. Przepraszam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości