Odrzucenie w pracy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-03, 18:42   #31
mojamagia
Przyczajenie

Dot.: Odrzucenie w pracy

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
a nie możesz zapytać tych dwóch najbardziej zaufanych, o co kaman?
Pytalam, tez zauwazyly ze raszta dziwnie sie zachowuje, ale nie wiedza czemu, sama nie wiem, moze nie chca mi powiedziec, juz mam taki metlik w glowie...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mojamagia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 18:44   #32
skazana_na_bluesa
.

Postaraj się olać. A jak masz możliwość iść na l4 to idź bez skrupułów.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 18:54   #33
mojamagia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
Ale co to ma do wątku tak w ogóle ?

Co za różnica czy ktoś o czymś powie, czy plotki ktoś roznosi, chyba tu nie ma winy po stronie autorki, jest człowiekiem jakim jest

Czy by się to stało czy nie, to chyba ludzie nie powinni się tak zachowywać, dla mnie to jest wstrętne po prostu.

a Ty autorko trzymaj się ,

Najlepszą radę dał Ci mąż, odetnij się od tego, choć rozumiem, że to ciężko, bo sama jestem z tych przeżywających za bardzo nawet krzywą minę kogoś. Teraz pewnie podwójnie jesteś zdołowana i bardziej Ciebie ta sytuacja gdzieś tam przygnębia, ale jeszcze wyjdzie słońce i inaczej na to spojrzysz.

Ludzie są jacy są, jeżeli nam nie pasują, a musimy z nimi przebywać, po prostu róbmy swoje, tolerujmy ich jakoś, bo inaczej to tylko pozostaje zmiana pracy.

Albo zapytać się albo założyć pancerz i mieć ich w tyłku.
Dziekuje za slowa wsparcia, niektorzy olewaja wszystko, a inni jak np ja biora wszystko do siebie i bardzo sie przejmuja, mam nadzieje ze ta sytuacja jakos sie unormuje, moze to ja jestem po ostatnich wydarzeniach zbyt przewrazliwiona

mojamagia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 19:07   #34
paczanga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ukojenie Pokaż wiadomość
Do karty konieczne są badania określające płeć dziecka jeśli lekarz prowadzący się tego nie podjął. Są to niestety koszty i to nie małe. Taki mamy obecny stan prawny.
Co do L4 nie jest to takie łatwe.
Zdarza się ,że i psychiatra nie chce dać więcej niż 2 tygodnie zwolnienia.
Pewnie sądząc,ze to fanaberia kobiety a nie konieczność .
Przykre ale prawdziwe.
To trzeba popytać i zapisać się do normalnego lekarza, który stwierdza czy są przeciwwskazania do pracy czy też nie, a nie kategoryzuje problemy ludzi jako fanaberie. Może oczywiście stwierdzić, że stan psychiczny jest świetny, ale znam przypadki, że lekarz wystawiał miesięczne zwolnienie w związku z załamaniem psychicznym pracownika wcale nie spowodowanym tak traumatycznym przejściem jak w wątku. L4 nie rozwiązuje oczywiście problemu autorki, bo do pracy będzie trzeba wrócić, ale może w tym czasie zastanowić się co dalej, skorzystać np z pomocy terapeuty, przeżyć stratę której zaznała.
paczanga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-03, 20:34   #35
ukojenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
No to lepiej 2 tygodnie niż nic.

Rozumiem ,że sprawdziłaś osobiście,że dwa tygodnie to lepiej niź nic ?
ukojenie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-04, 00:11   #36
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
Ale co to ma do wątku tak w ogóle ?

Co za różnica czy ktoś o czymś powie, czy plotki ktoś roznosi, chyba tu nie ma winy po stronie autorki, jest człowiekiem jakim jest

Czy by się to stało czy nie, to chyba ludzie nie powinni się tak zachowywać, dla mnie to jest wstrętne po prostu.
Po prostu czasem (jak widać) lepiej nie zabierać do pracy prywatnego życia. Sama kilka razy się zagalopowałam i zawsze mnie upominano, że to nie służy mojej karierze.
(Jeśli faktycznie ich zachowanie podyktowane jest tym tematem, czego nie wiemy.)

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Edytowane przez Pani_Robot
Czas edycji: 2018-09-04 o 00:23
Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości