![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyna, sprzątaczka, kucharka...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
I dlaczego i co ''nie może''? Kto powiedział że on ma narzucać standardy niezwijania ręczników w kulki ? Moim zdaniem albo mieszkasz w tym domu na własnych warunkach albo wracaj do miasta, wyprowadź się od nich. Chore to jest, nie jesteś zakładnikiem tego domu ani tej rodziny żeby ci narzucali co masz robić w domu po pracy, czyli a) sprzątać, b) sprzątać za leniwego ''męża''. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2018-09-22 o 20:27 Powód: przywrócenie treści |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A ty się jarasz tym że niby jesteś lepsza od tamtej. Tylko że to ty zasuwasz niezmordowanie na szmacie i przepierasz leniowi majteczki by coś komuś udowodnić nie wiadomo co i po co; za to twój chłoptaś ma gdzieś. Może twój związek jest dobry, podkreślam, że nie chcę krzywdząco pochopnie oceniać, twoja sprawa, ale tylko w tym wątku opisałaś własnego faceta ogólnie jako lenia i trutnia, za to z wymogami, który nie ma najmniejszego problemu z dbaniem o wlasny komfort i wygody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85898458]
Przecież doprowadzasz do takiej sytuacji. Tylko to ty masz tym razem pretensje.[/QUOTE] Racja, mój paradoks. To chyba już dlatego, że mi bokiem wychodzi ta cała sytuacja, a wiem, że normalna rozmowa nie pomoże w ogóle albo zadziała na kilka dni i koło znów się zamknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
A ty masz POTEŻNY problem i z asertywnością i poczuciem własnej wartości. Serio, to wygląda tak, że wydaje cię się, że jak dom nie będzie wypucowany i nie będziesz rodzić wszytskiego o co cię proszą, to cię rodzice faceta nie będą szanować i zostaniesz tą złą, niewystarczająco dobrą jak ta nieszczęsna ex. I za wszelka cenę chcesz im udowodnić, ze tak nie jest, więc latasz na tej scierze .Wszystko robisz pod ich dyktando, byle tylko cię docenili, jakieś kawki, winka, na które nie masz ochoty, porządki, wysłuchiwania, to jest kompletna paranoja Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2018-09-22 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zielona Driada
|
Wzięłabym psa i wyprowadziła się bez słowa. Jak się zainteresuje przyczyną, to wtedy bym wyjaśniła o co chodzi i postawiła twardo warunki. Nie chciałoby mi się bawić w sprzątanie tylko dla siebie, gotowanie tylko dla siebie, pranie tylko dla siebie, bo to życie jak ze współlokatorem, a przypuszczam, że na końcu i tak zrobi z Ciebie nieużytą zołzę.
On się nie zmieni. Wpakowałaś się w rolę sprzątaczki i dozorczyni cudzego domu i czyjegoś synka, a wysłuchujesz tylko pretensji od wszystkich. Na co Ci to wszystko?
#40 | |
Przyczajenie
|
-
Cytat:
![]() Dziewczyny, dzięki za Wasz wkład, ale powoli robi się z tego łapanie za słówka - zapewne cały świat poza mną jest super asertywny, ale nigdy nie zależało Wam, żeby przed kimś wypaść dobrze? Bo mi owszem, szczególnie na początku, później dałam się wkręcić w jakąś chorą sytuację, stąd cały ten wątek i prośba o obiektywną opinię, ale kurde, nie róbcie teraz ze mnie jakiegoś świra, bo nie umiem komuś ładnie odmówić lampki wina. PS1: Nie, nie jaram się, że jestem lepsza od jego byłej, jak można w ogóle coś tak durnego napisać. PS2: Na dojazdy wydaję około 600-700zł miesięcznie, to tak fyi. Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2018-09-22 o 20:37 Powód: przywrócenie tresci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2018-09-22 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Uciekaj póki jeszcze widzisz, co jest grane. On się nie zmieni, Ty zniszczysz sobie życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
@Hultaj,
Chyba się nie zrozumiałyśmy- były, ten, z którym rzekomo zdradziła mojego chłopa jego ex: związek sprzed 3/4 lat, generalnie melepeta jakich mało. TŻ opisywany w wątku, ten co lubi motorki i inne takie, jest (wciąż) obecny ![]() Edytowane przez monika9595 Czas edycji: 2018-09-22 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-09-22 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
^ o to
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I tutaj nikt nie mówi o odmowie lampki wina. Sama napisałaś, ta lampka wina jest w pakiecie z wysłuchiwaniem bredzenia jakiegoś dziada i to o unikaniu tej sytuacji piszemy. A opinie z definicji nie są obiektywne. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#48 | ||
BAN stały
|
ale ja wspomniałam o twoim aktualnym chłopaku, kumple i motory, o jakimś kimś z kim ktoś kogoś zdradził w ogóle tu nie było mowy.
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Cytat:
Teściu miał być wiecznie nieobecny, dom do ich dyspozycji, ale okazuje się że co tydzien, maks co 2 teść jest u siebie najkrócej przez łikend, z czego czas przeznacza także radośnie na inwigilowanie jak syn i jego dziewczyna sobie mieszkają, skutkiem czego laska najpóźniej co sobota ''musi'' coś sprzątać bo nie zna dnia ani godziny bo może teściu się objawi i ujrzałby bałaganik ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-09-22 o 17:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Też to uważam za kanał już pomijając fakt, że to na własne życzenie. Przyłazi teść-buc (lub ona się wstydzi nie pójść do niego 'na wino'), dzień pracy wydłużony o 3h i 7 stów w plecy to niezbyt fajna opcja. Ale co kto lubi. Ja bym za te 7 stów wynajęła chociaż pokój w mieście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Dziewczyno nie obrażaj się, bo szczęsliwie dla ciebie cyrografu nie podpisałaś, życie ma to do siebie że jeśli coś ci nie pasuje, a masz możliwośc, to nawet jeśli postapiłaś głupio i niemądrze to możesz podjąć decyzję by coś zmienić. By w czymś nie tkwić i nie zapadać się coraz bardziej. ![]() Gorsza sprawa gdybyś nie miała wpływu na sytuację, i tak w życiu czasem bywa, ale Ty masz. Mozesz przestać robić co ci nie pasuje a zacząć bardziej troskliwie zajmować się sobą. Ogarnij temat psa, żeby się nie nazywało że nic nie możesz bo piesek ma problemy i to przez pieska jesteś skazana na ten dom i ciotki. A jeśli już postanowisz jednak mieszkać tam dalej to naprawdę nie musisz zachowywać się tak by uszczęsliwić teścia. Jak widzisz, on twoim poczuciem szczęscia się nie przejmuje. Ogólnie jest niepoważne żeby jakiś starszy od ciebie o co najmniej 2 dekady chłop mówił ci jak masz ogarniać wokół siebie a ty grzecznie i posłusznie się dostosowałaś. Usiłujesz wkupić się w jego sympatię, chcesz by cię lubił, zastanów się czy warto. Jeśli uważasz że tak to przecież nikt ci mopa z ręki siłą również nie wyrywa. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-09-22 o 17:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Bóg zapłać za dobre rady
![]() Na pewno czas na zmiany, już mu to zapowiedziałam, i o wyprowadzce do miasta, czy pod miasto, też myślę coraz poważniej, chociaż wiem, że w pojedynkę z psem na etacie to nie będą wiecznie kwiatki, ale sam se radę - i czy facet za mną pojedzie, czy nie, to już jego sprawa. Udanego wieczoru wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Przez kilka lat mieszkał u mnie mój kuzyn. Też taki, co to pranie, sprzatanie go męczyło. Po pierwszym tygodniu została mu jedna para czystych skarpetek, więc wszystkie brudne zamoczył w wodzie z proszkiem i tak sobie to stało przez kilka dni, podczas których kupił kilka par nowych skarpetek i tak dorzucal do tej miski. Śmierdziało i zaczeło chyba gnić bo w końcu wszystko razem wywaliłam do kontenera na smieci. To samo było z brudnymi ciuchami, które walały się w jego pokoju po podłodze. Palcem nie ruszyłam a to, co śmierdziało popakowałam w worki na śmieci. No i w końcu facet się nauczył obsługiwać pralkę. Gorzej było z myciem brodzika i wucetu ale z czasem jakoś poszło. Wiem, że ta sytuacja jest inna bo kuzyn a facet to dwie różne sprawy ale może spróbuj tak?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Wydaje mi się, że jesteś fajną i ogarniętą osobą, ale zupełnie nie rozumiem co ty robisz z takim dziecinnym obibokiem. Facet powinien uczestniczyć na równi w obowiązkach domowych, a nie pomagać. Wątpię, żeby cię kochał skoro nie przeszkadza mu, że po całym dniu poza domem wracasz, a w domu czeka na ciebie jeszcze pół etatu sprzątaczki i kucharki. Kochający i wspierający partner wpadnie raczej sam na to, żeby posprzątać albo ugotować kolację. Nie trzeba będzie go miesiącami prosić, żeby łaskawie pozbierał swoje majty z suszarki. Zwłaszcza, że on zarobiony po łokcie nie jest.
Najbardziej przykra jest twoja desperacja. Wspólne zainteresowania i plany wcale nie znaczą, że masz przymykać oko na to, że jest patentowanym leniem i samolubem. Uwierz, że można być w poważnym związku z kimś bardziej ogarniętym i zaangażowanym. Szkoda by mi było czasu na robienie jakiś akcji w stylu 'piorę tylko swoje rzeczy i gotuje tylko dla siebie'. Przedłużasz tylko agonie związku, narażasz się na kłótnie i upokorzenia ze strony jego łaskawej rodziny. Wynajmij mieszkanie w mieście, gdzie pracujesz. Bierz psa i do widzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Wizażowy Kot Igor
|
Zamykam wątek. Autorka skasowała swoje posty, więc chyba nie jest zainteresowana jego kontynuowaniem.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.