![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Toksyczni rodzice czy ja niewdzięczna córka?
To, że masz takie myśli, jest najlepszym dowodem na to, że potrzebujesz terapii. Bo się od nich nie odcięłaś, bo wciąż w Twojej własnej głowie dajesz im władzę nad swoim życiem. Takie obawy są absurdalne. Twój facet Cię zna i Cię kocha, a Twoi rodzice to dla niego tylko jacyś obcy krzykacze. Postaraj się też wytłumaczyć chłopakowi na spokojnie i dokładnie, jak to było z rodzicami i co czujesz. Daj mu szansę rozumieć. Bo jeśli on jest z normalnej rodziny, to też może sobie nie wyobrażać, jak to wszystko wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
![]() Jeżeli nie ma wśród tych dokumentów czegoś ultraważnego i nie do otworzenia, to powiedz że jesteś dzisiaj zajęta, nie ma cię w domu i żeby wrzucili je do skrzynki. Najpewniej nikt ich nie spali, tacy ludzie są zawsze mocniejsi w gębie niż w robocie. A potem naprawdę bądź zajęta i wyjdź z domu. Powiedz chłopakowi jaka jest sytuacja i niech cię zabierze stamtąd. Do kina. Na zakupy. Gdziekolwiek. Wyłącz telefon, skup się na czymś innym. Jeżeli będziesz w domu, to w końcu się złamiesz i otworzysz drzwi - a jeśli otworzysz, to wyniknie dyskusja, która prowadzi donikąd, i skończysz w najlepszym wypadku rozbita, a w najgorszym sfrustrowana i zapłakana. Poza tym, nie wolno się uginać pod naciskiem szantażu. Pozwolisz sobie raz na najazd wbrew twojej woli, to będą kolejne. Jak pokażesz, że jeśli mówisz nie, to znaczy nie, są pewne szanse że w przyszłości będą ostrożniej planować wycieczki do ciebie.
![]() |
![]() |
#33 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Autorko, i jak tam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ehhh nie uwierzycie ale wczoraj się spotkaliśmy i dał mi dokumenty...
A dzisiaj bez zapowiedzi przyjechał znowu mój ojciec z jakimś jedzeniem i tekstami, że mam je wziąć, że oni mnie nie wyrzucali, że nie wiem co robie, jestem nieodpowiedzialna bo mam kredyt na mieszkanie a ja nie wiem co to kredyt... kolejne branie mnie na litość, że oni nic nie zrobili bo chcieli dobrze a ja nie słuchałam i wracałam o 23-1 mając 22 lata... Strasznie źle na mnie działają ich wizyty. Zaczynam szukać winy w sobie choć obiektywnie mam prawo nie chcieć z nimi kontaktu... Moja matka zamykała kuchnie na klucz jak mieszkałam w domu "bo tak", a ja mam teraz o tym zapomnieć i udawać, że są super rodzicami żeby nie musieli się wstydzić przed rodziną? Ja sama doszłam do wszystkiego moją ciężką pracą...
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowimy ci nie spotykaj sie-to sie spotkalas. Nie wpuszczaj- to wpiscilas. Sama sobie robisz kuku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po co go wpuscilas drugi raz? Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Autorko nie znikaj. Musisz sie wziac w garsc i w koncu cos zrobic no cale zycie bedziesz sie meczyc.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=tanczac_w_deszczu;8 5982905]Ehhh nie uwierzycie ale wczoraj się spotkaliśmy i dał mi dokumenty...
A dzisiaj bez zapowiedzi przyjechał znowu mój ojciec z jakimś jedzeniem i tekstami, że mam je wziąć, że oni mnie nie wyrzucali, że nie wiem co robie, jestem nieodpowiedzialna bo mam kredyt na mieszkanie a ja nie wiem co to kredyt... kolejne branie mnie na litość, że oni nic nie zrobili bo chcieli dobrze a ja nie słuchałam i wracałam o 23-1 mając 22 lata... Strasznie źle na mnie działają ich wizyty. Zaczynam szukać winy w sobie choć obiektywnie mam prawo nie chcieć z nimi kontaktu... Moja matka zamykała kuchnie na klucz jak mieszkałam w domu "bo tak", a ja mam teraz o tym zapomnieć i udawać, że są super rodzicami żeby nie musieli się wstydzić przed rodziną? Dziewczyno weź sie w graść i nie pozwól, żeby ci ludzie z☠☠☠ali Ci całe życie. Przestań w końcu im na to pozwalać! nie jesteś dzieckiem, które musi robić tego czego oni oczekują. Zacznij w końu sama o sobie decydować, jak dorosły człowiek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.