![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Re: oczyścić cere "od wewnątrz"
a co jest skuteczniejsze? picie drozdzy i takich roznych naparow czy lykanie w tabletkach? jest jakas roznica??
aha i jak dlugo czekalyscie na efekty tej kuracji z drozdzy piwnych w tabletkach? ja narazie 2 tygodnie lykam i nie wiele sie zmienilo, jest jeszcze jakas szansa?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
A mi dermatolog przepisal takie robione tabletki ichtiolowe. Nie wiem dokladnie czy ich dzialanie polega na oczyszczaniu cery "od wewnatrz", ale odnosze takie subiektywne wrazenie. Moze bedziesz chciala zapytac o nie swojego lekarza? A poza tym tez pije bratek i bardzo go lubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Ta mieszanka, o ktorej pisala Aga to "Ziola przeciwtradzikowe"Fito-Mix z Herbapolu.Cena okolo 6 zl.Smakuja i pachna paskudnie, ale da sie przezyc zwazywszy na to, ze daja efekty.Sklad mieszanki to:klacze perzu,ziele bratka,korzen cykorii,lisc pokrzywy,owocnia fasoli,lisc pokrzywy i korzen rzewienia.Nie nalezy stosowac dluzej niz 7-10 dni, poniewaz w mieszance znajduja sie antrazwiazki.Maja dzialanie przeczyszczaje.Dluzsze stosowanie moze powodowac"melanosis coli"-czarne zabarwienie odbytu.Acha nie nalezy stosowac u kobiet w ciazy, karmiacych, zapaleniach jelita grubego, nerek, wyrostka robaczkowego.A co do preparatow drozdzowych dorzuce jeszcze preparat Dromin firmy Apipol Farma.Zawiera drozdze,pylek kwiatowy, kompleks witamin i mineralow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
jak jest z efektami przy tych mieszankach przeciwtradzikowych?chodz i mi o poprawe stanu cery, dzialaja one naprawde?wystarczy stosowac je tak do 10 dni jak jest zalecane zeby cos sie poprawilo,czy trzeba robic jakas przerwe i powtarzac kuracje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Ja pije narazie 6 dzień (3 tura), wcześniej mialam dłuższa przerwę. Nie mogę Ci powiedzieć jak to dokładnie będzie u Ciebie bo każdy reaguje inaczej
![]() Aga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Jeszcze wtrace trzy grosze w sprawie smaku bratka. Dla mnie jest pycha! Nawet moj tata (smieje sie ze mnie, bo mam w domu prawdziwa zielarnie) w nim zasmakowal i czasem mnie prosi o ta herbatke (a nie ma problemow z cera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Ja tez pije drozdze, ale jesli mam byc szczery, to nie widze zeby jakos wspaniale dzialaly... ale moze zmiany sa powolne i to dlatego?
A dzisiaj kupilem sobie tego calego bratka, jesli beda rezultaty to dam znac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
to az sie chyba wybiore na poszukiwanie tej cudownej mieszanki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
ask@ napisał(a):
> to az sie chyba wybiore na poszukiwanie tej cudownej mieszanki ![]() ![]() ![]() ![]() Z mojego prywatnego sledztwa na forum kafeterii wynika, ze wiekszosc obserwuje atak syfkow po okolo dwoch tygodniach picia drozdzy, a po nastepnych dwoch wszystko sie uspokaja. U mnie tez bylo mniej wiecej tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
hair napisał(a):
> Z mojego prywatnego sledztwa na forum kafeterii wynika, ze wiekszosc obserwuje atak syfkow po okolo dwoch tygodniach picia drozdzy, a po nastepnych dwoch wszystko sie uspokaja. U mnie tez bylo mniej wiecej tak ![]() wow, hair , dzieeeeki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
A ja skorzystam jeszcze z tego topicu, zeby spytac sie o cos powiazanego:
- slyszalem, ze czekolada nie najlepiej dziala na cere. Moje pytanie: odnosi sie to tez do bialej??? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
całe bratki najlepiej wyglądają w klapie aksamitnej marynarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
tfu tfu, biała to nie czekolada, tylko słodka margaryna. bleeee
natomiast słyszałam dużo pozytytwów odnośnie gorzkiej(ale takiej z min 60%zawartością kakao), łacznie z tym, że jest dobra na zęby ![]() nie wiem jak to jest, ale gorzką czekolade lubię baaaaardzo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
hmm... dla mnie to zabobon, jadlam czekolade na kilogramy i nic mi nie szkodzilo (teraz raczej wyroslam ze slodyczy, ale nadal jem kilka kostek gorzkiej dziennie). Fast-foody, batoniki i napoje gazowane to co innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Jeśli już mówimy o innych czynnikach, to dla mnie najgorszy jest stres, wystarczy pierwszy egzamin w sesji i twarz mam cała w kropki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
otóż to:/
stres, za dużo kawy i brak snu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
no to fajnie, to u mnie te 3 na porzadku dziennym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
no dokłądnie
![]() mnie najgorzej będzie zrezygnowac z przypraw i kawy...choć jak na razie, odpukac, na cerę nie narzekam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Nie obrazcie sie, ale ja mimo wszystko bym chcial wysluchac rady "profesjonalistki"
![]() A jak juz jestesmy w temacie to ja nie uzywam dodatkowych przypraw, nie pije kawy (jedynie herbata, w ilosciach umiarkowanych), wszelkie fast foody, napoje itp itd mnie po prostu odrzucaja... za to pije drozdze, dbam o skore... ale i tak roznie z nia bywa, wypryskow juz prawie nie ma a nawet jak to malenstwa... ale te zaskorniki ![]() Dlatego kazda kolejna wskazowka jest dla mnie wazna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
ja tak samo bez kawy i przypraw zyc nie moge!! teraz to bym moze sie jeszcze obeszla bez kawy, ale jak sie zaczna zajecia?!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim - jest wiele różnych mieszanek z ziołami na trądzik - Acnevulten Herbapolu, Acneflos, Metabolson innych firm - nie chce już mi się latać do kuchni sprawdzać co to, bo jestem dziś wykończona psychicznie i fizycznie i sił mi brak. Jak ktoś ciekawy, to jutro dopisze, co co taz producent.
Co do diety - moim zdaniem ma wpływ i to niemały. Jakiś czas temu lansowano tezę iz dieta nie ma wpływu na cerę i mozemy jest czekoladki, pic colę, jeść czipsy i ostre potrawy... Ale co tu dużo kryć - bardzo dużo się pisze ostatnio o wpływie naszej niezdrowej diety, obfitujacej w wysokoprzetworzone produkty - jemy za dużo węglowodanów prostych, o wysokim indeksie glikemicznym, co powoduje szybkie przenikanie do krwi oraz skoki insuliny. Jest już wiele artykułów, gdzie opisuje się wpływ takich pokarmów na cerę. No nie wiem jak u was, ale u mnie to się sprawdza w stu procentach... Dlatego Jeżyku zalecam ostrożność z tą czekoladą białą, bo nie o kakao tu chodzi (te samo w sobie moim zdaniem nie szkodzi - mogłabym jeść czarną czekoladę, gdybym lubiła ![]() Ja mam za sobą okres kiedy walczyłam z bardzo silną alergią pokarmową i jadłam naprawdę ostrożnie, unikając przetworzonej głównie zywności. Warto spróbować i ocenić jakie będą efekty... Jak się ma kawa do cery nie wiem, nie pijam. Myślę że zbyt mocna i pita w nadmiarze może szkodzić (logiczne dla mnie). To samo tyczy się herbaty zresztą ![]() Co do drożdzy czy ziółek - nigdy nie obserowowałam wysypu pryszczy w pierwszych dniach kuracji... Co do zaskórników - no cóż, tu nie ma reguły. Sa tacy którzy nie będą mieli problemu nigdy, a są tacy, którzy nawet po oczyszczaniu mają po 2 dniach zanieczyszczona cerę. To kwestia dość indywidulana. Ja mam małe i wąskie pory i zaskórniki prawie mi się nie robią, czasem mam jakąś grudkę... robią mi sie od razu bolesne wykwity albo podskórne cysty... Moim zdaniem zbyt częste manualne oczyszczanie u kosmetyczki może nasilić ten problem. Wiem że czasem naprawdę trzeba się temu poddać, ale naprawdę nie przesadzałabym z częstotliwością. Wypróbowac inne metody, ultradzwięki, detoksykujące masaże, kwasy w gabinecie i w domu, itd, itd... Jezyk, jeśli tak szybko robią Ci się zaskórniki, to moze warto się przyjrzeć twoim kosmetykom, może coś CI nie służy, moze jakiś krem zatyka pory... lecę spać, miłej nocy wszystkim ![]()
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
no własnie, samonapędzająca się machina zagłady idealnej cery
![]() chyba zacznę uprawiać joge i pić litrami zieloną herbatę zaparzaną na wodzie oligoceńskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Smoczyco, gdyby Jeżyk miał się przyjrzeć WSZYSTKIM swoim kosmetykom, nie starczyłoby Mu czasu na nic innego
![]() poza tym chyba przesadzasz, Jeżu, ze zdjęć wynika, że masz cerę absolutnie w porządku...no chyba, że je obrobiłeś w Photoshopie i przepuściłes przez rozmaite filtry ![]() a gdzie ten kolega, który zaprezentował całe swoje portfolio? zauważyłam,że zabrakło w nim skanu odcisków palców, zdjęcia usg z osatnich miesięcy ciąży oraz próbki DNA jak można dopuścić do takich niedopatrzeń??karygodne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Hej Smoczyco, dziekuje za taka obszerna odpowiedz
![]() Kurcze, no ten cukier wlasnie! Potrafie sie powstrzymywac od wszystkich zelek, batonow, ciastek... ale czekolada! ![]() ![]() Ja w sumie nie wiem, czy dobrze diagnozuje jako zaskorniki, ale to wlasnie to najprawdopodobniej - takie podskorne grudki.. zapchane pory oczywiscie tez na porzadku dziennym, biale cysty rowniez ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Chłopcze...jacy modele i modelki??przecież to wszystko czysta fikcja, idealną cerę ma się do ok 12-14 roku życia, a potem bajka się kończy.....niestety
Obejrzałam kilka razy na FTV relację z róznych backstage'ow-widac, że nawet te super modelki mają prolemy z cerą a z drugiej strony na ulicy widuje się ludzi, którzy już dawno przekroczyli lat 20 i mają super cerę tylko 2 kremy? niemożliwe...to tak jak ja...cóz to się stało, Ivan sprzątnął Twoją szafę łazienkową, czy co? ![]() mężczyźni mają na pewno grubszą skórę niż kobiety, ale ze zbyt częstym oczyszczaniem to bym nie przesadzała co by tu jeszcze...aha, powinienś kłaśc się spać przed 23, bo o tej własnie porze skóra najlepiej się regeneruje może na początek każ się przywiązac do łozka, bo będziesz na wizażowym głodzie ![]() pozdrawiam i sama idę się wiązać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Jez (facet
![]() > Nie obrazcie sie, ale ja mimo wszystko bym chcial wysluchac rady "profesjonalistki" ![]() > A jak juz jestesmy w temacie to ja nie uzywam dodatkowych przypraw, nie pije kawy (jedynie herbata, w ilosciach umiarkowanych), wszelkie fast foody, napoje itp itd mnie po prostu odrzucaja... za to pije drozdze, dbam o skore... ale i tak roznie z nia bywa, wypryskow juz prawie nie ma a nawet jak to malenstwa... ale te zaskorniki ![]() > Dlatego kazda kolejna wskazowka jest dla mnie wazna ![]() Nie obrazamy sie, ale wielu lekarzy juz potwierdzilo, ze czekolada nie szkodzi cerze (podobnie jak abstynencja seksualna i wiele innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
To ja do tych grzechow dolaczam papierosy (znana sprawa
![]() A co do oczyszczania u kosmetyczki - moja mama byla kosmetyczka i za jej czasow to byl standartowy zabieg. Teraz na szczescie jest inaczej. Ogladalam kiedys program o pielegnacji cery w ktorym wypowiadalo sie kilku lekarzy dermatologow i w jednym byli zgodni - oczyszczanie powinno sie robic tylko po konsultacji z lekarzem i w wyjakowych przypadkach, bo wiekszosci mozna znacznie pogorszyc sprawe. Sama staram sie tego nie robic (chociaz czasem trudno wytrzymac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
BAN stały
|
Umnie jest tak:
jeśli przesadzam z mocno przetworzoną żywnością to widzę pogorszenie cery. Zresztą rzadko tak jest bo nie lubię chipsów i żadnych takich tam chrupadełek, ale za to lubię ogromnie czekoladę czególnie gożką i cole. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
hair napisał(a):
> Nie obrazamy sie, ale wielu lekarzy juz potwierdzilo, ze czekolada nie szkodzi cerze (podobnie jak abstynencja seksualna i wiele innych ![]() Oczywiście sporo osób - głównie kobiet jednak - ma problemy z cerą z powodów hormonalnych (namiar androgenów). Co do diety - pisałam już - jest wiele doniesień na temat powiązania diety obfitującej w węglowoadny proste a trądzikiem. Czytałam sporo, potwierdza to moje obserwacje - osobiście wierzę. Oczywiście nie należy popadać w przesadę - ortoreksja się to chyba nazywa... czyli jem tylko marchewkę, ktorą wyhoduje w swoim własnym ogródku, w czystej ekologicznie strefie, ba marczewka jest sadzona w zgodzie z biodynamicznym kalendarzem i tylko na naturalnych nawozach ![]() Do Jeżyka - to co opisujesz, to zaskórniki zamknięte. nie jestem, jak już wspominałam zwolenniczką mechanicznego oczyszczania. Czyszczenie co miesiąc to zdecydowana przesada i każdy lekarz to potwierdzi. Jest dużo innych sposobów oczyszczania - wiem ze czasem trzeba powyduszać, no takie życie ![]() Jezyku - nie radzę sugerować się zdjęciami, naprawdę. Spróbuj do mycia stosować delikatny żel z granulkami (ja polecam Neutrogenę Visibly Refined), robić co 3 dni delikatny peeling (nie masz problemów z naczynkami?), dwa razy w tygodniu glinka zielona. Na noc chętnie jakiś delikatnie złuszczający kremik z kwasami. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
A ja mam pytanie do Ciebie Smoczyco, czy mogę używać bervoxylu, acne-dermu i jednoczesnie jakiegoś kremu złuszczającego z kwasami??
Aga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.