![]() |
#31 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Etap randkowania, a seks z inną?
No przeżywa dziewczyna, zdarza się.
Autorko, myślenie o sobie, że się nie było wystarczająco dobrą dla kłamcy, świadczy moim zdaniem o sporym problemie z poczuciem własnej wartości. Warto nad tym popracować.
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Tak sobie myślę, że nawet jeśli taki facet wyznaje zasadę, że póki się nie jest parą, to nie ma się wyłączności i można się spotykać z innymi, to jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że nie miałby nic przeciwko umawianiu się drugiej strony z innymi. Gdyby np. minął się w drzwiach wychodząc od dziewczyny z facetem, który przyszedł na randkę do niej, to myślę, że nie czułby się w tej sytuacji komfortowo na zasadzie "cześć, teraz twoja kolej? fajnie". Nie mówię tu o ludziach preferujących otwarte związki, bo to już inna bajka, inne granice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio piszę z jednym facetem już dłuższą chwilę i chociaż się jeszcze nie widzieliśmy, to już sobie wyjaśniliśmy, że on nie czułby się dobrze, gdybym ja z kimś teraz zaczęła sypiać i to samo z mojej strony. Obiecaliśmy też sobie, że jakby się coś zmieniło, to szczerze sobie powiemy. Skupiamy się na sobie. Może pierwsza randka okaże się ostatnią, ale skoro deklarujemy jakieś tam zauroczenie sobą, to fajnie, że wyszło na to, że tak samo widzimy tą kwestię - że nie chcemy teraz skupiać się w żadnej formie na kimś innym. (oczywiście facet może kłamać, ja też mogę kłamać, ale zakładam, że jednak nie wszyscy ludzie to poje... i jest w tym szczerość) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Coś trzeba przyjąć, nie można we wszystkim węszyć podstępu
![]() Jeśli spotykałabym się z kimś w celu związku 1:1, bez żadnych dodatkowych osób, to gdybym się dowiedziała, że spotyka się z innymi równolegle, a w szczególności w tak intensywnej formie, to uznałabym podobnie jak Autorka, że widocznie nie zauroczyłam go na tyle, by zrezygnował z pozostałych i wycofałabym się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
No jak dla mnie to nie był fair w stosunku do Ciebie, bo okłamał Cię mówiąc, że z żadną inna się nie spotyka, bo w rzeczywistości się spotykał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli znowu wymyśliłaś sobie problem? Podobnie jak w Twoim poprzednim wątku Jak przeżyć zdradę? To zrób edit w pierwszym poście, bo wprowadzasz dziewczyny w błąd. Myślą, że stała Ci się krzywda, a Tobie po prostu się nudzi. Oj, było o seksie z inną. LOL, nie pamiętasz, o czym zakładasz kolejne wątki. To musi być trollica. Przyznaje się do wymyślenia hipotetycznej sytuacji, a potem pisze o sprawie w pierwszej osobie. Edytowane przez ParasolkaMaryPoppins Czas edycji: 2018-10-07 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
po drugiej stronie szafy
|
Parasolka, odpuść. Temat jest na tyle uniwersalny, że może się jeszcze komuś przydać.
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy ma swój rozum i wie, co dla niego najlepsze. Kiedy daje rady na Wizażu to mam szczerą nadzieję, że autor przeczyta, odniesie do swojej sytuacji i się zastanowi, czy to dobra rada dla niego. Nie chciałabym, żeby ktoś mnie słuchał bezwarunkowo. ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Forum to przestawienie różnych opinii, spojrzenia z różnych perspektyw, ale wręcz niebezpiecznie by było traktować je jako wyrocznię.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.