|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadużywanie leków.
Krople żołądkowe to wyciąg z mięty.
Mięta w nadmiarze też powoduje nudności i wymioty.
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem zaskoczona, że Ty widząc, że osoba słania się na nogach i ma majaczący głos nie wezwałaś pogotowia... Miałabym gdzieś, czy mi zrobi awanturę i czy nie chce. Wiesz, że zaburzenia mowy, nudności, problemy z poruszaniem mogą być objawem wylewu?
Rozumiem, że ta osoba przegina z lekami i pewnie faktycznie przez nie ma takie problemy, ale jakbym zobaczyła takie objawy to bym się mocno zestresowała.
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46
Cytat:
Za to tata z tym walczył, on sam antylekowy, ja w sumie tez, moze przez to co widzialam u mamy, ale nikt nie dawal rady, to juz jak uzależnienie Kolezanka kiedys opowiadala, ze w pracy innej podlozyli zwykle witaminy, jakos tak, żeby tabletka podobnie wygladala i myslala, ze to wlasnie te krzyzyki, i tez jej przechodzilo, wiec to najczesciej żaden ból, tylko w glowie to siedzi ![]() Jak czlowiekowi wyobraźnia nie zadziala, ze niszczy sobie ipubromem na byle ból inne organy to nic nie pomoze, mozna rozmawiac, prosic, ale jak sam nie zrozumie to nic nie da...
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo mi to przypomina "wyglądem" objawów, to, co sama przeżyłam jakieś 2-3 tygodnie temu - to jest zemdlałam z powodu hipoglikemii. Mówiłam z sensem, ale wolniej i jakby przez mgłę, zakręciło mi się w głowie, przytrzymałam się szafki i bach upadłam. Oczywiście na hipoglikemię też nie wpadłam w tamtym momencie, bo nie miałam podstaw sądzić, że mogłoby do niej dojść - podejrzewałam zwykłe odwodnienie i stąd zawroty głowy i osłabienie ogólne. Lekarzem też nie jestem i nie miałam w tamtym momencie "burzy mózgów" niczym lekarze w gabinecie dr House'a. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że to trzeba jakoś małymi kroczkami.
I tak cud, że udało się ją przekonać, że ten acard jej szkodzi. Wczoraj pytała się mnie co będzie lepsze na biegunkę - węgiel czy stoperan, to doradziłam węgiel - zawsze to mniej inwazyjne i bardziej naturalne niż stoperan (tak, próbowałam jej mówić co jeść podczas rozwolnienia, ale na nic, musi być lekarstwo i już) . Muszę jej znaleźć mniej inwazyjny zamiennik dla tego ibupromu i apapu Macie jakieś pomysły? Coś co nie siądzie jej na żołądku? |
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;86024474]Myślę, że to trzeba jakoś małymi kroczkami.
I tak cud, że udało się ją przekonać, że ten acard jej szkodzi. Wczoraj pytała się mnie co będzie lepsze na biegunkę - węgiel czy stoperan, to doradziłam węgiel - zawsze to mniej inwazyjne i bardziej naturalne niż stoperan (tak, próbowałam jej mówić co jeść podczas rozwolnienia, ale na nic, musi być lekarstwo i już) . Muszę jej znaleźć mniej inwazyjny zamiennik dla tego ibupromu i apapu Macie jakieś pomysły? Coś co nie siądzie jej na żołądku?[/QUOTE]A może jakieś witaminy? Wiesz, wciśnij do pudełka na leki, niech będzie białe jak Ibuprom. Zadziała efekt placebo a kobieta nie rozwali żołądka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
Chyba wiem o kogo chodzi.
Mam w rodzinie taką osobę która jest lekomanem. No cóż teraz ma poważne problemy z watrobą i żołodkiem. Ale i tak bierze mniej a może więcej tylko się ukrywa? Tego nie wiem. To jest uzależnienie i z tym można tylko walczyć jak osoba chce się z tego uzależnienia wydostać. To samo jest jak z alkoholizmem czy innymi używkami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Kurde sama się uzależniłam od areazolu do nosa. I było mi ciężko. A co z taką starszą osobą. Edytowane przez madzil Czas edycji: 2018-10-22 o 13:36 |
|
|
|
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo mi przykro groszku z powodu Twoje mamy ![]() Moja mama nadal przebywa w szpitalu i nie wiem jak to się skończy...
|
|
|
#46 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby dobrze ![]() Niestety ja bylam za mala by wiedziec co moja mama robi
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;86024149]Nie wpadł mi do głowy wylew w tamtym momencie. To wyglądało raczej jak osłabienie z odwodnienia, albo hipoglikemii. Owszem majaczyła, ale z sensem... nie mówiła "od rzeczy", nie straciła świadomości i trzeźwości myślenia. Nic jej nie zesztywniało itd.
Bardzo mi to przypomina "wyglądem" objawów, to, co sama przeżyłam jakieś 2-3 tygodnie temu - to jest zemdlałam z powodu hipoglikemii. Mówiłam z sensem, ale wolniej i jakby przez mgłę, zakręciło mi się w głowie, przytrzymałam się szafki i bach upadłam. Oczywiście na hipoglikemię też nie wpadłam w tamtym momencie, bo nie miałam podstaw sądzić, że mogłoby do niej dojść - podejrzewałam zwykłe odwodnienie i stąd zawroty głowy i osłabienie ogólne. Lekarzem też nie jestem i nie miałam w tamtym momencie "burzy mózgów" niczym lekarze w gabinecie dr House'a.[/QUOTE] Przecież sama napisałaś, że nie jesteś lekarzem, więc nie wiem dlaczego przyjęłaś, że to właśnie objawy odwodnienia. Ja bym się... nie powiem co ze strachu, gdybym zobaczyła normalnie fukcjonującą na co dzień osobę w takim stanie. Nie wiem, ile lat ma ta osoba, ale to była bardzo dobra okazja do tego, żeby wezwać lekarza/pogotowie, żeby ktoś jednak podjął próbę wyjaśnienia jej, co może się stać jeżeli nadużywa się leków. Albo wziął na badania.
|
|
#49 |
|
.
|
Akurat stoperan jest lepszy przy biegunce i nie jest niebezpieczny czy uzalezniajacy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Babcia mojej znajomej, miała juz wtedy grubo po 80 jadła leki na tony. Dzień w dzień garście leków. W końcu znajoma sie wkurzyła, stwierdziła, ze te wszystkie leki ja ogłupiają i odstawiła jej. Jakoś jeszcze kilka lat pożyła.
Dużo szkód robią te wszystkie idiotyczne reklamy, hodowla lekomanów juz od małego dziecka. |
|
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z wylewem nie miałam nigdy do czynienia, to samo z hipoglikemią (raz w życiu jak zemdlałam). Lekarzem nie jestem, korzystałam z doświadczenia życiowego w danym momencie. Mniejsza z tym, dzisiaj już z tą osobą było znacznie lepiej. Jak nowo narodzona. Kupiłam jej elektrolity przy okazji ![]() Po prostu wtedy się wystraszyłam, stąd ten wątek. Dziękuję za zwrócenie uwagi na acard i ibuprom oraz o wspomnieniu i przypomnieniu mi o elektrolitach. Dużo mi to pomogło |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Etopiryna sporadycznie jeszcze ok, ale ciągle zażywana
Zauważcie że co jakiś czas zmieniają jej skład dodając nowy dodatek U mnie stosowana na uporczywe bóle głowy, źle wpływała na serce - zaburzała mi rytm - wywoływała stany lękowe. Zawartość kofeiny powodowała dodatkowe pobudzenie (efekt kawy)
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

Wtedy po prostu byłam zestresowana całą tą sytuacją. Teraz już rzeczywiście płynie offtop, bo sytuacja została opanowana

Zauważcie że co jakiś czas zmieniają jej skład dodając nowy dodatek