Wstydzę się zjeść u faceta - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-10-29, 08:40   #31
demitrue
Przyczajenie

Dot.: Wstydzę się zjeść u faceta

Cytat:
Napisane przez Nimve Pokaż wiadomość
Na żywo jesteś taka nieśmiała, ale odbijasz sobie w internecie będąc opryskliwa dla ludzi, którzy próbują Ci po swojemi pomóc? No ładnie. Tamta rada jest całkiem dobra, wielu ludzi mniej się krępuje sytuacją wyciągając coś swojego, niż sięgając po cudze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A dla mnie to i to by było krępujące

demitrue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-29, 08:58   #32
Pigeons
Zadomowienie

Może trochę Cię pocieszę ale czułam się dokładnie tak jak Ty i rozwiązałam problem bez wizyt u specjalisty.
Od kiedy pamiętam byłam wstydliwa. Zawsze bałam się podjeść, zapytać, zadzwonić. Gdy poszłam do pierwszej pracy bałam się iść do kuchni. Siedziałam więc 8 godzin głodna. Herbaty też sobie nie robiłam - miałam przy sobie swoją wodę. Mimo, że mi to ciążyło to nie potrafiłam się przełamać. Gdy zmieniałam pracę myślałam sobie, że tym razem będzie inaczej i po trochu się przełamywałam. Na początku szłam tylko rano gdy jeszcze nikogo nie było i tylko żeby zrobić herbatę. Później chodziłam już o każdej porze żeby zrobić coś do picia, a finalnie chodzę kiedy chce i nawet odgrzewam posiłki

Dlatego moim zdaniem powinnaś próbować się przełamać. Najpierw zjedź gdy będziesz pewna, że nikogo nie ma w kuchni (mama jest w łazience, ogląda TV w innym pokoju). Zrób tak parę razy i jak poczujesz się już swobodnie to przygotuj sobie schemat rozmowy z "teściową" - będziesz wiedziała co powiedzieć gdy ją spotkasz.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-29, 09:07   #33
Mandlal
Przyczajenie

Nie czytałam całego wątku, ale ile masz lat? Bo ta wiadomość mi brzmi, jakby napisała ją nastolatka, bez urazy.
Mandlal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-29, 09:16   #34
Hultaj
BAN stały

no trudno stało się, przegłodziłaś się wierząc że jednak ośmielisz się wyjść.
Nastepnym razem po prostu zabieraj ze sobą termos i kanapki lub zrób zakupy skoro wiesz że twoja nieśmiałość grozi ci siedzeniem w pokoju u chłopaka i niepójściem do lodówki.
My możemy ci napisać, że nie pajacuj i nie świruj i idź do kuchni po herbatę i jedzenie, bo to zwykła sprawa, co to zmienia skoro ty i tak nie potrafisz tego zrobić i potrzebujesz terapii.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2018-10-29 o 09:17
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-29, 10:56   #35
demitrue
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mandlal Pokaż wiadomość
Nie czytałam całego wątku, ale ile masz lat? Bo ta wiadomość mi brzmi, jakby napisała ją nastolatka, bez urazy.
20

Stary 2018-10-29, 14:48   #36
demitrue
Przyczajenie

Dlaczego nastolatka?

Stary 2018-10-29, 15:18   #37
Nancy_M
Wtajemniczenie

A ja Cię doskonale rozumiem. Nie mam problemów z zagadywaniem teściowej lub rodziców moich przyjaciół, kiedy u nich jestem. Ale nie umiałabym wejść im do kuchni i na luzie korzystać z ich lodówki, szafek, jedzenia. O ile nie miałabym problemu wejść do kuchni i zagadać do teściowej o czymkolwiek, to już kanapki bym sobie tam nie zrobiła.
Nancy_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-29, 17:41   #38
taka_bebe
Raczkowanie

No nie wiem, ja tam miałam ogólnie podobnie. I nie wiem czy nadal bym nie miała gdyby nie to, że... przestałam już tyle myśleć. Nie zastanawiam się "czy spotkam kogoś <gdzieśtam>?" "co powiem, jeśli spotkam??" "co sobie pomyśli ta osoba..?". Mam wyrąbane. Na początku WMAWIAŁAM sobie, ze mam wyrąbane, że nawet jak przydarzy mi się coś wstydliwego, ktoś weźmie mnie za idiotkę, to co? Przecież sama uważam wielu ludzi, których gdzieś tam zdarzy mi się spotkać za idiotów. Czy to znaczy, że oni są idiotami? Absolutni nie! to tylko moje na nich spojrzenie. Czy to, że ktoś pomyśli, że jestem żenującą kreaturą człowieka znaczy w takim razie, że tym właśnie jestem? Również - absolutnie nie! Więc innymi należy się przejmować w zasadzie tylko gdy są gotowi zrobić nam krzywdę (bronią, własnymi dłońmi), w innych przypadkach - mogą tyle co Ty im.

Nie pamiętam jak się przełamywałam, ale pamiętam, że generalnie miałam oooogormny problem żeby gdziekolwiek zadzwonić, pójść do urzędu czy na głupią pocztę, załatwić najprostszą sprawę. Ale postanowiłam sobie już dawno, że będę samodzielna i samowystarczalna, czyli nie mogę się wstydzić i analizować, bo wtedy musiałabym prosić bliskich o pomoc czy coś
taka_bebe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 08:34   #39
demitrue
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nancy_M Pokaż wiadomość
A ja Cię doskonale rozumiem. Nie mam problemów z zagadywaniem teściowej lub rodziców moich przyjaciół, kiedy u nich jestem. Ale nie umiałabym wejść im do kuchni i na luzie korzystać z ich lodówki, szafek, jedzenia. O ile nie miałabym problemu wejść do kuchni i zagadać do teściowej o czymkolwiek, to już kanapki bym sobie tam nie zrobiła.
Dziękuję

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości