![]() |
#31 |
Panaroja
|
Dot.: Autorytety, intelektualiści, media
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;83319486]To samo w temacie o Alfiem.
Oczywiście lepiej się sprzeda ckliwy materiał o protestach tysięcy ludzi, o jakichś rzekomo zasyfionych rurkach itd. niż taki wywiad z człowiekiem, który spotyka się z takimi przypadkami w swojej pracy na co dzień: http://zdrowie.dziennik.pl/aktualnos...in-rawicz.html Bo tu trochę za mało kontrowersji.[/QUOTE] Doktor Rawicz to fantastyczny lekarz i bardzo mądry człowiek , takich jak on powinno być więcej . Tak samo prof.Dębski . W temacie - dla mnie autorytetem ( w swojej dziedzinie) jest ktoś, kto doskonale zna się na tym co robi , jest myślący i nie gada głupstw ani nie robi głupstw . Niestety takich jest niewiele .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Nikt dla mnie nie jest czystym, skończonym autorytetem.
Zgadzam się z wieloma poglądami pana Biedronia, prof. Śliwerskiego (edukacja najmłodszych), pojedyncze opinie pojedynczych osób znanych trafiają do mnie - ale to wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
A jak podchodzicie do mediów? Są gazety czy portale, które cenicie za rzetelne i w miarę obiektywne przedstawianie informacji? Jestem przerażona ile jest clickbaitów, niesprawdzonych info, jakichś newsów sprzed lat podanych na nowo chyba tylko po to, żeby mieszać ludziom w głowach? Wspomniano tu Tygodnik Powszechny, nigdy nie czytałam i zaczęłam teraz obserwować ich fb, rzeczywiście wydaje się na poziomie. A może blogi, vlogi?
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Pani Mizantrop
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;83353976]Nikt dla mnie nie jest czystym, skończonym autorytetem.
Zgadzam się z wieloma poglądami pana Biedronia, prof. Śliwerskiego (edukacja najmłodszych), pojedyncze opinie pojedynczych osób znanych trafiają do mnie - ale to wszystko.[/QUOTE] Mam tak samo. A jesli chodzi o media, to nie traktuje ich jak wyrocznie czy stuprocentowo pewne zrodlo informacji.
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego czytuję różne portale z informacjami, żeby to sobie jakoś wypośrodkować. Najbardziej lubię BBC za akcent i za to, że mają wiadomości z różnych części świata. Ludzie też czasem usłyszeć, co się dzieje w Azji, Afryce czy Ameryce Południowej, a polskich wiodących mediach ten temat nie istnieje praktycznie. Świat się kończy na Europie, jakby jeszcze nie było odkryć geograficznych. (No i jest jeszcze samotna wyspa, czyli Stany). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Ja namiętnie czytam Rzeczpospolitą i Gazetę Prawną (to ze względów zawodowych). Przeglądam internet, oglądam kanały niusowe z różnych 'opcji'. Staram się nie zamykać w jednym 'świecie' i jednej jego wersji.
Chociaż przyznam, że telewizji publicznej nie oglądam - nie jestem w stanie znieść tego chamstwa i propagandy rodem z komuny. TVP Info to kompletne DNO. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2018-05-05 o 23:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Mariusz Szczygieł, Jacek Dehnel, Paulina Młynarska, Dorota Masłowska. Obserwuję ich i cenię. Z polityków Robert Biedroń.
Z lżejszych, blogerów, Volant z Volantification, celne obserwacje i szczera motywacja, bez jakiejś coachowej maniery. Janina Daily, wspaniała i zabawna obserwacja rzeczywistości, ale jest też czasem poważnie i refleksyjnie. Z niepolskich, moją absolutną idolką i wspaniałym człowiekiem jest Ada Colau, burmistrz Barcelony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Okej, może nie obiektywne, bo wiadomo, że każdy dziennikarz będzie miał swoje poglądy. Ale takie unikające manipulacji, mieszania faktów i opinii i innych nieuczciwych praktyk (jak choćby sprawdzanie źródła - nie zliczę ile razy wybuchła jakaś afera a potem się okazało, że media podawały coś bezrefleksyjnie siejąc tylko zamęt i nie sprawdzając czy to w ogóle prawda). Szczególnie niebezpieczne jest moim zdaniem mieszanie faktów i opinii bo to najmniej rzuca się w oczy, można to robić subtelnie. Mnie to ogromnie zniesmacza.
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
OKO.press.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Dorota Masłowska
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Za Wam imponuje w ludziach??
Za jakie cechy cenicie ludzi? Kobiety, mężczyzn?Co Wam w nich najbardziej imponuje? Co podziwiacie? Co sprawia, ze dana osoba wydaje sie Wam atrakcyjna jako mezczyzna/kobieta/czlowiek?
Macie w swoim otoczeniu osoby, ktore są dla Was wzorem autorytetem?Kimś kto Was inspiruje ? Czy wsrod znanych osob macie kogos kogo wyjatkowo cenicie i dlaczego?
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Kult znanych osób
Jak myślicie skąd bierze się taki kult znanych postaci? Modelek, piosenkarek, aktorek? Chodzi mi o kwestie wyglądu.
Chodzi mi o to, że wiele dziewczyn ciągle powtarza, że chciałyby wyglądać jak np. Shakira, Adriana Lima etc. A przecież te Panie na co dzień wyglądają zwyczajnie. Są po prostu ładne/piękne. A przecież większość dziewczyn, które widzę są naprawdę ładne i w niczym im nie ustępują. Szczególnie Polki, mają takie ,,słodkie'' buzie i co chwile widać atrakcyjną dziewczynę. Zawsze zastanawia mnie to gadanie, że chciałabym wyglądać jak jakaś znana postać, a zdarza się, że dziewczyna jest nawet ładniejsza( wiem, że nie ma tu mierników obiektywnych). Albo podejście facetów, którzy wzdychają, że nie ma takich pięknych kobiet, jak jakaś modelka etc. To wszystko mnie zawsze zastanawia. Skąd się bierze takie gadanie ![]() Czemu ludzie tak zachwycają się tymi osobami? Tak jakby te osoby, które są piękne/mądre były mniej warte, bo nie pisze się o nich w mediach. ![]() Często ktoś się zachwyca osobami w mediach ,,piękność", ,,zachwycająca" jednocześnie deprecjonując osoby ze swojego środowiska. Ten post jest dziwny, wiem. Ale od dłuższego czasu się zastanawiam skąd takie dziwne podejście i zakompleksienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Pani Mizantrop
|
Dot.: Kult znanych osób
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
jestę wieszczę
|
Dot.: Co Wam imponuje w ludziach??
Nie ma człowieka, który byłby dla mnie absolutnym autorytetem. Niektorych cenię, podziwiam w jakiejś dziedzinie, ale 100% autorytet? Nigdy w życiu.
Jeżeli chodzi o media - nie oglądam telewizji. Propaganda tvp to dla mnie masakra, a tvn to w większości jakieś programy-zapychacze. Informacje o tym, co mnie interesuje, czerpię z Internetu. Tu jednak też raczej omijam politykę.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.