![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oczekiwania teściów. Czy to normalne?
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86114694]wyprowadzcie sie na swoje
problem sie rozwiaze nie chcesz sie wyprowadzac? caluj i nie marudz[/QUOTE] Tyle w temacie niestety. Teściowie traktują was nie jak dorosłą parę, a dwójkę dzieci (chociaż nie wyobrażam sobie żeby rodzice domagali się "buzi" od dziecka kilka razy dziennie...). Mieszkacie nie na swoim, ale jakby kątem u nich, nie możecie swobodnie przyjmować gości, musicie opowiadać im gdzie i kiedy wychodzicie i kiedy wracacie... nie wiem jak to wytrzymujesz. I zauważ, autorko, że tego typu jazdy, drażliwość, neurotyczność zwykle nie mijają z wiekiem, a wręcz przeciwnie - nasilają się. Dogryzanie, płacze, lamenty, szantaże emocjonalne tylko się pogorszą, a ty zmarnujesz sobie życie. Kiedy będziesz mieć trochę wolności? Około 50tki? Radzę ewakuację z mężem lub bez.
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Racja, chyba, że przewartościuja sobie wszystko gdy postawimy im ultimatum i dobudujemy osobne wejscie. Tym bardziej, że 1/2 nieruchomości jest własnością meza. W przeciwnym razie nie widzę innego rozwiązania niż wyprowadzka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Obawiam się że osobne wejście tylko stworzy nowe kwasy, zainwestujecie jeszcze więcej pieniędzy w ten dom a teściowie będą jęczeć i płakać że chcecie żyć jak obcy, że się martwią, że chcecie żeby umarli. Powinni sprzedać dom i spłacić męża.
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Czyli rodzice zapisali twojemu mezowi 1/2 domu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Strzelaj lub emigruj!
|
tylko u was niestety występuje jeszcze jeden problem- twój mąż nie widzi w zachowaniach swoich rodziców nic złego.
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Na szczęście rozumie moje obiekcje i dostrzega te problemy tylko twierdzi, że ja poprostu powinnam przestać robić to czego oni oczekują, a wg niego oni przejdą z tym z czasem do porządku dziennego. A mnie jest trudno tak poprostu ich olewać. 1/2 domu mąż odziedziczył po babci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wciąż uważam, że jedynat opcją dla Was jest wyprowdzka. Dobudujecie sobie oddzielne wejście i zacznie się jęczenie, że jakto tak, po co wam to. Oni to potraktują jak potwarz, karę. W dodatku wydacie kasę, którą moglibyście zainwestować w nowe mieszkanie czy coś. Widzę, że masz przed tym rozwiązaniem ogromny opór i chcesz za wszelką cenę go uniknąć - pytanie dlaczego? Powinnaś sobie uświadomić, że choćbyś na rzęsach stanęła to nie dogodzisz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Za bardzo się tym przejmuję żeby olać, to jest mój problem. Jestem ciekawa jak ustosunkują się do pomysłu osobnego wejścia. Jaka będzie reakcja. Jeśli reakcja będzie negatywna i uznają to jako cios w ich stronę, a nie normalną w życiu dorosłego człowieka chęć prowadzenia niezależnej rodziny to oczywiście nie ma o czym mówić i trzeba będzie się wyprowadzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A negatywnej reakcji na propozycje dobudówki to myślę, że możesz byc pewna. Zreszta nawet jak to zrobicie to i tak nie wiele zmieni, o czym pisalomy też jakies dziewczyny oprócz mnie. Ja bym ratowala małżeństwo, a nie relacje z treściami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Teraz dobudujecie wejscie a potem za x lat sami zostaniecie w tym wielkim domu. Przeciez to bez sensu. Nie lepiej sprzedac go i kupic dwa mniejsze?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I będziecie mieli ten sam problem z utrzymaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Racja dziewczyny... Racja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
.
|
nie wiem, ile czasu z nimi mieszkasz, ale ja bym tego nie zniosła. w zeszłym roku przenieśliśmy się do domu mojego partnera. po kilku dniach miałam tak dość wiecznego dopytywania o plan dnia czy spowiadania się z jakichkolwiek wyjść, że po 5 dniach mieliśmy wynajęte kolejne mieszkanie. i zaliczyliśmy ekspresową ewakuację.
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
te osobne wejscie nic nie zmieni skoro nadal bedziecie mieszkac w tym samym domu uzywac tego samego podworka
oni nadal tam beda,ty bedziesz ich olewac unikac i kwasy beda rosly |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
A mi sie wlacza przedsiebiorczosc
![]() Tego przeciez nie moga wam zabronic, polowa domu jest TZta. Macie cos na wlasnosc i szkoda by bylo teraz musiec wydawac pieniadze na wynajem, a tak samo sie zwroci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście , że osobne wejście nic nie zmieni m Tu chodzi o mentalnośc Twoich teściów. Oni was traktują jak swoje dzieci , nie jak dorosłe małżeństwo. Wyprosadzka , i to nie bliżej niż 15 km...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8611624 6]A mi sie wlacza przedsiebiorczosc
![]() Tego przeciez nie moga wam zabronic, polowa domu jest TZta. Macie cos na wlasnosc i szkoda by bylo teraz musiec wydawac pieniadze na wynajem, a tak samo sie zwroci.[/QUOTE] Teściowie są zbyt konfliktowi, wątpię aby lokatorzy na dłuższą metę wytrzymali. A ciągłe szukanie nowych, to moim zdaniem więcej zachodu niż pożytku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.