![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie wyczekiwana ciąża-jak powiedzieć partnerowi
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;86160220]Ja jej odradzam mówienie partnerowi bynajmniej, żeby oszczędzić mu stresu. Tylko, żeby nie narobił jej problemów w przypadku, kiedy ona będzie chciała usunąć ciążę. Zdarza się przecież, że facet wbrew woli kobiety rozpowiada wszystkim o ciąży, żeby zmusić ja do urodzenia poprzez lęk, żeby jej decyzja o aborcji spotka się z ostracyzmem i odrzuceniem przed najbliższych. Ja bym w tym przypadku facetowi nie ufała i nie liczyła, że zachowa się racjonalnie, skoro wcześniej namówił ją bezmyślnie na seks bez zabezpieczenie, bo 'miał tak silną potrzebę, że nie mógł z nią walczyć'. Poza tym radzę też się autorce rozstać z facetem, bo ewidentnie ma coś nie pokolei w głowie, plus zupełnie gdzieś jej dobro. To powinno rozwiązać skutecznie rozterkę z jego podejściem do antykoncepcji.
Wsparcia szukałabym u bardziej obiektywnej i zaufanej osoby - siostry, przyjaciółki, ewentualnie dobrego psychologa.[/QUOTE] a no to faktycznie, to tu się z Tobą zgodzę, z tym że raczej wątpie że autorka w ogóle myśli o tym, żeby się z nim rozstać...no chyba że jakieś trupy jeszcze wylecą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
.
|
Tylko mnie dziwi niezrobienie testu przez te 2 tygodnie? Bo ja bym zdazyla zrobic 5 razy przynajmniej. Po co tworzyc teorie, co by bylo w razie ciazy, jesli w szybki sposob mozna ja potwierdzic lub wykluczyc. A pozniej zastanawiac sie dalej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#33 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
No nie.mnie też to dziwi
Po co robić alarm tworzyć filmy zamiast poprostu zrobić test i zacząć działać Dziecinada |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Zdecydowaliście się na seks bez zabezpieczenia, więc nie powinniście być zdziwieni. Powiedz mu normalnie. Nie powinien być zdziwiony.
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony ludzie są dziwni, może ona jakoś dziwnie interpretuje jego słowa. Może dla niego dziecko to nie aż taka katastrofa jak myśli jego partnerka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Dorośli to wy jesteście tylko na papierku. Totalna bezmyślność.Zrób test i w razie wyniku pozytywnego poinformuj go, że będzie tatą, przecież się staraliście:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
zrób test z krwi.
jeżeli będzie negatywny, zadzwoń do niego i za szczegółami opowiedz jak się boisz, bo Ci się okres spóźnia, co robić, ja się tak boję ..... Przyjrzyj mu się jak reaguje, cieszy się, martwi, wspiera czy ucieka od problemu .... Co robi, co mówi, ta sytuacja obnaży jakim on jest człowiekiem. I zadecyduje czy z nim nadal będziesz. ..... A jeżeli będzie pozytywny - zastanów się czego chcesz. zależności od tego możesz wykorzystać to co wcześniej napisałam . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.