Co robić ? Zmienić lekarzy. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-01-13, 14:47   #31
uniperfect
Rozeznanie

Dot.: Co robić ? Zmienić lekarzy.

Zastanawiam się czy mogę żądać zwrotu pieniędzy za leczenie tych 2 zębów tej 7 i 6 ? Gdyby kasę zwrócili, poszłabym na konsultacje do innego gabinetu. I odkładała na implanta jak wydrę 7. Niby dentystka mówiła, że zab może mnie boleć jeszcze ze 3 tyg ale jej nie wierzę. was też po kanałówce boli ząb. Mówiła mi, że we czwartek zamknęła anał materiałem mta. Przeczytałam na necie, ze mta do perforacji jest, najczęściej powikłania z tytułu leczenia i często z winy lekarza. Ona też nie chce tej 6 poprawiać. Ząb 6 miał dużą próchnicą zamiast zrobić kanałówkę wyleczył normalnie dentysta. I dlatego boli. Uprzedził, że jak będzie bolał to mam przyjść z powrotem na kanałówkę, Nie mam dokumentacji medycznej z leczenia więc nie mam jak iść na konsultacje medyczną . We wtorek Nie mam dokumentacji medycznej z leczenia więc nie mam jak iść na konsultacje medyczną . We wtorek dentystka chce mi leczyć kolejnego kanałowo. Nie pozwolę jej na to, dentystka wmówiła, ze zęby są dobrze wyleczone, ostatnio mi pwiedziała, że nie ma potrzeby 6 leczyć od nowa, A ona boli przy dotyku i nagryzaniu Po 20 listopada zaczęły się bóle tych zębów 2 i nadal one są. Całę dnie śpie tylko. Nawet w pracy skupić się nie mogę. 7 miała niedrożne kanały krzywe, mogła mi wprost pwiedzieć ząb do wydarcia 1300 zł plus dojazdy 4 razy z zębem. to koszt ogromny. To jest połowa implantu. W krośnie 2400 zł implant plus koronka na niego 1500 zł. Najbliższy termin w mieście obok na leczenie 24 stycznia. Porada plan leczenia 150 zł. Wiem że robią hemisekcje itp miałąm robione takie rzeczy już ale ona nie jest chirurgiem szczękowym nie pomoże mi już. Chirurg szczękowy by mi pomógł. Jakie mam szanse na zwrot pieniędzy ? czy faktycznie ból minie po kilku tygodniach. ?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Szkoda, że nikt jutro mnie nie przyjmie na konsultacje , lekarz inny by mi powiedział co jest nie tak i miałabym dowód na wtorek. We wtorek zapytam się wprost co jest z tą 6 czy faktycznie mam ją kanałowo leczyć i wprost zapytam się o tą 7. Ona zawsze odpowiada tak się zdarza, Mam na wieczór powiem, że nie mam czasu na kanaówkę i powiem jej żeby małą próchnicę w 8 wyleczyła, I zapytam się jej czy jeśli 6 bedę leczyć gdzie indziej to kasę zwrot za leczenie dostanę
uniperfect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-13, 16:28   #32
uniperfect
Rozeznanie

Perforacja w zębie.

Czy jeśli w trakcie leczenie kanałowego doszło do perforacji w zębie to mogą żądać od dentystki odszkodowania, zwrotu pieniędzy za leczenie ?
Stary 2019-01-30, 11:04   #33
uniperfect
Rozeznanie

Znów mam problem. Pojechałam raz leczyć ponownie tą 7 . Pani doktor stwierdziła, że nie trzeba jej leczyć , że sama przestanie boleć . Wyleczyła mi wtedy inny zwykły bolący ząb. Kazała za tydz przyjechać mi, miała wtedy tą 7 się zająć jak bedzie boleć. Zajechałam a ta się zajęła innym zębem , zaczęła kanałowo leczyć innego zęba. Ja z tym zębem byłam umówiona do innego gabinetu. Powiedziała, że ząb jest do odbudowy zaczęła odbudowyać zęba i ząb bolał mocno przy nagryzaniu. Ale byłam u innego stomatologa ze zwykłym zębem i cos tam pousuwał z zęba i mniej boli. Jutro mam na zakończenie tego zęba i mam fobie dentystyczną boje się okropnie że ząb bedzie mnie bolał po wizycie. Ostatnio oświadczenie podpisywałam , że zostałam poinformowana o tym, że zab bedzie mnie bolał po leczeniu. Bez tabletki uspokajającej się nie obejdzie.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Dodatkowo mam zapalenie oskrzeli i się pytam dziś czy nie przełożą mi wizyty na wtorek tylko we wtorki i czwartki jest pani doktor powiedzieli, że się nie da. Tłumaczę przez tel, że mam zapalenie oskrzeli. 70 km z zapaleniem oskrzeli busem mam jechać, Potem przesiadać się na mpk nabawię się zapalenia płuc. Jutro się jej zapytam czy inny stomatolog w ramach gwarancji w któryś wolny weekend nie zrobiłby mi tej 7. Terminy na weekendy mają na marzec dopiero ale jakoś bym wytrzymała. co dwa dni zwalniam się z pracy zeby do niej jechać 3 zeby zrobiłam na weekendzie , 8 razy już się zwalniałam. 5 razy już byłąm z tym zębem. Najwyżej zasłabnę jutro na ulicy i będą mnie mieć na sumieniu.
Stary 2019-01-30, 11:46   #34
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez uniperfect Pokaż wiadomość
Znów mam problem. Pojechałam raz leczyć ponownie tą 7 . Pani doktor stwierdziła, że nie trzeba jej leczyć , że sama przestanie boleć . Wyleczyła mi wtedy inny zwykły bolący ząb. Kazała za tydz przyjechać mi, miała wtedy tą 7 się zająć jak bedzie boleć. Zajechałam a ta się zajęła innym zębem , zaczęła kanałowo leczyć innego zęba. Ja z tym zębem byłam umówiona do innego gabinetu. Powiedziała, że ząb jest do odbudowy zaczęła odbudowyać zęba i ząb bolał mocno przy nagryzaniu. Ale byłam u innego stomatologa ze zwykłym zębem i cos tam pousuwał z zęba i mniej boli. Jutro mam na zakończenie tego zęba i mam fobie dentystyczną boje się okropnie że ząb bedzie mnie bolał po wizycie. Ostatnio oświadczenie podpisywałam , że zostałam poinformowana o tym, że zab bedzie mnie bolał po leczeniu. Bez tabletki uspokajającej się nie obejdzie.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Dodatkowo mam zapalenie oskrzeli i się pytam dziś czy nie przełożą mi wizyty na wtorek tylko we wtorki i czwartki jest pani doktor powiedzieli, że się nie da. Tłumaczę przez tel, że mam zapalenie oskrzeli. 70 km z zapaleniem oskrzeli busem mam jechać, Potem przesiadać się na mpk nabawię się zapalenia płuc. Jutro się jej zapytam czy inny stomatolog w ramach gwarancji w któryś wolny weekend nie zrobiłby mi tej 7. Terminy na weekendy mają na marzec dopiero ale jakoś bym wytrzymała. co dwa dni zwalniam się z pracy zeby do niej jechać 3 zeby zrobiłam na weekendzie , 8 razy już się zwalniałam. 5 razy już byłąm z tym zębem. Najwyżej zasłabnę jutro na ulicy i będą mnie mieć na sumieniu.
Znowu bierzesz sie za kilka zebow naraz. Leczenie 7 mimo tego ze bylas umowiona do innego dentysty na leczenie tego wlasnie zeba to juz szczyt w sumie. Troche sama jestes sobie winna, naprawde.
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-30, 11:56   #35
uniperfect
Rozeznanie

[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8643796 5]Znowu bierzesz sie za kilka zebow naraz. Leczenie 7 mimo tego ze bylas umowiona do innego dentysty na leczenie tego wlasnie zeba to juz szczyt w sumie. Troche sama jestes sobie winna, naprawde.[/QUOTE]

Zle mnie zrozumiałaś. Ja byłam umówiona z zebem nr 4 do innego dentysty gabinetu. A 7 pojechałam do niej żeby w ramach gwarancji mi ją leczyła od nowa. A ona zamiast 7 poprawić zaczęła robić mi 4. Innemu dentyscie musiałabym od nowa placić 1300 zł za 7 więc pojechałam by mi za darmo ją zrobiła. W między czasie wyleczyła mi 5 którą fakt lekko mnie pobolewała ale inny stomatolog stwoerdził, ze ząb zdrowy jest więc nie miałam pojęcia że ząb do leczenia jest
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości