|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak grzecznie dać mu do zrozumienia, że nie jestem zainteresowana?
Cytat:
Zazwyczaj przeczucie nie myli Ja uważam, że facet coraz bardziej się wkręca, jeśli się pomylę zwrócę honor autorce
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Też wydaje mi się, że facet coraz bardziej skręca się w tą znajomość. Na dodatek autorka miała podczas rozmowy dać wyraźnie do zrozumienia, że z tego związku nie będzie, że interesuje ja tylko kolezenstwo i jak zrozumiałem z jej postu to nawet nie zaczęła tego tematu.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Jak dla mnie to mu dałaś jeszcze bardziej znać że jesteś zainteresowana
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że stawiasz faceta w bardzo niezręcznej sytuacji nie wyjaśniając mu, że Wasza relacja nie ma szans wyjść poza ramy koleżeństwa. Sama stwierdziłaś, że koleś ewidentnie na Ciebie leci. To co, że nie flirtował z Tobą na skype. Sam się pewnie stresował i zna Cię na tyle, że nie lubisz tego robić. Kropla drąży skałę. Skoro chce się spotkać, to w dalszym ciągu jest zainteresowany. Jak daleko od siebie mieszkacie? |
|
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
No na bank nie ma żadnych matrymonialnych ciągot jak rozmawia z obcą dziewczyną po kilka godzin dziennie, chwali się jej zdjęciem rodzinie i planuje jechać do niej w ciemno. Oszczędź mu czasu i pieniędzy, które wyda na dojazd i poinformuj go jak najszybciej na czym stoi. Wystarczy choćby, że wspomnisz o randce z innym facetem i zobaczysz jak ten super kolega szybko się ulotni.
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę mnie przeraziłyście swoimi komentarzami, ponieważ jeszcze 10 minut temu byłam pewna, że skoro nie flirtował, nie komplementował mojego wyglądu ani głosu + powiedziałam mu podczas rozmowy, że jego głos brzmi całkiem inaczej niż sobie wyobrażałam*, to mogę spać spokojnie. Umówiłam się na kolejną rozmowę w piątek. On wie, że Skype'a używam b.rzadko, więc taki 2dniowy post zdystansuje naszą znajomość. Na wszelki wypadek karteczki z Waszymi radami nadal obklejają mi monitor *Głos miał normalny. Tym komentarzem chciałam się zbudować dystans. Mam nadzieję, że podziałało. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 2 dni zdystansuje znajomość? Tylko jeśli jest desperatem (co poniekąd może być prawdą patrząc na jego zachowanie). Tekst o męskiej przyjaciółce mógł zostać odebrany dwuznacznie. Ja bym to potraktował jako żart i zaczepkę czyli flirt
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
szczerze, postawiłabym wszystko na jedną kartę - powiedziała mu jasno i wprost jak to wygląda z mojej strony i na co może liczyć dokładnie. Jeśli chciałby nadal przyjechać - oboje wiedzielibyśmy na co się piszemy, jeśli potrzebowałby kilku dni na zebranie myśli - dałabym mu trochę oddechu. Internet ma to do siebie, że można nadinterpretować wiele rzeczy. To co dla Ciebie było zwykłą rozmową, w nim mogło rozbudzić jakąś nadzieje. Dlatego postaw na szczerość - dla niego i dla siebie
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- [1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86494806] Tekst o męskiej przyjaciółce mógł zostać odebrany dwuznacznie. Ja bym to potraktował jako żart i zaczepkę czyli flirt [/QUOTE]Ten tekst to był mój as w rękawie! |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Było powiedzieć WPROST, że nie szukasz związku. Sama się wkręciłaś w tę znajomość i po prostu nie chcesz go tracić. |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Serio czy tylko udajesz? Bo mam wrażenie, że taka sytuacja Ci odpowiada. |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;86494939]Serio czy tylko udajesz? Bo mam wrażenie, że taka sytuacja Ci odpowiada.[/QUOTE]
Ja też odnoszę wrażenie, że się zgrywasz. Podobało Ci się, że on liczy na coś więcej, dopóki spotkanie nie zaczęło być realne i dopiero teraz zaczęłaś panikować. I nie chcesz tracić kolegi, tylko nie chcesz tracić adoratora. |
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli naprawdę zależy Ci na tym, żeby być fair wobec tego chłopaka, to as być może tylko jeden - szczerość bez owijania w bawełnę. Chętnie się z tobą spotkam, ale dla jasności koleżeńsko, bo nie interesuje mnie związek.
Ja bym Twoje zachowanie odebrała jako granie niedostępnej/bycie niedostępną. Powiedziałaś mu, że nie jesteś w związku. Nawet jeśli powiesz mu o randce z innym, to może go zakłuć, ale niekoniecznie odstraszyć i też może uderzać w konkury. W końcu chadzasz na randkę z innymi, to dlaczego z nim nie możesz. Przecież tak się lubicie... ![]() Całkowicie zapomniałam o tym, że jutro walentynki. Dzięki za przypomnienie. Musze kupić sezamki. Edytowane przez wlosomaniaczkaaa Czas edycji: 2019-02-13 o 11:48 |
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Serio, serio, serio x 100!
Nie chcę związku! Macie tu całkowitą rację! Szczerość i tylko szczerość! Całkowicie nieumyślnie narobiłam bigosu. Siedzę tu Wam i zawodzę, a już wiem, co mam zrobić. Ja (pisząc całkowicie poważnie) nie szukałam TŻa. Pisałam na forum tematycznym do dziewczyn, ale żadna nie odpisywała ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Nie, naprawdę nie szukałam żadnego adoratora! Nic z tych rzeczy! Nie róbcie tu ze mnie zołzy, bo ja nigdy nie wodziłam nikogo za nos! Napisałam Wam na początku, że nie mam nic przeciwko jego odwiedzinom, tylko nie chcę, by przyjechał tu z matrymonialnym nastawieniem, bo zwyczajnie odjedzie rozczarowany. |
|
|
|
|
#46 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no weź
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Macie rację. Zachowałam się bardzo głupio. Kompletnie nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy. Polubiliśmy się - fakt - bo mamy wspólne zainteresowania. Jednakże - on oczekuje czegoś więcej - to ja mówię stop. Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Naprawdę nie bawi mnie to, że sprawię mu przykrość. Głupia ja że tak późno się zorientowałam |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;86495037]To czemu nie powiedziałaś mu przy ostatniej rozmowie wprost, że nie interesuje cie relacja o charakterze romantycznym z nim, a tylko koleżeńska? Przecież ludzie ci to radzili.[/QUOTE]
Tak całkiem szczerze, dlatego że się zawstydziłam i zjadły mnie nerwy. Gdy nie usłyszałam żadnego komplementu ani flirciarskiego żartu to się ucieszyłam, że to tylko moja durna wyobraźnia i nie ma się czym martwić. Myślicie, że się zgrywam, ale wczoraj naprawdę po rozmowie myślałam, że zachowałam się wobec niego w porządku. |
|
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
BO MU POWIEDZIALAS, ZE INACZEJ WYOBRAZALAS SOBIE GLOS? W jaki sposób on się miał przez to domyślić, że chodzi Ci o koleżeństwo? I w tej samej rozmowie dalej umawialiście jak gdyby nigdy nic spotkanie?
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pojutrze wszystko mu powiem jak kawa na ławie! Ostatecznie i absolutnie wyraźnie! Chciałam to zrobić jak najłagodniej, ale wyszło jeszcze gorzej! |
|
|
|
|
|
#53 |
|
lokalna gwiazda
|
Powiedz mu, że tak naprawdę wolisz dziewczyny.
|
|
|
|
|
#54 |
|
BAN stały
|
wiesz jak mógł to odebrać? Tak, że inaczej wyobrażałaś sobie jego głos. Bo tylko to z tego wynika, nic więcej i nic mniej, a już na pewno nic cokolwiek związanego z waszą relacją. Dlaczego dopiero pojutrze? przestań kombinować
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2019-02-13 o 12:17 |
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Bo jutro są Walentynki i ... rany! już całkiem zgłupiałam!
Dajcie mi proszę ze 2 godziny na oddech i zebranie myśli. |
|
|
|
|
#56 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie wysłałam mu żadnych serduszek ani komplementów.
|
|
|
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Chętnie się z tobą spotkam, ale dla jasności koleżeńsko, bo nie interesuje mnie związek.
Ten tekst jest jak najbardziej w porządku - czysto, jasno, klarownie. Ja bym dodała jeszcze, że nie interesuje mnie też seks bez zobowiązań [coby sobie nie pomyślał, że skoro nie związek, to może coś teges ...]. Ale to w ostateczności. Trochę się z nim pieścisz jak z jajkiem, ale to dorosły chłop, przyjmie to na klatę . Powodzenia!!EDIT: I JESZCZE COŚ. Przed spotkaniem powiedz mu wyraźnie: TO NIE RANDKA. Zrozumie!
Edytowane przez farmaceutka88 Czas edycji: 2019-02-13 o 12:37 |
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Byłoby czysto gdyby to powiedziała przy podaniu terminu, a nie po fakcie. Tak czy siak moim zdaniem powinna jak najszybciej to wyprostować, choćby teraz krótką wiadomością. Co jej zrobi? Nic.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

no weź