|
|
#31 |
|
Interleukina Druga
|
Dot.: Chcę zarabiać 5 tys, pracować mało. Gdzie?
A te tłumaczenia filmów, które wstawiasz na youtube robisz oczywiście za zgodą autora? Bo robisz to z myślą o zdobyciu popularności i profitów (btw z tego co się orientuję największe zarobki ma się z reklam i nieprzypadkowych lokowań produktów, filmów sponsorowanych, a nie z samych wyświetleń, więc na tłumaczeniach będzie ci trudno zarobić), a tu się może okazać, że zamiast tego dostaniesz pozew o łamanie praw autorskich i karę finansową.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Ogólnie dla mnie brzmi podejrzanie, że niby umiesz perfect włoski i masz problem ze znalezieniem pracy i zarobkami. Oczywiscie pewnie duza role gra tutaj twoje wymaganie co do pracy na pol etatu (wlasciwie masz jakies uzasadnienie takiego czasu pracy czy po prostu nie chce ci sie?), ale i tak.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Daruj sobie ten YouTube. Podobnie jest z social mediami. Malo kto moze zostac influencerem ze 100 k followersami a juz na pewno trzeba by na to poswiecic kilka lat. Znam kilka osob ktore sa popularne w social mediach ale ich wspolprace konca sie najczesciej na wspolpracy barterowej. To jest bardzo ciezki rynek. Wiec zamiast tego skup sie na innych pomyslach. Dostalas tu duzo pomyslow jak zarobic 5 k za pol etatu.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
Przy zbieraniu grzybów.
|
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
[1=61a08125505a341f1365cc6 27294330b05bf0ff7_5eb5e47 234ae2;86712240]Możesz napisać co to za korpo i czym on tam się zajmował? Jak po studiach aplikowałam do jednego korpo w Krakowie gdzie wymagany był angielski i drugi język to zaproponowali mi 1800 na rękę. Podziękowałam.[/QUOTE]
w Krakowie? ile lat temu? ja na stażu, na pół etatu, w jednej z podobno gorzej płacących korporacji zarabiałam tyle... a z wymagań chcieli tylko angielski na takim B2+. nawet znajomości tematu nie wymagali Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2019-04-16 o 20:42 |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko trzeba naprawdę chcieć i włożyć przez te 10 lat więcej pracy, niż 4 godziny dziennie.I może Cię zasmucę, ale pytanie "jak się nie narobić, ale dobrze zarobić?" zadaje sobie większość społeczeństwa. Chyba nie sądziłaś, że nagle ktoś Ci poda gotowe rozwiązanie, bo takie nie istnieje. Każdy ma inne predyspozycje i nadaje się do czegoś innego. Zastanów się, w czym jesteś dobra, bo nie trzeba mieć studiów ani znać języków, żeby mieć dobrze płatną pracę. Pytanie tylko, czy jakiś pracodawca będzie chciał zatrudnić kogoś na Twoich warunkach. Nie jest to nierealne, ale prędzej widzę tutaj własną działalność, no ale to dodatkowe koszty. Takie życie
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2019-04-16 o 21:02 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Chyba 6 lat temu. Wiem, dawno, ale nie sądzę, żeby jakoś wyjątkowo od tamtej pory stawki poszły w górę, a na pewno nie do 9k brutto.
|
|
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
[1=61a08125505a341f1365cc6 27294330b05bf0ff7_5eb5e47 234ae2;86716684]Chyba 6 lat temu. Wiem, dawno, ale nie sądzę, żeby jakoś wyjątkowo od tamtej pory stawki poszły w górę, a na pewno nie do 9k brutto.[/QUOTE]
no to prawda, aż tak to nie podskoczyły, ale ok 3000 zł na rękę po roku pracy to normalna raczej stawka (pełny etat oczywiście). a więc w porównaniu z tym 1800 na rękę, o którym pisałaś, to znaczny wzrost jednak. |
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, chyba wiem ile zarabial moj chlopak. Ten watek znowu jest potwierdzeniem na to, ze sa mniej i bardziej obrotni ludzie w spoleczenstwo. Zeby zarabiac 1800 PLN znajac BIEGLE 2 poszukiwane na rynku jezyki to trzeba byc chyba niezla ciamajda. No z calym szacunkiem.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#43 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do moich języków, owszem, w korpo (krk) osoby znające nawet dwa języki pracują głównie na słuchawce i dostają 3k na rękę, a jest to podła praca. Wiem bo znam te osoby, sama nie pracowałam w taki sposób. ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86717784]Ja pracowałam, i jeśli to jest ta super praca za 5k to podziękuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak mówię, jest nie dość że nisko płatna to jeszcze wyniszczająca psychicznie. |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jest ładna i inteligentna to jest najstarszy zawód świata. Luksusowa pani do towarzystwa przez jakiś czas na pewno nie musi pracować na okrągło by na siebie zarobić, zwłaszcza gdy zaserwuje nietypowe usługi.
A potem niech zainwestuje w jakiś klub czy coś.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#51 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 21:12 |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że się da. Ale trzeba mieć dobry pomysł na siebie + wiele innych cech. A skoro pytasz na forum, to raczej go nie masz i łatwo nie znajdziesz.
|
|
|
#54 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i to mówię o osobach co nawet jakoś szczególnie biegle angielskiego nie znają, już nie mówiąc o innym jezyku. że tak podsumuję - te osoby co znasz to chyba wyjątkowo mało zaradne są |
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
BAN stały
|
Twój post jest absurdalny. Pytanie brzmi jakie ci ludzie o ktorych piszesz mają wyksztalcenie? Bo nie wierzę, że ktoś bez wykształcenia, bez angielskiego itp. zarabia więcej niż przeciętny Polak i w dodatku ma pracę, która jest chociaż trochę nietoksyczna.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
- angielski na tyle aby można się dogadać i aby ktoś Cię zrozumiał. ok b2 wystarczy.w wielu działach nie wymagają żadnego dodatkowego języka - praca jak to praca - gdzieniegdzie są deadliny, gdzieniegdzie nie ma, praca raczej powtarzalna i robi się w kółko ileś tam zadań od których ewentualnie są jakieś wyjątki, problemy - w wielu dużych korporacjach kontaktu z klientem nie ma żadnego - klienci są zbyt ważni aby zwykły Kowalski miał z nim rozmawiać czy pisać - odpowiedzialność zazwyczaj i tak ostatecznie spoczywa na kierowniku (którymś z kolei) - jak się pomylisz na 20 milionów to Cię najwyżej zwolnią, nie każą zwracać - do tego te wszystkie multisporty, luxmedy, darmowe owoce w pracy itd - praca jest zazwyczaj nudna, ale nie jest to żaden obóz pracy. trzeba być naprawdę nieżyciowym, żeby sobie nie umieć tego ogarnąć. są gorsze i lepsze korporacje, wiadomo. ale jak się przypadkiem zarekrutuje do tej kiepskiej, to się zmienia pracę i tyle. |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż. Średnie techniczne, bez języka, godzinowo pewnie wychodzi pół etatu, praca wpół fizyczna. Przy prądzie, własna działalność. Brutto trzykrotność tej kwoty. **** Można też napisać do Glapińskiego czy nie ma jakiegoś wolnego kierowniczego stanowiska w NBP dla ładnej kobiety. Jego "aniołki" pewnie nie przepracowały nawet pół etatu na oficjalnym stanowisku. Zarobki kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie, bez specjalnego wykształcenia.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2019-04-17 o 22:14 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

Tylko trzeba naprawdę chcieć i włożyć przez te 10 lat więcej pracy, niż 4 godziny dziennie.