![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: eko-Fua
Pamiętam jak w tym poście z twojego podpisu( mam na mysli new
![]() ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Fua, to ja przeprazsam za off topic
![]() Ale naprawdę nie rozumiem o co cała ta sprawa... Przecież tylko żartowałam... Nie zdawałam sobie sprawy, że można być tak przewrażliwionym na punkcie swojej osoby i biżuterii ![]() Weisz co Fua, myślę, że gdybyś pokompinowała z kolorowym papierowym sznurkiem, to zainteresowanie klientek byłoby duże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Ta, ja wolę procentowy udział w zyskach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie mówię, że kolczyk o konstrukcji koła jest skomplikowanym tworem, ale jednak ta dziewczyna jako pierwsza zaczęła wysawiać koła z grotami w galerii i należałoby to uszanować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Za chwilę Joanna_K mnie pogoni za off
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Rozumiem Cię...
a joanna_k Cię nie pogoni, bo to Twój wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja sie znam na tej polityce wizazowej jak Lepper na opalaniu....
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Tez cos dodam, mimo, ze to nie moj pitolony interes
![]() Trzeba chyba odroznic inspiracje od bezmyslnego rzniecia, inspiracja wg mnie jest jakistam projekt powstaly pod wplywem innego, ale go nie przypominajacy. Jak wyglada rzniecie chyba kazdy wie. I trafia mnie jak widze kopie, czuje sie zazenowana, mimo, ze to nie ja powinnam sie tak czuc.Rzumiem, ze moga 2 osoby jednoczesnie wpasc na to samo, zdarza sie, ale raczej nie w takiej ilosci, w cuda nie wierze ![]() Rownie zazenowana sie czulam czytajac afere na gazetowym (juz watku nie ma), wojna o 3 korale na drucie, argumenty rynsztokowe...skorka nie warta wyprawki.. Wkurza mnie jak ktos upycha w takie fajne hobby walke o przetrwanie, dlatego nigdy nie bede dlubac na chleb ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Fua bardzo mi się podobają twoje pomysły, jak prosty materiał może być efektowny...
Eko-kolczyki powinny się ewidentnie zmienić w Eko-KOLEKCJĘ! ![]() ja chcę wiecej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Leno
![]() ![]()
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
natomiast ja i ,jak przypuszczam, pani Paranoja z chęcią będziemy podziwiać!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
maghia, ale nie uważasz, że robiąc jakieś "nowe" wzory przed wprowadzeniem ich do galerii należałoby się zorientować czy coś już bardzo podobnego się w niej nie znajduje?
Wiem, że granica pomiędzy "podobny" "taki sam" a "zupełnie inny" w przypadku biżuterii jest bardzo cienka, bo można powiedzieć, że w sumie wszystkie robimy to samo, albo można powiedzieć, że każda z nas robi zupełnie coś innego... To zależy od kryteriów, na podstawie których porównujemy swoją biżuterię. Ja też mogę powiedzieć, że Ruda Klara kopuje moje dwukolorowe ślimaczki z filcu, i jestem pewna, że tak jest, bo ta dziewczyna często powiela wzory biżuterii, króra znajduje się w innych galeriach. Ale ona była pierwsza w tej galerii ze ślimaczkami, to ona pierwsza je tam umieściła i ja nie powinnam już wjeżdżać tam ze swoimi, chociaż mogę powiedziec tak samo jak sasenka, że robię je od baaardzo dawna. Powiedz jak Ty byś się czuła, gdybyś zobaczyła krążki z glinki decoupage w galerii? Na pewno byłoby Ci niesmacznie... Poza tym galerie muszą dbać o rozmaitość ekspozycji, dlatego pewnie ta zwróciła uwagę sasence (bo jak wiadomo jokisba w to nie ingerowała). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Wtrace swoje trzy grosze...nie wydaje mi sie konieczne orientowanie sie czy cos juz jest w galerii.
Kto tak naprawde ma czas na ogladanie za kazdym razem kazdego kolczyka? Chyba tylko ta osoba, ktora je "kopiuje". A co do wzorow. Jesli sie chce aby byly chronione prawnie, trzeba je opatentowac. Tylko wtedy mozna sie czepiac, ze ktos je kopiuje. Oczywiscie, z moralnego punktu widzenia nie podlega to dyskusji. Z prawnego raczej nikle szanse. Sama chetnie opatentowalabym swoje wzory...na to trzeba miec jednak kase... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Paranojo, uwazam, ze kopiowanie prac innych jest swinstwem i niezly trzeba miec tupet, zeby to jeszcze w tej samej galerii wystawiac! Nie siedze w klimatach gazetowych, jedynie od czasu do czasu zagladam na forum foto, nie znam sprawy z "Sasenka", ale po Twojej wypowiedzi wyzej pogrzebalam w P. i znalazlam "problem".Wyzej pisalam o wczorajszej zadymie, ktora zostala skasowana.
Nie pochwalam, cos Ty...jak ktos nie ma wlasnych pomyslow niech idzie na grzyby ![]() Rozumiem wscieklosc osob, ktore widza swoje "pomysly" w wykonaniu innych, rozumiem, ze reaguja, ale niech to bedzie na jakims poziomie ludzkim i tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Maghia słonko prawda jest taka żę galerie takie jak P. za bardzo nie zwracają na to uwagi skoro od każdego produktu mają ok 30% czy 40 wiec tu sie kółko zamyka ale wierzcie mi lub nie..... ale.....TO SIĘ ZMIENI!!!
![]() ![]()
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Fua, w niektórych galeriach zawsze musisz dostać akceptację, zanim wystawisz kolejną kolekcję... Mi to odpowiada, bo tego typu klimaty (jak rzeczony z sasenką) w ogóle nie wchodzą w grę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Fua, niekoniecznie za ceną idzie wykonanie... Jedna dziewczyna życzy sobie za bransolety ze szkła i kryształów ponad 50zł tylko dlatego, że ma juz pewnien prestiż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
tak źle tak nie dobrze
![]()
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Enigmatyczna? Niekoniecznie.
Poprostu zmęczył mnie ten temat a ja nie chce filozofować tylko robić sobie kolczyki...no i może korale jakies... ![]()
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
A bransoletki nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Nie
![]()
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Dlaczego?
Pokaż jakie masz broszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
ok
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Ta zielona fajna jest
![]() A w tej żółtej nie podoba mi się ciemna linka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Dzis następne dwie pary ale tak serio wstawiam je bez absolutnego przekonania...
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.