|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Strefa bezcłowa
Cytat:
za każdym razem, jak jeździłam na wycieczkę autokarem zatrzymywaliśmy się przy strefie wolnocłowej Pamiętam też, że w czasie podróży powrotnej z Chorwacji był fajny sklep wolnocłowy między Słowenią, a Austrią, ale niestety nie pamiętam na którym przejściu
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za info
Strasznie mi sie nie chce jechac autokarem do tej Chorwacji.. W ogole mi sie nie chce jechac Ale jestem niemal zmuszona wskoczyc na miejsce rodzicow TZ, ktorzy nie moga z waznych powodow. Mialam sobie leciec do Turcji, o ktorej marze, a tu taki klops... Nie bardzo wypada mi odmowic, ale chetnie bym tak zrobila, bo warunki bardzo przecietne a ja jazde autokarem znosze zle. Sorry za OT.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a orientuje się może któraś z was jak jest w Turcji. Za parę tygodni będę na lotnisku w Istanbule i zastanawiam się ile kasy mam szykować
![]() A poza tym jestem ciekawa jak się ustrzec przed kupnem podróbek - wiadomo, Turcja producent number one :/ Czy raczej nie ma się co obawiac i w Duty Free to nie będzie czegos takiego??? |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Vishnja, byłam rok temu w Turcji, ale nie miałam czasu zajrzeć na bezcłówkę (zresztą leciałam z Antalyi, nie z Istambułu). Pamiętam, że dość atrakcyjne ceny były na lotnisku w Egipcie, a ceny perfum zdecydowanie niższe niż w sklepach. Podobno też dość atrakcyjna jest strefa bezcłowa we włoskim Livigno, ale i tam ceny powoli idą w górę.
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Aggie, dzięki za odzew.
Hmmm... odszukałam sobie w necie stronkę tureckiej bezcłówki i tak trochę zawiedziona jestem. Ceny są niższe od naszych sklepowych, ale porównywalne np. z allegro :/ A ja bym chciała naprawdę trafić na mega okazje ![]() ehh http://www.atu.com.tr/ENG/index.aspx |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Vishnja, to pewnie trzeba szukać na mniejszych lotniskach.
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, też jestem ciekawa, będę w Turcji na lotnisku w Dalaman. Mówisz Aggie, że na mniejszych lotniskach są lepsze okazje? Myślałam, że jest odwrotnie...Trochę się boję tych słynnych tureckich podrób, ale na bezcłowym nie powinno ich chyba być? Jak myślicie?
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Nebrasko, te słynne tureckie podróby można kupić raczej na ulicy czy na bazarku, ale sądzę, że w normalnym sklepie na lotnisku raczej nie kupują od ulicznych handlarzy. W ogóle to bezcłówki nie są już szczególnie atrakcyjne, no, chyba, że ktoś i tak chce kupić np. konkretne perfumy, a akurat ma się okazje skorzystać z bezcłówki. Zawsze można 20-30 złotych zaoszczędzić...
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczyłam bardziej na jakieś fajne zestawiki albo miniatury, no zobaczymy
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno widzialam na bezclowce na Gatwick zestaw miniaturek kwiatowych Aniolkow i oraz malych Diorkow. Warto sie skusic
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Aaliyah tez widziałam miniaturki aniołków. Pamietasz może po ile były i czy były trzy czy cztery?
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Aaliyah dziekuje Ci ślicznie
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za stronke z turecka strefa
Nie jade jednak do tej Chorwacji (hurraaa) tylko spokojnie samolotem wlasnie chyba do Turcji no i moze cos ustrzele Swoja droga, czy ktoras z Was byla juz w te wakacje w jakiejs strefie? Bo ciekawi mnie czy sa juz jakies nowosci, np. Dior?
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
strefy wolnocłowe to jeden wielki ... bajer !!!!
![]() uwielbiam je.pare tygodni temu byłam w Turcji w Istanbule i tam na lotnisku było własnie "Duty Free". niesamowite. jest mnóstwo perfum , oraz kosmetyków z linii zapachowej , palety makijazowe takie jak clinique, clarins, guerlain, dior, chanel, i wiele wiele... dlatego zeby zdazyc na samolot i zrobic zakupy i obejrzec wszystko wybrałam sie pare godzin wczesniej ![]() ceny sa duzo tańsze jak i troche tansze zalezy od danego asortymentu wsród perfum nie ma 30ml w istanbule bynajmniej nie byłoogólnie polecam no i zbieram juz kase na nastepne zakupy Pozdrawiam Cytat:
duty free w istanbule jest bardzo ekskluzywne!!!! a podróbki mozesz spotkac wtedy kiedy jakies palanciki beda za Toba biec i oferowac Ci perfumki a kasy szykuj ... jak najwiecej ;D
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-08-21 o 18:40 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji edytuj |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki jest asortyment i ceny na lotnisku w Katowicach? Tak sie zlozylo, ze z Katowic mam samolot...
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio byłam na lotnisku w Monachium i duty free było załkiem nieźle zaopatrzone, jednak rozczarowałam się brakiem czegokolwiek z Salvadora Dali, ponieważ już mi ślinka ciekła na ukochaną Lagunę i Dallissime, a tu klops! Nie ma
Ale w zamian upolowałam Omnię Bvlgariego i oszczędziłam przy tym 60 zł
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakieś konktrety, konkrety Może zapamiętałas jakies ceny, może coś kupiaś???Mi to się marzy kolorówka Guerlain i ogródki Hermesa i Trussardi Inside, i Cavalli Her, i Aqua Allegoria jakaś, i coś dla mamy na prezent, i... ehh mnóstwo rzeczy... |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
A czy któraś była może ostatnio w bezcłówce w Antalyi w Turcji?
![]() Bo tam będę i zastanawiam się, czy mam się nastawiać na mega zakupy czy nie
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ropuszka a gdzie i kiedy jedziesz?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
5 wrzesnia z Katowic (bo juz nie bylo mijesc z Krakowa
) do Antalyi a stamtad do Side
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja 5 z Kraka
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
podnoszę wątek...
chciałbym zapytać w jakich godzinach czynne są sklepy wolnocłowe ? wyloty są przecież w różnych godzinach - jakoś do tej pory nie miałam takiego problemu, ale teraz będziemy mieli wylot przed 6 rano i nie wiem czy szykować się na zakupy... |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Moje Drogie Panie... musicie rozgraniczyć sklepy bezcłowe dla osób opuszczające granice UE i te sklepy które są na lotniskach wewnętrznych Unii. Faktycznie dość znaczne różnice mogą być na tych pierwszych ( brak podatku ) i tutaj im większe lotnisko tym większy wybór. Natomiast pozostałości dawnych sklepów wolnocłowych np. na granicach Czesko-Austriackiej : http://www.excaliburcity.com/obchod/...und-hautpflege
czy na promach ( Polska-Szwecja) nie są już tak przyjazne. Np clinique happy man 50ml - ok 100zł, DKNY women 50ml - ok 125zł, CK Eternity 50ml ok 150zł dokładnie nie pamiętam. Trafiają się rabaty np. 10% dla Chanell, albo zestawy z deo, lub balsamem w cenie edt. pozdr...
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Co do godzin to zdaje mi sie, ze duty free jest czynne cala dobe. W kadym razie jak mialam kiedy lot ok. 23 to dzialalo, ale moze to zalezy od lotniska.
Tak, ceny w UE sa wysokie. Ale zdziwilo mnie tez to, ze jak bylam w Turcji to ceny w Antalyi na lotnisku byly kosmiczne. Nadal nizsze od poslkich, o jakies 40-50 zl, ale jak bylam na Krecie rok temu to spokojnie mozna bylo kupic o 100 zl taniej! |
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak to jest w hurghadie? była któraś z Was? kupowała coś? marzy mi się pure poison
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że jest to związane z odlotami - jeśli w danych godzinach ich nie ma lub jest bardzo malutko, to DF nie pracuje. A co do cen i zaopatrzenia - też różnie to bywa. Np. teraz mam porównanie z Paryża i Monachium (przez które leciałam w październiku) i Wiednia (z tego miesiąca). Monachium - znacznie lepiej zaopatrzone (w Wiedniu np. nie ma Loreala, Guerlaina kolorówka też nie była jakaś rewelacyjna, w Paryżu jeszcze ciężej z kolorówką, podczas gdy w Monachium nawet Bourjoisa można było znaleźć). Poza tym ceny w Monachium też niższe - przykładowo DiorShow - w Paryżu - ok. 23 euro, w Wiedniu 22, w Monachium - cena regularna 20, promocja w pudełeczkach pakowanych po dwa - 36. Ceny perfum też były różne, podobnie jak i zaopatrzenie w nie. Very Irrisistable Givenchy EDT 50 - w Wiedniu 47,5 euro, a w Monachium był po 43,5. Niby nie aż tak wiele, ale tu coś, tam coś i na kolejną buteleczkę się zbierze ![]() Natomiast muszę przyznać, że Paryż rzucał na kolana ilością miniaturek. Była ich naprawdę imponująca ilość, aczkolwiek większość (niestety) popakowana w 4 lub 5-częściowe zestawy.
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie wróciłam z nartek w Livigno, gdzie sklepów duty-free z kolorówką, pielęgnacją i perfumami jest na pęczki
![]() Co prawda nie ma wszystkich marek, ale i tak jest sporo, więc naprawdę polecam
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
niedługo będę na London Luton - wiem, że mają tam Boots
a czy ktoś ma jakieś informacje nt. poznańskiej Ławicy?
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

Macie jakies doswiadczenia jesli chodzi o strefe po drodze do Chorwacji?

Strasznie mi sie nie chce jechac autokarem do tej Chorwacji..

pozdr...