|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Zdradzić?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87133777]
Mam nadzieję, że nigdy nie będę miała na żywo nic wspólnego z osobami, które głoszą tutaj takie mądrości, że zdrada jest ok póki druga osoba się nie dowie, że jak ma się powody no to można przecież zdradzić.. ten świat mnie przeraża serio. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87133801]Ręce opadają jak się czyta ten wątek.
Mam nadzieję, że nigdy nie będę miała na żywo nic wspólnego z osobami, które głoszą tutaj takie mądrości, że zdrada jest ok póki druga osoba się nie dowie, że jak ma się powody no to można przecież zdradzić.. ten świat mnie przeraża serio. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No trochę dramat... Btw, autorko, a może spróbujecie z mężem terapii dla par? Może lepiej spróbować wskrzesić uczucie, powalczyć trochę a gdy to absolutnie nic nie da to wtedy po prostu odejść? Naprawdę czasem ciężko jest z kimś być, ale efekty pielęgnowania tego i wyjścia na prostą są wspaniałe i dają dużo satysfakcji. Tak samo jak w każdym innym aspekcie życia, gdzie trzeba się trochę napocić by potem z dumą prezentować owoce pracy.
|
|
#34 |
|
uparta chmura
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87133801]Ręce opadają jak się czyta ten wątek.
Mam nadzieję, że nigdy nie będę miała na żywo nic wspólnego z osobami, które głoszą tutaj takie mądrości, że zdrada jest ok póki druga osoba się nie dowie, że jak ma się powody no to można przecież zdradzić.. ten świat mnie przeraża serio. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak narazie tylko jedna osoba tak radziła.
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
No a Ty też twierdzisz, że maz sam sobie winien więc wiesz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#36 |
|
uparta chmura
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87133861]No a Ty też twierdzisz, że maz sam sobie winien więc wiesz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jest winien tej sytuacji, jak to wszystko rypnie(a już rypło) Ona będzie winna zdrady. Ale dla mnie jest ona niejao 'rozgrzeszona', bo próbowała to rozwiązać z mężem. Co nie oznacza, że to pochwalam.
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby chciała to by zaproponowała terapie, porozmawiam z z mężem, a potem w razie "w" odeszła. Zdrady nic nie usprawiedliwia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak naprawdę to za mało informacji jest w pierwszym poście by uznać, że ktokolwiek tu ponosi winę w tej sytuacji. Jak już, to obydwoje są odpowiedzialni za to jak wygląda ich związek. To z czego to dokładnie wynika to możemy tylko domniemywać. Jak i tego, co to znaczy "próbowała to rozwiązać z mężem".
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie wiadomo tak naprawdę z czego wynika brak seksu i intymności, bo właśnie może być tak, że po prostu z zaniedbania związku i/lub swojego ciała/zdrowia. Z tego co rozumiem z postu to przed ślubem było inaczej, więc coś musiało się zmienić. Podejrzewam, że nie brałaby ślubu gdyby tej intymności, poczucia bycia kochaną i pożądaną wcześniej nie było. Jeśli jednak autorka nie podejmie trudno ostatecznego rozwiązania tej kwestii to faktycznie, rozwód - nic więcej nie pozostaje, bo w innym przypadku to jest wzajemna męczarnia.
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moim dzieciom nie bylo przykro ,ojciec nie zniknal dalej go maja tylko z nami nie mieszka |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
[1=3d8bff70f80d7c90d7fb188 6fcde1de8ca56be25_65a543f f917fd;87134035]Treść usunięta[/QUOTE]
Trzepotce pewnie chodziło o to, że związek się wypalał, seks stawał się coraz rzadszy i NAGLE zrobił się odstęp pół roku. No nie. |
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Jak autorce jest źle to niech się rozwiedzie, skoro seksuolog i rozmowy nie mają sensu.
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrozumiałam, że u nich właściwie od początku nie jest dobrze pod tym względem (bo raczej napisałaby o drastycznej zmianie; pytanie też jak długo się znali przed nieszczęsnym ślubem). Jasne, mogą próbować terapii, ale w tym przypadku marne szanse. Mnie by chyba jednak już było szkoda czasu i nerwów po tylu latach na babranie się w tym dalej.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-09-01 o 13:59 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
Terapia tu nic nie da, bo facet nie ma potrzeby uprawiania seksu. Nawet gdyby było między nimi źle, a kobieta by się do niego dobierała to uległby żeby rozładować libido. Zresztą to działa w obydwie strony. Mało jest sytuacji gdzie związek chyli się ku upadkowi, ale para dalej uprawia seks bo ma potrzebę? Albo nawet po zerwaniu ze sobą?
Chyba że facet ma problemy natury zdrowotnej/psychicznej. Ale to nie terapia mu wtedy potrzebna, tylko lekarz. |
|
|
|
|
#49 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Autorko. Jeśli chcesz, by twój związek nadal trwał, w takiej formie, jak jest, to zdrada jest dobrym wyjsciem . Zostajesz w tym samym miejscu, w ktorym jesteś, a mas, seks i dreszczyk emocji. Jeśli sprawa wyjdzie na jaw, mąż cię zostawi ta zje. Skalkulowałaś ryzyko? Gdzie poznać? W gronie znajomych heteroseksualnych żonatych facetów, jakaś połowa chetnie niezobowiązująco skoczy w bok, bo czemu nie, a jakaś jedna trzecia ma ten sam problem z żoną, którą "głowa boli ", co Ty z mężem. Radzę szukać wśród zajętych, bo nie sprawią ci problemów ze swoimi emocjami. Chce tego, co tu- stanu w związku, jaki jest, plus dobrego seksu poza związkiem. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To prawda, że wielu ludzi bierze ślub też chociażby w nadziei, że to jakoś "scali" ich związek i problemy same się rozwiążą, ale nie wiemy jak tu jest, możemy tylko podejrzewać. Być może masz słuszność, że terapia nic nie da. Wtedy najlepiej jest się po prostu rozejść.
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
A po cholerę autorka chce utrzymać małżeństwo skoro tak jej źle? Skoro coś się zaczyna psuć i nie da się tego naprawić to trzeba się rozstać i tyle.
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Prawda jest tak ze ktoś puscil trolla a Wy jedziecie ostro z tematem
|
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
A skąd wiesz, że to troll? Bo nie ma według Ciebie tak wyrachowanych kobiet/facetów?
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Polecam autorce obejrzeć wywiad z Robertem Rutkowskim na temat zdrad, on tam świetnie tłumaczy dlaczego nie ma sexu bez zobowiązań, że to zawsze kończy się źle i zakochaniem którejś ze stron, bo w mózgu wytwarzają się te same substancje jak trakcie związku, sex wiąże, a ludzie się łudzą, że dadzą radę pokonać prawa natury i uprawiać sex bez zobowiązań.
A i jeszcze jedna kwestia, nawet jak facet nie może uprawiać seksu z powodów medycznych to zawsze pozostają inne sposoby że zaspokoić żonę, chociażby sex oralny. Tzn że coś w tym związku nie gra i trzeba nad nim popracować... albo się rozstać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez orion_lady Czas edycji: 2019-09-01 o 15:09 |
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Seks bez zobowiązań jeszcze mogę zrozumieć jak obie osoby są wolne. Ale zdradzać kogoś zamiast po prostu odejść to dla mnie chore. Niech lepiej autorka powie mężowi o tym, że planuje to zdradzić, może sam ją zostawi i autorka nie będzie musiała rozumiejąc co ma zrobić.
|
|
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
Mam nadzieję, że nigdy nie będę miała na żywo nic wspólnego z osobami, które głoszą tutaj takie mądrości, że zdrada jest ok póki druga osoba się nie dowie, że jak ma się powody no to można przecież zdradzić.. ten świat mnie przeraża serio. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To się przeprowadź na inny. |
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
Chętnie, ale niestety nie mam wyjścia
|
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87134233]A po cholerę autorka chce utrzymać małżeństwo skoro tak jej źle? Skoro coś się zaczyna psuć i nie da się tego naprawić to trzeba się rozstać i tyle.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jest wiele powodów, dla których ludzie są razem, chociaż czegoś im brakuje. Rozstać się nie trzeba, zaledwie można. Można też wiele innych rzeczy, chociaż niektórzy sądzą, że nie można. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- No i? Jakoś nie przeraża mnie to? A zresztą 11 lat temu temat mógłby być mój, bo byłam w podobnej sytuacji. Miałam podobne rozważania, myśli i związek bez seksu, ale przyjacielski. Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2019-09-01 o 16:04 Powód: zdublowany post |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

Taka niby drobna różnica.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.