Kto jeszcze boi sie burzy? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-28, 07:26   #31
sykutka
Raczkowanie

Dot.: Kto jeszcze boi sie burzy?

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa
jak bylam mala to panicznie sie balam teraz jakos powoli przechodzi ale grzmotow i blyskow boje sie do dzis
O dokładnie!
Kiedyś to panika totalna, najchętniej bym weszła pod łóżko
Teraz już trochę bardziej na luzie, ale ten strach jednak ciągle pozostaje... Szczególnie jak ostatnio się czegoś dowiedziałam
W tym roku mam jechać w Bieszczady, a mama mi opowiadała, jak żonę jej kolegi z pracy w bieszczadach piorun zabił
I ostatnio czytałam o tych dwóch piłkarzach z Rosji, co też piorun ich strzelił...
sykutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 07:33   #32
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Chyba jestem w tej mniejszości, nie boję się burzy, grzmotów, błysków.

Denerwuje się tylko jak w nocy zacznię się burza, bo muszę wstać, odłączyć komputery od zasilania, odciąć internet, pozamykać okna itp. No chyba, że TŻ pierwszy zwlecze się z łóżka.

EDIT: również słyszałam o przypadkach trafienia ludzi przez piorun, nawet w moim najbliższym otoczeniu tak było. Małżeństwo pojechało z dzieckiem na zasłużony urlop nad morze, pierwszy od 5 lat. Pierwszego dnia pobytu na plaży złapała ich burza, rodzice nie mieli szans przeżycia, dziecko uratowały najprawdopodobniej gumowe buciki, których nie ściagnęło będąc na plaży. Rodzice mieli gołe stopy na piasku.
Stary 2006-06-28, 07:59   #33
Belcia
Zakorzenienie

GG do Belcia

a ja bardzo lubie burze .Jak tylko uslysze grzmot to lece jak glupia na balkon ogladac blyskawice Najchetniej to bym przesiedziala na balkonie cala burze
wczoraj wieczorem byly takie dwie piekne

wylaczam tv i kompa z gniazdka...bo juz raz telefon mi taka burza spalila

Belcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 08:13   #34
esolinka
Zadomowienie

oj ja się boje burzy! Wczoraj była u mnie ok.21 i myślałam, ze umre na zawał. Pare razy ,,grzmotnęło,, strasznie głośno, nie było światła etc. W ogóle kto wymyslił burze?
esolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 08:20   #35
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Jak byłam mała i była burza to normalnie wariowałam wydawało mi się, że zaraz uderzy w dom, brałam swoje "kosztowności" (typu aparat fotograficzny, pieniądze, złote kolczyki), klucze, żeby w razie potrzeby otworzyć drzwi wejściowe i właśnie udawałam się w pobliże drzwi wejściowych żeby w razie potrzeby uciec ale to było zanim jeszcze zaczęłam chodzić do podstawówki

potem już tak nie wariowałam, ale przy większych burzach brałam gazetę/książkę i schodziłam na parter - zawsze bezpieczniej niż na piętrze

teraz już mniej się boję - ale dalej jakiś tam strach pozostaje; w końcu to ogromny żywioł ale ten strach pozwala mi np. stać przy oknie i podziwiać wyładowania; co innego kiedy jestem gdzieś np. na mieście, wtedy bardzo się boję

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 08:21   #36
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Dołączam do klubu Burza to dla mnie coś okropnego, od razu strach przed byciem trafionym piorunem Albo, ze piorun wleci do domu przez okno, mam przeróżne schizy. Na dworze, gdy jakimś cudem złapie mnie burza, najchętniej położylabym się na ziemi, nie obok drzewa, bez srebrej biżuterii i telefonu komórkowego
też mam taki odruch
Boję się burzy od 16 roku życia . Byłam wtedy na wakacjach i piorun walnął gdzieś bardzo blisko, od tego czasu mam schizy gdy jestem w domu zawsze zmykam do łazienki, kiedyś nawet zatykałam sobie uszy i śpiewałam pod nosem teraz ograniczam się do dokladnego zamknięcia drzwi łazienkowych

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 08:26   #37
thaitii
Rozeznanie

hehe a ja się nie boję Jak byłam mała to moja niania zawsze mi tłumaczyła że burza to nic strasznego, że to tylko aniołki w niebie graja sobie w kręgle i od tego czasu się nie boję
thaitii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 08:26   #38
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Belcia
a ja bardzo lubie burze .Jak tylko uslysze grzmot to lece jak glupia na balkon ogladac blyskawice Najchetniej to bym przesiedziala na balkonie cala burze
wczoraj wieczorem byly takie dwie piekne

wylaczam tv i kompa z gniazdka...bo juz raz telefon mi taka burza spalila
tez uwielbiam burze. blyskawice, grzmoty, drzewa stawiajace opor wiatrowi. na prawde fajny widok.

a z pradu wylaczam tylko komputer, a przede wszystkim kabel sieciowy, bo juz raz mi sie tak sieciowka spalila
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 08:33   #39
Belcia
Zakorzenienie

GG do Belcia

Cytat:
Napisane przez lain
tez uwielbiam burze. blyskawice, grzmoty, drzewa stawiajace opor wiatrowi. na prawde fajny widok.

a z pradu wylaczam tylko komputer, a przede wszystkim kabel sieciowy, bo juz raz mi sie tak sieciowka spalila

uwielbiam ogladac jak sie burza tworzy, jak sie zbliza do mnie.Patrze w ktorym kierunku ida chmury...jak przejda kolo mnie to jestem zla I jak desz sie zbliza partiami,i jak wiater wieje ,jak sie wlasnie drzewa i krzaki uginaja

ps. mozna powiedziec zem burzowa dziolcha

Belcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 08:34   #40
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez thaitii
hehe a ja się nie boję Jak byłam mała to moja niania zawsze mi tłumaczyła że burza to nic strasznego, że to tylko aniołki w niebie graja sobie w kręgle i od tego czasu się nie boję
jak byłam mała nie bałam się burzy, śmiałam się z mojego brata że chowa się pod kołdrą. Po tym traumatycznym wydarzeniu w wielu lat 16 dopiero zaczęłam

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 08:36   #41
LnK
Wtajemniczenie

też jestem jedną z tych co lubi obserwować
burzy jako tako.. w domu się nie boję może inaczej już na podwórku..choć tam dawno mnie żadna burza nie złapała więc....

ogólnie to siadam zawsze przy oknie i patrze na błyski..
ostatnio ładna burza była ..taka gra świateł
no i podstawa też to odłączyć kompa, internet.. o reszte sie jakoś nie martwie :P hehe..

za to przeciwieństwem jest mój brat... ten to najchętniej by się schowal tam gdzie okien nie ma ani nic..

LnK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-28, 08:39   #42
k-n
Wtajemniczenie

Ja też jestem z tych bojących się
Poniżej wklejam link do mojego zeszłorocznego wątku dotyczącego burzy
http://www.wizaz.pl/forum/f14/jak-po...e-fobii-53350/
Stary 2006-06-28, 08:58   #43
mary poziomkowa
Zakorzenienie

trochę się boję...

nie znoszę, kiedy ktos z moich bliskich jest poza domem w czasie burzy, bardzo sie wtedy o nich boje.

zwykle wylaczam wszystko i siedze cicho, czasami obserwuje, tak jak ostatnio z TZ

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 08:59   #44
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Ja to raczej tak hhmmm gdy jestem w domku to raczej nie ale bardzo boje sie burzy gdy jestem gdzies po za domem na ulicy w autobusie czy w kolejce (tak jak ostatnio) wtedy to jestem strasznie spanikowana i mam ochote stanac na srodku ulicy i zaczac plakac
Stary 2006-06-28, 09:05   #45
karolciaa
Raczkowanie

GG do karolciaa

ja róznie..jak burzajest daleko to lubie siedziec na balkonie i oglądać błyskawice..to wszystko przez tate..bo jak bylam mala..tak rok mialam to tato mnie brał na ręce i pokazywał błyskawice
jak jestem samam w domu..to sie boje..kiedys w nocy jak tak dosc mocno uderzylo w pobliski przekaznik..z krzykiem wpadłam do pokoju rodzicow..
czyli jednym slowem..lubie burze jak jest daleko
karolciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-28, 09:56   #46
gaga87
Zakorzenienie

Uhh no to przynajmniej nie jestem sama.

Czyli, ze nawet nie moge sluchac radia przez komorke?

Szukalam wczesniej takiego watku, ale nie znalazlam... moze dlatego, ze w tytule nie bylo. No trudno, powtorzy sie

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 10:01   #47
Malena
Raczkowanie

Ja lubie burzę! Te huki, trzaski i pioruny! Jak wczoraj !!
Najlepsze są na Mazurach! Tam to dopiero daje czadu! Szczególnie jak się akurat płynie - i nie ma sie motorka
Albo w górach. Kiedyś spałam w namiocie w Zakopanem i jak się buzra zerwaął to ja i moje dwie koleżanki w namiocie zerwałayśmy się od razu! Tak się tłukło - to strasznie słychać w górach, że nie wiedziałyśmy gdzie uciekać! Ale spoko i tak wszystkie pioruny ciągnie na Giewont (pewnie dlatego go postawili )
A wtedy też następnego dnia posżłyśmy na Giewont (be zpeleryn, bo już świeciło słońce - idiotki, tyle razy w górach i takie rzeczy robić, a dodam, zę były z nami osoby mieszkające jakieś 50 km od Zakopanego, też górale i też nie wzięli peleryn). I jak wchodziliśmy już na sam Giewont to się taka burza zerwała burza z gradem - w chwili przerwy weszliśmy na szczyt, szybko fotki i uciekaliśmy na dół po tych śliskich kamieniach. Ludzi była masa - wszyscy zwiewali do doliny! Schodziliśmy w potoku wody przez godzinę (do samego schroniska!) Po dordze oglądaliśmy miejsca wypalone przez pioruny! Normalnie maskra! Ekstra przeżycie! Ale mogło się różnie skończyc :/

To tyle moich burzowych opowieści
Malena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 10:26   #48
ka_ma
Zakorzenienie

ja sie burzy nie boje, ale czasami jak piorun huknie tak ze mozna zawalu dostac to i owszem blyskawice nie robia na mnie wiekszego wrazenia, predzej grzmoty ale takie konkretne wczoraj burza nad slaskiem wisiala ponad 5 godzin, przychodzila, odchodzila :/
ka_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 10:30   #49
moee
Zakorzenienie

Bojam sie i to strasznie jak zobacze pierwszy blysk to uciekam do lazienki, zakrywam kratki, szybe i siup do wanny ( jakby jakies tornado mial byc)nie wyjde dopoki nie przestanie chociazby kropic a jak mnie w nocy budzi burza to szybko koldra, poduszka i do wanny i spie do rana w lazience
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-28, 10:39   #50
manolita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Dołączam do klubu Burza to dla mnie coś okropnego, od razu strach przed byciem trafionym piorunem Albo, ze piorun wleci do domu przez okno, mam przeróżne schizy. Na dworze, gdy jakimś cudem złapie mnie burza, najchętniej położylabym się na ziemi, nie obok drzewa, bez srebrej biżuterii i telefonu komórkowego
Mam bardzo podobne odczucia.
Równiez panicznie boję się burzy. Blednę przy głośnieszych i straszniejszych wyładowaniach.

Trzy lata temu w Dzień Matki złapała mnie na mieście burza. Popłakałam się ze strachu. Czekając na przystanku na trawaj , zbaldłam, aż się starsza pani stojąca tuż obok zainteresowała mną.

Mimo panicznego strachu, burze jako zjawisko uważam za piękne. Najlepiej widczna jest na wsi.

Burza kojarzy mi sie ze strachem i pięknem

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 10:51   #51
gaga87
Zakorzenienie

Wczoraj zbieralo sie na burze i dlatego postanowilam wczesniej zakonczyc spotkanie z kolezanka i ona poszla do domu a ja na autobus. Szkoda tylko, ze jak na zlosc nie jechal i czekalam dlugo na przystanku i modlilam sie, zeby burzy nie bylo...

A co Wy z ta wanna? Ja mam brodzik tylko i okienko w lazience niestety... Jedynym pomieszczeniem bez okien jest przedpokoj, ale jakos nie lubie tam siedziec jak jest burza, sama nie wiem czemu.

To bujda, ze nic sie nie stanie jak jest burza, z urzadzeniami. Dziadek mowil, ze po ostatniej burzy przepalilo nam kable w suterynach i cos tmam jeszcze sie zepsulo, a koledze sie komputer spalil... mnie niestety na nowy nie stac, wiec za wczasu wylaczam ten.

Wiecie gdzie jest najlepiej? W KINIE Wczorajsza i przedwczorajsza burza byly dla mnie koszmarem, a ta jeszcze wczesniejsza podobno byla gorsza od tych... a ja sobie w kinie bylam i nic nie slyszalam Wiec jak macie kino blisko domu to po pierwszych grzmotach fruuu na seans

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 11:02   #52
manolita
Zakorzenienie

Mój wuj zawsze mnie straszył co się może stać w czasie burzy.

Ja go słuchałam i bała się jeszcze bardziej.

Bałam się kontaktów, kominów, wody, otwarych okien, etc...
Kiedyś nastraszyłam siostrzeńca , zeby się nie mył w czasie burzy, bo jak tylko zanurzy się w wodzie strzeli piorun.
Pech chciał , ze w momencie , gdy wchodził do wanny i zanurzał nogi - strzelił piorun i potężnie zagrzmiało. Biedny się wystraszył i już jie chciał się umyć tego wieczoru
Żałowałam swojego występku, tym bardziej , ze pomyśłałam jak ja się bałam i boję nadal .

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 11:06   #53
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Ja boję się burzy ale tylko wtedy gdy jestem sama w domu i jest ciemno.Jak jestem z kimś z domowników wieczorem to się nie boję tak samo jak jestem sama ale w dzień.No właśnie, w dzień to ja lubię postawić krzesełko i sobie popatrzeeć ale w nocy jeszcze jakbym sama była to za chiny!! Chociaż w nocy najfajniejszy widok, jeszcze jak prądu nie ma Pamiętam jak w tamtym roku w wakacje byłam u koleżanki, no i siedzimy sobie na balkonie gramy w karte pijemy picie słuchamy muzyczki wszystko ładnie pięknie a tu się burza zbliża, no i ja tak śmiesznie przy każdym huku zakrywałam sobie uszy a koleżanka zamiast mnie zabrać to się smiała!! Albo też miałam taką historię, spałam u tej samej koleżanki no i to było jakoś koło 1 wyszłyśmy sobie na balkon bo nasi koledzy spali pod namiotem za blokiem i wyszłyśmy żeby z nimi pogadać, no i nagle zagrzmiało to ja wziełam kołdre na balkon i się nią okryłam.No i siedzimy i pytam się koleżanki "błyska się" ona "nie no coś ty już orzeszło" No i ja jej uwierzyłam, ściągam tą kołdre a tu nagle taki błysk aż na czerwono, Boże ile ja się strachu najadłam, uciekłam do pokoju i cała się trzęsłam...A zachowanie koleżanki?! --->
Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna.
Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna.
Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 11:07   #54
natee
Zakorzenienie

moze nie panicznie , ale boje sie

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 11:15   #55
Karolynka
Zakorzenienie

Też się boję burzy..może nie panicznie ale jednak A teraz prawie codziennie burza
Stary 2006-06-28, 11:25   #56
Śnieżka
Zakorzenienie

Ja też się boje burzy,a szczególnie takich głosnych grzmotów,a mam koleżanke która uwielbia burze i wcale się ich nie boi
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 11:26   #57
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Ja też Przedwczoraj obudził mnie okropny grzmot. Schowałam się pod kołdrę Generalnie wiem,że jestem bezpieczna w domu bo są piorunochrony,ale boję się,że zaraz piorun wleci do domu mimo,że okna są pozamykane
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I can’t watch the time go by
I won’t keep it inside
Just freak out and let it go

Rock_Fanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 11:38   #58
Madia
Zakorzenienie

Ja się nie boję burzy...wręcz przeciwnie, uwielbiam je!! Kiedyś krótko się bałam ale potem stały się obiektem mojej fascynacji. Nawet robiłam przez jeden sezon nad nimi badania Teraz ilekroć poczuję ten charakterystyczny wiatr to od razu czuję, że żyję (pomijając fakt, że czasami ten wiatr jest dość złowrogi). Jak już zaczyna bardziej grzmić to oczywiście wyłączam kompa bo co jak co ale mój sprzęt jest mi drogi (a już raz router poszedł nie mówiąc o radiatorach ).

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-28, 11:54   #59
k-n
Wtajemniczenie

Ja to jestem jakaś inna Nie boję się grzmotów ale błyskawic
Stary 2006-06-28, 12:31   #60
kate1991
Wtajemniczenie

a ja uwielbiam burze lubię patrzeć na błyskawice i uwielbiam deszcz uderzający o szybę mogłabym godzinami tego słuchac.
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości