![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kto jeszcze boi sie burzy?
Cytat:
![]() Kiedyś to panika totalna, najchętniej bym weszła pod łóżko ![]() Teraz już trochę bardziej na luzie, ale ten strach jednak ciągle pozostaje... Szczególnie jak ostatnio się czegoś dowiedziałam ![]() W tym roku mam jechać w Bieszczady, a mama mi opowiadała, jak żonę jej kolegi z pracy w bieszczadach piorun zabił ![]() I ostatnio czytałam o tych dwóch piłkarzach z Rosji, co też piorun ich strzelił... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Chyba jestem w tej mniejszości, nie boję się burzy, grzmotów, błysków.
Denerwuje się tylko jak w nocy zacznię się burza, bo muszę wstać, odłączyć komputery od zasilania, odciąć internet, pozamykać okna itp. No chyba, że TŻ pierwszy zwlecze się z łóżka. ![]() EDIT: również słyszałam o przypadkach trafienia ludzi przez piorun, nawet w moim najbliższym otoczeniu tak było. Małżeństwo pojechało z dzieckiem na zasłużony urlop nad morze, pierwszy od 5 lat. Pierwszego dnia pobytu na plaży złapała ich burza, rodzice nie mieli szans przeżycia, dziecko uratowały najprawdopodobniej gumowe buciki, których nie ściagnęło będąc na plaży. Rodzice mieli gołe stopy na piasku.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
a ja bardzo lubie burze
![]() ![]() ![]() wczoraj wieczorem byly takie dwie piekne ![]() wylaczam tv i kompa z gniazdka...bo juz raz telefon mi taka burza spalila ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
oj ja się boje burzy! Wczoraj była u mnie ok.21 i myślałam, ze umre na zawał. Pare razy ,,grzmotnęło,, strasznie głośno, nie było światła etc. W ogóle kto wymyslił burze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Jak byłam mała i była burza to normalnie wariowałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() potem już tak nie wariowałam, ale przy większych burzach brałam gazetę/książkę i schodziłam na parter - zawsze bezpieczniej ![]() ![]() teraz już mniej się boję - ale dalej jakiś tam strach pozostaje; w końcu to ogromny żywioł ![]() ![]()
![]() |
#36 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Boję się burzy od 16 roku życia . Byłam wtedy na wakacjach i piorun walnął gdzieś bardzo blisko, od tego czasu mam schizy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
hehe a ja się nie boję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z pradu wylaczam tylko komputer, a przede wszystkim kabel sieciowy, bo juz raz mi sie tak sieciowka spalila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. mozna powiedziec zem burzowa dziolcha ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
też jestem jedną z tych co lubi obserwować
![]() burzy jako tako.. w domu się nie boję ![]() ![]() ogólnie to siadam zawsze przy oknie i patrze na błyski.. ostatnio ładna burza była ..taka gra świateł ![]() no i podstawa też to odłączyć kompa, internet.. o reszte sie jakoś nie martwie :P hehe.. za to przeciwieństwem jest mój brat... ten to najchętniej by się schowal tam gdzie okien nie ma ani nic.. ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem z tych bojących się
![]() Poniżej wklejam link do mojego zeszłorocznego wątku dotyczącego burzy ![]() http://www.wizaz.pl/forum/f14/jak-po...e-fobii-53350/
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
trochę się boję...
nie znoszę, kiedy ktos z moich bliskich jest poza domem w czasie burzy, bardzo sie wtedy o nich boje. zwykle wylaczam wszystko i siedze cicho, czasami obserwuje, tak jak ostatnio z TZ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ja to raczej tak hhmmm
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
ja róznie..jak burzajest daleko to lubie siedziec na balkonie i oglądać błyskawice..to wszystko przez tate..bo jak bylam mala..tak rok mialam to tato mnie brał na ręce i pokazywał błyskawice
![]() jak jestem samam w domu..to sie boje..kiedys w nocy jak tak dosc mocno uderzylo w pobliski przekaznik..z krzykiem wpadłam do pokoju rodzicow.. czyli jednym slowem..lubie burze jak jest daleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Uhh no to przynajmniej nie jestem sama.
Czyli, ze nawet nie moge sluchac radia przez komorke? ![]() Szukalam wczesniej takiego watku, ale nie znalazlam... moze dlatego, ze w tytule nie bylo. No trudno, powtorzy sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Ja lubie burzę! Te huki, trzaski i pioruny! Jak wczoraj !!
![]() Najlepsze są na Mazurach! Tam to dopiero daje czadu! Szczególnie jak się akurat płynie - i nie ma sie motorka ![]() Albo w górach. Kiedyś spałam w namiocie w Zakopanem i jak się buzra zerwaął to ja i moje dwie koleżanki w namiocie zerwałayśmy się od razu! Tak się tłukło - to strasznie słychać w górach, że nie wiedziałyśmy gdzie uciekać! Ale spoko i tak wszystkie pioruny ciągnie na Giewont ![]() ![]() A wtedy też następnego dnia posżłyśmy na Giewont (be zpeleryn, bo już świeciło słońce - idiotki, tyle razy w górach i takie rzeczy robić, a dodam, zę były z nami osoby mieszkające jakieś 50 km od Zakopanego, też górale i też nie wzięli peleryn). I jak wchodziliśmy już na sam Giewont to się taka burza zerwała burza z gradem - w chwili przerwy weszliśmy na szczyt, szybko fotki i uciekaliśmy na dół po tych śliskich kamieniach. Ludzi była masa - wszyscy zwiewali do doliny! Schodziliśmy w potoku wody przez godzinę (do samego schroniska!) Po dordze oglądaliśmy miejsca wypalone przez pioruny! Normalnie maskra! Ekstra przeżycie! Ale mogło się różnie skończyc :/ To tyle moich burzowych opowieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
ja sie burzy nie boje, ale czasami jak piorun huknie tak ze mozna zawalu dostac to i owszem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Bojam sie i to strasznie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Równiez panicznie boję się burzy. Blednę przy głośnieszych i straszniejszych wyładowaniach. Trzy lata temu w Dzień Matki złapała mnie na mieście burza. Popłakałam się ze strachu. Czekając na przystanku na trawaj , zbaldłam, aż się starsza pani stojąca tuż obok zainteresowała mną. Mimo panicznego strachu, burze jako zjawisko uważam za piękne. Najlepiej widczna jest na wsi. Burza kojarzy mi sie ze strachem i pięknem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj zbieralo sie na burze i dlatego postanowilam wczesniej zakonczyc spotkanie z kolezanka i ona poszla do domu a ja na autobus. Szkoda tylko, ze jak na zlosc nie jechal i czekalam dlugo na przystanku i modlilam sie, zeby burzy nie bylo...
![]() A co Wy z ta wanna? Ja mam brodzik tylko ![]() To bujda, ze nic sie nie stanie jak jest burza, z urzadzeniami. Dziadek mowil, ze po ostatniej burzy przepalilo nam kable w suterynach i cos tmam jeszcze sie zepsulo, a koledze sie komputer spalil... mnie niestety na nowy nie stac, wiec za wczasu wylaczam ten. Wiecie gdzie jest najlepiej? W KINIE ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Mój wuj zawsze mnie straszył co się może stać w czasie burzy.
Ja go słuchałam i bała się jeszcze bardziej. Bałam się kontaktów, kominów, wody, otwarych okien, etc... Kiedyś nastraszyłam siostrzeńca , zeby się nie mył w czasie burzy, bo jak tylko zanurzy się w wodzie strzeli piorun. Pech chciał , ze w momencie , gdy wchodził do wanny i zanurzał nogi - strzelił piorun i potężnie zagrzmiało. Biedny się wystraszył i już jie chciał się umyć tego wieczoru ![]() Żałowałam swojego występku, tym bardziej , ze pomyśłałam jak ja się bałam i boję nadal . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ja boję się burzy ale tylko wtedy gdy jestem sama w domu i jest ciemno.Jak jestem z kimś z domowników wieczorem to się nie boję tak samo jak jestem sama ale w dzień.No właśnie, w dzień to ja lubię postawić krzesełko i sobie popatrzeeć ale w nocy jeszcze jakbym sama była to za chiny!! Chociaż w nocy najfajniejszy widok, jeszcze jak prądu nie ma
![]() ![]() ![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
moze nie panicznie , ale boje sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Też się boję burzy..może nie panicznie ale jednak
![]() ![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja też się boje burzy,a szczególnie takich głosnych grzmotów,a mam koleżanke która uwielbia burze i wcale się ich nie boi
![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie boję burzy...wręcz przeciwnie, uwielbiam je!! Kiedyś krótko się bałam ale potem stały się obiektem mojej fascynacji. Nawet robiłam przez jeden sezon nad nimi badania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Ja to jestem jakaś inna
![]() ![]()
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
a ja uwielbiam burze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.