|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój facet się nie odzywa
Decydowanie się na dziecko "bo znajome mają i faceci ich utrzymują"
![]() Dofinansowania do mieszkania nie dostaniesz do mieszkania za 2 koła miesięcznie. Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#32 |
|
BAN stały
|
Być może je zmienię bo po co mi tak wielkie mieszkanie
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Może powinnaś rozwazyc aborcję jak Cię nie stać na dziecko
On dużo zarabiał.ale jak widać nielegalnie. Chyba miałaś świadomość że taka praca to się w każdej chwili może skończyć Jesteś z nim pół roku i już od około 3 miesięcy w ciąży, czy naprawdę było.ci to potrzebne tak szybko?po co ten pospiech |
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
Tak wyszło,różne rzeczy się zdarzają byłam przekonana,że dzieci mieć nie mogę nie zabezpieczałam się nigdy z żadnym facetem.
Nie spodziewałam się tego,opinia na podstawie kilku różnych ginekologów,bez leczenia zajść w ciążę nie zajdę. Wiem czym się zajmował i wiem,że było to legalne,a jednak musiał robić coś na lewo o czym akurat nie miałam pojęcia ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Nie dowiem się szybko bo na 48 h go przetrzymają więc muszę czekać jak nie wróci jutro to mogę się zacząć martwić ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Nie biorę tego pod uwagę mam sumienie i kocham to dziecko od pierwszego grama |
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, no to kochaj je dalej, karm miłością i ubieraj w miłość.
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
Wolę tak niż mieć wyrzuty sumienia i głęboka depresję po takim czym to dla mnie niemoralne wręcz takie wasze propozycje nie wiem jak w ogóle można takie coś zrobić.
Skoro widziałam już bicie serca,to trzeba być potworem. |
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
Kobiety zostają same bo je facet zostawia i dają radę to czemu ja nie mam dać rady bez przesady
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
Owszem ale trzeba ponieść konsekwencje swoich czynów,nie każdy rodzi się w bogatej rodzinie matki zostają same bo je facet zostawia nie każda usuwa
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
No bez przesady. Sugerowanie aborcji moim zdaniem jest nie fair. Autorka pragnie tego dziecka, ma pracę, ale ma zrobić aborcje, bo ma problem mieszkaniowy i dziecko byc moze bedzie wychowywać sama. No bez jaj!
Autorko na wynajete mieszkanie raczej nie ma dofinansowan. Mozna zlozyc podanie o mieszkanie z miasta, ale na to sie chyba trochę czeka w kolejce. W moim mieście chyba do 7 lat sprawdź jak to wyglada u Ciebie, moze jest szybciej Zamien wynajete (drogie) mieszkanie na tansze lub moze wynajmij sam pokoj ? W miedzy czasie moze doczekasz mieszkania od miasta. Tam są warunki, ktore trzeba spełnić min. finansowe. Dasz sobie radę! |
|
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
Dzięki,że mnie popierasz tak właśnie myślałam o mniejszym mieszkaniu lub chociaż koleżance pokój wynająć bo tu jest sporo metrów sypialnia,duży pokój i salon.
Mam trochę oszczędności które on zostawił plus trochę moich. Narazie zatrzymali do na 48 h więc nie wiem co dalej,nie wiem co zrobił i jak to będzie wyglądać dalej bardzo się boję. |
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
Ta już kolejki się ustawiają żeby wynająć pokój kobiecie w ciąży
|
|
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Ale jakie konsekwencje ma ponosic dziecko? Raczej jest mu wszystko jedno czy mieszka w wynajetym czy wlasnym.
Nie jest wykluczone ze ojciec bedzie złym ojcem. |
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#48 |
|
uparta chmura
|
Ciekawe, czy teraz on nie będzie potrzebować tych oszczędności na adwokata 🤔
|
#49 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czy Ty masz 15 lat? |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Niekoniecznie musi zyc w biedzie. Wiele par ma dzieci bedac na dorobku i po kilku latach radzą sobie dobrze.
Co do ojca to też nic nie wiadomo. Moze być latami w więzieniu a może sie ogarnie i weźmie do uczciwej pracy. Autorka nie pisze czym facet sie zajmuje (nielegalnym) i co ma na niego policja. Zreszta czy to powod do aborcji? Kto wolalby sie nie urodzic niz mieć ojca w wiezieniu? Ja jestem DDA mialam piekło w domu rodzinnym i jednak ciesze sie ze sie urodziłam. Zycie nie zawsze jest idealne. |
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2019-10-31 o 14:17 |
|
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#53 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja bym wolała się nie urodzić niż mieć ojca w więzieniu czy być DDA. A autorka nie ma 19 lat, żeby być na dorobku. Ona jest po 30. Skoro do tej pory się nie dorobiła na tyle, żeby utrzymywać się samej choćby w wynajętym mieszkaniu to już raczej się nie dorobi. Zwłaszcza mając dziecko, które wymaga opieki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
Czy Wy nakłaniacie dziewczynę do aborcji tylko dlatego, że jej faceta ktoś przymknął w areszcie? Weźcie się ogarnijcie, ludzie. To już samotne matki nie powinny mieć dzieci? Ani biedni ludzie?
Autorko, na Twoim miejscu olałabym pytanie o radę obcych ludzi w Internecie, bo zaczyna tu być kuriozalnie. Problem istnieje, ale żeby dyskutować sobie o cudzej aborcji, to już jest, kurna, chore. |
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Autorko ale dlaczego nie możesz wrócić do rodziców? Z tego co mowisz jesteś w ciąży, chcesz "pogonic" faceta, wynajmowane mieszkanie kosztuje 2000, ty zarabiasz najniższą krajową. Na L4 w ciąży z najniższej płacy nie płacisz nawet obecnego mieszkania więc najprościej wrócić do rodziców i starać się odkładać jak najwięcej pieniędzy na tzw."potem". Po porodzie może rodzice by ci pomogli przy dziecku, bo z macierzyńskiego, rodzicielskiego i 500+ to szału nie będzie.
|
#56 |
|
BAN stały
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;87292884]Czy Wy nakłaniacie dziewczynę do aborcji tylko dlatego, że jej faceta ktoś przymknął w areszcie? Weźcie się ogarnijcie, ludzie. To już samotne matki nie powinny mieć dzieci? Ani biedni ludzie?
Autorko, na Twoim miejscu olałabym pytanie o radę obcych ludzi w Internecie, bo zaczyna tu być kuriozalnie. Problem istnieje, ale żeby dyskutować sobie o cudzej aborcji, to już jest, kurna, chore.[/QUOTE]Skoro pytasz to tak, moim zdaniem ludzie, których nie stać na dzieci nie powinni ich mieć. Rozmnażanie powinno być przywilejem, a nie czymś oczywistym. Potem tylko mnoży się bieda i patologia. Poza tym trzeba też odróżniać biedę w przypadku tragicznych wydarzeń losowych (np. kobieta zostaje samotna matką, bo facet ginie w wypadku lub wyniku choroby) od biedy umysłowej jaką prezentuje autorka czyli 'chciałam mieć bombelka, zaszłam w ciążę z dopiero co poznanym kryminalistą, który od początku traktował mnie jak robaka pod podeszwą, teraz prawdopodobnie pójdzie do pierdla i zostanę sama z dzieckiem i najniższą pensją, ale jakoś będzie, bo może dostanę zasiłek'. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierze w ten watek.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87292921]Skoro pytasz to tak, moim zdaniem ludzie, których nie stać na dzieci nie powinni ich mieć. Rozmnażanie powinno być przywilejem, a nie czymś oczywistym. Potem tylko mnoży się bieda i patologia. Poza tym trzeba też odróżniać biedę w przypadku tragicznych wydarzeń losowych (np. kobieta zostaje samotna matką, bo facet ginie w wypadku lub wyniku choroby) od biedy umysłowej jaką prezentuje autorka czyli 'chciałam mieć bombelka, zaszłam w ciążę z dopiero co poznanym kryminalistą, który od początku traktował mnie jak robaka pod podeszwą, teraz prawdopodobnie pójdzie do pierdla i zostanę sama z dzieckiem i najniższą pensją, ale jakoś będzie, bo może dostanę zasiłek'.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W punkt |
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87292869]Ale jakbyś się nie urodziła to byś też nie żałowała, bo by cię nie było.
Ja bym wolała się nie urodzić niż mieć ojca w więzieniu czy być DDA. A autorka nie ma 19 lat, żeby być na dorobku. Ona jest po 30. Skoro do tej pory się nie dorobiła na tyle, żeby utrzymywać się samej choćby w wynajętym mieszkaniu to już raczej się nie dorobi. Zwłaszcza mając dziecko, które wymaga opieki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Bez przesady... mój ojciec siedział w więzieniu a mimo wszystko mam fajne życie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#60 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Zresztą tu nie chodzi tylko o więzienie. Gdyby facet autorki był kochającym partnerem i ojcem, a powinęła mu się noga i wszedł w konflikt z prawem to co innego. Ojcem nie wiadomo jakim będzie, ale partnerem dobrym nigdy nie był z tego co opisała autorka (zapija, nie ma z nim kontaktu przez kilka dni, ma gdzieś swoją kobietę w zagrożonej ciąży, która się denerwuje). No cudowny mężczyzna i idealny materiał na ojca. A ona wcale nie jest lepsza. Bezmyślnie zaszła w ciążę z typem, którego ledwo zna. Nie umie się sama utrzymać, bredzi o jakiś zasilkach i facetach utrzymujących koleżanki. No nie brzmi jak dojrzała i odpowiedzialna osoba, która myśli o dobru dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Dziecko z takiej rodziny w najlepszym przypadku skończy na terapii. W najgorszym tak jak tatuś. No chyba, że nie wiem, chociaż dziadkowie są ogarnięcia w tej rodzinie i wkroczą do akcji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

sprawdź jak to wyglada u Ciebie, moze jest szybciej