|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Lawenda to nuta przeklęta. Jedna z czarnych wiedźm chodzących w kurzych kościach sobie ją upodobała...
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: szukam pieknej lawendy
Cytat:
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale piekne określenie
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam taką:http://www.allegro.pl/item577266706_...fragonard.html
Mam nadzieję, że link zaskoczy... |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Odkopuje.
Piękną Lawendę poznałam wczoraj.ToFragonard Lavande Zapach Lawendowo-żywiczny(benzoin w składzie),momentami nawet bardziej żywiczny,niż typowo Lawendowy.
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2009-04-19 o 13:54 |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zakochałam się w Lawendzie Villoressiego...
Dostałam od zyczliwej duszy próbkę, testowalam kilka razy - i zapach chodzi za mna od paru dni. A przeciez nigdy nie lubiłam lawendy!
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam piękny zapach yardley lavender inspirations, niestety nie wiem, gdzie go można dostać. Kiedyś siostra dostała od siostry ciotecznej, później ja dostałam od chłopaka, ale nie wiem skąd on ją wytrzasnął.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
ja mam dosc lawendy, jak pranie pachne :P czy jakos tak :P
a najladniejsza lawenda jest w tanim Caron POUR UN HOMME http://www.perfumeria.pl/Caron+Pour+...76,1-0,i2.html |
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Moja najpiękniejsza lawenda to Lavandula Penhaligon's
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Przepiekna, subtelna lawende wachalam kiedys na jednej Wloszce. Powiedziala, ze to zapach Lavender firmy Rance 1795 i ze to jest zapach lawendy alpejskiej.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Gris Clair SL są dla mnie bardzo lawendowe. Ale zbyt wiercą w nosie i oblepiają po lutensowemu. Więc jestem na NIE.
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
trigonelko......dzięki Tobie pozznałąm LavandulęPenhaligon
znalazłm w necie Lawender(z takapisownią, przez W) Yardleya......ok 85 zł ....tylko nie wiem czy to seria inspiration......... już wiem za co podpisałabym cyrograf........
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Lawendowe perfumy :) Porada dla 18-latki
Witam wszystkie wizażanki
dziewczyny czy znacie jakieś perfumy mające w swoim składzie lawendę, piżmo, pieprz? Chodzi mi o jakiś ciepły zapach ... nie chcę by był duszący Nic w stylu Cool Water Davidoffa Dodam, że chodzi mi o bardziej wyrafinowany zapach Proszę o porady dla 18-latki
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lawendowe perfumy :) Porada dla 18-latki
Z poradami dla osiemnastolatki nie dam rady, ale chętnie podam swoje typy dla miłośniczki zapachu lawendy, piżma i pieprzu.
Samej, czystej lawendy nie znajdziesz w perfumeriach mainstreamowych, a przynajmniej ja nie znalazłam. Kiedyś było Lavande Velours, piękne, piękne Lavande Velours z serii AA, ale teraz jest już do dostania tylko na E-bay, okazjonalnie na Allegro. W niszy czystą, piękną lawendę znajdziesz u znielubianego Villoresi i u Penhaligon's (Lavandula). Wszystkie te zapachy są intensywnie lawendowe, czyste, przejrzyste, dla niektórych nosów apteczne i ostatnie dwa kończą piżmowo. Niestety, żaden z nich nie jest... ciepły. Zapachy łączące w sobie lawendę z wanilią i odrobiną przypraw (pieprz jest tego złożenia częstym towarzyszem) dają ciekawy, ciepły, ale unoszący się, trochę "parny" czy "koloński", "męski" efekt. Upewnij się, że pytasz o ten typ zapachu, bo takiego właśnie pragnie Twój nos, a nie Twoja głowa (Najbardziej frustrującym jest doradzanie w sprawie zapachu osobie, która ma wyobrażenie "dobrze brzmiących nut", zupełnie niezgodnych z jej wrażliwością zmysłową). Z dostępnych w Polsce niszowców przychodzą mi do głowy trzy ciekawe pozycje: herbaciano-lawendowe Fougere Bengale od Parfum d'Empire, ciepła i słodka, em, lawendowa kawa New Haarlem Bonda oraz żelazko, czyli Gris Clar Lutensa. W perfumeriach mainstreamowych wyobrażenie o tym typie zapachu dadzą Ci (świetne, swoją drogą, a jakie niedoceniane) Belle en Rykiel (tylko przy odpowiedniej pogodzie- nie może być za ciepło) oraz J'ose. Warte wzmianki są jeszcze perfumy L'occitane. Mają jakąś lawendę, do pomieszczeń i pewnie do ciała, ale mnie skręciło, gdy to powąchałam- tak sobie wyobrażałam Secretions Magnifique, słowo honoru, sperma rozsmarowana na pastowanym parkiecie. Fuj. Konsultantka pokazała mi jednak jeszcze jedne perfumy, których nazwy nie pamiętam. Wiem, że- według ich klasyfikacji- były to perfumy męskie, a pachniały piękną lawendą i, taktak, świetnym pieprzem. Musiałabyś zrobić research na własną rękę. Uprzedzam lojalnie, że zapachy z kategorii "nieczysto lawendowych", czyli wszystkie prócz tych wymienionych w drugim akapicie, kończą się nie piżmem, tylko budyniową solą. Pozdrawiam.
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie moimi lawendowymi faworytami są : Gris Clair [są w niektórych perfumeriach Douglas] i Daonne Karan Essence Lavender-ładna,świeża lawenda z odrobiną cytrusów.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Może przeglądnij istniejący już wątek
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...iejsza+lawenda Moim lawendowym Nr 1 jest Pur Desir de Lavande Yves Rocher. Następnie B. Clean Relax (zapach nieco w klimacie Glis Clair,które również są piękne) Edit: Coś długo pisałam ![]() Właśnie dzięki Homykowi poznałam B. Clean Relax (
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2009-08-21 o 17:02 |
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
Dzięki za odpowiedzi
a pomijając te lawendowe perfumy, jakie jeszzce mogłybyście mi polecić? obecnie jestem w posiadaniu różowej Kate Moss (podoba mi się zapach lecz są nietrwałe), ale przymierzam się właśnie do nowego zakupu (coś z wyższej półki ). Miałam także Euphorię CK lecz oddałam mamie, bo była dla mnie zbyt ciężka. czekam na odpowiedzi
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
możesz wypróbować Libertine V.Westwood. Zapach jest ciepły, nieduszący, owocowy [m.in grejpfrut i ananas]. Nie jest ciężki. Na początku wydaje się ,że będzie świeżaczkiem[cytrusy i trochę ziół],ale potem się wysładza.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Podpinam się
![]() Poszukuję pięknej, klasycznej lawendy - delikatnej i królewskiej Może ktoś zna coś choćby trochę zbliżonego?
|
|
|
#55 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
Lavandula Penhaligon's - lawenda idealna i jeszcze jest Lavande Fragonarda, ale mnie do gustu nie przypadła, za ostra, za dosłowna i zbyt ordynarna (chociaż po kilku godzinach rozwija się z niej cudo... tylko nigdy nie mam cierpliwości na to "cudo" czekać)
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
piękne jest też Encens de Lavande SL
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Creed ma niezla i seksowna do tego (tak to mozliwe
) lawende w Bois du Portugal
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie Belle en Rykiel...
|
|
|
|
|
#59 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
To ja zapytam lawendomaniaczki, czy jest zapach gałązki lawendy zerwanej przed chwilą z rozgrzanego słońcem pola. Pamiętam ten zapach, coś boskiego
Gris Clair - żelazko, to nie to Lavande Velours zamiast lawendą pachniało na mnie raczej liściem fiołka vel ogórasem, dopiero po jakimś czasie i z pewnej odległości robiło się ładne, ale to nie to. J'Ose i Belle en Rykiel z cieplejszymi slodkimi nutami są super, ale nie tego pożądam. Chcę zapachu, w którym zaklęte jest słońce. Istnieje coś takiego?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
A te "Belle en Rykiel" to co zacz? Wyraźnie czuć lawendę? Co w nich jeszcze jest? Ja też szukam i szukam tej ślicznej lawendy, ale na razie nic nie oddaje tego co sobie wyimaginowałam... Ma być niebiesko, chłodnawo i królewsko (uparłam się na te zamki hehe). To może zwykłe Eau de Cologne?
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-11-26 o 21:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Ale piekne określenie

dziewczyny czy znacie jakieś perfumy mające w swoim składzie lawendę, piżmo, pieprz? Chodzi mi o jakiś ciepły zapach ... nie chcę by był duszący
Dodam, że chodzi mi o bardziej wyrafinowany zapach

Może ktoś zna coś choćby trochę zbliżonego?