![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutowo-marcowe mamusie 2007
Łza mi się zakreciła w oku, przypomina mi się zeszły rok jak byłam w ciaży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Kamilanet
![]() Dziękuję ![]() Za tydzień powtórzę test i jeśli drugi raz będę miała 2 piękne i wyraźne kreseczki to lecę do lekarza. Choć myślę, że ten drugi test to tylko formalność, ponieważ ja "czuję się" w ciąży. Inaczej niż z pierwszym dzieckiem, 16 lat temu ale równie wyjątkowo ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
hej
jestem już po kolejnej wizycie u gina. postanowiłam dalej chodzić i prywatnie i państwowo. Nie po to tyle lat płacę skałdki, by z nich nie skorzystać... Tak więc badania będę miała w ramach funduszu. Kolejne usg mam na 26 lipca. A co tam u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki
![]() W związku z moim "stanem" czytam o ciąży wszystko co wpadnie mi w ręce ![]() Ja - panikara - już zaczęłam się bać ![]() Może któraś z Was wie o co chodzi z tym 10 tygodniem. Co w nim jest takiego szczególnego i dlaczego niby ma być przełomowy? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Nie mam pojęcia, dlaczego 10 tydzień miałby być taki przełomowy.... Mnie to czeka za tydzeiń. Po za tym nie zetknęłam się z taką wypowiedzią w "poważnych" portalach, tznw takich bardziej medycznych...
Dla mnie każdy tydzień to przełom... Samopoczucie 9/10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Kamilanet
![]() ![]() Jeśli Ty w poważnych portalach nic na ten temat nie znalazłaś tzn., że jest to jakiś straszak bez sensu i tyle. Wczoraj nie wytrzymałam i poszłam do lekarza. Jeszcze tak miłego człowieka w życiu nie spotkałam (oby taki był do końca). Stwierdził ciążę na 80-90%. Dzisiaj i za 2 dni mam zrobić HCG. Jutro jak się uda to zrobię: morfologię, mocz, cukier, WR, HIV, toksoplazmozę (IgG, IgM - cokolwiek to znaczy ![]() Przestraszyłam się u niego tylko jak zasugerował badania genetyczne. Uzasadnił ich zrobienie moim wiekiem (34 lata). Nie boję się tych badań, tylko ich wyniku i decyzji co robić jak będą złe. USG mi nie robił. Powiedział, że jak się uprę to mi zrobi ale w tak wczesnej ciąży nie poleca tego badania. Z witaminek kazał łykać tylko Elevit. Następna wizyta 24 lipca. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Na pierwszej wizycie u gina byłam w 7 tyg. Powidział, że to najlepszy moment na usg. Widziałam już nawet bijące serduszko. to było cudowne.(na forum jest też zdjęcie)
Może u ciebie jest ciut za wcześnie. Czytałam, że nie ma sensu robić usg przed 6 tygodniem, bo najzwyczajniej może nic nie być widać. Dzisiaj tez oddałam wszystko co potrzbene do tych pierwszych badań ciążowych. Dobrze, że mama jest pielęgniarką - nie musiałam wstawać rano i iść do przychodni. Dla mnie to zbawienie, bo lubię się wyspać. Szczególnie teraz. Za to szybciej się budzę niż normalnie. Tak więc, czekam na wyniki. PS. Dostałam również podczas wizyty szczegółowy przepis jak "oddawać" mocz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja ma termin na 27.02.2007
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Kamilanet
![]() ![]() U mnie jeśli wszystko jest OK, to dopiero początek 6 tygodnia, za wcześnie wg doktorka na USG. sylwia-zuza ![]() ![]() Mój prawdopodobny termin to 4 marca 2007r. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Witajcie
![]() Dzisiaj zrobiłam test i wyszły mi 2 kreseczki ![]() ![]() ![]() Jutro myślę powtórzyć test dla pewności i zapisać się do gina ![]() ![]()
#42 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje golabku
![]()
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gołąbku gratuluję ![]()
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A czego niemożna????na pewno kremów kremów/maści z retinolem się wystrzegaj, filtruj się, no i ja że badania toxo w obu klasach wyszły ujemne muszę uważać na surowe mięso, obieram owoce. Powodzenia Gołąbku ![]()
![]() |
#47 |
BAN stały
|
gratulacje - duuuuuuużo zdrowia, i dbaj o siebie i oczywiście zaglądaj do nas
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
golabek
![]() Ja też przyłączam się do GRATULACJI ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie lutowo - marcowe mamusie i dolaczam sie do was.
![]() test robilam w sobote i w niedziele, oba pozytywne, dzis mam o 17.20 wizyte u gina. czuje sie dobrze, ale czasami mam takie mdlosci jak np. w tym momencie ze szoook, ale poza tym jest super. my staralismy sie od miesiaca i od razu - bejbi ![]() mam nadzieje ze bedzie nam sie fajnie razem ciążowało. ![]() gratuluje wszystkim zaciążonym! pozdrawiam i buziaki dla wszystkich mam.
#50 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a z tym siusianiem to o co chodzi?
![]()
#51 |
BAN stały
|
witaj wśród nas
Jeśli chodzi o siusianie to najprościej mówiąc mocz musi być czyściutki. Podczas ciąży kobiata ma upławy, mniejsze większe, ale ma. JEśli coś z tego dostanie się do moczu wykrywane jest jako biało, a to niedobrze. Tak więc, przed oddaniem moczu do pojemnika nalezy podmyć się, rozchylić wargi i zacząć sikać. i podłożyć po sekundzie pojemnik. Chodzi o to by jeszcze nie łapać tego pierwszego, bo w cewce jeszcze czasami są zanieczyszczenia. I chyba najlepiej to robić w wannie lub brodziku. POzdrawiam i mam nadzieję, ze wytłumaczyłam o co chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
hej macie jakis sposob na mdlosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
ostatnio miewam mdłości, takie lekkie, ale dokuczliwe zazwyczaj wieczorem.
Mi pomagają zwykłe krople żołądkowe. Lekarz powiedział, że mogę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
kamilanet dzieki za odp. dobrze ze wiem bo w piatek robie wyniki.
wiec bylam u gina. cudowny czlowiek. siedzialam u niego prawie godzine. ale jestem bardzo zadowolona. przede wszystkim dlatego ze powiedzial ze wszystko jest dobrze. mialam usg i zalaczam zdjecie, narazie jest pecherzyk ciazowy i ma 4,5mm i gin. okreslil ciaze na 3 tydzien, ciaza rowija sie wewnatrz macicy, jajniki zdrowe, nadzerki nie mam, wszystko dobrze sie rozwija i nastepnie usg bede miec 26 lipca badz 28 lipca musze sie jeszcze umowic. pytalam gina o wystajacy brzuch (bo ja taki mam) zwlaszcza wieczorem mowi ze to wzdecia ze na poczatku ciazy jelita wolniej pracuja i dlatego wysadza brzuch i są mdlosci (choc nie zawsze) polecil pic herbate z kopru, taka jak sie daje malym dzieciom chyba na kolke. ide odpoczywac. dopiero wrocilam do domu. pozdrawim i caluje. trzymajcie sie ciezaroweczki. zdjatko mojego skarba. to ta czarna kropeczka na srodku. aha jeszcze zapomialam napisac, jedziemy na urlop do wladyslawowa gin powiedzial ze moge jechac mam duzo spacerowac zwlaszcza wieczorem albo wczesnie rano jak jest najwiecej jodu, jesc ryby morskie z rusztu albo smazone ale nie tluste, i sie relaksowac i myslec pozytywnie. powiedzial tez ze przy jego gabinecie dziala szkola rodzenia od 26 tygodnia ciazy uczeszcza sie na zajecia, oddychanie, cwiczenia rozluzniajace itd. juz nie pamietam polowy co mowil, ale jestem naprawde zadowolona ze do niego trafilam.
#55 |
BAN stały
|
piękne zdjęcie ...
pisałaś 3 tydzień, rozumiem, że gin chyba policzył Ci od daty przybliżonej zapłodnia. A jak inne brzuszki się czują? |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
kamilanet tak liczyl mi od przyblizonej daty zaplodnienia, wiecej dowiem sie na nastepnym usg bo teraz moje bejbi jest za male a jak pojde za trzy tygodnie to juz bedzie wieksze i moze bede miec wiecej info. ale jest i widac golym okiem.
![]() ide juz spac, bo przyszly tata krzyczy ze dziecko bedzie hakerem jak bede tyle siedziec przy komputerze. dobranoc wszystkim brzuchatym. ![]()
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Wisniowysad
![]() ![]() Fajna ta Twoja kropeczka ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
Wczoraj misiek zrobił mi zdjęcie. Zobaczcie mój brzuszek. Uwielbiam go. Jutro zacznę 9 tydzień.
![]() Edytowane przez Kamilanet Czas edycji: 2006-07-10 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
A czy mnie także przyłaczycioe do swojego grona??
Wczoraj zrobiłam wieczorem 2 teścik i wyszły 2 piekne rózowe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @ spózniał mi sie juz o półtora tygodnia i w sobote zrobiłam test ale wyszedł negatywny, a ten wczorajszy od razu zadziałał na TAK Staralismy sie o bobaska dopiero 2 miesiąc i już się nam udało ![]() Niestety na wizyte u gina muszę czekac do 27 lipca bo pani doktor ma urlop, a ja taka niecierpliwa...Miałam tylko krótka konsultacje telefoniczną - oszcedzać się i rozpieszczać ![]() tylko niepokoją mnie bóle brzucha nieprzerwane od 2 tygodni (takie jak na okres) ale to ponoć "rewolucja" macicy heheh, inne objawy to :brak ochoty na słodycze a jestem generalnie wielkim łasuchem, senność i straszliwe "czucie" piersi - mały koszmar Małżonek jeszcze w szoku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam ochote każdemu powiedzieć ale chcę poczekać aż będzie już bobasek bardziej rozwinięty ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.