![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nieśmiały nastolatek
Tyle, że to błędne koło, bo chłopak bedzie czekał aż z nieba spadnie mu znajomy akceptujacy jego niesmialosc podczas gdy jego niesmialosc tworzy najwidoczniej bariere ktora tworzy w oczach innych nieopłacalnie niska atrakcyjność. Jeżeli chłopak sam nie wyjdzie z jakas inicjatywą i bedzie czekał na "ksiecia z bajki" to moze sie zwyczajnie nie doczekać. A za chwile wejdzie w dorosle zycie gdzie w np. pracy raczej nikt nie bedzie sie przejmowal tym ze jest niesmialy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Zabrzmialo to tak jakby chlopak mial nie probować przelamywać powoli swoich wewnetrznych blokad. Jezeli sie mylilam, przepraszam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Najlepiej wychodzić z inicjatywą. Z mojego doświadczenia ci powiem, że warto samemu zainicjałować kontakt, jestem od ciebie rok młodsza. Na początku pierwszej technikum, napisałam przed rozpoczęciem roku do dziewczyny z którą będę w klasie. Okazało się to dobrym pomysłem gdyż teraz się z nią przyjaźnie, pomagamy sobie i również spotykamy się poza szkołą. Wyszło na to, że jest moją bratnią duszą. Zauważyłam, że od 1 klasy patrzy się ciągle na mnie taki chłopak z klasy, zawsze był blisko mnie, kiedy rozmawiał z Karoliną moją przyjaciółką to zerkał na mnie. Wystarczyło jak do niego się dosiadłam na matematyce, zapytał się czy umiem na kartkówke odpowiedziałam, że nie za bardzo. No i jakoś tak rozmowa się fajnie potoczyła i zostaliśmy przyjaciółmi, potem ciągle mnie zaczepiał i widać, że chciał pogadać, spędzać ze mną czas również poza szkołą. Czasami naprawdę warto się odezwać pierwszym, szczególnie, że wyglądam na osobę zamyśloną, nieobecną myślami więc tym bardziej wiem, że mogą mnie brać za wyrozumiałą.
A co jest za problem wysłać notatki też koledze jak będzie chciał, ja mam taki układ, że raz ja wysyłam coś raz moja kol i sobie nawzajem pomagamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.