Trymer do bikini i nie tylko- czy warto? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-06, 18:45   #31
Arethaf
Wtajemniczenie

Dot.: Trymer do bikini i nie tylko- czy warto?

Cytat:
Napisane przez Silwena Pokaż wiadomość
Witaj Arethaf
już troszke tu dziewczyny zaczęły pisać
ja też z chęcią zdam relacje z pierwszych dwóch/trzech użyć
porównasz sobie, przemyslisz i podejmiesz decyzje

mam nadzieję, że więcej dziewczyn zacznie tu pisać
Czekam na Twoją relację z niecierpliwością

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-19, 11:04   #32
Silwena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arethaf Pokaż wiadomość
Czekam na Twoją relację z niecierpliwością
powiem tak, żeby dojść do wprawy trzeba go poużywać
z maszynka jednorazową "zrobienie" bikini to 5 minut machania reką,
z trymerem 20 minut ciężkiej pracy w pocie czoła, może za rok dojde do wprawy
po nóżkach śmiga jak wariat, więc ok, bo nierówno mi odrastaja włoski po depilacji, więc musze doglądać ich często, trymer do gładkosci je kosi

mam nadzieję, że praktyka uczyni ze mnie mistrza
Silwena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-19, 11:44   #33
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Ja od jakiegoś miesiąca mam golarkę BRAUN LS 5560 Silk&Soft BodyShave i jestem bardzo zadowolona W koncu nie mam żadnych podrażnień od golenia okolic bikini .
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 14:20   #34
inc0rrect
Zakorzenienie

ja mam trymer brauna i nie używałam go jeszcze bo nie widzę sensu, czym się on różni od zwykłej maszynki

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 21:04   #35
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Cytat:
Napisane przez Silwena Pokaż wiadomość
spadam_z_dachu, dziękuję za odzew, skoro wadą jest gęstszy busz, to jakoś dam radę, w końcu po maszynce też mnie troszkę rozrasta, (np. włoski wychodzą coraz bardziej na uda). Myslę, że może wyjściem by było co jakiś czas woskowac sie u kosmetyczki, ehh.. biedne jesteśmy z tym owłosieniem
Właśnie to zarastanie odstrasza mnie od golenia zresztą nigdy nie jest super gładko, pod skórą czuć cebulki za to próbowałam depilatorem bolało, aj aj, ale za to już po 2-3 razach włosów jest zdecydowanie mniej, więc polecam zaciskać zęby i do dzieła.
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 21:19   #36
Silwena
Wtajemniczenie

inc0rrect, trymery są różnej wielkosci/kształtu, mój ma kształt i wielkosc grubszego długopisu, co ułatwia manewr w okolicach bikini, szczególnie jak sie jest szczuplutkim, jak sama nazwa mówi trymeruje - przycina na różne długości albo na gładko jak kto woli, od tego ma nasadki długości, czasem dodawane sa też szablony do fryzurek intymnych
jakich maszynek do golenia uzywasz? sa na rynku trymerujące?

Cytat:
Napisane przez Wredonisia Pokaż wiadomość
Właśnie to zarastanie odstrasza mnie od golenia zresztą nigdy nie jest super gładko, pod skórą czuć cebulki za to próbowałam depilatorem bolało, aj aj, ale za to już po 2-3 razach włosów jest zdecydowanie mniej, więc polecam zaciskać zęby i do dzieła.

nie każdy ma TAM stalową skórę, mi krew leci z miejsc po cebulkach czy po depilatorze czy pęsecie, ale żeby to wiedzieć trzeba spróbować.. no a ja nikomu nie polecam
Stary 2009-01-30, 20:22   #37
inc0rrect
Zakorzenienie

Używam zwykłych maszynek do golenia, wzorków itd sobie nie robię, ale daje radę ogolić nią trudno dostępne miejsca.

Zdecydowałam się urzyć trymeru. Tylko potrzebuje pomocy mam Brauna Silk epil SoftProtection 3270 (jest tpo depilator z nasatką - trymerem) w instrukcji jednak nie jest napisane, czy goli się nim na mokro czy na sucho. Pomóżcie, bo ze swoją wiedzą, to zepsuje urządzenie Jeśli na sucho, to czy wcześniej nalezy specjalnie przygotować do tego skórę?

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 18:58   #38
Silwena
Wtajemniczenie

Hej
po 4 miesiącach, musze przyznać, że bardzo sie opłaca taki trymer, pewnie jakbym kupiła golarke tez by sie opłacało, ale wiadomo golarka mniej poręczna. Chodzi mi o to, że urzadzenia takie jak np trymer, nie kosi włosów tak blisko skóry, jak robi to z kolei maszynka jednorazowa. Dzięki temu skora nie jest tak podrażniona, włoski nie sa nisko skoszone - w końcu mi nie wrastają, skóra się nie czerwieni. Mam spokój. A TŻ nie widzi/nie czuje tej różnicy, to tylko niecałe pół milimetra włoska - tak na oko, czyli, ze - jeszcze nie drapie, ale tez nie jest gładko jak pupa niemowlaka

inc0rrect - nie chce mi sie g00glować nazwy Twojego sprzetu, skoro sama nie szukałaś, jednak wydaje mi się, że skoro nie ma tego zaznaczonego na ulotce, to na pewno nie mozna. A co do przygotowania skóry - czy na mokro czy na sucho zawsze trzeba ją przygotowac do zabiegu, na sucho to na pewno wymyć ta skórę z balsamów i innych tłustości i osuszyć, by nie byla wilgotna, no a potem przetrzec trymer jakimś spirytusem salicylowym (skóre tez mozna przy okazji) i jazda

EDIT: poprawiłam błędy

Edytowane przez Silwena
Czas edycji: 2009-04-24 o 10:34
Stary 2010-06-26, 20:32   #39
paulix20
Przyczajenie

Właśnie kupiłam Trymer Philipsa na Allegro. Niestety nie ma polskiej instrukcji. Wiem, że można go używać na sucho i pod prysznicem. Tylko co oznacza to pod prysznicem, że może mieć kontakt z wodą, czy że mogę na przykład użyć żelu lub pianki, by golenie gładziej szło?Dziewczyny używacie swoich trymerów na sucho? Mnie trochę jakby ciągnie za włoski. Chyba dlatego, że golę pod włos, ale inaczej się nie da
paulix20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 12:29   #40
Wenress
Zakorzenienie

Jak działa taki trymer? Da sie tym skaleczyć?
Chętnie bym zainwestowała bo maszynkami zawsze sobie krzywdę zrobię, ale wolę wiedzieć czy to jest na pewno bezpieczne :P

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 19:45   #41
paulix20
Przyczajenie

Trymer przycina włoski, nie goli. Można ustawić rożna długość, w tym na tzw. zero, ale gładko jak po zwykłym goleniu nigdy nie będzie. To jakby miniaturka normalnej maszynki do włosów ( tych na głowie ;p).

Ma swoje plusy - nie masz podrażnień i nie wrastają włoski, bo nie goli na gładko. Minus, że po goleniu wygląda to tak, jak 1 dniowe odrosty po maszynce. Ale nie mam zamiaru dłużej się męczyć z podrażnieniami, by kilka godzin mieć idealnie gładka skórę.

Teoretycznie można się zaciąć, w końcu są tam ruchome nożyki. Ale ryzyko chyba i tak jest mniejsze niż przy zwykłej maszynce. Trzeba uważać, a będzie bezpiecznie.

Edytowane przez paulix20
Czas edycji: 2010-06-27 o 19:48
paulix20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-27, 20:51   #42
Wenress
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedź Będę się rozglądać za takim cudem, maszynki mnie podrażniają i mam ich już dosyć.

Ćwiczę!
Stary 2010-11-16, 19:15   #43
lucy007
Rozeznanie

A czy użytkowniczki trymerów/golarek mogłyby mi napisać, czy golarka goli na tzw. zero? Bo z tego, co przeczytałam w tym wątku piszecie, że po trymerze zostają minimalne włoski, jak po 1 dniu od golenia, ale jednak...zostają. A jak po golarce? Wobec tego, jeśli golarka goli na zero (jeśli, bo o to pytam ) to wtedy występują podrażnienia skóry? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
lucy007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-17, 06:58   #44
Silwena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lucy007 Pokaż wiadomość
A czy użytkowniczki trymerów/golarek mogłyby mi napisać, czy golarka goli na tzw. zero? Bo z tego, co przeczytałam w tym wątku piszecie, że po trymerze zostają minimalne włoski, jak po 1 dniu od golenia, ale jednak...zostają. A jak po golarce? Wobec tego, jeśli golarka goli na zero (jeśli, bo o to pytam ) to wtedy występują podrażnienia skóry? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
hej
trymeruje czasem i nóżki moim "małym długopisem" Philipsa, wydaje mi się, że są wtedy zrobione na zero, nie ma podrażnień

po golarce (Phillips Ladyshave) również mam zero podrażnień, ale z goleniem różnie, trzeba mieć chyba wprawę w używaniu, a ja mimo, że mam ją ponad rok i uzywam kilka razy w tygodniu to jednak robię to niechlujnie i na szybciora i wprawy nie zdobyłam
ale jak wposminałam niektore miejsca sa na zero totalne i gładź a niektóre mimo, że męczę te miejsca kilkakrotnie to nie chcą się dogolić

po trymerze i golarce wrastają mi nadal włosy w nogi, z innymi częściami ciała to zjawisko nie zachodzi, może dlatego, że od wielu wielu lat przed goleniem mechanicznym, depilowałam nogi depilatorem elektyrycznym

w każdym bądź razie dla mnie to nie było żadne wyjście, al;e lepsze niż maszynka do golenia czy depilator

a do miejsc intymnych trymer czy golarka elektryczna sa super

Edytowane przez Silwena
Czas edycji: 2010-11-17 o 06:59
Stary 2010-11-18, 21:05   #45
Wojowniczka_
Rozeznanie

przeczytałam wątek z ciekawością wielką i czuję chęć zakupu tego cudeńka

może mi polecić któraś z Was coś sprawdzonego
najważniejsze żeby był drobny bo jak większy to nie wiem czy dam radę się nim dokładnie ogolić

myślę nad:

1 - http://www.ceneo.pl/1081075

2 - http://www.ceneo.pl/1461306

Edytowane przez Wojowniczka_
Czas edycji: 2010-11-21 o 17:53
Wojowniczka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 23:18   #46
klaudyyys
Przyczajenie

Ponawiam temat I jak dziewczyny sprawuje się trymer Brauna fg 1100? Zastanawiam się nad kupnem, ale jeszcze do końca nie jestem pewna. Na jaką długość golone są włoski? Drapią czy coś?;D Zwykła maszynka strasznie mnie podrażnia...
klaudyyys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 23:36   #47
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudyyys Pokaż wiadomość
Ponawiam temat I jak dziewczyny sprawuje się trymer Brauna fg 1100? Zastanawiam się nad kupnem, ale jeszcze do końca nie jestem pewna. Na jaką długość golone są włoski? Drapią czy coś?;D Zwykła maszynka strasznie mnie podrażnia...
Nie mam tego trymera, tylko golarkę z tej samej serii, nie wiem czy ma taką samą końcówke którą sie goli, ale jestem mega zadowolona Bikini goli prawie na zero, za to o dziwo nogi trzeba nią męczyć z godzinę a i tak efekt marny... no ale nogi mogę przejechać zwykłą maszynką, chodziło mi właśnie o bikini przy zakupie Ma też opcje trymera ale nie próbowałam.

Ćwiczę!
Stary 2011-08-02, 22:25   #48
linadka
Rozeznanie

Podłączam się do wątku! Właśnie wróciłam z wakacji gdzie musiałam paradować po plaży z podrażnionym bikini od tej @$^#$% maszynki i postanowiłam, że trzeba z tym skończyć! Próbowałam kiedyś pasty cukrowej, ale kompletnie nie wiem jak tego używać...Powiedzcie mi tylko, jak często musicie się trymerować? Czy jest to bardzo bolesne?
Stary 2011-08-03, 08:19   #49
manio
Zakorzenienie

według mnie niepotrzebny wydatek lepiej zainwestowac w depilator z nasadka golącą i tez można depilować/golić miejsca bikini, twarz itd. jedynie to tych brwi nie mozna a ja mam trymer (moj tata) do nosa i tam ma nasadki na brwi i okropnie sie tym robi.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez linadka Pokaż wiadomość
Podłączam się do wątku! Właśnie wróciłam z wakacji gdzie musiałam paradować po plaży z podrażnionym bikini od tej @$^#$% maszynki i postanowiłam, że trzeba z tym skończyć! Próbowałam kiedyś pasty cukrowej, ale kompletnie nie wiem jak tego używać...Powiedzcie mi tylko, jak często musicie się trymerować? Czy jest to bardzo bolesne?

nie jest to bolesne bo trymer tylko ucina wloski, a nie wyrywa jak depilator
manio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 18:51   #50
manymanyways
Rozeznanie

odświeżam wątek. Zna ktoś może trymer-maszynkę w stylu Venus Bikini Trimmer? Chyba już go nie produkują, a dla mnie był świetny. nie chcę kupować żadnego przyrządu, wolę trymer jak zwykłą maszynkę jednorazową do golenia.
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 17:55   #51
Antiopa7
Raczkowanie

ratunku!!!
zakupiłam trymer remington BKT3000C

najwazniejszy problem - golarka ta nasadka zakładam ja- wogole nie goli. przesuwam w te czy we wte nie goli wogole. czy to mozliwe? co złego robie?

i inny problem nastawione mam na 4 skracanie włosów , skraca na prawie przy skórze. moze źle trzymam czy jak? czy to się "dociska"do skóry?
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 00:29   #52
StudzeKisiel
BAN stały

Ja to robie depilatorem, który ma nakładkę z trymerem i golarką. Także najpierw trymer, potem golarką na gładko. A depilator do nóg się przydaje. 2 w 1
StudzeKisiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 06:33   #53
Antiopa7
Raczkowanie

No właśnie ja zrobiłam trymerem i chciałam później golarka i ta golarka nie goli.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-27, 13:14   #54
dorota_321
Przyczajenie

Chciałabym odświeżyć ten temat, bo zastanawiam się nad zakupem nowego trymera z Veet.
Moje okolice bikini są okropnie wrażliwe. Po maszynce mam po prostu bąbel na bąblu i niestety podcinam się tam nożyczkami
Na dłuższą metę tak się nie da
Więc jeżeli któraś z Was go ma to proszę o ragę
dorota_321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości