![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trymer do bikini i nie tylko- czy warto?
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
powiem tak, żeby dojść do wprawy trzeba go poużywać
![]() z maszynka jednorazową "zrobienie" bikini to 5 minut machania reką, z trymerem 20 minut ciężkiej pracy w pocie czoła, może za rok dojde do wprawy ![]() po nóżkach śmiga jak wariat, więc ok, bo nierówno mi odrastaja włoski po depilacji, więc musze doglądać ich często, trymer do gładkosci je kosi mam nadzieję, że praktyka uczyni ze mnie mistrza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja od jakiegoś miesiąca mam golarkę BRAUN LS 5560 Silk&Soft BodyShave i jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ja mam trymer brauna i nie używałam go jeszcze bo nie widzę sensu, czym się on różni od zwykłej maszynki
![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
inc0rrect, trymery są różnej wielkosci/kształtu, mój ma kształt i wielkosc grubszego długopisu, co ułatwia manewr w okolicach bikini, szczególnie jak sie jest szczuplutkim, jak sama nazwa mówi trymeruje - przycina na różne długości albo na gładko jak kto woli, od tego ma nasadki długości, czasem dodawane sa też szablony do fryzurek intymnych
jakich maszynek do golenia uzywasz? sa na rynku trymerujące? Cytat:
nie każdy ma TAM stalową skórę, mi krew leci z miejsc po cebulkach czy po depilatorze czy pęsecie, ale żeby to wiedzieć trzeba spróbować.. no a ja nikomu nie polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Używam zwykłych maszynek do golenia, wzorków itd sobie nie robię, ale daje radę ogolić nią trudno dostępne miejsca.
Zdecydowałam się urzyć trymeru. Tylko potrzebuje pomocy mam Brauna Silk epil SoftProtection 3270 (jest tpo depilator z nasatką - trymerem) w instrukcji jednak nie jest napisane, czy goli się nim na mokro czy na sucho. Pomóżcie, bo ze swoją wiedzą, to zepsuje urządzenie ![]() ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Hej
po 4 miesiącach, musze przyznać, że bardzo sie opłaca taki trymer, pewnie jakbym kupiła golarke tez by sie opłacało, ale wiadomo golarka mniej poręczna. Chodzi mi o to, że urzadzenia takie jak np trymer, nie kosi włosów tak blisko skóry, jak robi to z kolei maszynka jednorazowa. Dzięki temu skora nie jest tak podrażniona, włoski nie sa nisko skoszone - w końcu mi nie wrastają, skóra się nie czerwieni. Mam spokój. A TŻ nie widzi/nie czuje tej różnicy, to tylko niecałe pół milimetra włoska - tak na oko, czyli, ze - jeszcze nie drapie, ale tez nie jest gładko jak pupa niemowlaka ![]() inc0rrect - nie chce mi sie g00glować nazwy Twojego sprzetu, skoro sama nie szukałaś, jednak wydaje mi się, że skoro nie ma tego zaznaczonego na ulotce, to na pewno nie mozna. A co do przygotowania skóry - czy na mokro czy na sucho zawsze trzeba ją przygotowac do zabiegu, na sucho to na pewno wymyć ta skórę z balsamów i innych tłustości i osuszyć, by nie byla wilgotna, no a potem przetrzec trymer jakimś spirytusem salicylowym (skóre tez mozna przy okazji) i jazda ![]() EDIT: poprawiłam błędy Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2009-04-24 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Właśnie kupiłam Trymer Philipsa na Allegro. Niestety nie ma polskiej instrukcji. Wiem, że można go używać na sucho i pod prysznicem. Tylko co oznacza to pod prysznicem, że może mieć kontakt z wodą, czy że mogę na przykład użyć żelu lub pianki, by golenie gładziej szło?Dziewczyny używacie swoich trymerów na sucho? Mnie trochę jakby ciągnie za włoski. Chyba dlatego, że golę pod włos, ale inaczej się nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Jak działa taki trymer? Da sie tym skaleczyć?
Chętnie bym zainwestowała bo maszynkami zawsze sobie krzywdę zrobię, ale wolę wiedzieć czy to jest na pewno bezpieczne :P
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Trymer przycina włoski, nie goli. Można ustawić rożna długość, w tym na tzw. zero, ale gładko jak po zwykłym goleniu nigdy nie będzie. To jakby miniaturka normalnej maszynki do włosów ( tych na głowie ;p).
Ma swoje plusy - nie masz podrażnień i nie wrastają włoski, bo nie goli na gładko. Minus, że po goleniu wygląda to tak, jak 1 dniowe odrosty po maszynce. Ale nie mam zamiaru dłużej się męczyć z podrażnieniami, by kilka godzin mieć idealnie gładka skórę. Teoretycznie można się zaciąć, w końcu są tam ruchome nożyki. Ale ryzyko chyba i tak jest mniejsze niż przy zwykłej maszynce. Trzeba uważać, a będzie bezpiecznie. Edytowane przez paulix20 Czas edycji: 2010-06-27 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź
![]()
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
A czy użytkowniczki trymerów/golarek mogłyby mi napisać, czy golarka goli na tzw. zero? Bo z tego, co przeczytałam w tym wątku piszecie, że po trymerze zostają minimalne włoski, jak po 1 dniu od golenia, ale jednak...zostają. A jak po golarce? Wobec tego, jeśli golarka goli na zero (jeśli, bo o to pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trymeruje czasem i nóżki moim "małym długopisem" Philipsa, wydaje mi się, że są wtedy zrobione na zero, nie ma podrażnień po golarce (Phillips Ladyshave) również mam zero podrażnień, ale z goleniem różnie, trzeba mieć chyba wprawę w używaniu, a ja mimo, że mam ją ponad rok i uzywam kilka razy w tygodniu to jednak robię to niechlujnie i na szybciora i wprawy nie zdobyłam ![]() ale jak wposminałam niektore miejsca sa na zero totalne i gładź a niektóre mimo, że męczę te miejsca kilkakrotnie to nie chcą się dogolić po trymerze i golarce wrastają mi nadal włosy w nogi, z innymi częściami ciała to zjawisko nie zachodzi, może dlatego, że od wielu wielu lat przed goleniem mechanicznym, depilowałam nogi depilatorem elektyrycznym w każdym bądź razie dla mnie to nie było żadne wyjście, al;e lepsze niż maszynka do golenia czy depilator a do miejsc intymnych trymer czy golarka elektryczna sa super
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2010-11-17 o 06:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
przeczytałam wątek z ciekawością wielką i czuję chęć zakupu tego cudeńka
może mi polecić któraś z Was coś sprawdzonego najważniejsze żeby był drobny bo jak większy to nie wiem czy dam radę się nim dokładnie ogolić ![]() ![]() myślę nad: 1 - http://www.ceneo.pl/1081075 2 - http://www.ceneo.pl/1461306 Edytowane przez Wojowniczka_ Czas edycji: 2010-11-21 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Ponawiam temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Podłączam się do wątku! Właśnie wróciłam z wakacji gdzie musiałam paradować po plaży z podrażnionym bikini od tej @$^#$% maszynki i postanowiłam, że trzeba z tym skończyć! Próbowałam kiedyś pasty cukrowej, ale kompletnie nie wiem jak tego używać...Powiedzcie mi tylko, jak często musicie się trymerować? Czy jest to bardzo bolesne?
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
według mnie niepotrzebny wydatek
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
nie jest to bolesne bo trymer tylko ucina wloski, a nie wyrywa jak depilator ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
odświeżam wątek. Zna ktoś może trymer-maszynkę w stylu Venus Bikini Trimmer? Chyba już go nie produkują, a dla mnie był świetny. nie chcę kupować żadnego przyrządu, wolę trymer jak zwykłą maszynkę jednorazową do golenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
ratunku!!!
zakupiłam trymer remington BKT3000C najwazniejszy problem - golarka ta nasadka zakładam ja- wogole nie goli. przesuwam w te czy we wte nie goli wogole. czy to mozliwe? co złego robie? i inny problem nastawione mam na 4 skracanie włosów , skraca na prawie przy skórze. moze źle trzymam czy jak? czy to się "dociska"do skóry? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Ja to robie depilatorem, który ma nakładkę z trymerem i golarką. Także najpierw trymer, potem golarką na gładko. A depilator do nóg się przydaje. 2 w 1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
No właśnie ja zrobiłam trymerem i chciałam później golarka i ta golarka nie goli.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Chciałabym odświeżyć ten temat, bo zastanawiam się nad zakupem nowego trymera z Veet.
Moje okolice bikini są okropnie wrażliwe. Po maszynce mam po prostu bąbel na bąblu i niestety podcinam się tam nożyczkami ![]() Na dłuższą metę tak się nie da ![]() Więc jeżeli któraś z Was go ma to proszę o ragę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.