![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem maminsynkiem czy może ona jest egoistką ?
Taki superman z Ciebie, wszystkich musisz ratować. Tylko z boku to na totalne frajerstwo wygląda. Twoja rozpuszczona jak dziadowski bicz dziewczyna nie ma prawka, że Ty musisz jej matkę odwozić przed pracą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem, poinformowac "halo Jacek, tata jest w szpitalu". Rozumiem chęć pobytu przy matce w szpitalu. Ale nie rozumiem rzucania wszystkieho bo "tata zaslabl'. No i w czym ty tacie pomożesz? Co zmieni twój przyjazd, gdy tata zasłabnie? Magicznie się rozbudzi i ożyje? Nie jesteś chyba lekarzem
![]() Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Patrząc przez pryzmat moich rodziców, to nie dziwię Ci się Autorze, że przyjeżdżasz do nich, gdy coś się dzieje, i moim zdaniem jesteś super facetem. Nie wiem, ile lat mają Twoi rodzice ani czy są bardzo schorowani, więc ciężko mi ocenić, czy w każdej sytuacji Twoja obecność przy nich jest konieczna. Nie wiem, na ile robisz to z potrzeby sytuacji, a na ile z tego, jak Cię wychowano. Musiałbyś podać więcej szczegółów.
Twoja partnerka natomiast wydaje się z opisu potwornie niedojrzała. Z jakiego powodu nie pracuje? No chyba, że się tak umówiliście i jest Ci z tym ok. Fochów ja osobiście bym nie zniosła, po trzecim fochu bym ją pożegnała. Co ona właściwie wnosi do Waszego związku, że nadal z nią jesteś? Trochę to wygląda z boku, jakbyś znalazł sobie partnerkę podobną do rodziców - wymagającą, byś wszystko rzucał i jechał na ratunek. Ale jak mówię, brakuje tu wielu informacji, by można było cokolwiek konkretnego powiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Raczej chodzi o to, żeby z nim spędzić czas a jak się nie da na spacerze czy w kinie, bo on ciągle pomaga rodzicom, to się chwyta wszystkiego co niby powinno być ważniejsze niż jakiś głupi spacer w obliczu raka jego matki czy omdlenia ojca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
uparta chmura
|
Dla mnie sytuacja z operacją mamy w szpitalu onkologicznym i bulwers dziewczyny o obecność, to jest jakaś abstrakcja. Dziewczyna pozbawiona empatii. Dla mnie dramat.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#37 | ||||
Femme fatale
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To, że mieszkasz z rodzicami też jest złe. I to jest do zmiany, ale problem większy jest w niej. Wychodzi z tego coś takiego, że ona się u Ciebie dobrze ustawiła gdy mieszkaliście razem w mieszkaniu, wynajmowaliście mieszkanie (razem?). Było jej dobrze, może nie musiała płacić za rachunki i za wynajem po połowie bo miała na głowie studia (ona studiuje dziennie czy zaocznie? kiedyś pracowała? dlaczego nie pracuje obecnie?) i jeśli nie musiała pracować (albo o zgrozo nie chciała, a dysponowała czasem) i mogła uznać, że nie musi/nie chce jej się. Czym głębiej w las tym gorzej. Cytat:
Nie chce mi się wszystkiego cytować bo tego jest dużo. Po prostu co do fragmentów z opieką nad rodzicami, musisz być bardziej asertywny i powiedzieć czasem nie, jeśli jesteś w pracy i nie możesz wszystkiego rzucić, albo tak samo gdy jesteś na wakacjach, gdziekolwiek (nawet o zgrozo, z dziewczyną). Nie możesz układać życia pod swoich rodziców. Jeśli wymaga tego sytuacja i chcesz być przy rodzicach w określonej sytuacji/musisz to jedź, ale lekarze nie jesteś, ratownikiem nie jesteś i swoich rodziców też możesz nie uratować zawsze z każdego problemu/kłopotu czy czegoś związanego ze zdrowiem. Jak są poważne przypadki to od tego jest pogotowie, SOR, a nie zawsze Ty. Asertywności też musisz się nauczyć co do dziewczyny. Powinieneś być bardziej stanowczy, wymagający, a nie taka miękka faja bo boisz się, że urazisz uczucia księżniczki? Równie ona dobrze może Cię kiedyś wykorzystywać (o ile teraz tego nie robi na jakąś większą skalę) bo tak to się zaczyna. Ona kiedyś może zacząć Cię urabiać. Jak ktoś chce ''zbawiać świat'', pokazuje, że jest miękki to tak się zaczyna i z tego wychodzą takie kwiatki, że hej. Wychodzisz na frajera z dwóch powodów: dziewczyny rodziców Jakaś terapia by nie zaszkodziła jeśli masz problem z asertywnością i nie umiesz tego przełamać tylko wciąż się tak dajesz i dajesz jak zwykły frajer. Polecam naukę zdrowego egoizmu.
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. Edytowane przez MsN Czas edycji: 2020-08-03 o 14:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Czemu dwoje dorosłych ludzi, Twoi rodzice, zrzuciło na 19 latka taki ciężar jakim jest kredyt na garb i finansowanie budowy domu? Kto tak robi? Tak to u Was wygląda, że to Ty musisz ogarniać im życie? Skoro w tym wieku miałeś takie możliwości, to czemu zostały spożytkowane na ich potrzebę, a nie Twój rozwój?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
1. Laska WYMAGA od faceta i jęczy, że ona chce mieszkanko w jej wymarzonej lokalizacji.
2. Ta sama laska nie ma nawet roboty. I tyle, więcej nie trzeba, to mówi wystarczająco o jej charakterze. A facet trochę miękki, musi popracować nad asertywnością dla własnego dobra, ale ma dobre serducho i po prostu chce pomagać jak może swoim bliskim. Nie jest to jakaś wielka wada w moich oczach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama mialam zabieg onkologiczny. Nic wielkiego, nic groznego. Usuniecie zmiany na znieczuleniu miejscowym. Pojechalam sama trawajem. Zaraz po zabiegu tez jechalam cale miasto sama trawajem. Ba! Zemdlalam w nim. Ale jakos nie pomyslalam by wydzwaniać z tego powodu do nikogo. To nie bylo nic wielkiego. Slowo onokoloczny zawsze wzbudza skrajne emocje ale nie zawsze oznacza cos strasznego. Jako dziecko mialam na onkologii usuwane tez jakies zmiany skorne. A co do tematu. Wydaje mi sie ze autor z rodzicami tez ma jakas niezdrową relacje. Mam koleżankę. Jej mama samotnie ja wychwywala. Jak dziewczyna opuściła dom mama sciaga ja do niego pod każdym pretekstem. Najczesiej wlasnie biorąc ja na litość. Ciagle dzwoni ze ja serce boli i ze moze to zawal, albo wlasnie ze cos jej slabo. Ewidentnie kobita nie moze sobie poradzic ze corka dorosla. Tu ta sytuacja mi troche smierdzi ze moze byc podobnie. Przyszło mi to na mysl po historii z domem. On byl mlody nie przemyslal. Ale czemu rodzice zgodzili sie na taki pomysl? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88043004]Nie no jasne. Nic wielkiego. Tylko zemdlałaś. Hit normalnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie stracilam przystomnosci ani kontaktu na 10 min tylko omdlalam. Na sek ciemno przed oczami itd. Serio to takie straszne? Jako nastolatka wiecznie sie osuwalam w autobusie np w czasie okresu. Mam problemy z tętnem czasem i jak za szybko wstane itd tez miewam takie akcje. Serio wielkie rzeczy. Nie mówimy o zatrzymaniu krążenia tylko o omdleniu. Jesli nie jest to utrata przystomnosci na dluzsza chwile to serio, nic wielkiego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze to jazda samochodem, jak się ma gorączkę, czy się nie czuje, to skrajnie nieodpowiedzialne zachowanie.
Po drugie może jestem dziwaczką i mam najwyraźniej niezdrowe relacje z rodzicami, ale tak mi się wydaje, że to logiczne, że ktoś z rodziny mdleje, idzie do szpitala, to martwię się i po prostu jadę. Jeśli taka sytuacja byłaby częsta, to byłoby to niezdrowe, natomiast zakładam, że sytuacje opisane przez Autora są jednak sporadyczne, zdarzyło się to raz na kilka miesięcy, a nie codziennie czy raz w tygodniu, i jego rodzice nie są hipochondrykami. Po trzecie to nie rozumiem, dlaczego Autor utrzymuje swoją dziewczynę i robi za jej szofera, finansuje życie rodzicom. Między altruizmem a byciem frajerem jest cienka granica. I aż się zaczynam zastanawiać, czy z moimi relacjami coś jest nie tak, bo żaden mój partner codziennie mnie nigdzie nie woził. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie wszystkie te opisy wyglądają tak, że dajesz się dymać na lewo i prawo. Rozwiązujesz problemy jak nie własnych rodziców, to tej księżniczki albo nawet jej rodziny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
uparta chmura
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następnym przykładem jest dziewczyna i jej wylączony telefon, to też leci, bo może jednak a noż coś się stało. Albo zawożenie jej na uczelnię na 12! to nie jest przecież ranek. Z powodzeniem może sama na nią dojeżdżać. Czy robienie z siebie sługę dla jej matki. Pomaganie, załatwianie, naprawianie, podwożenie, odwożenie - 150km w jedną stronę i rano do pracy. Uważam, że problem jest po obu stronach. Ty lubisz i chcesz być pomocny ale przez to jesteś wykorzystywany i jest ci coraz gorzej i trudniej. Tobie zaczyna brakowac oddechu i tempo ciagle zwiekszasz, dwoisz sie i troisz, wszyscy cos od ciebie chca, az w koncu sie zapowietrzyles i przyszedl moment, ze jest ci zle, jestes niezadowolony i nie wiesz o co chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
A ja myślę, że problemem jest troll.
Bo autor nic nie odpisuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu zastanawia mnie czy rodzice autora faktycznie sa schorowanymi ludzmi którzy potrzebują jego pomocy (wtedy bezwzględnie powinien ich wspierac) a na ile sa tacy niezbyt samodzielni i z każdą drobną sytuacją ściągają go do domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Według mnie to też trollowy wątek, za dużo rzeczy na korzyść Autora, średnio wierzę w tak duże kredyty w wieku 19 lat, dziewczynę niełożącą złotówki na utrzymanie albo prowadzenie auta z 40 stopniową gorączką (btw nie różni się to dla mnie niczym za bardzo od jazdy po trzech piwach, bo też percepcja siada).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To spoko, ze zemdlałaś w tramwaju, ale to przecież nic wielkiego ![]() Chłopak ma miękkie serce, a inni go wykorzystują, zwłaszcza ta dziewucha. Jak ma jakieś roszczenia to może niech ruszy pupę do pracy, a nie dej i dej, bo ona chce mieszkanko? Do mnie też mama dzwoniła jak ojciec znalazł się w szpitalu, no nie wyobrażam sobie inaczej. Jesteśmy blisko z moimi rodzicami, oni mogą na nas liczyć ZAWSZE i my na nich też. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tego co piszesz autor, to często im się to zdarza ![]() Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88043785] Do mnie też mama dzwoniła jak ojciec znalazł się w szpitalu, no nie wyobrażam sobie inaczej. [/QUOTE] Jeśli ktoś z rodziny znalazł się w szpitalu, to rozumiem, zadzwonić, poprosić o przyjazd. Ale dzwonić za każdym razem, kiedy osoba X zasłabnie, i żądanie przyjazdu syna? Po co? Żeby syn postał nad osoba X? Co ten przyjazd syna zmieni? Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ile tego było? Ojciec 2 razy z czego raz wylądował w szpitalu i mama raz na operacji? Czy coś mi umknęło? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
No ja jednak bym chciala wiedziec jak ktores z moich odpukac rodzicow zaslabnie i tez napewno bym przyjechala
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88044030]Ale ile tego było? Ojciec 2 razy z czego raz wylądował w szpitalu i mama raz na operacji? Czy coś mi umknęło?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]A tego nie wiemy, czy rzeczywiście stało się tak dwa razy, czy zdarza się to częściej. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam poprzedni wątek autora sprzed roku o problemach z tą samą dziewczyną i mam tylko jedno pytanie: jesteś z nią za karę?
Latami znosisz jej zachowanie i kaprysy, więc się do tego przyzwyczaiła i będzie traktować cię z coraz większą pogardą. Tyle. Jedyna rada to żebyż znalazł trochę godności i przerwał ten związek. Tylko podejrzewam, że jeśli nie poszukasz pomocy psychologa, to nowy związek stworzysz według tego samego schematu, gdzie jesteś bankomatem, szoferem i wycieraczką dla sfochowanej królewny. Najlepsze swoje lata życia tracisz, i robisz sobie trwałą krzywdę na psychice będą z tą dziewczyną. To że wynajmowałeś jej za 2,5 tyś mieszkanie bo ona chciała mieszkać w rodzinnej miejscowości gdzie nic nie miała do roboty a ty do niej dojeżdżałeś na weekendy to już wyższy poziom frajerstwa. Ty nawet nie wiesz co ona tam robiła całymi dniami jak ciebie nie było. Jakieś kieszonkowe też jej dajesz, powiedzmy 5 tyś na miesiąc, żeby się biedna nie nudziła całymi dniami tylko miała na rozrywki jak ty na nią harujesz? Z opisów obu wątków wynika, że ty jesteś jej sponsorem i niczym więcej. Laska znalazła głupiego który jej życie sponsoruje, zdmuchuje kązdy pyłek spod stóp i nie wymaga od niej absolutnie nic w zamian. Nie masz jakiś znajomych, którzy by wylali na ciebie kubeł zimnej wody i powiedzieli jak to wyglada z boku? Myślę, że ona się z tobą pomęczy jeszcze kilka lat do ślubu, a potem zabierze większą część twojego majątku i dowidzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Zmyślona historia. Żaden bank nie udzieli kredytu 19latkowi.
![]()
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam za wyrażenie, ale jak dla mnie to zachowujesz sie troche jak pantofel. Usługujesz wszystkim dookoła, a wcale nie musisz. Dziewczyna sama nie pracuje, a ma wieczne wymagania wobec ciebie. Widac z domu wyciągnąłeś naukę, ze żyjesz aby usługiwać innym i taka dziewczynę znalazłeś. Szanuj siebie, swoje zdrowie. Nie myśl, ze jak dasz z siebie 200% to bedzie lepiej, nie bedzie... jej nigdy nie zadowolisz, a sam sie wypalisz od środka. Dodatkowo jak bedziesz jej nadskakiwał, to w koncu sie toba znudzi.
Ps. W jaki sposob pomagasz rodzicom przy ich chorobach? Obecnością? Czy nie moga rzeczywiscie sami siebie wzajemnie wspierać? Do czego jestes im potrzebny? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.