![]() |
#31 | |
mad lad
|
Dot.: Zasady z dupy - przykłady, przemyślenia bla bla...
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88089434]Czyli jak dziewczyna ci się spodobała, to nie piszesz do niej, nie wykazujesz inicjatywy? To jakaś nowość. W takim razie to ty stosujesz gierkę
![]() Nie mam pojęcia, na podstawie czego takie wnioski w ogóle wysnułaś. Wykazuję inicjatywę w stosunku do osób, które same ją wykazują, a że poznaję ludzi na żywo, to jestem często w stanie od razu ocenić, czy ktoś mi pod tym względem odpowiada. Chociaż fakt – sam rzadko wykazuję inicjatywę w stosunku do nowych osób, ale to dlatego, że mało kto jest w stanie mnie sobą bardzo zainteresować, a nie dlatego, bo chcę się bawić w jakieś gierki. Cytat:
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Ja mam podobne doświadczenia co Celestine - jak facet był mną szczerze zainteresowany, to ja nie musiałam wychodzić z żadną inicjatywą, sami zagadywali, pisali, chcieli się spotykać. Raz czy dwa to ja zrobiłam pierwszy krok i zawsze się wtedy okazywało, że z ich strony to nie to.
Zresztą kilka razy już pisałam na tym forum i napiszę jeszcze raz, że jak facet jest zainteresowany, to to pokazuje i kobieta nie ma żadnych wątpliwości. Mam też wrażenie (może mylne), że sporo kobiet źle interpretuje to słynne "gonienie króliczka" i wydaje im się, że jak będą "niedostępne" albo odpisywały na sms po 2 godzinach, nie wczęśniej i pójdą z nim do łóżka dopiero po szóstej randce, to facet na ich punkcie zwariuje. Według mnie to jest bzdura, bo ani jedno, ani drugie nie przekłada się na poziom zainteresowania faceta. Sztuką nie jest udawanie niedostępnej i trudnej do zdobycia, bo facet złapie króliczka i tak pewnie pójdzie szukać następnego. - Sztuką jest sprawić, by facet wciąż chciał gonić w kółko tego samego króliczka, nawet, jeśli go dawno już złapał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Żadnej z tych "zasad" nie stosuję. Ma być pełna równość od samego początku, inaczej wypad. A jeśli facet łączy w jakikolwiek sposób tempo pójścia do łóżka z szacunkiem, to tym bardziej wypad. Udawanie czegokolwiek - wypad.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Solistka Czas edycji: 2020-08-24 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Bot
|
Cytat:
"Dziwny jest ten świat, Gdzie jeszcze wciąż Mieści się wiele zła." ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2020-08-24 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Nie bawię się w takie gierki, uważam że nie ma na nie miejsca w dojrzałym związku.
Gdy słyszę od dorosłych osób o wyliczaniu kto ile razy pierwszy napisał, o czekaniu z odpisaniem żeby nie wyszło że zależy i o zgrywaniu innej osoby, to mi się chce śmiać i w sumie trochę współczuję, bo jednak związek jest żeby być w 100% sobą i czuć się swobodnie, a nie aktorzenie i strach 'bo może misio ucieknie'.
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, czy ludzie w związkach się w takie rzeczy bawią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;88089896]Myślę, że to nie chodzi o związek, tylko o czas przed.
Nie wiem, czy ludzie w związkach się w takie rzeczy bawią.[/QUOTE] Mam znajomego, który jest w związku i nadal kontroluje to ile razy kto napisał pierwszy. I jeśli np. trzy razy on ostatnio rozpoczął rozmowę, to nie napisze więcej i będzie czekał aż ona napisze pierwsza. Są jakieś trzy lata razem ![]()
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;88089896]Myślę, że to nie chodzi o związek, tylko o czas przed.
Nie wiem, czy ludzie w związkach się w takie rzeczy bawią.[/QUOTE]Mnie chodzi dosłownie o pierwsze i drugie spotkanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88089931]Mnie chodzi dosłownie o pierwsze i drugie spotkanie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja też w pierwszej mojej wypowiedzi pisałam o samym początku znajomości, a nie związku. W związku jest to dla mnie bardzo dziwne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
po drugiej stronie szafy
|
Szkoda mi zawsze było czasu na to liczenie kto, co, kiedy i dlaczego powinien
![]() Ja w skrócie póki co - mogę napisać, że uważam te zasady za durnotę, ale durnotę, która chyba niestety działa.[/QUOTE] Co to znaczy działa? Zainteresowałaś sobą właściwego faceta przy pomocy tych gierek?
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2020-08-24 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Póki co zauważam, że dziewczyny, które wierzą i wcielają w życie te złote rady mają najwięcej problemów w relacjach damsko-męskich. Nie lubię gierek i podchodów. Dla mnie stosowanie takich sztuczek byłoby z lekka upokarzające. Jeśli komuś zależy, to mu zależy, gdyby odpowiednimi intrygami można było zdobyć faceta, to życie byłoby prostsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88089931]Mnie chodzi dosłownie o pierwsze i drugie spotkanie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nadal uważam takie „zasady” za śmieszne.
![]() |
#47 | |
BAN stały
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88089958]A ja zawsze w tych relacjach, w których pokazywałam facetowi zaangażowanie, byłam szczera, chodziłam do łóżka kiedy miałam na to ochotę, byłam olewana. Natomiast mój jedyny związek zaczął się tak, że to ja na początku olewałam faceta
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Chyba nasze relacje damsko- męskie mają dużo wspólnego. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
mad lad
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88089842]No to przecież mam rację
![]() Dlaczego nie? Zdarzały się takie przypadki, że właśnie w ten sposób zwróciłem na kogoś uwagę.
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Moze brandie jest wyjątkowo atrakcyjna, fizycznie i/lub z charakteru. Niestety jestem przekonana, że w relacjach damsko-męskich nie wszyscy są równi, a więc niektórym powodzi się raczej gładko, a innym nie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
A jak kobieta od początku mu się podoba, to nie czeka na jej ruch. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88090072] Niestety jestem przekonana, że w relacjach damsko-męskich nie wszyscy są równi, a więc niektórym powodzi się raczej gładko, a innym nie.
[/QUOTE] To jest raczej oczywiste.
![]() |
#51 |
mad lad
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88090072]OK, no to cofam. Wydaje mi się jednak rzadkością, żeby facet zmienił zdanie o kobiecie tylko dlatego, że ta o niego zabiega.
A jak kobieta od początku mu się podoba, to nie czeka na jej ruch.[/QUOTE] Przypominam – bo zdajecie się w tym wątku cały czas o tym zapominać – że mężczyźni to indywidualne jednostki. Nie ma czegoś takiego, jak facet robi x, kiedy miejsce ma y. Nie powinnyście próbować wyciągać wniosków o wielomilionowej populacji na podstawie paru życiowych doświadczeń, które dodatkowo mogą być wybierane, nawet nieświadomie, konkretnie pod postawioną w wątku tezę. Bo nie ma najmniejszej nawet mowy, żebym uwierzył w te wszystkie historie o rzekomych stadach mężczyzn, dla których o jakości relacji decydują pokonane kilometry podczas gonitwy za króliczkiem, a wszelkie próby wykazania inicjatywy ze strony kobiety kończą się bolesną porażką. O takich rzeczach czytam tylko na wizażu, a posty o takim wydźwięku są popełniane przez dokładnie te same użytkowniczki. Najgorsze jest to, że prowadzona tutaj wojna na dowody anegdotyczne niczego nie jest w stanie udowodnić na korzyść żadnej ze stron, więc wątek sam w sobie jest moim zdaniem bez sensu, albo nawet szkodliwy. Są mężczyźni, którzy wolą wykazywać inicjatywę, są tacy, którzy szukają w tej kwestii partnerstwa, a są również i tacy, którzy sobie księżniczkują i oczekują, żeby to kobieta się za nimi nabiegała. Dokładnie tak samo, jak kobiety. I dopóki nie macie twardego dowodu, że jest inaczej, np. w postaci rzetelnie przeprowadzonych statystyk, to naprawdę, darujcie sobie wyciąganie daleko idących wniosków, bo to żenujące i – z mojej perspektywy – jeszcze bardziej irytujące.
![]() |
#52 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() I się podpisuję pod resztą.
![]() |
![]() |
#53 |
Animal Liberation
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88090072]Moze brandie jest wyjątkowo atrakcyjna, fizycznie i/lub z charakteru. Niestety jestem przekonana, że w relacjach damsko-męskich nie wszyscy są równi, a więc niektórym powodzi się raczej gładko, a innym nie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- OK, no to cofam. Wydaje mi się jednak rzadkością, żeby facet zmienił zdanie o kobiecie tylko dlatego, że ta o niego zabiega. A jak kobieta od początku mu się podoba, to nie czeka na jej ruch. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Brandie jest wyjątkowo atrakcyjna fizycznie, a i z charakteru pewnie też ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
Dzięki za wasze refleksje. Jak mnie już w końcu wypuszczą z roboty do domu to się odezwę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to, że obie strony się powinny od siebie coś dawać to inna sprawa i nie wiem, czemu w Polsce miałoby być w tym przypadku inaczej niż na tym nowoczesnym Zachodzie ![]() Cytat:
Ty za to zapominasz, że nie każdy jest płatkiem śniegu tak w zupełności, że żyjemy w jakimś społeczeństwie, w kulturze; że nawet dzieła sztuki, kultury wywierają na nas wpływ i na nasz sposób postrzegania relacji międzyludzkich . I że kobiety dopiero powoli w XX wieku zaczęły uzyskiwać bardziej znaczący status społeczny - a to wcale nie tak dawno temu - że wcale nie tak dawno temu nie było relacji z wyboru. Dodatkowo, można zauważyć, że Polska jest mocniej konserwatywna niż wiele krajów zachodnich (co nie zmienia faktu, że i w krajach zachodnich np. daje się kobietom kwiaty, czy wykonuje wobec nich jakieś drobne gesty, których zwyczajowo nie wykonuje się wobec mężczyzn). Nawet to, że właśnie facet oświadcza się kobiecie, coś pokazuje, że do końca to nie jest równość; partnerstwo jasne, ale nie równość we wszystkich obszarach. I sam też przywołujesz dowody anegdotyczne, więc ![]() Aczkolwiek nie twierdzę, że nie ma ludzi, którzy łamią stereotypy, myślą nieszablonowo, nie stosują się do schematów - i że może być ich całkiem sporo. Natomiast nie wiem, co w wizażowym wątku miałoby być tak szkodliwego, bo chyba każdy ma tyle oleju w głowie, żeby nie traktować tego jak prawdę objawioną, nie jest to także publikacja naukowa. Edytowane przez sublips Czas edycji: 2020-08-24 o 16:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |||||
mad lad
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale przecież dokładnie o to mi chodzi. ![]() Cytat:
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88090298]Zgadzam się z tym w 100% To że nie każdy facet robi to czy tamto to nie znaczy że ogólnie taki trend w społeczeństwie nie panuje.[/QUOTE] Co najwyżej panuje w twojej głowie. Szkodliwość tego wątku polega właśnie na tym, że przyjdzie tutaj taka jedna z drugą o podobnych poglądach i "doświadczeniach", poklepie się nawzajem po plecach, i ogłosi istnienie trendów, które nie istnieją. Bo myślę, że jak najbardziej są tutaj takie osoby, które w podobne brednie uwierzą. Cytat:
![]() A za podpis ładnie dziękuję. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | ||
Bot
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
mad lad
|
Jak najbardziej istnieją poglądy, które mogą być szkodliwe. To naprawdę dla ciebie taka wielka niespodzianka?
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Tak.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.