![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2020 część druga
zrobiłam pierwszy post, ciekawe kiedy będę mogła dopisać "rozpakowani:"
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki! Pudełka ze strony Enitka. One są typowo materiałowe, miękkie. Myślałam ze będą sztywne ale trudno. Przynajmniej będzie można je do pralki wrzucić ![]() Na przewijak właśnie nie mam pomysłu, kupiłam bo był tani i myślałam ze jakoś dopasuję do tego regału a teraz nie jestem przekonana o stabilności. Na klasyczny wolnostojący tez nam trochę mało miejsca. Chyba zdecydujemy co z tym zrobić dopiero po urodzeniu małej... Na dole będzie łóżeczko turystyczne z przewijakiem nałożonym a u góry chcemy tą małą kołyskę/łóżeczko przenosić między pokojem dziecka a nasza sypialnią w zależności od tego jak będzie jej szło ze spaniem. Przenosić jeszcze przewijak bez sensu. Zobaczymy co z tego wyjdzie w praktyce chyba ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Ja nie mam nic. Tak myśle i myśle i chyba naprawdę ani jednej rzeczy nie mam. Liczę na to ze coś dostanę a jak nie to noworodek raczej mało się interesuje zabawkami a potem coś dokupimy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
mam skurcze w palcach u rąk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Realistka
|
Hej dziewczyny, trochę mnie nie było i w końcu nadrobiłam
![]() ![]() Wszystko popralam i poprasowałam przez ostatnie dni (8 prań) ![]() I nagle zdałam sobie sprawę, że nie wiem jak zapakować rzeczy dla dziecka do szpitala. Na stronie szpitala jest napisane żeby wziąć komplety ubranek gdzie komplet to np. - body i pajac - body i półśpiochy i kaftanik - body i spiochy i kaftanik I jest napisane żeby najlepiej rzeczy zapinane z przodu. A ja nie mam prawie wcale kaftanikow i co teraz? ![]() Wiec zaczelam zamawiać kolejne ciuszki ![]() No i na wyjście ze szpitala mam dylemat bo polozna powiedziała zeby najlepiej nie brac kombinezonu ponieważ dziecko na wyjście 'pakuje' się do fotelika już w szpitalu, a przecież nie można dać dziecka w kombinezonie do fotelika więc kiedy niby to ubrać? :/ Tyle pytań, tak malo odpowiedzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to nie chodzi o takie śliskie kombinezony? Takie zimowe? Przecież nie włoży się dziecka jesienią w samym pajacu czy body i spodenkach... Moim zdaniem w kombinezonie bawełnianym albo polarowym w dodatku niezbyt grubym to można. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#41 | |
Realistka
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej, fajnie ze się odzywasz! Ja nie mam żadnego kaftaniki, chyba z jedną bluzeczkę a reszta same bodziaki. Myślę że położnej chodziło o śliski kombinezon. Taki polarowy czy misiowy to tak naprawdę grubszy pajac ![]() OMG dziewczyny, szukałam jakiegoś kombinezonu właśnie bo mam jeden grubszy tylko i odkryłam dopiero teraz vinted. Właśnie bankrutuję. Ratuje mnie to ze mam już dużo rzeczy i wiem ze mało potrzebuję ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zaszynszylowana
|
Cytat:
A nie przepraszam, mam pluszowego królisia i pluszową szynszylę ![]() Załącznik 7725988
18.02.2006 ![]() 01.05.2014 ![]() 14.08.2016 ![]() "Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" Edytowane przez lenka990 Czas edycji: 2020-08-27 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Cześć Wam!
My prawie żadnych zabawek nie mamy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam żadnych zabawek. Zasypia nas tym później rodzina i znajomi więc pewnie będzie full zabawek.
Taki kombinezon polarowy to jak najbardziej pasuje do fotelika. Można też ewentualnie śpiworek do fotelika z wycięciami na pasy. Wtedy ubierasz dziecko cienko, Wkładasz je do fotelika, zapinasz pasy i zapinasz śpiworek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj testowałam śpiworek do fotelika i fajnie to wychodzi, ale moim zdaniem to na chłody porządne już
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
ja się może dziś zmobilizuje do tego, żeby przejrzeć te wszystkie śpiworki kombinezonki itp... Ale na razie muszę się zdrzemnąć
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Kurczę wiekszość was pisze ze dostanie zabawki od rodziny czy znajomych . U nas takich odwiedzin raczej nie będzie bo cała rodzinka daleko. Znajomi ewentualnie przyjda to wiem że raczej z bonami na zakupy a za to cos konkretniejszego można kupić. To chyba sie przestane na miescie hamować i parę takich zabawek po kupuję.
Tez mi się wydaje że polarowy kombinezonik moze byc do fotelika pod to body i maluszek nie powinien ani zmarznąć ani byc za grubo do fotelika. Na to mozna potem narzucic kocyk. Ale sądząc po ostatnich jesieniach to raczej na mrozy nie ma sie co nastawiać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#49 | ||
Realistka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaa i dostałam z pracy na prezent inteaktywna lamę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Miałam wizytę. Wszystko ok. Mala waży 1840g. Niestety nie będę mogła naturalnie rodzic, bo mam za cienka bliznę po poprzedniej cesarce. Lekarz powiedział że absolutnie mi nie pozwoli bo wszystko mi peknie i ostatecznie i tak wyląduje na stole operacyjnym. Trochę jestem zwiedziona, ale z drugiej strony już przynajmniej wiem na co się mam się nastawić. Potem wstawię zdjęcie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Wkoncu i ja się odzywam, nie udzielam się ostatnio bo trzeci trymestr kosi mnie strasznie ![]() ![]() ![]() A z dobrych wiadomości to takie, że mieliśmy wczoraj wizytę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Realistka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Trzymamy kciuki
![]() Jak wyglądają teraz wasze wizyty? Co ile teraz macie i co lekarz sprawdza? ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się w kolejnej części. I pozdrawiam że szpitalnego łóżka, po raz trzeci w tej ciąży 🤣Byłam na wizycie, szyjka zaczyna się skracac wiec mały dostał sterydy na płuca. Ma już 2,200 (skończony 32t) także waga zacna co w naszej sytuacji na plus. Jutro być może już wyjdę do domu. Widać, że już jesteśmy na wylocie,wicie gniazda się zaczyna 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||||
Rozeznanie
|
Ja też się melduję po wizycie! Mała w 33+2 waży prawie 2,5kg!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym wszystko spoko, byłam u innego doktora bo mój na urlopie. Mała niezmiennie nie pokazuje twarzy, juz straciłam nawet na to nadzieję bo ciagle tak jest. Za to raczej mała szansa jak ciagle jest głowa w dół żeby się obróciła, na szczęście... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Ojej, dobrze ze podali sterydy ale mam nadzieje ze donosisz przynajmniej do 37tygodnia i za to trzymam kciuki! ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Ja dziś miałam wizytę w 33+2 do tej pory co miesiąc, następna za 2 tygodnie i już będą co 2 tygodnie. Zawsze badanie ginekologiczne i usg przez brzuch. Jednorazowo miałam mierzona szyjkę głowica dopochwowa, jako ze w badaniu jest ciagle długa i twarda to nie mierzą mi jej rutynowo w usg. Ktg nie miałam i chyba nie zanosi się narazie żebym miała mieć. Może teraz się coś zmieni, jeszcze nie wiem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Nie mam duszności ale fakt ze szybciej się mecze niż zwykle. Ale w granicach rozsądku, dwa dni temu jeszcze przemknęłam przez cała galerię ![]() ![]() Uważam ze jak są wskazania do cesarki to nie ma co dyskutować i może i lepiej się nastawić wcześniej. Najważniejsze bezpieczeństwo! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Ojej Hania pomyliłam twój post z innym o cesarce, sorry. Miałam nawiązać do tej cienkiej blizny ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
To co wyżej pisałam o wskazaniach do cesarki to miało być do tego posta ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale waga ! mój syn tyle ważył jak się urodził ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Realistka
|
Duze dzieciaki się szykują
![]() Żeby się nie okazało, że nasze wyprawki na 56 nie będą w ogóle użyte ![]() ![]() Btw. Do szpitala pakujecie właśnie tylko 56 czy może bierzecie też 62? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie o tym samym pomyślałam ze jak nie użyje 56 to będę płakać z żalu ![]() ![]() ![]() U mnie w szpitalu dają ciuszki więc będę szykować tylko wersje na wyjście. Zakładam ze będzie to 56 a jakby się ogromna mała urodziła to mąż będzie miał szanse się wykazać w doborze garderoby ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Realistka
|
Cytat:
![]() Tym bardziej, że jak choćby przeglądam różne strony na fb ciążowe itp. To jest masa wpisów od matek które mówią, że właśnie kupiły mnóstwo ciuszkow na 56, a nie użyły ani jednego. Moja bratowa też tak miała bo synek urodził się ponad 4200 g i mial 60 cm ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.