Czy jego koncepcja klotni jest normalna? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-11-11, 16:06   #31
krycha_krycha
Raczkowanie

Dot.: Czy jego koncepcja klotni jest normalna?

[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;88276957]Ale dziewczyny, tu nie chodzi o chrapanie, autorka pisała, że to tylko hipotetyczna sytuacja, żeby pokazać skalę problemu. [/QUOTE]

I zupełnie przypadkiem jest to sytuacja, w której najprawdopodobniej on ma rację, a nie ona.

Cytat:
Może nawet ma rację, ale gdyby mojemu facetowi chciało się dyskutować na takie tematy, to nie byłby moim facetem.
Ona z nim kłóciła się dokładnie o to samo, tyle że on skarżył się, że nie mógł przez nią spać, a ona wmawiała mu, że kłamie. Na razie przykład pokazuje, że w kwestii kłótni może być zupełnie odwrotnie i może to chłopakowi autorki się już ulewa.

Miałam kiedyś taką znajomą parkę, w której potrafili się pokłócić o komary. Bo ona narzekała, że ją boleśnie użarł komar, a on jej zaczął tłumaczyć, że to niemożliwe, bo one wstrzykują substancję znieczulającą i ukąszenia komara się nie czuje. I serio się o to pokłócili, bo to niby była kolejna akcja tego typu, że on jej coś wmawia. I też można by pomyśleć, że koleś jakiś nie teges, że takimi pierdołami się zajmuje, ale znałam tę dziewczynę kilka lat i ona strasznie brała do siebie każdą uwagę, nie można było sprostować niczego, co mówi, bo strzelała focha. I ta kłótnia o komara to był absurdalny wynik jego głupich mądrości i jej fochów o każdą najmniejszą uwagę (wynikających z niskiego poczucia własnej wartości). U autorki tematu nie wyrokowałabym tak łatwo, skąd się te kłótnie biorą.

A to milczenie... Toksyczne, owszem, ale nie rozgrzeszałabym tak łatwo jednej strony, bo IMO równie dobrze obie się do tej sytuacji przyczyniły. Nigdy celowo nikogo nie karałam milczeniem, ale czasami zdarzało mi się milczeć z bezradności, gdy druga strona nie zamierzała odpuścić nawet o milimetr i jeszcze wypierała się czegoś, kłamiąc w żywe oczy. Miałam tak w związku z mitomanem, ale też współlokatorką, której często zdarzało się wypierać, że czegoś nie powiedziała/nie zrobiła. Na moje "no ale sama słyszałam/widziałam" zawsze odpowiadała "chyba lepiej wiem, co powiedziałam/zrobiłam". Za pierwszym, drugim, trzecim razem odpuszczasz, bo przecież nie będziesz się kłócić o pierdołę, a potem masz ochotę cały dzień spędzić na udowadnianiu tej osobie, że kłamie, SERIO.
krycha_krycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-11, 16:36   #32
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-12-05 o 05:26
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-11, 19:10   #33
Hultaj
BAN stały

Nie jest normalne on oczekuje że za każdym razem będziesz się kajać, a właściwie płaszczyć. Jego dążeniem jest by Cię upokarzać. Takie rzeczy jak godzenie się powinno wychodzić naturalnie, czasem trzeba przeprosić a czasem sprzeczka rozchodzi się po kościach. Koleś jest toksykiem z nadętym ego. Nie powinnaś grać w jego grę a uświadomić go że to co robi jest dla Ciebie niedopuszczalne i albo odpuszcza albo no cóż.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-12, 19:07   #34
rurq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krycha_krycha Pokaż wiadomość
I zupełnie przypadkiem jest to sytuacja, w której najprawdopodobniej on ma rację, a nie ona.

Ona z nim kłóciła się dokładnie o to samo, tyle że on skarżył się, że nie mógł przez nią spać, a ona wmawiała mu, że kłamie. Na razie przykład pokazuje, że w kwestii kłótni może być zupełnie odwrotnie i może to chłopakowi autorki się już ulewa.

Miałam kiedyś taką znajomą parkę, w której potrafili się pokłócić o komary. Bo ona narzekała, że ją boleśnie użarł komar, a on jej zaczął tłumaczyć, że to niemożliwe, bo one wstrzykują substancję znieczulającą i ukąszenia komara się nie czuje. I serio się o to pokłócili, bo to niby była kolejna akcja tego typu, że on jej coś wmawia. I też można by pomyśleć, że koleś jakiś nie teges, że takimi pierdołami się zajmuje, ale znałam tę dziewczynę kilka lat i ona strasznie brała do siebie każdą uwagę, nie można było sprostować niczego, co mówi, bo strzelała focha. I ta kłótnia o komara to był absurdalny wynik jego głupich mądrości i jej fochów o każdą najmniejszą uwagę (wynikających z niskiego poczucia własnej wartości). U autorki tematu nie wyrokowałabym tak łatwo, skąd się te kłótnie biorą.

A to milczenie... Toksyczne, owszem, ale nie rozgrzeszałabym tak łatwo jednej strony, bo IMO równie dobrze obie się do tej sytuacji przyczyniły. Nigdy celowo nikogo nie karałam milczeniem, ale czasami zdarzało mi się milczeć z bezradności, gdy druga strona nie zamierzała odpuścić nawet o milimetr i jeszcze wypierała się czegoś, kłamiąc w żywe oczy. Miałam tak w związku z mitomanem, ale też współlokatorką, której często zdarzało się wypierać, że czegoś nie powiedziała/nie zrobiła. Na moje "no ale sama słyszałam/widziałam" zawsze odpowiadała "chyba lepiej wiem, co powiedziałam/zrobiłam". Za pierwszym, drugim, trzecim razem odpuszczasz, bo przecież nie będziesz się kłócić o pierdołę, a potem masz ochotę cały dzień spędzić na udowadnianiu tej osobie, że kłamie, SERIO.
Rozwala mnie to, że na Wizażu zawsze się znajdzie ktoś, kto będzie bronił faceta nawet jeśli wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że chłop ma swoje za uszami

Autorko, zgadzam się z dziewczynami. Kochający facet nie każe Ci się płaszczyć po kłótni. Nie musi zawsze wygrać. Nie próbuje Cię karać ani Tobą manipulować tylko wyjaśniać i się dogadać. Kiepsko to z jego strony wszystko wygląda.
rurq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-12, 19:43   #35
trzyplusy
Raczkowanie

Gościu nie odzywa się do ciebie przez kilka dni bo się poklociliscie o bzdeta? Poważnie przemysl czy warto męczyć się z księciem obrażalskim, który zawsze musi mieć racje.
Tez się obraz i mu powiedz jak kuba bogu. Jak nie wyciągnie wniosków i dalej będzie taki wrażliwy to już twoja decyzja czy chcesz z nim być. Ja bym się nie dała.
trzyplusy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-15, 00:33   #36
skara
Zakorzenienie

My się ogólnie nie kłócimy. Czasami mamy różne spojrzenie na ważne sprawy i omawiamy problem, bywają łzy, ale bez krzyków i kłótni. Mnie kłótnie męczą i mierzą, unikam ich, uważam za bezsensowną stratę czasu i energii. O cichych dniach nie wspomnę, u mnie by nie przeszło.
Ale przyznam, że hipotetyczny powód kłótni wprawił mnie w konsternację, że też komuś chce się strzępić język na takie pierdoły. Jeśli mój facet by taki był, to po prostu bym puszczała mimo uszu a nie dawała się wciągnąć w jakieś głupie dyskusje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości