Niewidzialna dla mężczyzn - dlaczego? Odrzucenie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-12-20, 09:37   #31
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Dot.: Niewidzialna dla mężczyzn - dlaczego? Odrzucenie

Cytat:
Napisane przez kalinamalina89 Pokaż wiadomość
Nawet.
No to jest bardzo dziwne.
Stary 2020-12-20, 09:45   #32
kalinamalina89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
No to jest bardzo dziwne.
Owszem, tyle też wiem. Za to przed pandemią nie brakowało dziewczyn (bliższych i dalszych znajomych) chętnych do spotkań ze mną, więc to nie jest tak, że ludzie generalnie ode mnie stronią. Jeżeli wrzucę zdjęcie na fb, to też tylko kobiety je polubiają i komentują (choć lajki na tym portalu nie są dla mnie wyznacznikiem czegokolwiek). Zresztą mam w znajomych bardzo niewielu mężczyzn.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kalinamalina89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 09:52   #33
MiamiGlow
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem, tyle też wiem. Za to przed pandemią nie brakowało dziewczyn (bliższych i dalszych znajomych) chętnych do spotkań ze mną, więc to nie jest tak, że ludzie generalnie ode mnie stronią. Jeżeli wrzucę zdjęcie na fb, to też tylko kobiety je polubiają i komentują (choć lajki na tym portalu nie są dla mnie wyznacznikiem czegokolwiek). Zresztą mam w znajomych bardzo niewielu mężczyzn.

Może właśnie o to chodzi. Kręci się koło Ciebie mało facetów, a pewnie jak już się kręcą to są zajęci, no i nic dziwnego, że w żaden sposób nie są zainteresowani. Im mniej płci przeciwnej obok tym mniej statystycznie szans, że wpadnie się komuś w oko. No i może miałaś pecha, że zawsze dominowało żeńskie towarzystwo.
Chociaż to, że na portalach nikt nie podbija na jakieś jednorazowe akcje jest nieco dziwne (ale może to lepiej dla Ciebie, bo omijają Cię nieciekawe typki).

MiamiGlow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 09:53   #34
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
Jeżeli wrzucę zdjęcie na fb, to też tylko kobiety je polubiają i komentują (choć lajki na tym portalu nie są dla mnie wyznacznikiem czegokolwiek). Zresztą mam w znajomych bardzo niewielu mężczyzn.
No, ale skoro sama piszesz, że prawie nie masz w znajomych facetów, w dodatku z żadnym nie masz bliższego kontaktu, to nic dziwnego, że nie masz od nich lajków. Sama raczej lajków nie dostaję od jakichś dalszych znajomych
parallel_roads jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 09:57   #35
kalinamalina89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MiamiGlow Pokaż wiadomość
Może właśnie o to chodzi. Kręci się koło Ciebie mało facetów, a pewnie jak już się kręcą to są zajęci, no i nic dziwnego, że w żaden sposób nie są zainteresowani. Im mniej płci przeciwnej obok tym mniej statystycznie szans, że wpadnie się komuś w oko. No i może miałaś pecha, że zawsze dominowało żeńskie towarzystwo.
Chociaż to, że na portalach nikt nie podbija na jakieś jednorazowe akcje jest nieco dziwne (ale może to lepiej dla Ciebie, bo omijają Cię nieciekawe typki).

Z tym chyba najbardziej sie zgadzam, tak właśnie jest. Ale jednocześnie nie mam żadnego pomysłu, jak tę sytuację zmienić. Ona trwała od zawsze.
Nie mam wśród znajomych facetów, bo nigdy nie byłam przez nich zauważana, dodatkowo od początku studiów przebywam w bardzo sfeminizowanym środowisku. Studiowałam dwa kierunki, oba humanistyczne, gdzie faceci byli rodzynkami.
Pisałam już, że lajki na fb nie są dla mnie czymś ważnym. Chodzi mi o ogólną tendencję.

Edytowane przez kalinamalina89
Czas edycji: 2020-12-20 o 09:59
Stary 2020-12-20, 09:58   #36
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

Tinder ma to do siebie ze aby ktos mógł do Ciebie napisać musisz się z nim sparować. Widocznie wybierasz ciągle ten sam typ faceta, który cieszy się większą popularnością ma sporo par i w ich gąszczu wybiera zagadanie do innej niż do Ciebie bo na ich tle wypadasz blado. Mozesz opisać mniej więcej jaki typ faceta lajkujesz? Albo najlepiej wkleic tu zdjecie kogoś podobnego z internetu? I co taki ktos ma w opisie ze dajesz w prawo.

f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 10:00   #37
kalinamalina89
Przyczajenie

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88374369]Tinder ma to do siebie ze aby ktos mógł do Ciebie napisać musisz się z nim sparować. Widocznie wybierasz ciągle ten sam typ faceta, który cieszy się większą popularnością ma sporo par i w ich gąszczu wybiera zagadanie do innej niż do Ciebie bo na ich tle wypadasz blado. Mozesz opisać mniej więcej jaki typ faceta lajkujesz? Albo najlepiej wkleic tu zdjecie kogoś podobnego z internetu? I co taki ktos ma w opisie ze dajesz w prawo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No ale ja mam pary. Moze nie są to wielkie ilości, ale mam. Nawet jakieś superpary, czy jak tam to się nazywa. Ale z tego nic nie wynika, najczęściej nie ma żadnej konwersacji.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-12-20, 10:17   #38
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:
No ale ja mam pary. Moze nie są to wielkie ilości, ale mam. Nawet jakieś superpary, czy jak tam to się nazywa. Ale z tego nic nie wynika, najczęściej nie ma żadnej konwersacji.

Wszyscy mają pary. Tylko że dużo ludzi daje parę, a potem i tak wybiera z tych par te najlepsze i to z nimi rozmawia, bo jeśli ktoś ma dużo par, to trzeba zrobić kolejna selekcję. Także faktycznie, jeśli wybierasz bardzo atrakcyjne profile, to oni mają w czym przebierać.
A superlajki zawsze mi się dawały przez przypadek Nie wiem jak jest teraz, może naprawili ten błąd.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 10:35   #39
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Z wyjątkiem mojej ginekolożki, która przy każdej wizycie wypytuje mnie, czy jestem wciąż dziewicą, bo "seks trzeba uprawiać".

To drugi najgłupszy tekst, jaki przeczytałam na Wizażu w tym roku.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez parallel_roads Pokaż wiadomość
Zmień ginekolożkę

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 10:37   #40
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88374408]Wszyscy mają pary. Tylko że dużo ludzi daje parę, a potem i tak wybiera z tych par te najlepsze i to z nimi rozmawia, bo jeśli ktoś ma dużo par, to trzeba zrobić kolejna selekcję. Także faktycznie, jeśli wybierasz bardzo atrakcyjne profile, to oni mają w czym przebierać.
A superlajki zawsze mi się dawały przez przypadek Nie wiem jak jest teraz, może naprawili ten błąd.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Hahah 🤣 też zawsze przypadkowo dawałam super lajka i zazwyczaj było to przy profilu jakiegoś okropnego gościa więc szybko go usuwałam z par za nim zdążył do mnie napisać

f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 11:02   #41
Milagros_90
Zakorzenienie

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88374475]Hahah 🤣 też zawsze przypadkowo dawałam super lajka i zazwyczaj było to przy profilu jakiegoś okropnego gościa więc szybko go usuwałam z par za nim zdążył do mnie napisać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Hahaha to samo!

Autorko, ja to w sumie Cię rozumiem, bo też mam sporo par na Tinderze, ale malo konwersacji. I myślę, ze może faktycznie jestem zbyt krytyczna i lajkuje profile, które maja pewnie dużo lajków i w ich gąszczu wybierają konwersacje z kimś innym niż ja. Dokładnie tak, jak pisały wyżej dziewczyny

Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-12-20, 11:27   #42
kalinamalina89
Przyczajenie

Nie piszę do mężczyzn z gołym torsem, z niekompletnym i zepsutym uzębieniem, z flaszką w ręku, z milionem błędów ortograficznych w opisie lub z tymże opisem wskazującym na poszukiwania partnerki do seksu. Może trochę zawyżam kryteria, ale to nie byłby w ogóle mój świat.

Stary 2020-12-20, 11:52   #43
MiamiGlow
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam wśród znajomych facetów, bo nigdy nie byłam przez nich zauważana, dodatkowo od początku studiów przebywam w bardzo sfeminizowanym środowisku. Studiowałam dwa kierunki, oba humanistyczne, gdzie faceci byli rodzynkami.
No właśnie czasem zdarzają się takie pechowe roczniki i jak dziewczyna jest introwertykiem + trafi do humany, gdzie bywa po 2-3 facetów na dużą grupę dziewczyn to jest to problem społeczny. W sumie kto miał Cię podrywać, gdy tej płci męskiej po prostu nie było.

Stary 2020-12-20, 12:05   #44
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
No ale ja mam pary. Moze nie są to wielkie ilości, ale mam. Nawet jakieś superpary, czy jak tam to się nazywa. Ale z tego nic nie wynika, najczęściej nie ma żadnej konwersacji.

Moje siostry miały to samo. Niewielu zagadywało, albo zagadywało bez sensu, albo na seks, albo rozmowy się urywały z niewiadomych przyczyn. A obydwie są bardzo atrakcyjne, wygadane. Ile razy ktoś się niby chciał spotkać, a potem kontakt się urywał, to nie zliczę. Nie poddały się i obydwie są od niedawna w związkach. Faceci poznani na Tinderze. Jedna z nich zmieniła opcje wieku i ma młodszego. Inna dała szansę komuś z innego miasta, więc spotkania w weekendy, ale niebawem się do niej przeprowadza.

Naprawdę, ani nie jesteś jedyna, ani wyjątkowa. Tinder jest trudny, ale coś jednak musisz robić źle, skoro rzekomo od tylu lat posucha. Zgłoś się do jakiegoś doradcy randkowego lub psychologa, który jest też takim doradcą. Mnie się wydajesz dosyć bierna i licząca na cud.
Stary 2020-12-20, 12:07   #45
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiamiGlow Pokaż wiadomość
No właśnie czasem zdarzają się takie pechowe roczniki i jak dziewczyna jest introwertykiem + trafi do humany, gdzie bywa po 2-3 facetów na dużą grupę dziewczyn to jest to problem społeczny. W sumie kto miał Cię podrywać, gdy tej płci męskiej po prostu nie było.
No, ale znajomych można poznać też w innych miejscach, to nie jest tak, że jak nie poznasz w liceum czy na studiach to kaplica. Nawet nie wiem, znajomi znajomych, imprezy? Czy ludzie z innych kierunków z uczelni? Praca?
Stary 2020-12-20, 12:08   #46
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Nie piszę do mężczyzn z gołym torsem, z niekompletnym i zepsutym uzębieniem, z flaszką w ręku, z milionem błędów ortograficznych w opisie lub z tymże opisem wskazującym na poszukiwania partnerki do seksu. Może trochę zawyżam kryteria, ale to nie byłby w ogóle mój świat.
Odrzucanie takich skrajnych przypadków to nie jest "zawyżanie kryteriów". Przemyśl jednak co masz w ustawieniach i z kim Cię paruje, jeżeli wielu takich się trafia. Co sama masz w opisie.
Stary 2020-12-20, 12:19   #47
thankyounext_
Rozeznanie

Ja mam podobnie z tym, że dostaje dużo propozycji układów przeróżnych, ons... Mam tego dosyc. Nie pamietam kiedy ktoś zainteresowałby się mną na związek. Nie wiem skąd to wynika

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Dodam, że otaczam się w gronie prawie samych mężczyzn (praca) i tutaj też nikt nigdy się mną nie zainteresował na powaznie. Jedynie propozycje seksu i spotykania bez zobowiazsn

thankyounext_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 12:19   #48
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thankyounext_ Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie z tym, że dostaje dużo propozycji układów przeróżnych, ons... Mam tego dosyc. Nie pamietam kiedy ktoś zainteresowałby się mną na związek. Nie wiem skąd to wynika
Myślę, że na Tinderze po prostu większość ludzi szuka kogoś na chwilę albo do seksu. Wiadomo, nie każdy, ale sama często dostawałam takie propozycje, nawet od facetów, którzy niby mieli zaznaczone, że interesuje ich coś na serio.

Jak mam być szczera, to moim zdaniem Tinder to nie jest najlepsze miejsce na szukanie chłopaka, da się, ale większe ryzyko, że trafisz na babiarza albo nawet faceta w związku, który po prostu szuka rozrywki
Stary 2020-12-20, 12:24   #49
MiamiGlow
Zakorzenienie

Cytat:
No, ale znajomych można poznać też w innych miejscach, to nie jest tak, że jak nie poznasz w liceum czy na studiach to kaplica. Nawet nie wiem, znajomi znajomych, imprezy? Czy ludzie z innych kierunków z uczelni? Praca?
Jak nie jesteś dzikim ekstrawertykiem to chyba spotykasz się głównie z najbliższymi koleżankami. I ja w sumie rozumiem problem Autorki, bo żeby poznawać znajomych znajomych trzeba mieć wokół siebie jakąś bardziej otwartą duszę, która faktycznie kręci imprezy i łączy ludzi, przedstawia ich sobie.
Z pracą też bywa różnie, bo w zespole może nie być ludzi w podobnym wieku albo już zajęci, a też nie każdy jeździ na jakieś konferencje i delegacje itd. A nawet jak jeździ to też może być tak, że nikt się nie nastawia na nowych znajomych, ot pogadać i do widzenia.
Nie mam pojęcia co doradzić na realnym gruncie.

Stary 2020-12-20, 12:30   #50
parallel_roads
Zadomowienie

Nie wiem, ja myślę, że poza jakimiś skrajnymi introwertykami ludzie jednak od czasu do czasu się na jakąś imprezę przejdą, i nie musi to być wielka zabawa w klubie, jakaś domówka czy po prostu spotkanie w większym gronie np. przed świętami. Tak samo co do poznawania nowych ludzi, zagadywania. Wiem, że są ludzie, którzy mają z tym problem albo po prostu wolą spędzać czas sami albo z jedną osobą, ja się bardziej odnosiłam do tego tekstu, że jak masz na roku mało facetów to masz pecha
Stary 2020-12-20, 12:55   #51
thankyounext_
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem, ja myślę, że poza jakimiś skrajnymi introwertykami ludzie jednak od czasu do czasu się na jakąś imprezę przejdą, i nie musi to być wielka zabawa w klubie, jakaś domówka czy po prostu spotkanie w większym gronie np. przed świętami. Tak samo co do poznawania nowych ludzi, zagadywania. Wiem, że są ludzie, którzy mają z tym problem albo po prostu wolą spędzać czas sami albo z jedną osobą, ja się bardziej odnosiłam do tego tekstu, że jak masz na roku mało facetów to masz pecha
Żeby to było takie łatwe. I akurat na tym spotkaniu w większym gronie trafi się "ta" osoba

thankyounext_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 12:59   #52
kalinamalina89
Przyczajenie

Cytat:
Pomijam czas pandemii, bo od marca wiele się zmieniło i nie mam nawet tego, co dotychczas:
Moje życie towarzyskie wygląda tak, że spotykam się z mniej więcej stałym gronem osób od wielu lat, przy czym nie wszyscy znają się między sobą. Moja przyjaciółka, kilka koleżanek, kilka znajomych zapoznanych w rozmaitych okolicznościach. Spotkania z tymi osobami + praca wypełniały mój czas. W tym gronie zdecydowana większość to mężatki, od niedawna dzieciate, które jakoś od skończenia licencjatu nie pałały miłością do wielkich imprez, ale nawet wtedy gdy 7-8 lat temu wychodziliśmy do klubu na tańce, to one były podrywane. Chyba zawsze przedkladałyśmy spotkanie w najlepszym gronie i możliwość rozmowy nad balangi. Ich mężowie też nie są królami imprez, więc takich okazji, kiedy spraszało się nowe towarzystwo na domowki, po prostu było bardzo mało. Kiedy się tak zdarzało, owszem, poznawałam nowych ludzi - kolejną parkę albo kolejne singielki. Czasem znajomość się rozwijała. Wolnych facetów na takich imprezach nie było nigdy.
Ostatnie lata były dla mnie bardzo intensywne w rozwoju zawodowym. Chodziłam sama, bez mojego stalego towarzystwa, na różne kursy, otaczałam się różnymi ludźmi. Na kursach były same kobiety, facetów jak na lekarstwo, a jeśli już, to zajęci. Na delegacje czy konferencje też jeździłam, rozmawiałam z różnymi osobami bez problemów. Zawsze jest bardzo miło, ale to działa na zasadzie: spędzamy jakis czas razem, rozmawiamy na różne tematy, przede wszystkim merytoryczne, czasem jakieś ogólniejsze, a potem cześć cześć. Większość osób nie nastawia sie na kontynuowanie znajomości zawartych np. na jakiejs konferencji, a jeśli już, są to kontakty zawodowe wyłącznie.
Parę razy w życiu byłam z kimś zapoznana specjalnie, w różnych raczej nieosobistych celach, i te znajmości przetrwały prywatnie. Ale zawsze dotyczy to kobiet.

Nie chcę mówić dokładnie, gdzie pracuję, ale w sektorze edukacji. I w moim miejscu pracy nie ma facetów w moim wieku, kobiet zresztą też (jestem najmłodsza). I nie spędzamy ze sobą czasu na co dzień.

Edytowane przez kalinamalina89
Czas edycji: 2020-12-20 o 13:03
Stary 2020-12-20, 13:11   #53
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Tak sobie pomyślałam, ostatnio widziałam na FB ofertę jakiegoś wyjazdu weekendówego na narty dla singli (wiadomo, o ile pandemia pozwoli). Skoro nie masz problemu z zagadywaniem to może coś takiego? Przyjemne z pozytecznym? Zawsze nowi ludzie, jakas integracja, impreza itd.
Co do samego braku odzewu w sumie ciężko ocenić nie znając Cie. Może trafiłaś na nie swój typ facetów i nie zaiskrzyło, a może jest coś co nie pozwala Tobie/im nawiązać romantycznej relacji.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 13:13   #54
MiamiGlow
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, ja myślę, że poza jakimiś skrajnymi introwertykami ludzie jednak od czasu do czasu się na jakąś imprezę przejdą, i nie musi to być wielka zabawa w klubie, jakaś domówka czy po prostu spotkanie w większym gronie np. przed świętami.
Ja w swojej historii "poznawania znajomych przez znajomych" poznawałam albo same dziewczyny, albo partnerów tych dziewczyn. Żeby trafić na kogoś wolnego + ciekawego + ze wspólnym zainteresowaniem, naprawdę myślę, że to jest kwestia szczęścia trochę.
No i właśnie trzeba trafić na osoby, które chcą poszerzyć grono znajomych. W pewnym wieku też już z tym bywa problem, bo ludzie mają milony spraw na głowie itd. Zapisałam się do wolontariatu i myślałam, że to fajna rzecz do poszerzenia kontaktów, a prawdę mówiąc dziewczyny, z którymi mam głównie do czynienia biegają gdzieś między pracą, wolontariatem i rodziną i nie widzę tam miejsca na coś więcej poza tym, co już mają w grafiku.

Stary 2020-12-20, 13:18   #55
Overcooked
Wtajemniczenie

Może być tak że odstręczasz takim grzecznodziewczynkowym umniejszaniem sobie jak zapewnianie że "nie obnosisz się z wykształceniem o to w twoim środowisku nic nadzwyczajnego" czy "może zawyżasz kryteria ale to nie twój świat". Jeszcze trochę i zaczniesz przepraszać że żyjesz i byle nie bił i nie pił. Ludzie chcą być wybrani, chcą poczuć że tak jak oni masz kryteria, wymagania i bierzesz ich pod uwagę dlatego że je spełniają i może będziecie pasować, a nie się nawinęli w dobrym momencie. Chcą być z osobą w ich oczach unikalną a nie "normalną/przeciętną kobietą". To tak jak z pustym frazesem nie patrzę na wygląd, nie oceniam po x, każdy jest tak samo wartościowy - dobre na rozprawkę z polskiego ale w nie życiu.

Edytowane przez Overcooked
Czas edycji: 2020-12-20 o 13:21
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 13:36   #56
parallel_roads
Zadomowienie

Właśnie, czy widzisz, żebyś jakoś inaczej traktowała tych mężczyzn niż kobiety, które poznajesz? Podejrzewam, że tutaj może leżeć problem, może się wtedy stresujesz albo jakoś dziwnie zachowujesz
Stary 2020-12-20, 13:38   #57
kalinamalina89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Overcooked Pokaż wiadomość
Może być tak że odstręczasz takim grzecznodziewczynkowym umniejszaniem sobie jak zapewnianie że "nie obnosisz się z wykształceniem o to w twoim środowisku nic nadzwyczajnego" czy "może zawyżasz kryteria ale to nie twój świat". Jeszcze trochę i zaczniesz przepraszać że żyjesz i byle nie bił i nie pił. Ludzie chcą być wybrani, chcą poczuć że tak jak oni masz kryteria, wymagania i bierzesz ich pod uwagę dlatego że je spełniają i może będziecie pasować, a nie się nawinęli w dobrym momencie. Chcą być z osobą w ich oczach unikalną a nie "normalną/przeciętną kobietą". To tak jak z pustym frazesem nie patrzę na wygląd, nie oceniam po x, każdy jest tak samo wartościowy - dobre na rozprawkę z polskiego ale w nie życiu.
Nie napiszę na tinderze, że mam 282726 tytułow naukowych czy zawodowych i nie wkleję linka do linkedin. Napisałam tu, że "może zawyżam kryteria" z pewnym przekąsem. Tutaj też wiele razy widziałam pojazdy po osobach, które miały zbyt dużo oczekiwań od mężczyzn, stąd może takie a nie inne sformułowanie. Poza tym po tylu latach siłą rzeczy sobie umniejszam, ale nie robię tego publicznie i na spotkaniach z nowymi osobami.

Stary 2020-12-20, 14:11   #58
Overcooked
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie napiszę na tinderze, że mam 282726 tytułow naukowych czy zawodowych i nie wkleję linka do linkedin. Napisałam tu, że "może zawyżam kryteria" z pewnym przekąsem. Tutaj też wiele razy widziałam pojazdy po osobach, które miały zbyt dużo oczekiwań od mężczyzn, stąd może takie a nie inne sformułowanie. Poza tym po tylu latach siłą rzeczy sobie umniejszam, ale nie robię tego publicznie i na spotkaniach z nowymi osobami.

To się wyczuwa w kontakcie z drugą osobą, może serio przepracuj ten bagaż "tylu lat" ze specjalistą by pójść w to ze świeżą głową a nie wyzłośliwianiem się. Bo wychodzi na to że przyszłaś po pogłaskanie po głowie że wszystko na pewno robisz ok i "w normie" i wspólne narzekanie na los i świat.

Może prościej by było żebyś wstawiła screen swojego profilu bez swoich zdjęć czy dokładnego miasta (ale z napisz czy wojewódzkie czy mniejsze) + znalazła w google grafika podobne typy zdjęć co wstawiłaś (czy selfi, czy przez kogoś, czy profesjonalne, czy takie co można wywnioskować sylwetkę, czy kolorowe itp.) + kilka konkretnych wiadomości co zagadałaś. Wtedy można coś poradzić, wyłuskać, a nie takie w ciemno ojojanie.
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 14:13   #59
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Overcooked Pokaż wiadomość
To się wyczuwa w kontakcie z drugą osobą, może serio przepracuj ten bagaż "tylu lat" ze specjalistą by pójść w to ze świeżą głową a nie wyzłośliwianiem się. Bo wychodzi na to że przyszłaś po pogłaskanie po głowie że wszystko na pewno robisz ok i "w normie" i wspólne narzekanie na los i świat.

Może prościej by było żebyś wstawiła screen swojego profilu bez swoich zdjęć czy dokładnego miasta (ale z napisz czy wojewódzkie czy mniejsze) + znalazła w google grafika podobne typy zdjęć co wstawiłaś (czy selfi, czy przez kogoś, czy profesjonalne, czy takie co można wywnioskować sylwetkę, czy kolorowe itp.) + kilka konkretnych wiadomości co zagadałaś. Wtedy można coś poradzić, wyłuskać, a nie takie w ciemno ojojanie.
Jak wyżej.
Stary 2020-12-20, 14:14   #60
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Jak wyżej.
Również popieram, zwłaszcza ostatni akapit
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości