![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nikt nigdy się mną nie zainteresował
Stąd, że w ogóle się odzywa w celach innych służbowe.
Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2021-01-21 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88452904]Stąd, że w ogóle się odzywa w celach innych służbowe.[/QUOTE]
Dla mnie to nic nie znaczy. Przecież ludzie np. w pracy rozmawiają ze sobą na różne tematy. Mogło być tak że rzucił sobie parę słów od tak, uśmiechnął się bo ludzie się do siebie uśmiechają i to nie jest oznaka zainteresowania. To że ktoś spojrzy w oczy też jest normalnym zachowaniem podczas rozmowy dwóch osób. A może on kogoś ma? Zaproponowałabym wtedy np. kawę a on odpowiedziałby mi że z kimś jest. Niestety miałam już właśnie taką sytuację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Wedlug mnie powinnaś wyluzować i nie rozkladać wszystkiego na atomy. Bo co sie takiego strasznego stalo , że zaprosilaś kogoś na kawę a on powiedzial , że kogos ma? Chyba , że byl niemily ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Strach przed odrzuceniem? Nie wyobrażaj sobie, ze kazdy na tej planecie będzie pragnął się z Toba umówić. Nie każdy musi być Toba zainteresowany, ale nie oznacza to, ze masz przestać próbować zagadywac, przestać byc towarzyska, taką "do ludzi". Kurcze, znałam takiego faceta, był mega towarzyski, odważny, wyluzowany, przez co wydawał sie pewny siebie i sprawiał tez przez to wrazenie mega atrakcyjnego, choc lata swietnosci mial zdecydowanie za sobą - po prostu nie bał się ludzi, lubil ludzi. Strasznie mu tego zazdroszczę, sama chciałabym mieć taka osobowosc, bardzo ale to bardzo te cechy pomagają w zyciu i warto nad nimi pracować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88452904]Stąd, że w ogóle się odzywa w celach innych służbowe.[/QUOTE]Ja urzadzam pogaduszki ze wszystkimi w biurze a dodam ze pracuje w firmie gdzie nawet nie ma 10proc kobiet. I co, podrywam te wszystkie tlumy? Gadam z kolegami o ich zonach, dzieciach, planach weekendowych, hobby. Nawet zdaza mi sie nazywac ich zdrobnieniami. Niektorzy ludzie tak maja po prostu, ja bym po jednej wymianie zdan zadnych wnioskow nie snula.
Autorko przeciez mozesz do niego zagadac tak o, i zobaczyć jak reaguje i czy ciagnie rozmowe? Czy wyglada na zainteresowanego. Nie musisz od razu zapraszac na kawe, bo po wymianie paru zdan, zaproszenie na kawe jest troche dziwne - mnie by przynajmniej zdziwilo i raczej niechetnie bym podeszla. Po utrzymaniu jakiegos wiekszego kontaktu w pracy i wzajemnym zainteresowaniu - czemu nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
"Wedlug mnie powinnaś wyluzować i nie rozkladać wszystkiego na atomy. Bo co sie takiego strasznego stalo , że zaprosilaś kogoś na kawę a on powiedzial , że kogos ma? Chyba , że byl niemily ?
Było mi strasznie głupio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele razy coś palnęłam albo zrobiłam coś pod wplywem impulsu i żyję , świat sie nie skończył. Rozumiem , że byl to dla ciebie duży wysiłek , może nawet wbrew sobie, stąd ten moralniak. Mialam sporo młodszą kuzynke , która mowila , że nie podoba sie chłopakom. Troche o tym rozmawialysmy , była wtedy w klasie maturalnej . Ładna , bystra dziewczyna ale zawsze smutna .Kiedy szla , ramiona i glowa spuszczone , ciuchy jak worek. Wpadłysmy wspolnie na myśl , że moglaby sie zacząć usmiechać . Mija kogoś i usmiech . Latwiej zagadać do kogoś uśmiechnietego . Napisala mi potem , że ma więcej znajomych ale na początku bylo trudno . Nie jestes w liceum ale chyba w twoim przypadku jest podobnie , w sensie otwarcia do ludzi . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Musisz spróbować się przełamać. Pogadaj o tym z psychologiem, poćwicz tą sytuację. Skoro do tej pory nikt Cię nie odkrył, to Ty musisz nieco się ośmielić i nauczyć lekkiego podrywu a w to jest wliczone odmowa od czasu do czasu. Albo pogódź się z samotnością. Sorry, każdego szkoda. Masz narzędzia, które możesz wykorzystać i od Ciebie zależy, czy to zrobisz.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-02-08 o 15:13 Powód: Literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Jeżeli juz wchodziłam w jakąś relację z facetem to były powierzchowne, od niechcenia i wyglądały mniej więcej tak: ktoś się ze mną spotykał bo widocznie mu się nudziło a ja nie jestem w jego typie, inny -okazalo się że nagle poznał lepszą dziewczynę, przestał się odzywać, kolejny sobie tylko popisał ze mną, poflirtował, a to byłam na "pocieszenie" po rozstaniu, a to dla jednego zbyt spokojna, dla innego zbyt przebojowa... i tak w kółko ten sam scenariusz od zawsze. Może ja jestem tak zrezygnowana że nie widze i nie chce nawet spróbować zauważyć jakiegokolwiek gestu świadczącego o tym że komuś bym się spodobała? no tak, tylko po co, skoro i tak zaraz pojawi się lepsza potencjalna partnerka. Po c0 mam sobie robić nadzieję skoro i tak nie wygram z tą inną.... Nigdy nie byłąm dla nikogo ważna, nikt nigdy się we mnie nie zakochał.
Macie rację, mogłam pociągnąć temat czy nawet się uśmiechnąć. Bardzo dziękuję za rady ze powinnam zainicjować kontakt z tą osobą ale niestety będzie to już niemożliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę nie zaszkodzi Ci przejść się do psychologa, bo to co piszesz to nie jest tylko "facet mnie nie chciał", ale też chyba coś wcześniejszego. A taki nieprzepracowany żal możesz nieświadomie przelewać na potencjalnych partnerów i dlatego wieją.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-01-21 o 23:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Ja zyskałam na atrakcyjności i powodzeniu wśród facetów po mojej terapii, gdzie przepracowałam swoją uległość do świata i "nikt mnie nie kocha, nie lubi" itd Zamiast zastanawiać się, czemu ktoś się nie zakochał w tobie, to pojdz na terapię, i tyle. Ja również zmieniłam styl ubioru, fryzurę i schudłam 25kg. Zaczęłam się sama z sobą czuć pewnie i sexy (wiem, że nie trzeba do tego chudnąć ani zmieniać ubioru ale może autorce by pomoglo?) i ludzie zaczęli dostrzegać, że stalam sie pewna siebie. A ludzie lubią takie osoby, które są pewne swego i nie chowają się w kącie "bo mnie pewnie nie polubisz". Więcej ikry, dziewczyno i będzie lepiej. Nie myśl co by bylo gdyby. Zaloz konto na portalach randkowych typu T. i cwicz tam pisanie z mężczyznami. Wybierz swoje najlepsze zdjęcie, trochę je podrasuj i do boju! Nikt ci nie każe się z nimi spotykać, po prostu ćwicz bajere ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też miałam taki problem i poprosiłam znajomego o opinię. Edytowane przez olennnkaaaa Czas edycji: 2021-09-21 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Długo tutaj nie wchodziłam, postanowiłam nie drążyć tematu, nie czytać i dzięki temu nie myśleć, ale niestety cały czas mam w głowie pana z którym nie udał mi się nawiazać kontaktu, z mojej winy. Nie daje mi to spokoju, chciałabym go spotkać jeszcze raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co z terapią lub rozmową z psychologiem? Dalsze wylewanie tu żali nie ma sensu, bo nie zmienia sytuacji. Musisz zacząć działać we własnym interesie.
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Jeszcze nie bylam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Chcesz sobie pomóc i coś zmienić, czy nie? Czy lepiej tkwić na bezpiecznej, znanej półce z napisem "żal i rozczarowanie rzeczywistością". Odpowiedz sobie na to. Działanie wymaga wysiłku, niesie ze sobą ryzyko - tak, nikt nie mówi, że będzie łatwo, lekko i przyjemnie. Ale niesie też nadzieję na lepsze. Tkwiąc w sytuacji, w której jesteś, również jeżeli chodzi o myślenie i podejście, masz niewielkie szanse na zmianę na lepsze. Musisz dokonać wyboru - robisz coś, działasz, przepracowujesz, czy się użalasz nad sobą kolejne x lat. Wszystko jest w głowie i przyczyna Twoich problemów zapewne w dużej mierze również.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-02-10 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
Dziewczyno, w tych czasach możesz mieć tabuny facetów, wystarczy wejść na tinder. A jak załozysz onlufansa to w ogóle będą płacić za twoją wodę po kąpieli i byś choćbyś na nich spojrzała. Faceci leżą na ulicy, wystarczy się po nich schylić. Myślisz że ci odmówią?
Ciesz się że nie urodziłaś się mężczyzną, wtedy to byś dopiero zobaczyła co to znaczy odrzucenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skończ trollować i wypisywać tu bzdety bez czytania treści wątku.
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
A czy to zmieni obecną sytuację? No nie, nie spotkam tego faceta przypadkowo na ulicy. Nie znajdzie też mojego profilu na Fb a jeżeli nawet przypadkowo by na mnie trafił w realu czy w internecie to i tak by mnie już nie poznał. Pewnie nie pamięta o mnie juz od dawna, tylko ja sobie głowę zawracam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieni sytuację w Twojej głowie i postrzeganiu pewnych spraw. Problemy masz nie od wczoraj. To jest pewnie jeszcze coś z dzieciństwa, wczesnej młodości. Nie chodzi o tego konkretnego faceta, a o Twoją przyszłość. Albo chcesz sobie pomóc, albo tylko narzekać. Nikt za Ciebie zmian nie dokona. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
Ona potrzebuje terapii. Nawet gdyby facet okazał się być zainteresowany, to Autorka szybko to spartoli swoim fatalizmem. Nikt nie będzie się bawił w robienie za czyjegoś psychologa w związku.
![]() |
![]() |
#54 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A teraz wolałabym żeby mi powiedział że mam spadać niż żyć w poczuciu winy. Edytowane przez katerine87001 Czas edycji: 2021-02-10 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie z takimi problemami idzie się na terapię. Takie rzeczy przepracowuje - żal, poczucie winy, smutek, poczucie odrzucenia, przeróżne blokady i ograniczenia w głowie. Tracisz czas na bezsensowne, bo bezproduktywne żale, zamiast iść sobie pomóc. Stać Cię na wizyty. Zrób pierwszy krok. Wybór należy do Ciebie. Użalanie się nad sobą niczego nie zmieni. Jesteś dorosła, niby rozgarnięta. Naprawdę nie wiesz takich rzeczy, czy po prostu jest Ci bezpiecznie i w jakiś dziwny sposób dobrze z tym Twoim poczuciem winy i żalu? Upajasz się tym? Albo chcesz zmian, albo nie. To nie chodzi o jednostkowego faceta. Facet nie zmieni Twojego życia.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-02-10 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Ja się nie użalam, tylko mam świadomośc tego ze schrzaniłam. Bo tak się stało. I tu nie ma nic do przepracowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że się użalasz. Widać lubisz się w tym żalu taplać jak dzieciątko w płytkim baseniku. Cóż, każdego szkoda. Może z czasem sobie to przemyślisz. Masz niestety sporo do przepracowania, co jasno wynika z Twoich postów. Nie jesteś gotowa na wysiłek i ryzyko. Poniekąd rozumiem. Uciekanie w wymówki, żale jest po prostu łatwiejsze.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
A Ty nigdy nie żałowałaś, ze coś zrobiłaś zle, czegoś nie przemyślałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówimy o Tobie. Sorry, nie ze mną numery pt. odwracanie kota ogonem. Dziewczyno, a raczej dorosła kobieto: Ty nie umiesz tego żalu przejść, wracasz do niego, trzyma Cię, opisujesz go obcym ludziom na publicznym forum. A Twój ogólny problem nie sprowadza się przecież do jednego faceta i żalu po jednej znajomości. Nie fałszuj rzeczywistości, nie oszukuj samej siebie. Za moment stworzysz we własnej głowie szkodliwą narrację, że gdyby wtedy z tamtym coś, to życie byłoby inne i wszystko byłoby cacy. A to nieprawda. Problemy zawsze wrócą i kopną Cię w tyłek znienacka. Dlatego tak mocno trzymające żale, blokady trzeba przepracować. Kończę rozmowę. Twoje życie, Twoje wybory. Chcesz się użalać i szukać łatwego pocieszenia? Rób tak. Natomiast jeżeli chcesz trwałej, chociaż trudnej i bolesnej zmiany, to idź babo do psychologa. Powodzenia.
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
dostałaś odpowiedz odmowna. WEZ TO NA KLATE. Takie jest Zycie, ktoś odmowi a ktoś sie zgodzi. Ktoś inny zapyta cie i ty mu odmówisz.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.