kto był na Węgrzech??? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-13, 06:14   #31
Kropeczkaa
Raczkowanie

Dot.: Weeeegry- Hungary :))

hihihi! super! Jesli tylko będę miała tam internet, to wejdę i napiszę jak jest Jak narazie wyjeżdzamy, bo mamy jeszcze jechać z moimi rodzicami w góry na 2 dni buźźźka! Jeszcze raz bardzo dziękuję
Kropeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-25, 09:35   #32
miskiten
Przyczajenie

Na Węgrzch byłam już kilka razy.W Budapeszcie, w Hajduszoboszlo ale najprzyjemniej wspominam wakacje w Egerze i Tokaju )super pogoda ludzie przemili, jedzenie pyszne,ceny porównywalne do polskich no i winonajlepsze pyszne i niedrogie.poza tym super klimat winiarskich piwniczek .polecam
miskiten jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-25, 09:40   #33
laloja
Raczkowanie

Dot.: kto był na Węgrzech???

Podpinam się nieśmiało pod wątek z zapytaniem do dziewczyn, ktore byly w Haduszoboszlo. Czy coś tam jest oprócz tych basenów i baseników? chodzi mi o to czy jest gdzie wyjść wieczorkiem, jakieś imprezki itp. czy też raczej taka sanatoryjna miejscowość gdzie wszyscy idą się popluskać a wieczorkiem spac ?

I czy trzeba wcześniej rezerwować sobie kwatery czy tez można tak w ciemno jechać i nie będzie problemu z noclegami?

Slyszałam że tam super ale nikt nie umie mi nic konkretnego na ten temat powiedzieć.

Nie mieć nic do zrobienia to żadna atrakcja.
Radością jest mieć mnóstwo do zrobienia i tego nie robić
laloja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-25, 09:54   #34
magdziaS
Podróżniczka

Na Wegrzech wiadomo najpopularniejsze oprocz stolicy jest Hajduszoboszlo - z wodami termalnymi. Kiedy bylam jeszcze dzieckiem czesto jezdzilismy tam z rodzicami. Wtedy byla to jeszcze mala miescina, dzis powoli robi sie z tego kurort
Polecam Eger z bardzo fajnym kapieliskiem oraz Miszkolc -Topolka ze wspanialymi basenami termalnymi w grotach Fantastyczne przezycie Czysta woda termalna w jaskiniach. Wyglada to przepieknie. Podaje link http://miszkolc.herkulesexpress.pl/ , oraz wklejam kilka moich zdjec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie 111.jpg (59,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie 078.jpg (94,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie 077.jpg (120,8 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie 076.jpg (114,6 KB, 43 załadowań)

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-25, 10:05   #35
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez laloja
Podpinam się nieśmiało pod wątek z zapytaniem do dziewczyn, ktore byly w Haduszoboszlo. Czy coś tam jest oprócz tych basenów i baseników? chodzi mi o to czy jest gdzie wyjść wieczorkiem, jakieś imprezki itp. czy też raczej taka sanatoryjna miejscowość gdzie wszyscy idą się popluskać a wieczorkiem spac ?

I czy trzeba wcześniej rezerwować sobie kwatery czy tez można tak w ciemno jechać i nie będzie problemu z noclegami?

Slyszałam że tam super ale nikt nie umie mi nic konkretnego na ten temat powiedzieć.
Ja bylam w Hajduszoboszlo kilka razy i raz w ciemno. Byl to czerwiec i kwatery znalezlismy bez problemu, ale bylo to jakies 3 lata temu. Teraz z tego co wiem ta miejscowosc staje sie coraz bardziej popularna i taka "kurortowa" W kazdym razie jest gdzie wyjsc i popluskac sie mozna Wieczorkiem sa organizowane 'dansingi' Jest gdzie zjesc i pospacerowac i pobawic sie, ale jesli jestes nastawiona na zabawe, to raczej jej nie znajdziesz, bo nie jest to typowy kurort z dyskotekami, tylko raczej miejscowosc sanatoryjna z dansingami wlasnie Zreszta na Wegrzech, wiekszosc miejscowosci to takie mini kurorty, daleko im przeciez do Hiszpanskich wybrzezy i tamtejszej zabawy.

Stary 2006-07-25, 11:16   #36
MagJa
Zakorzenienie

Też byłam w Hajduszoboszlo, nawet z 5 czy 6 razy i teraz znów się wybieram. Jedziemy w ciemno, ale o znalezienie kwater się nie martwimy, bo zawsze coś się znajdzie. Basenów faktycznie jest tam pod dostatkiem, pogoda zwykle też jest, więc całe dnie można się pluskać i pławić w wodzie Polecam też AquaPark - tani nie jest, ale warto kupić dniówkę i poszaleć Moim skromnym zdaniem nie opłaca się kupować tam wejściówki na godzinę, czy ile to tam było - lepiej na cały dzień, bo żeby wszystko oblecieć trzeba trochę czasu, zwłaszcza, jak są kolejki.
A co do możliwości spędzania czasu wieczorem - faktycznie jest tam pełno dancingów i knajpek dla starszej młodzieży ale są i takie, gdzie młodzi chodzą. Na dyskotekach nie bywam, ale wiem, że parę lat temu, jak byłam, znajomi gdzieś "do miasta" chodzili. I jeszcze jeździł specjalny autobus do jakiejś dyskoteki poza Hajduszo, ale szczegółów nie znam. Zresztą to się mogło przez te parę lat zmienić, bo ostatnio tam byłam 3 czy 4 lata temu.
A co do kuchni węgierskiej - mi pasuje choć nie jadam jej tam codziennie. Zwykle na obiady chodzimy do takiej samoobslugowej restauracji na basenach, gdzie obok gulaszu można zjeść i rosół i schaboszczaka.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-25, 11:35   #37
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS
Na Wegrzech wiadomo najpopularniejsze oprocz stolicy jest Hajduszoboszlo - z wodami termalnymi. Kiedy bylam jeszcze dzieckiem czesto jezdzilismy tam z rodzicami. Wtedy byla to jeszcze mala miescina, dzis powoli robi sie z tego kurort
Polecam Eger z bardzo fajnym kapieliskiem oraz Miszkolc -Topolka ze wspanialymi basenami termalnymi w grotach Fantastyczne przezycie Czysta woda termalna w jaskiniach. Wyglada to przepieknie. Podaje link http://miszkolc.herkulesexpress.pl/ , oraz wklejam kilka moich zdjec
Też byłam w Miskolcu. Śmialiśmy się, że to nie Topolca, tylko TA POLKA Fajnie tam było, ale jednak wolę Hajduszoboszlo - więcej basenów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-25, 11:47   #38
Magda77
Raczkowanie

Ależ się napaliłam na te Węgry
Tylko powiedzcie, jak wygląda sytuacja z noclegami? Można spokojnie jechać w ciemno i znaleźć fajne lokum, czy raczej trzeba wcześniej coś zarezerwować? I jaki standard? Ewentualnie jak to wygląda cenowo.
Magda77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-25, 11:55   #39
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda77
Ależ się napaliłam na te Węgry
Tylko powiedzcie, jak wygląda sytuacja z noclegami? Można spokojnie jechać w ciemno i znaleźć fajne lokum, czy raczej trzeba wcześniej coś zarezerwować? I jaki standard? Ewentualnie jak to wygląda cenowo.
Można w ciemno My tak jedziemy w parę samochodów już w tą sobotę. Standard mieszkań jest pewnie różny i ceny też, mój tata się nastawia na 8-12 EUR za dobę za osobę, bo tak mniej więcej płacili 2 lata temu. Tylko, że my nigdy nie mieszkamy tuż przy basenach, a na jednej z dalszych uliczek. Na basen mamy piechotką 15-20min
Stary 2006-07-25, 12:00   #40
magdziaS
Podróżniczka

Zgadzam sie z MagJa, ze mozna w ciemno

EDIT: MagJu jedziecie do Hajduszoboszlo ?
Jesli tak to daj znac po powrocie jak to tam teraz wyglada i co sie zmienilo

Stary 2006-07-25, 12:03   #41
(:Weroniczka:)
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Na wegrzech by łam juz 4 razy zawsze do tej samej miejscowosci EGER piekne miasto, jezdze tam przewaznie dla miasteczka wodnego ,tzn baseny niekryte taki park wodny swietnie jest placisz jeden raz i mozesz przebywac w tym parku calyy dzien.POLECAM wakacje na wegrzech.
niestety w tym roku nie pojade szkoda w hajduszoboszlo tez bylam ,
(:Weroniczka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-25, 12:07   #42
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS
Zgadzam sie z MagJa, ze mozna w ciemno

EDIT: MagJu jedziecie do Hajduszoboszlo ?
Jesli tak to daj znac po powrocie jak to tam teraz wyglada i co sie zmienilo
Tak, do Hajduszo i zdam Wam relację po powrocie
Stary 2006-07-25, 12:26   #43
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez MagJa
Tak, do Hajduszo i zdam Wam relację po powrocie
W takim razie czekamy na relacje i udanego pobytu
A kiedy wyjezdzasz ?

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2006-07-26 o 09:25
Stary 2006-07-25, 13:07   #44
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS
W takim razie czekamy na relacjie i udanego pobytu
A kiedy wyjezdzasz ?
W nocy z soboty na niedzielę.
I dziękuję za życzenia
Stary 2006-07-25, 14:15   #45
laloja
Raczkowanie

Dzięki wielkie dziewczynki
Mam nadzieje że jak juz tam dojedziemy to bedziemy mieli gdzie spac (pomijając własne autko)

Może jest jeszcze coś takiego o czym trzeba wiedzieć, a co nie jest takie oczywiste?
Będę wdzięczna za wszystkie informacje

Nie mieć nic do zrobienia to żadna atrakcja.
Radością jest mieć mnóstwo do zrobienia i tego nie robić
laloja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-25, 14:25   #46
Sylwia***
Wtajemniczenie

Balaton

Najlepsze miejsce na kapiel, plywanie!! Piasek, zero kamieni, roslinek i innych takich, woda ciepla jak nie wiem co, przezroczysta, czysto, trzeba wprawdzie przejsc kilkaset metrow, zeby bylo glebiej, ale w wodzie to sama przyjemnosc Ludzie bardzo mili, a wtedy nie znalam ani slowa po angielsku! Jedzenie bylo do niczego
Niestety, nie pamietam, gdzie dokladnie bylam, bo bylo to ponad 10 lat temu, ale bylo super.

Ta cena 60 - 70 zl to jest od osoby, czy za pokoj?
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-25, 18:18   #47
jennuś
Zakorzenienie

byłam 2 razy w Budapeszcie w tym samym hotelu,ale to było dawno, jakieś 5, 6 lat temu, Budapeszt nocą jest przepiękny, po prostu cudowny, nad Balatonem też byłam i miło wspominam, polecam również wybranie się na Wyspę Małgorzaty, gdzie znajduje się komleks basenów, świetne miejsce
Stary 2006-07-25, 23:51   #48
*chinchilla*
Rozeznanie

GG do *chinchilla*

dla jadacych na Wegry

Egeszegedre !- 'na zdrowie' po wegiersku (tak sie czyta, nie wiem jak sie pisze ale to i tak nie istotne )

http://www.myspace.com/killahmouse
trynna be optimistic but have realized i really hate chips&fish nowadays. . . i'ma do somethin!!!!!!!!!!!!!!
*chinchilla* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-25, 23:59   #49
sunrise
Rozeznanie

http://www.hostelbookers.com/hostels/hungary/budapest/

na Varoshaz utca 26 jest niezły hostel Adams Backpacker (Budapeszt)
sunrise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-27, 23:31   #50
-Finezja-
Rozeznanie

Byłam dwa razy. Budapeszt strasznie mi się podoba, szczególnie wieczorem ! Śliczne miasto, piękny mosty, duużo do zobaczenia !
-Finezja- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-17, 11:11   #51
xalpen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *chinchilla* Pokaż wiadomość
dla jadacych na Wegry

Egeszegedre !- 'na zdrowie' po wegiersku (tak sie czyta, nie wiem jak sie pisze ale to i tak nie istotne )
Pisze się egészsegedre, ale czyta egyjszegedre. Egeszegedre znaczy mniej wiecej "na całą Twoją dupę" takie drobne różnica w wymowie, a Węgrzy zawsze się śmieją ze źle wymawiających to Polaków..
xalpen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-17, 15:38   #52
Mary_Q
Zakorzenienie

ja bylam w Budapeszcie noca jest pieknie bardzo mi sie w ogole podobalo
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 23:01   #53
aprilla
Raczkowanie

Bylam w Budapeszcie, cudowne miejsce. Moge tylko podpiac sie pod inne posty dziewczyn ktore to miasto juz opisaly i wypowiadaly sie w samych superlatywach. Jesli o hotele chodzi to nie trzeba sie tym zbytnio martwic, rezerwowalam miejsce w hostelu studenckim w lipcu i po przyjezdzie okazalo sie ze to miejsce jest potworne. Szybki powrot na dworzec Keleti i zalatwiony nocleg na stoku Gory Gellerta Na dworcu mozna wejsc do wielu przedstawicieli hosteli, pokaza Ci swoja oferte, wybierzesz wlasciwa pod wzgleden lokalizacji, ceny, dowioza Cie tam bez zadnych dodatkowych kosztow Bylam zachwycona. I Ci Wegrzy, bardzo sympatyczny narod, lubia nas Polakow ale jest pewien problem, ich nieznajomosc jezykow Mozna jednak sie przyzwyczic, w koncu dla chcacego nic trudnego
aprilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-12, 12:40   #54
Maniwa
Wtajemniczenie

Pomóżcie mi dziewczyny, mniej więcej obliczyć koszt takiej wycieczki. Wybieramy się w lipcu na tydzień do Hajduszoboszlo w 4 osoby.
Jak mówicie, w noclegach można przebierać, ale gdzie szukać tych najtańszych? Jak i gdzie jeść? Atrakcje na jakie liczymy, to właśnie baseny i spacery, bo zależy nam na biernym wypoczynku
Pozdrawiam
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-12, 13:09   #55
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Pomóżcie mi dziewczyny, mniej więcej obliczyć koszt takiej wycieczki. Wybieramy się w lipcu na tydzień do Hajduszoboszlo w 4 osoby.
Jak mówicie, w noclegach można przebierać, ale gdzie szukać tych najtańszych? Jak i gdzie jeść? Atrakcje na jakie liczymy, to właśnie baseny i spacery, bo zależy nam na biernym wypoczynku
Pozdrawiam
Noclegów szukajcie na uliczkach domków jednorodzinnych. Nazw ulic teraz nie pamiętam, ale praktycznie co krok wynajmują pokoje.
A obiady najlepiej jeść na terenie basenów - wybór duży, ceny wszędzie zbliżone, tylko w restauracjach z obsługą kelnerską trzeba zawsze dokładnie sprawdzać rachunek, bo lubią sobie coś doliczyć, coś przekręcić
Stary 2007-06-12, 13:40   #56
Maniwa
Wtajemniczenie

MagJa, dzięki kochana za odpowiedź. i ostrzeżenie Jaka waluta (w skrócie) obowiązuje na Węgrzech (może i śmieszne pytanie, ale euro chyba jeszcze nie mają)

edit: znalazłam, HUF A moje pytanie, jak mocna jest ta waluta? Tzn co można kupić za jednego HUFa? Ile w HUFach kosztuje nocleg Jeśli pamiętasz, oczywiście
Stary 2007-06-12, 14:26   #57
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
MagJa, dzięki kochana za odpowiedź. i ostrzeżenie Jaka waluta (w skrócie) obowiązuje na Węgrzech (może i śmieszne pytanie, ale euro chyba jeszcze nie mają)

edit: znalazłam, HUF A moje pytanie, jak mocna jest ta waluta? Tzn co można kupić za jednego HUFa? Ile w HUFach kosztuje nocleg Jeśli pamiętasz, oczywiście
HUF to forint. Za 1 forinta nie można kupić praktycznie nic, tam się w setkach i tysiącach liczy, choć nominały zaczynają się od 1 forinta. Przelicznik wygląda mniej więcej tak, że 100HUF to 1,6PLN, dokładnych cen nie pamiętam, ale mniej więcej wszystko kosztuje tyle, co u nas, a owoce i warzywa są nawet tańsze. Nie opłaca się jedynie kupować wędlin i serów.
Ceny wejść na baseny i do AquaParku (polecam ) były kiedyś na tej stronie http://www.hajduszoboszlogyogyfurdo.hu/ (można zmienić język na polski), ale coś mi właśnie przestała działać - pojawiła się strona startowa, przełączyłam na PL i kuniec. Nie wiem czy jakaś awaria czy coś Ichniego nie rozumiem
Tak z ciekawostek, to te ichnie papierki są strasznie wielkie, do takiego standardowego portfela mogą się nie mieścić.
Popytam taty o noclegi i ceny basenów czy obiadów, bo on lepiej będzie wiedział.

EDIT: Tak a propos tych rachunków, to jeszcze mi się przypomniało, że w sumie nie tylko kelnerzy oszukują, kasjerki też. Oczywiście upodobaniem pod tym względem darzą Polaków
Jak byliśmy w Plusie (jest tam i Plus i Profi, z takich pluso-biedronek ), to jeden Polak zorientował się, że coś za duży rachunek mu wyszedł i kazał im liczyć od początku. Wyszło mniej.
Oczywiście węgierskiego nie znał, a kasjerka polskiego, ale wszyscy doskonale wiedzą o co chodzi, więc barierą językową nie ma co się przejmować. W większość restauracji podstawy polskiego znają na tyle, żeby się z kelnerem dogadać, a i menu są po polsku

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2007-06-12 o 14:31 Powód: dopisek
Stary 2007-06-12, 21:41   #58
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
HUF to forint. Za 1 forinta nie można kupić praktycznie nic, tam się w setkach i tysiącach liczy, choć nominały zaczynają się od 1 forinta. Przelicznik wygląda mniej więcej tak, że 100HUF to 1,6PLN, dokładnych cen nie pamiętam, ale mniej więcej wszystko kosztuje tyle, co u nas, a owoce i warzywa są nawet tańsze. Nie opłaca się jedynie kupować wędlin i serów.
Ceny wejść na baseny i do AquaParku (polecam ) były kiedyś na tej stronie http://www.hajduszoboszlogyogyfurdo.hu/ (można zmienić język na polski), ale coś mi właśnie przestała działać - pojawiła się strona startowa, przełączyłam na PL i kuniec. Nie wiem czy jakaś awaria czy coś Ichniego nie rozumiem
Tak z ciekawostek, to te ichnie papierki są strasznie wielkie, do takiego standardowego portfela mogą się nie mieścić.
Popytam taty o noclegi i ceny basenów czy obiadów, bo on lepiej będzie wiedział.

EDIT: Tak a propos tych rachunków, to jeszcze mi się przypomniało, że w sumie nie tylko kelnerzy oszukują, kasjerki też. Oczywiście upodobaniem pod tym względem darzą Polaków
Jak byliśmy w Plusie (jest tam i Plus i Profi, z takich pluso-biedronek ), to jeden Polak zorientował się, że coś za duży rachunek mu wyszedł i kazał im liczyć od początku. Wyszło mniej.
Oczywiście węgierskiego nie znał, a kasjerka polskiego, ale wszyscy doskonale wiedzą o co chodzi, więc barierą językową nie ma co się przejmować. W większość restauracji podstawy polskiego znają na tyle, żeby się z kelnerem dogadać, a i menu są po polsku
Ooo widzisz, nie mogłam rozgryźć o co biega z tymi walutami A teraz widzę, że podobnie jak z koronami słowackimi A co do tej strony, to mnie nawet z neta wywaliło jak chciałam wejść. Spróbuję jeszcze raz
Popytaj tatę i podziękuj ode mnie z góry

edit: działa link I strona po polsku też

Edytowane przez Maniwa
Czas edycji: 2007-06-12 o 23:05
Stary 2007-06-15, 09:11   #59
sawb
Raczkowanie

Smile Dot.: kto był na Węgrzech???

Cytat:
Napisane przez Fioletto Pokaż wiadomość
Wybieram się z moim TZ na Węgry, ogólny plan jest następujący: najpierw parę dni w Budapeszcie na zwiedzaniu, a potem leżakowanie nad Balatonem Przydadzą się wszelkie wskazówki, odnośnie kwatery (chodzi mi głównie o campingi), zabytków wartych zobaczenia, jedzonka, Węgrów itd. Jesli macie jakies doświadczenia z krajem naszych bratanków, to napiszcie)))

Zazwyczaj kwatery można znaleźć już na miejscu po przyjeździe, tylko najłatwiej jest z samego rana oczywiście

A ja polecam Ci jeszcze Eger - wspaniałe klimatyczne miasto, jest co zobaczyć i pozwiedzać i mają super park wodny Porównuje się je trochę do naszego Krakowa...
http://www.egeronline.com/index.php?lang=en
sawb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-19, 18:16   #60
LEW
Rozeznanie

Potwierdzam Eger to moje ulubione msc. na Węgrzech,zwłaszcza Dolina Pięknej Pani,ciekawy jest też okręg Miscolc z górami bukowymi oraz TokajPolecam szczególnie kiszone warzywa wszelkiego asortymentu od znanych nam ogórków do patisonów itp. Pyszne są tez brzoskwinie,papryki i ichnie melony zwłaszcza te nieforemne o szarej skórce oraz... wina
Z ciepłych dań zupa gulaszowa i rybna ,co do noclegu to raz mieliśmy problem w jego znalezieniu (okolice Bogracza w górach bukowych)Zwłaszcza kiedy sam środek lata i jest po 22.00
Problemem jest tez bardzo słabe oznaczenie dróg II kategorii i ... stan ich nawierzchni
LEW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości