![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Weeeegry- Hungary :))
hihihi! super!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Na Węgrzch byłam już kilka razy.W Budapeszcie, w Hajduszoboszlo ale najprzyjemniej wspominam wakacje w Egerze i Tokaju
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dot.: kto był na Węgrzech???
Podpinam się nieśmiało pod wątek z zapytaniem do dziewczyn, ktore byly w Haduszoboszlo. Czy coś tam jest oprócz tych basenów i baseników? chodzi mi o to czy jest gdzie wyjść wieczorkiem, jakieś imprezki itp. czy też raczej taka sanatoryjna miejscowość gdzie wszyscy idą się popluskać a wieczorkiem spac
![]() I czy trzeba wcześniej rezerwować sobie kwatery czy tez można tak w ciemno jechać i nie będzie problemu z noclegami? Slyszałam że tam super ale nikt nie umie mi nic konkretnego na ten temat powiedzieć.
![]() |
#34 |
Podróżniczka
|
Na Wegrzech wiadomo najpopularniejsze oprocz stolicy jest Hajduszoboszlo - z wodami termalnymi. Kiedy bylam jeszcze dzieckiem czesto jezdzilismy tam z rodzicami. Wtedy byla to jeszcze mala miescina, dzis powoli robi sie z tego kurort
![]() Polecam Eger z bardzo fajnym kapieliskiem oraz Miszkolc -Topolka ze wspanialymi basenami termalnymi w grotach ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Też byłam w Hajduszoboszlo, nawet z 5 czy 6 razy i teraz znów się wybieram. Jedziemy w ciemno, ale o znalezienie kwater się nie martwimy, bo zawsze coś się znajdzie. Basenów faktycznie jest tam pod dostatkiem, pogoda zwykle też jest, więc całe dnie można się pluskać i pławić w wodzie
![]() ![]() A co do możliwości spędzania czasu wieczorem - faktycznie jest tam pełno dancingów i knajpek dla starszej młodzieży ![]() A co do kuchni węgierskiej - mi pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ależ się napaliłam na te Węgry
![]() Tylko powiedzcie, jak wygląda sytuacja z noclegami? Można spokojnie jechać w ciemno i znaleźć fajne lokum, czy raczej trzeba wcześniej coś zarezerwować? I jaki standard? Ewentualnie jak to wygląda cenowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Podróżniczka
|
Zgadzam sie z MagJa, ze mozna w ciemno
![]() EDIT: MagJu jedziecie do Hajduszoboszlo ? Jesli tak to daj znac po powrocie jak to tam teraz wyglada i co sie zmienilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Na wegrzech by łam juz 4 razy zawsze do tej samej miejscowosci EGER piekne miasto, jezdze tam przewaznie dla miasteczka wodnego ,tzn baseny niekryte taki park wodny swietnie jest placisz jeden raz i mozesz przebywac w tym parku calyy dzien.POLECAM wakacje na wegrzech.
niestety w tym roku nie pojade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() A kiedy wyjezdzasz ? Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2006-07-26 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziękuję za życzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie dziewczynki
![]() Mam nadzieje że jak juz tam dojedziemy to bedziemy mieli gdzie spac (pomijając własne autko) ![]() Może jest jeszcze coś takiego o czym trzeba wiedzieć, a co nie jest takie oczywiste? Będę wdzięczna za wszystkie informacje
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Balaton
![]() ![]() ![]() Najlepsze miejsce na kapiel, plywanie!! Piasek, zero kamieni, roslinek i innych takich, woda ciepla jak nie wiem co, przezroczysta, czysto, trzeba wprawdzie przejsc kilkaset metrow, zeby bylo glebiej, ale w wodzie to sama przyjemnosc ![]() ![]() Niestety, nie pamietam, gdzie dokladnie bylam, bo bylo to ponad 10 lat temu, ale bylo super. Ta cena 60 - 70 zl to jest od osoby, czy za pokoj? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
byłam 2 razy w Budapeszcie w tym samym hotelu,ale to było dawno, jakieś 5, 6 lat temu, Budapeszt nocą jest przepiękny, po prostu cudowny, nad Balatonem też byłam i miło wspominam, polecam również wybranie się na Wyspę Małgorzaty, gdzie znajduje się komleks basenów, świetne miejsce
![]()
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
dla jadacych na Wegry
Egeszegedre !- 'na zdrowie' po wegiersku (tak sie czyta, nie wiem jak sie pisze ale to i tak nie istotne ![]()
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
http://www.hostelbookers.com/hostels/hungary/budapest/
na Varoshaz utca 26 jest niezły hostel Adams Backpacker (Budapeszt) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Byłam dwa razy. Budapeszt strasznie mi się podoba, szczególnie wieczorem ! Śliczne miasto, piękny mosty, duużo do zobaczenia !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ja bylam w Budapeszcie noca jest pieknie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Bylam w Budapeszcie, cudowne miejsce. Moge tylko podpiac sie pod inne posty dziewczyn ktore to miasto juz opisaly i wypowiadaly sie w samych superlatywach. Jesli o hotele chodzi to nie trzeba sie tym zbytnio martwic, rezerwowalam miejsce w hostelu studenckim w lipcu i po przyjezdzie okazalo sie ze to miejsce jest potworne. Szybki powrot na dworzec Keleti i zalatwiony nocleg na stoku Gory Gellerta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Pomóżcie mi dziewczyny, mniej więcej obliczyć koszt takiej wycieczki. Wybieramy się w lipcu na tydzień do Hajduszoboszlo w 4 osoby.
Jak mówicie, w noclegach można przebierać, ale gdzie szukać tych najtańszych? Jak i gdzie jeść? Atrakcje na jakie liczymy, to właśnie baseny i spacery, bo zależy nam na biernym wypoczynku ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A obiady najlepiej jeść na terenie basenów - wybór duży, ceny wszędzie zbliżone, tylko w restauracjach z obsługą kelnerską trzeba zawsze dokładnie sprawdzać rachunek, bo lubią sobie coś doliczyć, coś przekręcić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
MagJa, dzięki kochana za odpowiedź.
![]() ![]() ![]() edit: znalazłam, HUF ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceny wejść na baseny i do AquaParku (polecam ![]() ![]() ![]() Tak z ciekawostek, to te ichnie papierki są strasznie wielkie, do takiego standardowego portfela mogą się nie mieścić. Popytam taty o noclegi i ceny basenów czy obiadów, bo on lepiej będzie wiedział. EDIT: Tak a propos tych rachunków, to jeszcze mi się przypomniało, że w sumie nie tylko kelnerzy oszukują, kasjerki też. Oczywiście upodobaniem pod tym względem darzą Polaków ![]() Jak byliśmy w Plusie (jest tam i Plus i Profi, z takich pluso-biedronek ![]() Oczywiście węgierskiego nie znał, a kasjerka polskiego, ale wszyscy doskonale wiedzą o co chodzi, więc barierą językową nie ma co się przejmować. W większość restauracji podstawy polskiego znają na tyle, żeby się z kelnerem dogadać, a i menu są po polsku ![]() Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2007-06-12 o 14:31 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Popytaj tatę i podziękuj ode mnie z góry ![]() edit: działa link ![]() ![]()
Free Tibet Co jest ważniejsze: zaspokoić tysiąc pragnień, czy oprzeć się pokusie jednego? Edytowane przez Maniwa Czas edycji: 2007-06-12 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Zazwyczaj kwatery można znaleźć już na miejscu po przyjeździe, tylko najłatwiej jest z samego rana oczywiście ![]() A ja polecam Ci jeszcze Eger - wspaniałe klimatyczne miasto, jest co zobaczyć i pozwiedzać i mają super park wodny ![]() http://www.egeronline.com/index.php?lang=en |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Potwierdzam Eger to moje ulubione msc. na Węgrzech,zwłaszcza Dolina Pięknej Pani
![]() ![]() ![]() Z ciepłych dań zupa gulaszowa i rybna ,co do noclegu to raz mieliśmy problem w jego znalezieniu (okolice Bogracza w górach bukowych ![]() ![]() Problemem jest tez bardzo słabe oznaczenie dróg II kategorii i ... stan ich nawierzchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.