40 kontra 20 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-07-06, 22:42   #31
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Dot.: 40 kontra 20

Widziałam chyba 2 odcinki i wydaje mi się, że to jest strasznie nudne...

Tak, idea tego programu jest niedorzeczna. Wiem, że w USA istnieje coś takiego jak pojecie MILF czyli taka sexi babka, co mogłaby wiekowo być matką faceta. Ale tutaj takich nie ma. Ten młody koleś w ogóle się nie interesuje starszymi paniami i ja się nie dziwię, bo nie pasują do niego mentalnie ani wiekowo. Ale jakby wrzucili tam taką kobietę typu Heidi Klum, co ma lat 48, to jestem pewna, że i młodziak by się zainteresował :-D
Podejrzewam, że ciężko było znaleźć na castingu takie kandydatki w wieku poniżej 50 lat a jednocześnie seksi, dbajace o siebie i wolne. Stąd w programie jest sporo starszych kandydatek ok. 50 lat, które już młodego nie mają szans zainteresowac, w Polsce to jest za duża różnica pokoleniowa, te Panie pamiętają jeszcze komunizm...
Warto tu zaznaczyć, że Heidi Klum wyszła za mąż za gitarzystę Tokio Hotel, który ma lat 32 ;-)

Także dużo kobiet, faceci mają zdecydowanie za duży wybór, dużo pań jest sporo starszych nawet od Kochanka, z kolei niektóre młodziutkie dziewczyny są tak infantylne, jakby dopiero wyszły ze szkoły

Podział na super willę i camping zrobiony specjalnie, żeby nudno nie było, ale bez żadnego większego sensu.

No dziwny program strasznie a kobiety traktowane jak towar dla dwóch "bogów greckich" no masakraaaa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-07, 12:21   #32
mauve_lips
Rozeznanie

No, żeby jeszcze ci faceci faktycznie wyglądali jak greccy bogowie

mauve_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-07, 12:46   #33
kroofka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mauve_lips Pokaż wiadomość
No, żeby jeszcze ci faceci faktycznie wyglądali jak greccy bogowie

Młody jeszcze jako tako się nadaje na jakiegoś pomniejszego bożka typu Hermes, ale stary to dla mnie odwrócony centaur

Edytowane przez kroofka
Czas edycji: 2021-07-07 o 12:51
kroofka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-07, 13:02   #34
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kroofka Pokaż wiadomość
Młody jeszcze jako tako się nadaje na jakiegoś pomniejszego bożka typu Hermes, ale stary to dla mnie odwrócony centaur
Hahahahah padam :-D

fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-07, 13:23   #35
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-17 o 22:15
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-07, 17:49   #36
Indeed
Przyczajenie

Cytat:
Poważnie? A umiałabyś podać odcinek? Wykop się ucieszy, rozkminiali tam skąd ją znają.

Niestety nie. Dziwne, że tego na playerze nie ma..

Pamiętam, że była sporo czasu po przeprowadzce, miała taką dość fajną chałupę, była po rozwodzie. I miała chyba krótsze włosy.
Indeed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-07, 21:43   #37
mauve_lips
Rozeznanie

Ta oblubienica Kochanka wydaje się bardzo wyrachowana, myślę, że wykalkulowała sobie, że bardziej opłaca jej się trzymać starych portek niż wdać się w rywalizację o młodego z innymi dziewczynami (zwłaszcza że on już sobie upatrzył Julkę ze sztucznym zadem, w ogóle co to była za gadka, że pewnie jak idzie po Warszawie to ją stado facetów musi zaczepiać ). A wiadomo, że żadna starsza nie ma tu szans z młodą, więc lepiej się trzymać Kochanka Sprytna.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Ta nowa co weszła 31 lat jest 20 czy 40?

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

W ogóle miałam tego nie oglądać, a trafiłam dzisiaj i ciekawość wygrała

Stary 2021-07-07, 23:08   #38
umpapumpa
Rozeznanie

Cytat:
Dziś w tv a wczoraj na playerze cringowe rozmowy chłopaków z zagrożonymi dziewczynami.

Spoiler trochę, bo nikt jeszcze nie odpadł

Ja nie wiem, co te laski mają w głowach, żeby się aż tak upokarzać. Siedzi sobie taki Kochanek rozparty na sofie, spieczony jak prosię, patrzy z góry bezrzęsnymi małymi oczkami, znad długiego czerwonego nosa, na zapłakaną Magdę 40+ i z nonszalancją jej mówi, że lubi kobiety konkretne. A Magda, z pięć razy atrakcyjniejsza od niego w ich kategorii wiekowej, mówi przymilnie: ja jestem bardzo konkretna!
No szlag! Ja się nie zgadzam na telewizję, która promuje takie za postawy względem kobiet i kobiet względem samych siebie. Te starsze poszły tam po to, żeby się dowartościować, żeby same sobie wmówić, że jeszcze są w grze. No i kurka są w grze, bo i wyglądają nie gorzej od tych młodych plastików (takie wyćwiczone ciała przy 40+ to znacznie większy sukces niż wszczepienie implantu u 20+), i mają znacznie więcej w głowie. Ale ten program zrówna je z ziemią, zgniecie obcasem, rozsmaruje na płasko, a potem przejdzie po tych zwłokach ich pewności siebie prosiak Kochanek pod rękę z panienką ze sztuczną du*ą.
Wrrr. Zirytowałam się wczoraj.
No tragedia. Ja bym nie dała rady nawet spojrzeć na takiego dziada, a co muszę dodać - zarówno jak byłam tuż po 20, jak i teraz, kilka lat później wprost nienawidzę podrywu od starszych dziadów, to mnie zawsze tak obrzydza i irytuje, że mała bania. Dla mnie jedyni akceptowalni to młodsi lub trzy, no max cztery lata starsi i zawsze tak było, nigdy nie interesowałam się starym dziadem. Nie wiem ile milionów musiałby mi zapłacić taki z dziesięć lat starszy, żebym w ogóle się zastanowiła. Obrzydliwe.

umpapumpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-08, 07:42   #39
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez umpapumpa Pokaż wiadomość
No tragedia. Ja bym nie dała rady nawet spojrzeć na takiego dziada, a co muszę dodać - zarówno jak byłam tuż po 20, jak i teraz, kilka lat później wprost nienawidzę podrywu od starszych dziadów, to mnie zawsze tak obrzydza i irytuje, że mała bania. Dla mnie jedyni akceptowalni to młodsi lub trzy, no max cztery lata starsi i zawsze tak było, nigdy nie interesowałam się starym dziadem. Nie wiem ile milionów musiałby mi zapłacić taki z dziesięć lat starszy, żebym w ogóle się zastanowiła. Obrzydliwe.

Nie wiem, ile masz lat, ale gdybyś miała 30, a facet, który cię podrywa 40, to uważałabyś go za starego dziada ? Dla mnie stary dziad to tak 70+. Zawsze podobali mi się starsi ode mnie faceci, tak do 45-u lat, ale męża mam o 3 lata od siebie młodszego

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-08, 09:43   #40
umpapumpa
Rozeznanie

Tak, dla mnie dyche starszy to już stary dziad, jak miałam 20 to 30 latek dla mnie był dziadem, jak będę miała 30 nie wyobrażam sobie związku z 40 latkiem, bo to też stary dziad i nie wzięłabym. Tylko co najwyżej rówieśnicy i to też po spełnieniu wielu innych warunków, np. wykształcenie, wysoki wzrost, finanse, musi być konformista itd.

umpapumpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-08, 10:23   #41
mauve_lips
Rozeznanie

No mi do 30 trochę jeszcze brakuje, a 40 latek to dla mnie ciasteczko Nawet koło 50 może wyglądać bosko, ale z reguły to raczej aktorzy, nie prawdziwi faceci Więc ja, idąc do takiego programu, czekałabym na starszego przystojniaka, a tu taki kapeć

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ta Kinga strasznie zaparła się na Roberta, jestem w szoku

Stary 2021-07-08, 17:04   #42
kroofka
Rozeznanie

O Jeżu Anaszpanie, poranny Kochanek to koszmar z dowcipów o lasce z klubu, której się rano nie poznaje
Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale tęsknię do męskich mordek z HP. Krystian, Simon, Marcin, to były wyjściowe mordki niezależnie od pory dnia. Przynajmniej miałam jakieś doznania estetyczne oglądając program. A obudzić się koło Kochanka nie życzyłabym sobie nawet będąc grubo od niego starsza
Stary 2021-07-08, 17:27   #43
Indeed
Przyczajenie

Cytat:
O Jeżu Anaszpanie, poranny Kochanek to koszmar z dowcipów o lasce z klubu, której się rano nie poznaje
Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale tęsknię do męskich mordek z HP. Krystian, Simon, Marcin, to były wyjściowe mordki niezależnie od pory dnia. Przynajmniej miałam jakieś doznania estetyczne oglądając program. A obudzić się koło Kochanka nie życzyłabym sobie nawet będąc grubo od niego starsza

Oni tam doją wieczorami równo, więc poranki są ciężkie

Wszystkie te laski, młode czy stare, opuchnięte z rana jak purchawki
Stary 2021-07-08, 17:56   #44
kroofka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Indeed Pokaż wiadomość
Oni tam doją wieczorami równo, więc poranki są ciężkie

Wszystkie te laski, młode czy stare, opuchnięte z rana jak purchawki
A w HP to niby nie?
Oglądam odcinek z nową. Według Patrycji ona jest przeciętna, jakby ze sklepu spożywczego. Bo Patrycja to taka piękna i wyjątkowa W żabce by mogła sprzedawać, tylko dziary na szyi jej brakuje

Jak się tym pannom, młodym i starym, dobrze przyjrzeć, to chyba każda jedna ma doczepy włosów i bardzo, bardzo widać łączenia. Teraz obczajam je właśnie u tej najgrubszej młodej. Normalnie ma grzebienie wpięte z kudłami. U Marleny to samo było widać z tyłu głowy. A Julia ma kwadratowe te tureckie implanty tyłka XD (edit: a Kingi biust jest tak naciągnięty, że chyba zaraz eksploduje). No nie mogę z nich wszystkich. Człowiekowi się wydaje, że jak już ktoś się tak drogo i na bogato up'graduje, to wypadałoby, żeby efekt był wow, a nie "co ty tam masz wszczepione/doczepione?".

Podoba mi się nowa, a wam? A ze starych najbardziej chyba Magda.

Edytowane przez kroofka
Czas edycji: 2021-07-08 o 18:12
Stary 2021-07-08, 18:02   #45
stesia
Zakorzenienie

jak szukać na wykopie tego programu? pod 40kontra20 jest ze 3 posty
stesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-08, 18:06   #46
kroofka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
jak szukać na wykopie tego programu? pod 40kontra20 jest ze 3 posty
https://www.wykop.pl/tag/40kontra20/ sporo postów.
Stary 2021-07-08, 18:14   #47
pseudofeministka
Zakorzenienie

Lubie takie odmozdzacze, myslalam, ze cos na wakacje pooglądam, ale moim zdaniem ten program jest strasznie nudny.

40 stki to albo tesknia za dziecmi albo placza albo przezywaja. Tam wiecznie jakies emocjonalne dramy i poewazne tematy od rana. Nie maja w sobie za wiele zycia. CHociaz niektóre naprawdę wygladaja niezle! Sa bardzo zadbane.

20-stki znowu odnoszę wrazenie, ze za wiele do powiedzenia nie maja. No i ten plastik i wszystko zrobione...

Denerwuje mnie wlasnie to, ze one musza się jakos wpychać tym facetom, przekonywać ich do siebie, wydaje mi się, ze te 40stki to powinny chociaż mieć jako tako zbudowane poczucie własnej wartości i się tak nie podkladac. Tak jak ta Magda w tej sytuacji, która była przytoczona wyżej - Kochanek mowi, ze lubi konkretne, a ona mowi, ze jest konkretna. Zreszta wlasnie jakas dziwna sytuacja z ta Magda wyszla, Dla mnie to przekonywanie facetow do zagrozonych kobiet było jakies takie zenujace i upokarzające.

Smiac mi się tez chciało z Kochanka, jak czul się niezręcznie i jak się poprawial jak ta nowa dziewczyna weszla Widac, ze chyba tez ma swiadomosc jak wygląda od rana.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-08, 19:02   #48
stesia
Zakorzenienie

Cytat:
heh miałam wczesniej zaznaczone najlepsze a nie wszystkie i mi tylko 3 pokazywało
Stary 2021-07-08, 21:14   #49
stesia
Zakorzenienie

Patrycja dobra jak mówiła o Lindzie: zwykła dziewczyna taka jaką się widzi w spożywczaku, i powiedziała to ta która sama wygląda dość zwyczajnie uwielbiam ją za te jej wypowiedzi

nawiązując do wypowiedzi o związku z 10 lat starszym to mając 20 lat inaczej odbierałam tych 30 latków niż teraz 40 latków, teraz bardziej byłabym skłonna do związku z 10 lat starszym niż te 10 lat temu, ale to też dużo zależy od faceta, Kochanek wygląda staro jak na swój wiek i jego bym wrzuciła do grupy za stary dla mnie
Stary 2021-07-08, 22:16   #50
mauve_lips
Rozeznanie

Cytat:
Patrycja dobra jak mówiła o Lindzie: zwykła dziewczyna taka jaką się widzi w spożywczaku, i powiedziała to ta która sama wygląda dość zwyczajnie uwielbiam ją za te jej wypowiedzi

nawiązując do wypowiedzi o związku z 10 lat starszym to mając 20 lat inaczej odbierałam tych 30 latków niż teraz 40 latków, teraz bardziej byłabym skłonna do związku z 10 lat starszym niż te 10 lat temu, ale to też dużo zależy od faceta, Kochanek wygląda staro jak na swój wiek i jego bym wrzuciła do grupy za stary dla mnie
Patrycja mnie tym dobiła, najszarsza z szarych myszy, a wygłasza takie komentarze... Jeszcze ona ma prawie 30 lat, a mentalnie zachowuje się jak przynajmniej 10 lat młodsza

Jak ja mialam 20, to też faceci 30 lat byli dla mnie starzy, teraz te kilka lat później 40, 50 latkowie to ciacha tylko że jak mówię, głównie w telewizji, bo w rzeczywistości ten przedział wiekowy wygląda jednak trochę inaczej No ale Kochanek jest dla mnie nieatrakcyjny, pamiętam go z Tańca z Gwiazdami na TVN i już wtedy był dla mnie nieatrakcyjny nawet jako 20 czy tam 30+, po prostu zupełnie nie mój typ. I jeszcze stara się zgrywać jakiegoś dystyngowanego księcia Williama, no ludzie
Faktycznie Maserak by się bardziej nadawał do tego programu (no i chyba mu podobają się starsze - Małgosia Foremniak, ależ to był romans!), jego to już w ogóle 20 by otoczyły, bo taki medialny

Stary 2021-07-09, 17:49   #51
stesia
Zakorzenienie

spojler: Kochanek ma podobno iść dziś na randkę z Izą i Lindą i okaże się że to matka i córka
Stary 2021-07-09, 18:13   #52
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Stary 2021-07-09, 18:59   #53
mauve_lips
Rozeznanie

Cytat:
spojler: Kochanek ma podobno iść dziś na randkę z Izą i Lindą i okaże się że to matka i córka
Coooo?? Jeśli to prawda, to dla mnie podchodzi to pod mega patologię :/

Stary 2021-07-09, 21:38   #54
Indeed
Przyczajenie

Marlenka ciągle jojczy, lepiej niech do sanatorium miłości jedzie
Stary 2021-07-09, 21:43   #55
stesia
Zakorzenienie

Marlena ostatnio mnie bardzo irytuje, na początku wydawała się nawet spoko ale chyba od tych kopert z komentarzami się zmieniła.
ciekawe kiedy reszta pozna sekret Lindy i Izy.
Stary 2021-07-10, 08:36   #56
j_fly
Zakorzenienie

Widziałam wczoraj końcówkę tego programu. Jedna blondynka (z wyglądu nie wiem czy 20, czy 40) ma tak naciągniętą skórę na biuście, że wygląda, jakby zaraz miała eksplodować. Inna dziewczyna (brunetka) ma chyba coś nie tak z pośladkami Medycyna estetyczna jest dla ludzi, może za x lat sama z niej skorzystam, ale czy niektóre osoby naprawdę nie widzą, że coś tam u nich jest nie halo?

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-10, 09:42   #57
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Stary 2021-07-10, 09:52   #58
mauve_lips
Rozeznanie

Ooo wczoraj też był odcinek Właśnie odpaliłam i już mam ciary żenady jak widziałam ten "seksowny" taniec Kingi i jeszcze wygibasy z tą drugą blondynką z 40... Musialam przewinąć ten moment, taka byłam zażenowana

Stary 2021-07-10, 21:47   #59
Callianna
Zadomowienie

Tak się zastanawiam, czy te panie nie dostaną sporej finansowej gratyfikacji jak dojdą do finału, bo nie wiem jak inaczej wytłumaczyć zawziętą rywalizację o tych panów
Stary 2021-07-11, 13:31   #60
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez j_fly Pokaż wiadomość
Widziałam wczoraj końcówkę tego programu. Jedna blondynka (z wyglądu nie wiem czy 20, czy 40) ma tak naciągniętą skórę na biuście, że wygląda, jakby zaraz miała eksplodować. Inna dziewczyna (brunetka) ma chyba coś nie tak z pośladkami Medycyna estetyczna jest dla ludzi, może za x lat sama z niej skorzystam, ale czy niektóre osoby naprawdę nie widzą, że coś tam u nich jest nie halo?

Pewnie widza, ale ja tez widze, ze coraz więcej facetow przyzwyczaja się do takich zrobionych lasek i nie razi ich to w oczy, bo dla mnie osobiście tez to zle wygląda, okropnie wrecz. Ale jednak największe powodzenie maja wlasnie te zrobione dziewczyny Wiec ja to już nie wiem jak to tam jest.

Ale oblezenie na Kochanka, ja nie wiem co się tam wyprawia Wszystkie takiego fiksa maja na jego punkcie, ze szok. Albo to gra żeby cos się dzialo albo ja już nie wiem co :P

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości