|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Co byscie zrobily? Niesczerosc faceta na starcie...
Jak masz takie powodzenie, to co za problem poszukać kogoś nowego, zamiast marnować czas na forum dla faceta, o którym mówisz, że nie ma dużego powodzenia?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli masz nad głową mnóstwo czerwonych lampek, sama je wypunktowałaś, zdajesz sobie z nich doskonale sprawę, a i tak chcesz iść w ten związek. I czego oczekujesz, że facet nie jest taki jak się prezentuje, tylko udaje, a tak naprawdę będzie cudowny? Dołączasz do grona lasek, które wybrały kiepskiego faceta, a później nie mogą się nadziwić czemu mają kiepski związek, gratulacje.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze jest, że Ty je widzisz i już teraz Ci przeszkadzają i Cię niepokoją. Wyłazi z faceta prawdziwy charakter, to jest czas żeby się wycofać zanim się zaangażujesz. Albo z pełną świadomością brać jaki jest i się liczyć z tym, że ma takie negatywne cechy jakie ma, jeśli plusy przeważają, a Ty jesteś w stanie żyć z kimś o takim charakterze i być szczęśliwa. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Oboje zachowujecie się koszmarnie i w sumie nie będzie źle, jak zostaniecie razem - przynajmniej inni unikną wątpliwej przyjemności randkowania/wychodzenia z Wami w związki...
![]() Owszem, autorko, facet słabo się zachowuje i nie wiem na co liczysz brnąc w to dalej. Niemniej, Ty też jesteś, hm, ciekawym przypadkiem - jakieś castingi, stara trauma, oczekiwanie, że druga osoba będzie się zachowywać dokładnie tak, jaka sobie tego w danym momencie życzysz... Wiesz, może i jesteś atrakcyjna i pewna siebie (chociaż patrząc po tym, co piszesz raczej napuszona niż faktycznie samoświadoma), ale to nie wszystko, by stworzyć dobry związek... Wydaje mi się, że masz jeszcze sporo do przepracowania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
ale może weź też poprawę że skoro masz za sobą tysiąc randek to przewaliłaś sporo towaru
a dalej jesteś w pkt wyjścia.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Autorko pomysl, ty taka rozchwytywana, tysiace randek odbylas, na pewno wielu kandydatow bylo, a jednak zdecydowalas sie na tego bez powodzenia co nie moze w dziewczynach przebierac, no cos tu sie kupy nie trzyma moze jednak chlopak nie jest taki zly badz ty taka rozchwytywana?
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Kupie sobie psa i tyle. Po co mi wieczne dramaty... potem sie uzerac z facetem cale zycie, to zrobil, tego nie zrobil, tak powiedzial. Ktos moze ma podobne przemyslenia? Panuje ciagla presja, zeby kogos miec, a ci ktorzy zostali wolni, zawsze cos nie tak...
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Ty tez zostalas sama
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Presję nadkładasz sama na siebie. A castingiem sobie szkodzisz bo zamiast wybrać pasującą osobę albo żadną to wytwarzasz iluzję brania "wygranego" który nadal może być beznadziejny i tracisz na nim swój czas. To tak jakbyś szła na losowy kierunek studiów byle miał najwyższy próg na który się załapałaś (bo presja społeczna i wygrał casting) zamiast pomyśleć nad opcjami przeczekać/poprawić maturę/wybrać coś z dostępnych ale bardziej dopasowanych/wybrać ścieżkę zawodową bez studiów i kombinacje tych opcji. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Co byscie zrobily? Nieszczerosc faceta na starcie...
Autorko, takie wycofywanie się i deklaracja, że już zawsze będziesz sama, to też nie jest rozwiązanie. Popatrz, działasz ze skrajności w skrajność: albo castingi i spotykanie z wieloma facetami naraz pt. "Szukam męża", albo ucieczka. Jest też rozwiązanie pośrednie, czyli umawianie się na luzie, na spokojnie, bez presji, że musisz wyjść za mąż, z tym, kto naprawdę Ci się spodobał i przy kim czujesz się dobrze.
Po prostu stawiaj w tym wszystkim na siebie. Podejmuj decyzje ostatecznie biorąc pod uwagę swoje zdanie, swoje uczucia, nie rady cioć, rodziny, koleżanek, Wizażanek itp. Żebyś Ty się czuła swobodnie. To jest najważniejsze. Pamiętaj też, że najgorzej to źle wybrać. Naprawdę lepiej być dlużej samą niż wylądować z bucem, który będzie Tobą pogardzał. W sensie Tobie to nie grozi, ale tak tylko mówię na podstawie wlasnych doświadczeń. Że lepiej spokojnie kogoś poznać, dać sobie czas i choćby sto osób mówiło Ci, że ktoś jest chodzacym ideałem, ale Ty tego nie czujesz - odpuścić. Wybierz tego, kto naprawdę Ci się podoba (mam na myśli całokształt charakteru itp.). Głowa do góry, każda z nas uczy się na błędach! |
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
jak czytałam pierwszy post to miałam na końcu języka słowo, którym można Cię określić - zadufana w sobie. To nie jest komplement, jak coś.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88889271]jak czytałam pierwszy post to miałam na końcu języka słowo, którym można Cię określić - zadufana w sobie. To nie jest komplement, jak coś.[/QUOTE]Dla mnie watek perelka. Autorka dostaje "oferty od kandydatow", ciekawe czy podpisuje tez kontrakty z tymi co sie zdecydowala. Mowi ze ma za soba 1000 randek (szacun, ciezko to ogarnac) a wiekszosc chce tylko seksu. Przy tylu randkach zastanowilabym sie na jej miejscu czemu faceci uciekaja jak robi sie powaznie i jej nie chca? Zreszta to zainteresowanie Twoja osoba ktore tak obwieszczasz jest wrecz na wyrost powiedziane poniewaz faceci i tak nie chca od Ciebie nic wiecej poza przygodnym seksem. Mowienie facetowi ze musisz jeszcze porandkowac zeby sprawdzic innych umowionych kandydatow? No normalnie jak w urzedzie, umowiony to przyjac trzeba. Jak to nie troll to sie zdziwie. Dla mnie do odstrzalu autorka, a facet przy okazji poniewaz sie na piecie nie odwrocil po stwierdzeniu ze ona se jeszcze posprawdzac musi innych.
Ocenianie innej kobiety czy jest za brzydka czy nie na zainteresowanie to juz wogole kuriozum. Moze zacznij od siebie czemu jeszcze faceta zainteresowanego stalym zwiazkiem nie znalazlas skoro takowego szukasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Pinkieee Czas edycji: 2021-09-06 o 19:38 |
|
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
Swoją drogą, żeby wykręcić 1000 randek to musiałabym kilka lat spotykać się z absolutnie każdym chętnym. Trochę absurdalna sytuacja. Nie żal czasu?
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Jedyne co mi pozostaje to mi sie usmiechac ja to czytam
🤭Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;88888531]Nie chciałabym sie dalej spotykać z facetem, który tak nerwowo reaguje. Ake w drugą stronę nie chciałabym też się spotykać z zarozumiała księżna, co ona może się spotykać z innymi kiedy chce, ale już jej partner na zawołanie ma skasować profil randkowy (i wszelkie powiązania z innymi kobietami na nie-randkowych apkach) bo ona już się przecież zdecydowała !
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Miałam o tym samym napisać. Od niego oczekujesz, że będzie wolny, a sama musisz pospotykać się i wybrać. Tak jakbyś tylko Ty miała prawo dobrać sobie partnera poznając innych, a on może tylko czekać na Twoją odpowiedź. Coś tu jest ewidentnie nie w porządku. Nie zmienia to oczywiście faktu, że jego reakcje i zachowania są dziwne. |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Nie. Zapytalam go czy ma sporo innych w swoim grafiku. Od kiedy to facet randkuje tylko z 1?? W swiecie Tindera i innych aplikacji chyba nikt nie jest taki naiwny
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
35 lat i 1000 randek, z tego co mi się wydaje to raczej kiespkie, skoro z żadnej nic nie wyszło.
Tak z ciekawości pytam - nie masz nic lepszego do roboty, niż tylko masowo się spotykać z facetami? Nie chce się czepiać, po prostu ja za nic w świecie nie wyobrażam sobie marnowania tylu czasu na "szukanie" tego idealnego pod każdym kątem. Być może w pewnym miejscu się pogubiłaś, bo mi się wydaje, że nie ma takiej osoby, to czysta iluzja. Ideały nie istnieją, a ludzie są po prostu różni na tyle, że czasami jedna osoba wydaje się lepsza od drugiej. Ale jak im się przyjrzysz dokładnie to jedna osoba może więcej czytać i być bardziej inteligentniejsza, ale za to ma gorszą sylwetkę. Druga ma lepszą sylwetkę, ale jest mniej inteligenta i nie czyta itd. I tak z każdą dziedziną życia. Dana osoba może być dobra w kilku dziedzinach życia, powiedzmy dobrze zarabiać, dobrze gotować, dobrze tańczyć, no ale nie ma takiej osoby, która by jednocześnie była mistrzem kulturystyki, baletu, śpiewu i jazdy na lodzie, prezydentem, lekarzem i listonoszem. Jestem zdania, że jasne, trzeba mieć własne wymagania i preferencję, można sobie skreślić zbyt niskiego/biednego/brzydkiego czy jakiekolwiek masz kryteria, ale trzeba też spojrzeć realistycznym okiem i nie podchodzić do ludzi tak "maszynowo" odklepując każde wymaganie jedno po drugim, bo nie ma takiej osoby, która spełni całą twoją listę. W pewnym momencie już nie szukasz partnera do życia, nie dajesz się ponieść emocji, zakochaniu, tylko szukasz faceta-robota. A czasami jest tak, że chcesz bruneta - oczaruje cię blondyn itd. Pewne krytyczne wymagania parę osób ci odsieją, a na inne trzeba "przymknąć oko". Tak już jest, ideały nie istnieją Edytowane przez dominika152 Czas edycji: 2021-09-06 o 21:34 |
|
|
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To chyba jest śmiech, ale przez łzy
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Brzmi raczej jak rekrutacja do korpo. A teraz foch, bo go przyjęła na stanowisko "swojego", a facet targetu nie wyrabia.
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Juz ciezko brac ten watek na serio Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Hmm, ja tu nic nieszczerego nie widze.
Spotykacie sie krotko, nie wiadomo, czy bedzie cos z tego powaznego, koles usunal apki i kumam, ze nie chcial usuwac kont, bo gdyby cos, to zawsze moze sie pozniej na to konto zalogowac - wygodnie. Od niego chcesz usuwania profili, apek, ale ty moglas sie spotykac z kilkoma na raz i wybierac najlepszego. A jak wspanialomyslnie zdecydowalas sie na tego faceta, to wyznaczasz czas decyzji, czas zakochiwania sie, wtf? ![]() Poza tym pisalas, ze jestes doswiadczona w randkowaniu. To chyba zdajesz sobie sprawe, ze 2 miesiace to jest to krotki czas, by deklarowac cos na serio. |
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Mnie zastanawia tylko jedno - a będąc na Twoim miejscu szczerze wzięłabym sobie to do głowy. Masz 30+, odbylaś 1000 randek i z żadnej nic zupełnie nie wyszło? Tyle różnych mężczyzn, różni wiekowo, zawodowo, pod względem charakteru etc i chcesz powiedzieć, że każdy tylko chciał seksu? Nie brzmi to prawdziwie niestety. Skoro z tyloma różnymi osobami Ci nie wyszło to może jakiś problem jest w Tobie?
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Ja spotykajac sie rownolegle z innymi tym samym tez myslalam, ze nie wiadomo czy to cos powaznego. Z tymze bylam w tej kwestii transparentna. To on zaproponowal rezygnacje z innych. Czytasz wogole ze zrozumieniem? 90% tutaj sie wypowoadajacych nie odpowiada na moje pytanie tylko oburza sie jak ja smie przebierac jak w ulegalkach.
|
|
|
|
#56 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88889851]Coś słabo przebierasz skoro spotykasz się z praktycznie każdym na randkę, a ostatecznie lądujesz z jakimś niedojrzałym emocjonalnie chłopcem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A Ty z jakim randkujesz? Ideal? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
Nikt się nie oburza że przebierasz jak w ulęgałkach tylko szczerość nie sprawia że Twoje zachowanie przestaje być słabe.
Serio czułabyś się komfortowo gdyby facet po kilku tyg randek powiedział Ci ''daj mi jeszcze tydzień bo testuję inne dziewczyny i za jakiś czas dam ci znać czy wybrałem ciebie''? Poza tym określiłaś się powiedzmy po miesiącu, a wymagasz od niego identycznego terminu. A gdyby jego tempo to było kilka tyg po Tobie? Nie widzisz tutaj pewnej niedorzeczności. Popadasz w takie skrajności i tyle tu egzaltacji że trudno uwierzyć że wątek jest na serio. Natomiast odpowiadając, nie jest fajne że facet zamiast odpowiedzieć że np. jeszcze chce chwilę zaczekać zanim ''to on się na ciebie zdecyduje'' (w końcu on na Ciebie czekał, aż zakonczysz swoje parady adoratorów...) - albo na spokojnie powiedzieć że ok, też uważa że to już czas zamknąć profil randkowy - dostał jakiegoś małpiego rozumu a już udawanie idioty że nie umie skasować, żena. Do tego te wyznania miłości, szybkie dość, pachną wyrywnością i brakiem stałości. Ale może skoro pomimo tylu randek ciągle jest coś nie tak i cudem znalazłaś tego faceta który Ci podpasował pod wieloma względami może warto dać mu szansę zamiast tracić czas na kolejny tysiąc randek. A może nie warto i facet to idiota bo początki jednak ma troszkę słabe.
|
|
|
|
|
#59 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do mnie to jestem w udanym związku od dłuższego czasu. Randkowanie wspomina jako miły okres. Nie nastukałam tyle spotkań co ty, ale większość facetów była fajna i zainteresowana rozwijaniem znajomości. Miło, że pytasz.
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A potem same dramaty, ze klamie, zdradza i co nie tylko. Nie mam czasu na takie gowna. Stawiam na szczerosc jakkolwiek bolesna ona by nie byla. To on wymagal ode mnie okreslenia sie po miesiacu, ja wrocilam do rozmowy po 2 tyg bycia oficjalnie razem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

a dalej jesteś w pkt wyjścia.

dziekuje
🤭
. A potem same dramaty, ze klamie, zdradza i co nie tylko. Nie mam czasu na takie gowna. Stawiam na szczerosc jakkolwiek bolesna ona by nie byla. To on wymagal ode mnie okreslenia sie po miesiacu, ja wrocilam do rozmowy po 2 tyg bycia oficjalnie razem.