|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włamanie do opuszczonej nieruchomości
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w szoku, serio. Jak tak mozna zostawiac sprawy spadkowe? Jezszcze bac sie dzwonic na policje. Przeciez to jest strasznie nieodpowiedzialne. Jezeli Twoja mama nalezy do kregu spdkobiercow, a cos sie stanie na tej niercuhomosci to wszyscy spadkobiercy beda odpowiadac za powstale szkody. Zalozenie sprawy o ustalenie kregu spadkobiercow to nie jest jakis wyczyn jezeli np. podszkodowany bedzie mial w tym interes prawny. Co jak Ci menele podpala dom, bo zaraz bedzie zima i podejrzewam, ze beda tam rozpalac ogniska. Koszt rozbiorki takiego domu to sa dziewczyno ogromne koszty. Na miejscu Twojej mamy zalozylabym sprawe o stwierdzenie nabycia spadku oraz o dzial spadku, zaproponowac sprzedaz nieruchomosci jezeli nie dogadaja sie z innymi spadkobiercami i w ten sposob pozbyc sie problemu. Jezeli komus szkoda, bo to dom rodzinny to niech nabedzie udzial, splaci pozostlalych spadkobiercow i tyle. Ja w ogole jestem w szoku, ze ludzie nadal tak zostawiaja tego rodzaju sprawy, jeszcze z dzikimi lokatorami , a pozniej jak sie cos nawyrabia to wielkie oczy i szukanie pomocy, kiedy mozna bylo zareagowac znacznie wczesniej.
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Druga rodzina mieszka ok 5 km od tego miejsca. Czemu moja mama jest niepoważna. On przedstawiła sprawę jak to wygląda tej ciotce zza granicy. Że ktoś się włamał ,co dalej robimy. I jest cisza z jej strony. Druga co mieszka ok 5 km mówi , no tak już będzie co zrobimy. To moja matka ma tam jeszcze za swoje pieniądze ogradzać czy co innego robić. Powinni wszyscy się tym zająć
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie nie umiecie dogadac od X lat to juz nic wam nie pomoze. Matka nie chce nawet policji wzywac tylko jak dziecko : niech ktos, cos!
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Ale co ma policję wezwać , i nikogo w środku nie będzie? I co potem może jeszcze ma za własne pieniądze tam chodzić i pilnować 24 jh na dobę ?
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Ona mieszka sama. Co jak jej się zaczną odgrażać ? Pozostałe ciotki mają mężów, rosłych chłopów. Co było yvza problem podjechać 5 km. I zabić to deskami ? |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38 |
|
uparta chmura
|
Pamiętam kiedyś był tutaj wątek, czy można przygarnąć opuszczony domek. Czyżby to tamta rodzinka wprowadziła się do was
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle co, czemu pukali?? Dom po rodzicach, dzicy lokatorzy jakieś menelstwo, a Twoja mama kulturalnie poszła i zapukała Szkoda, że im placka nie zaniosła na powitanie. Nie ogarniam, telefon na policję i tak do skutku, czego niby się boi? Przecież nikt jej nie każe tych ludzi za fraki wyciągać.
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Teraz będzie problem wejść przedem bo sąsiad drzwi zawkretowal. A w tyle zapomniał jednych . I co policja może ?
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
a policja to co tylko przodem może wejść?
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Policja to może być strzał w kolano. Rozbiórka albo remont generalny.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego mam wrażenie, że w tej sprawie jest jakieś drugie dno.
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
a co to za problem założyć sprawę spadkową?
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;88892522]Co mają drzwi sąsiada do tego domu?
Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]lokatorzy, sasiad, autorka patrzy na tych ludzi jakby tam wynajmowali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;88892522]Co mają drzwi sąsiada do tego domu?
Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Sąsiad poszedł do pomocy i założył wkręty na drzwiach do rudery. Zapomnieli o drugich drzwiach, ale sąsiad nie chciał iść drugi raz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Po prostu bal się tam iść ,bo niewiadomo kto to jest. Dlaczego policja to strzał w kolano ?
|
|
|
|
|
#51 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Przecież to rudera. Nikt tego nie wynajął . Ci ludzie to żule, bezdomni. To bez wody i prądu.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
A co to za różnica jak wygląda dom/mieszkanie?
Czemu nie było sprawy spadkowej? Potrzebny jest tytuł do lokalu. Bez tego nie ma sensu wzywanie policji nawet do nowego włamywacza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym mieszkała za granicą i jakaś kobieta z mojej rodziny dzwoniłaby do mnie że w lokalu który mamy zapisany jako spadek ktoś przebywa i JEJ to przeszkadza to bym powiedziała by ruszyła swój tyłek i się tym zajęła. Nie dziwię się że pozostałe osoby nie reagują bo mają prawo mieć tą ruderę w nosie. Autorko: oboje jesteście ze swoją matką niepoważne. Ile wy macie lat, 5? Wieczne gadanie "niech ktoś coś, byle nie ja bo ja to delikatna kobietka jestem" zamiast zachowywać się jak dorośli ludzie i zadzwonić na policję.No komedia
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 23:19 |
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
No dokładnie. Wyobrażacie sobie to? "Dzień dobry, dzwonię z Londynu. Proszę podjechać do domu w Kozichdupach, bo mi siostra powiedziała, że ktoś tam nielegalnie mieszka. Właściciel? Nie, nie jestem. Siostra też nie. Ale jak to żarty z policji są karalne? Halo? Halo?"
|
|
|
|
#58 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 23:19 |
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Gdzie wyczytalyscie ,że ktoś kazał rodzinie zza granicy dzwonić po policję? Tylko opisałam została sytuacja , co robimy dalej
|
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalozenie sprawy o stwierdzenie nabycia spadku to jest kwestia formalna w tym przypadku, szczegolnie jezeli minelo 6 miesiecy, a spadek nie zostal odrzucony przez matke autorki. Wiec gdy sie cos stanie niezaleznie od uzytych terminow w moim poscie, beda odpowiadac spadkobiercy jako wspolwlasciciele, bo juz wpostanowieniu o stwirerdzeniu nabycia spadku bedzie okreslone kto dziedziczy i w jakiej czesci. A jak ktos bedzie mial w tym interes prawny np. poszkodowany to zawsze moze zlozyc taki wniosek do sadu. Wiec to jest naprawde szybka i krotka droga do odpowiedzialnosci odszkodowaczej. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

Szkoda, że im placka nie zaniosła na powitanie. Nie ogarniam, telefon na policję i tak do skutku, czego niby się boi? Przecież nikt jej nie każe tych ludzi za fraki wyciągać.
Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.