![]() |
#31 |
na przekór do celu
|
Dot.: Listopadówki 2021! cz. II - czas się rozpakować!;)
Mikoma, u mnie wiozą cię windą na łóżku na poporodowy. Tam przejmuje cię nowa położna i pomaga ci się ogarnąć, m.in. prysznic. A dzidziuś spokojnie, trafi do ciebie jak tylko i jego ogarną
![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Ja dziś 37+0 wiec donosiłam ciąże
![]() Mój starszy chodzi przedszkola ale u nas jest obowiązkowe wiec wyboru nie ma. Na szczęście on dość silny i mało przynosi (chociaż wiadomo, gil jesienny obecny ![]()
#33 |
na przekór do celu
|
Ja jestem przerażona sytuacją w żłobkach i przedszkolach, bo to już nie tylko o zwykłego jesiennego gila chodzi. Starszak tyle żłobka już opuścił, nie chciałabym go znów izolować, on uwielbia przebywać z innymi dziećmi, a w domu nie zapewnie mu tyle rozrywek co ciocie w żłobku. Przez to on wymaga ode mnie prawie ciągłego uczestnictwa w zabawie na macie, jeżdżenia atutami po mieszkaniu itp. Jak mam to robić z noworodkiem? Nie wiem, tak źle i tak niedobrze
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Przeglądam gazetki sklepów i dostałam głupawki, tak mnie to bawi #ciężarnazrozumieIMG_2054.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Ja też jutro wizytuje
![]() Muszę wam powiedzieć że ciężko sprawa z tymi starszakami. My z mężem jak dowiedzieliśmy się o ciąży to od razu zdecydowaliśmy o tym że idzie dopiero do 3latow. Ale u nas jest inna sytuacja, mam babcie do pomocy. Bez niej od razu byłby w żłobku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Kurczę to już nie wiem co to za plamienie u mnie się pojawiło, mam nadzieję, że się nie powtórzy.
Ej też mam starszaka w domu, maż się liczy nie?? ![]() współczuję Wam, że jeszcze starsze dziecko macie do ogarnięcia, to jest dodatkowo rzecz, którą trzeba się stresować |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Szmyglo jak tam, telefon nadal milczy? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Belgii nie ma nawet minutki kiedy separują cię od dziecka poza zasięg wzroku twojego lub partnera. (Jeżeli wszystko przebiega zgodnie z planem rzecz jasna). Wsyztsko odbywa się razem z rodzicami, a na sale poporodowa jechałam z synkiem w ramionach na łóżku. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mi mąż powiedział ze ukruszylam sobie górna jedynkę. Jprdl co za niefart
![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Listopadówki 2021! cz. II - czas się rozpakować!;)
Cytat:
U nas chyba tak nie ma. Pierwsze oględziny i badania są na brzuchu, ale potem chyba zabierają na jakiś czas, a mama wtedy idzie pod prysznic - albo z partnerem albo z położną, a partner wtedy już wychodzi. Tak mi się wydaje, że u nas tata jest tylko te 2 godziny po, a pózniej już nie, chyba że się ma wykupioną taką opcję, żeby był cały czas. Cytat:
A weź. Mój od 3 tygodni chodzi zakaszlany i wiecznie narzeka jaki to on biedny chory ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg położnej z która rozmawiałam w piątek dadzą mi dziecko na klatkę od razu jak ja wyjmą z brzucha. A tata weźmie na kangurowate jak mnie będą przebierać i zmieniać lozko. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
na przekór do celu
|
Hmm, owszem wyganiają z porodówki po 2 h, ale na poporodowym w czym obecność ojca przeszkadza? U mnie przez cały okres godzin odwiedzin tatusiowie mogli być. Synka zabrali mi kolejnego ranka na badania, m.in. pobieranie krwi, a mamy wtedy otwierają okna w pokojach na oścież i wietrzą, przychodzi salowa i ogarnia salę i łóżka (w tym momencie dostajemy nowe podkłady na łóżka).
Wszystko o czym pisze dotyczy czasu przed pandemią i niepowiklanego porodu sn. No i konkretnego szpitala ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() |
#45 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
W szpitalu w sąsiednim mieście od razu po zszyciu przewożą kobietę na położnictwo, nie ma kontaktu dwie godziny z dzieckiem, zabierają je. ![]() Cytat:
![]() Gratuluję! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedy cc, znasz termin? Cytat:
Znam ten ból. W wieku 12 lat wybiłam sobie pół jedynki!!! A kiedy miałam 26 lat ukruszylam sobie kolejny kawałek jedząc kebaba ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Arbuzik ale ja nawet nir wiem kiedy to się stało
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Opiumalfa moja stomatolog mówi, że najczęściej podczas jedzenia miękkiego jedzenia - np. Chleba czy jak ja tortilli. Przykleja się to pożywienie i jak były wcześniej mikro pęknięcia to odpada.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#50 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no tak przeziębienie u mężczyzny to jest osobna kategoria ![]() mój mąż z kolei uwielbia do obiadu mizerię, ogórków w domu nie ma i do mnie łeee nie ma znów mizerii.... no kurdę idź do sklepu kup ogórki i jogurt to będzie skoro ja mam sama nigdzie już nie wychodzić xD Cytat:
![]() lepiej idź od razu jednak w ogóle w każdym szpitalu wygląda wszystko inaczej, nie wiadomo czego się spodziewać. Ja w tej ciąży dwa razy byłam na izbie przyjęć w dwóch różnych szpitalach i jak sobie to porównam to niebo a ziemia. Więc ja się nie dziwie, że wybór szpitala to najważniejsza rzecz podczas ciąży ale nie powinno tak być ![]() Edytowane przez jedytka1 Czas edycji: 2021-10-26 o 11:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za pamięć. Właśnie zadzwonili. 28.10 się rozpakowujemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Nie no u mnie by nie przeszedł krem z buraków. Starszak nie zje 🤦 zrobiłam ogórkową i pulpeciki drobiowe na parze.
Ta koleżanka co jest po CC dwa tygodnie to mówiła że też jej pediatra doradzała żeby starszego na razie zostawić w domu ![]() Inna z kolei właśnie mi pisała że jej siostra w szpitalu jest z 6 miesięcznym synkiem, bo właśnie starsza z przedszkola przyniosła wirusa. Synek pod tlenem aż był, mama zaraziła się covidem w szpitalu i leżą już 2 tygodnie. Nie wiem, coś tam wymyślimy. Tylko szkoda mi tego Janka, bo on też ma i zajęcia sportowe i taneczne. Całkiem inne dziecko jak chodzi do przedszkola. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Czyli do szpitala jutro? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dopiero w czwartek rano, takie mają zasady. I jak jest ok to wypuszczają po 48h ![]() Ale patrz jak nam się dzielnie reszta dzieciaczków trzyma, chyba poza cesarkami wszystkie rzeczywiście doczekają listopada ![]() Edytowane przez szmyglo Czas edycji: 2021-10-26 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
[1=b2d301b4c170eaf9b136444 5e8ddaa8145214528_6583800 237796;88965745]Opiumalfa moja stomatolog mówi, że najczęściej podczas jedzenia miękkiego jedzenia - np. Chleba czy jak ja tortilli. Przykleja się to pożywienie i jak były wcześniej mikro pęknięcia to odpada.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Kurde. Będę mogła dopiero się wybrać po porodzie. Mam nadzieje ze nie ukruszy się więcej ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Chiare, Jedytka - u mnie jest krótka piłka. W tygodniu je się to co wydaje w danym dniu kuchnia albo załatwia prowiant we własnym zakresie
![]() W weekend gotujemy wspólnie. Reklamacje nie są uznawane ![]() Opiumalfa, współczuję. Może warto jak najszybciej nadbudować? Bardzo widoczne? Mikoma - u mnie zależy od stanu rodzącej. Jak nie ma powikłań i położnica da radę to można jeszcze na porodowej (przy pomocy os. towarzyszącej). Tak to obmywają i transportują na poporodową i tam już trzeba sobie radzić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Allegro nieźle wywrozylo ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko wiesz zależy ile masz ukruszone ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dużo ukruszone, troszkę, ale ja nie wyleze dłużej niż 5 min na plecach bo mi się ciemno robi przed oczami. W tym problem.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Opiumalfa jak nie dasz rady, to nic nie poradzisz. Dobrze, że to tylko kawałek.
Ja to za pierwszym razem miałam nerw na wierzchu, więc minuta dopływu powietrza bolała ![]() Najlepsze jest to, że ukruszylam ta jedynke na kebabie. Później miałam aparat na zębach i zero null jakichkolwiek urazów pomimo przesuwania zębów i złomu na nich ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba też powinnam być bardziej ostra w tym temacie, a najlepiej się nie chwalić co będzie na obiad tylko podstawić pod nos i jesz albo nie xd |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.