|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mąż znęca się nade mną psychicznie?
Wiecie co jest okropne? Że nikomu nie mówię o jego zachowaniu bo co będzie jak mnie przeprosi, pogodzimy się a wszyscy wkoło będą go nienawidzić.
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Lady in red.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
To jest typowe zachowanie w dysfunkcyjnych rodzinach, że członkowie rodziny, nawet jeśli są ofiarami, to próbują na zewnątrz utrzymać za wszelką cenę wizerunek sielanki. Ale to bardzo autodestrukcyjne zachowanie. Chciałabyś, żeby twoje dziecko udawało, że jest szczęśliwe, a w środku cierpiało w samotności przez ojca furiata? Przecież to prosta droga do problemów ze zdrowiem psychicznym. Powinnaś powiedzieć najbliższym, że jesteś ofiarą przemocy domowej. Przyznanie się przed sobą i innymi to pierwszy krok, żeby z tego wyjść. Potem poszukać psychologa, bo widać, że utknęłaś w schemacie przemocowej rodziny i mimowolnie wikłasz się coraz bardziej. Nie wstydź się prosić o pomoc.
Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf Czas edycji: 2022-02-02 o 20:41 |
|
|
|
|
#34 |
|
.
|
Niezły psychol. Teraz wyżywa się na tobie, a za moment będzie na dziecku, bo zostawi zabawkę w złym miejscu. Chcesz tego?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z pewnością. Do następnego razu. Piszesz jak TYPOWA ofiara przemocy. Niestety. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Napisane przez czulaprzewodniczka:
Wiecie co jest okropne? Że nikomu nie mówię o jego zachowaniu bo co będzie jak mnie przeprosi, pogodzimy się a wszyscy wkoło będą go nienawidzić. A Ty go wciąż jeszcze kochasz, chociaż tak Cię traktuje i nie zamierza przestać? Jak dla mnie to nie jest miłość, a jesteś z nim bo się boisz jego reakcji na wasze odejście, no i pewnie myślisz sobie co ludzie powiedzą... Wszyscy dobrze Ci mówią - nie będzie lepiej, tylko coraz gorzej, a Tobie coraz trudniej będzie wyzwolić się z tego zaklętego kręgu. Wiej póki jeszcze masz siłę! Edytowane przez green way Czas edycji: 2022-02-03 o 00:13 |
|
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
Ok facet to furiat i choleryk ale wizazanki całkiem już odlecialysvie…
Sad policja niebieska karta bo facet masłem rzuca? Owszem nie kwestionuje tego ze autorka jest ofiara a on furiatem ale zasną policja nie będzie przyjeżdżać do takich spraw o ile facet nie bije autorki Co więcej wcale nie jest to na 100% ze facet zacznie ja bić bo takim samym furiatem był mój ojciec s matki nigdy nie uderzył. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Miałam diczynienia niestety z takimi sytuacjami i jak kobieta wzywa policję pytają czy byla bita i czy ma obrażenia, jeśli tak to idziesz na obdukcje jeśli nie to sobie idą i tyle. Niebieska karta jest w przypadku znęcania fizycznego alkoholizmu itd |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Z Ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie: Cytat:
|
||
|
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
Facet nie ma prawa drzeć ryja i rozwalać rzeczy w domu. Nie ma prawa terroryzować żony, żeby robiła to, czego oczekuje albo przymuszać jej do odbywania stosunków przemocą czy manipulacją. To nie są przejawy męskości tylko patologii. Prawdziwi mężczyźni nie wstydzą się prosić o pomoc specjalistę, jeśli nie radzą sobie z emocjami. Dbają o partnerki i dzieci, o ich bezpieczeństwo i dobre samopoczucie, a nie zasłaniają się cholerycznym charakterkiem czy wymówkami typu zupa była za słona.
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- A awantury w domu według badań mają negatywny wpływ nawet na malutkie dzieci, które przez całe życie mogą przez to mieć problemy natury psychicznej, z poczuciem bezpieczeństwa itd. Przecież dziecko słyszy krzyki, rozbijanie przedmiotów, czuje, że matka jest zdenerwowana. |
|
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
Nikogo nie wprowadzam w błąd wielokrotnie byłam świadkiem takich interwencji policji o wiem jak wyglądają.
Podaj mi fragment posta w ktirym normalizuje przemoc psychiczna ? mówię tylko jak wyglądają w rzeczywistości takie sprawy na bazie doświadczenia i uświadamiam ze niektórych ponosi fantazja.---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Według mnie zamiast latać po mopsach, wzywać policję do masła i zakładać jakieś karty to trzeba wnieść o rozwód i tyle. Chociaż wątpię ze autorka to zrobi bo znam ten schemat niestety |
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | ||
|
Lady in red.
|
Cytat:
Cytat:
Osobiście w autorkę wierzę. Ona wie, że jest coś nie tak, a to pierwszy krok, żeby zrozumieć, że ze strony męża czekają ją tylko złe rzeczy i znaleźć siłę by odejść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez NocnaWiedma Czas edycji: 2022-02-03 o 11:10 |
||
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Trzeba mieć naprawdę skrzywdzoną psychikę żeby twierdzić że "rzucanie masłem po domu" to nic takiego i czego się wizażanki czepiają
![]() Przykro mi że pochodzisz z przemocowej i dysfunkcyjnej rodziny (piszę do QueenMortizia) ale to nie znaczy że możesz umniejszać problemom autorki Zdrowa osoba nie musi rzucać po mieszkaniu przedmiotami, no litości ![]() Rzucanie masłem po domu to nic takiego. Wcale a wcale. Rozrywanie ciuchów na autorce to pewnie też nic takiego. Czy ty siebie słyszysz? To jest PRZEMOC i autorka powinna uciekać jak najszybciej bo zniszczy życie i sobie i dziecku. |
|
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
Przeciwnie zaleciłam szybko rozwód sieć chyba czytacie moje wypowiedz bardzo wybiórczo
Wy zalecacie szarpanie się niebieskie karty i wzywanie policji kobiecie z niemowlakiem w domu tylko po to by dostała rozwód z orzekaniem o winie? Im dłużej będzie w tym siedzieć i próbować coß wywalczyć tym większe szanse ze ulegnie znowu manipulacjom męża A alimenty będzie musiał płacić tak czy inaczej |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Mój ojciec jest taki. Nigdy się nie zmienił, choć matka miała nadzieję, że "z wiekiem złagodnieje". Niestety, tacy ludzie się nie zmieniają. Mój ojciec zniszczył moją psychikę, psychikę mamy. Była przemoc psychiczna, z czasem też fizyczna. Wydałam grube tysiące na terapię, ale to, co złe, wciąż pamiętam. Nie rób tego sobie i swojemu dziecku. Kiedys będzie Ci mialo za złe, że go nie chroniłaś. Ja mam żal do matki. Tych rzeczy nie da się zapomnieć, choć można przepracować, ale jest bardzo ciężko. Proszę Cię, nie tkwij w tym. Im dłużej bedziesz poddana praniu mózgu, tym ciężej się będzie z tego wyswobodzić.
Czy nie pochodzisz czasem z rodziny dysfunkcyjnej? Polecam książkę: Kobiety, które kochają za bardzo |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Zadaj sobie pytanie, czy gdybyś miała córkę i opowiedziałaby Ci takie rzeczy o swoim partnerze lub gdyby najbliższa koleżanka była w tej sytuacji co Ty- polecilabys trwać u boku kogoś takiego?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Otóż to tacy ludzie nigdy się nie zmieniają i jedynym wyjściem jest jak najszybciej zakończyć wszelkie relacje .
Może lepiej wy się zastanówcie co polecacie autorce w ogóle nie mając doczynienia w życiu z takimi osobnikami |
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
mowisz, ze cie nie uderzyl i nie uderzy, ale co wlasciwie stoi na przeszkodzie? przeciez wystarczy, ze mocniej go 'czyms zdenerwujesz' i 'zasluzysz' na wiecej niz tylko rzucanie maslem.
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skąd ta twoja pewność? Wiele osób napisało ci że twoje posty szkodzą autorce, twój pierwszy wpis został nawet skasowany przez moderatora za szkodliwe treści ale fakt - tylko ty masz w tym wątku racje, a my szkodzimy ![]() Facet jest furiatem i oszołomem, jak najbardziej powinna wnioskować o rozwód z orzeczeniem winy. Nie powinna mieć większych trudności ze zebraniem dowodów skoro typ krzyczy / rzuca przedmiotami i ją szarpie. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 13:52 |
|
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a Czas edycji: 2022-02-03 o 12:45 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#53 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A jak facet niszczy jej ciuchy i jej przedmioty to już nie jest ''tylko krzykaczem'' tylko kwestią czasu jest kiedy może wyładować się na niej. Dziś startuje z łapami do masła i koszyka (on go połamał i podeptał bo mu przeszkadzał w odkurzaniu, zią ), jutro do żony, pojutrze do żony i dziecka. Ten gość powinien się leczyć.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2022-02-03 o 13:03 |
|
|
|
|
|
#54 |
|
BAN stały
|
Nie da się nikogo zmusić do leczenia do jakichkolwiek zmian jeśli on nie chce.
Owszem powinna zacząć rozmawiać z bliskimi osobami a nie się ukrywać ale to nie jest sprawa dla policji ze ktis przeklina i krzyczy No tak bo najważniejsze dla was nie żeby miała spokoj tylko żeby jeszcze wyciągnęła alimenty na siebie :0 |
|
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
Ona nie jest w swoim własnym domu bezpieczna i jest lżona, do tego tam jest małe dziecko. Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz że dawki agresji jakie ten gość jej codziennie serwuje to nie jest agresja.
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Krzyki, wyzwiska i rzucanie przedmiotami to jak najbardziej temat dla policji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;89102912]Odpowiesz w końcu na pytanie? I kto tutaj w ogóle sugeruje leczenie zamiast odejścia? Jesteś kompletnie oderwana od rzeczywistości i pomijasz fakty żeby pasowały do tego co Ci się niefortunnie w głowie poukładało.
Krzyki, wyzwiska i rzucanie przedmiotami to jak najbardziej temat dla policji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nawet się uczula osoby trzecie, najczęściej sąsiadów, że jeżeli ktoś urządza takie dantejskie awantury to żeby wzywać policję, bo nie wiadomo co się tam dzieje i może dość do tragedii. Na wezwanie osoby trzeciej też policja może założyć niebieską kartę. Mało to kobiet ginie z ręki męża, który nie potrafił panować nad emocjami? |
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Policja rzeczywiście może zbagatelizować sprawę. Ale te wybuchy i awantury na pewno warto nagrywać, jawnie bądź nie, to zależy od sytuacji. Przy jawnym nagrywaniu agresor może ochłonąć, ale może się jeszcze bardziej rozjuszyć. Przy dyktafonie wpływ na rozwój sytuacji jest mniejszy.
Te nagrania mogą się przydać: do pokazania rodzinie jaki jest, na sprawę sądową, do pokazania jemu samemu. Moim zdaniem warto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 13:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

mówię tylko jak wyglądają w rzeczywistości takie sprawy na bazie doświadczenia i uświadamiam ze niektórych ponosi fantazja.