![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rozstanie z żoną i jej sprzeczne sygnały. Czy jest szansa na powrót?
wedlug mnie to wyglada tak
twoja zona zauroczyla sie jakims fagasem ktory ja wystawil (moze tez zonaty kolega z pracy ;-) obwiescila na facebooku ze sie rozstaliscie zeby mu dac do zrozumienia ze to juz koniec z wami i moze teraz konczyc z zona czy dziewczyna,moga juz oficjalnie byc razem pozniej mieli rozmowe on powiedzial ze nie jest gotowy wiec postanowila byc milsza dla ciebie ale jeszcze wsciekla na niego zalozyla profil na randkowym portalu ,kiedy nikogo tam nie znalazla zdecydowala ze da ci szanse |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89196086]wedlug mnie to wyglada tak
twoja zona zauroczyla sie jakims fagasem ktory ja wystawil (moze tez zonaty kolega z pracy ;-) obwiescila na facebooku ze sie rozstaliscie zeby mu dac do zrozumienia ze to juz koniec z wami i moze teraz konczyc z zona czy dziewczyna,moga juz oficjalnie byc razem pozniej mieli rozmowe on powiedzial ze nie jest gotowy wiec postanowila byc milsza dla ciebie ale jeszcze wsciekla na niego zalozyla profil na randkowym portalu ,kiedy nikogo tam nie znalazla zdecydowala ze da ci szanse[/QUOTE] Tylko, że jak pisałem, ona założyła profil na portalu dopiero po tym jak stwierdziła, że chce dać mi jeszcze szansę. No ale też nie mogę wykluczyć, że wcześniej kogoś poznała i jej z tym kimś nie wyszło, dlatego zmieniła nastawienie do mnie. W końcu najpierw złożyła pozew rozwodowy, a teraz chce się pogodzić. Trochę to dziwne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, ze nie możecie miec dzieci. A jak reagowałeś na słowa matki, ktora uwazała, ze się z nią męczysz ? Czy postawiłes granice, by nie wtrącała się do waszego małzeństwa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
obie reakcje-dawanie ci szansy i zakladanie profilu to reakcja na niewypal z kochankiem nie wiedziala czym ukoic swoj zal to pogadala z toba(smutna) ale wiesz jestes takim ostatnim wyborem wiec jeszcze zalozyla konto na portalu randkowym-nie przewidziala ze sie dowiesz ,przejrzala czy cos tam jest,nic nie bylo (albo byl tam jej nowy facet )i zlikwidowala konto i teraz bedzie dawac sie tobie zdobywac ale nie jestes tym czego chce tylko poprostu z braku perspektyw,tym zakladaniem konta pokazala ze te szanse ktore niby chciala wam dac to takie ostatnie co by chciala ale z braku laku i kit dobry Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2022-04-24 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z matką przez cały ostatni rok nie miałem praktycznie w ogóle kontaktu, bo uznałem, że rzeczywiście pora urwać kontakt, bo matka źle wpływa na nasz związek. Taki w sumie paradoks, że to moja żona wznowiła z moją matką kontakt na początku tego roku, gdy ja byłem chory. Miały się pogodzić itp. Nie wyszło niestety, bo konflikt się zaostrzył. Na końcu, w dzień gdy żona odeszła, miała z moją matką nieprzyjemną rozmowę przez telefon. Padły wyzwiska z obu stron, żona pod wpływem tych negatywnych emocji wpadła do mieszkania i się wyprowadziła. No ale też nie wydaje mi się, żeby to moja matka była winna rozpadu naszego małżeństwa. To była jedna z przyczyn. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89196086]wedlug mnie to wyglada tak
twoja zona zauroczyla sie jakims fagasem ktory ja wystawil (moze tez zonaty kolega z pracy ;-) obwiescila na facebooku ze sie rozstaliscie zeby mu dac do zrozumienia ze to juz koniec z wami i moze teraz konczyc z zona czy dziewczyna,moga juz oficjalnie byc razem pozniej mieli rozmowe on powiedzial ze nie jest gotowy wiec postanowila byc milsza dla ciebie ale jeszcze wsciekla na niego zalozyla profil na randkowym portalu ,kiedy nikogo tam nie znalazla zdecydowala ze da ci szanse[/QUOTE] Za to ja mysle, ze to była złość i żal oraz głupia spontaniczna próba podreperowania ego. Po czym wycofała, bo zdała sobie sprawe, ze nic to jej nie da i wcale jej nie chodzi o nowego chłopa. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
te postowanie na facebooku o zakonczeniu zwiazku to byly manifestacje majace na celu obwieszczenie nowemu gachowi ze jest wolna ,cos co mialo na nim wymusic ruchy ale ruchy poszly w zla strone wiec mezowi dala szanse ale tak na pol gwizdka jeszcze sobie na datingach popatrzyla ale ze nic nie bylo to sie wypisala to zdecydowanie nie jest milosc i tesknota za mezem tylko kalkulacja |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Super, że zadbales o swoje zdrowie i zacząłeś się leczyć.
Zamierzasz z nią poruszyć na najbliższym spotkaniu kwestię portalu randkowego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Żeby ten wasz powrót miał szansę zadziałać, powinniście iść na terapię. Bo jeśli tylko się zejdziecie, to za parę miesiecy/lat znowu się rozstaniecie z hukiem. U was komunikacja leży, nawarstwiają się problemy i później jedna ze stron (tu żona) ucieka.
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Miała kogoś, myślała, że to z tamtym wyjdzie, bo związek z Tobą polegał już na rutynie, dusiła się w nim jak mówiła, nie była zadowolona seksualnie, była wystraszona przez Twoje ataki, zapisała Cię do lekarza - nie poszedłeś - czym dałeś jej znak, że nic już się nie zmieni i nawet czegoś takiego nie zrobisz.
Z tamtym jednak nie wyszło, no tak to bywa - więc została sama. Do Ciebie jest przyzwyczajona, a w takiej sytuacji każde przyzwyczajenie bywa lepsze niż samotność i w zasadzie - dwa zawody romantyczne. Wg mnie, nie ma sensu reanimować trupa. Marnowanie sobie najlepszych lat życia. Byliście małżeństwem - nie wyszło. I tyle. Trzeba iść dalej. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89196128]jakby to bylo spontaniczne to by nie siedziala tam przez tydzien
te postowanie na facebooku o zakonczeniu zwiazku to byly manifestacje majace na celu obwieszczenie nowemu gachowi ze jest wolna ,cos co mialo na nim wymusic ruchy ale ruchy poszly w zla strone wiec mezowi dala szanse ale tak na pol gwizdka jeszcze sobie na datingach popatrzyla ale ze nic nie bylo to sie wypisala to zdecydowanie nie jest milosc i tesknota za mezem tylko kalkulacja[/QUOTE] Moim zdaniem jest wkurzona jak rozstała sie z tesciowa. Ten tydzien byl i jest jej potrzebny na dojscie do rownowagi a owwiesciła nie gachowi a męzowi, by mu odegrac sie za matke i za pozostale zale. Głupie to. Ale tak mysle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Konflikt z teściową odreagowywuje na portalu randkowym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym ciężko mi uwierzyć w tego innego faceta. Ona nie jest jakąś przebojową osobą, raczej domatorką, skromną, spokojną. Nie wydaje mi się, żeby tak szybko po rozstaniu się pozbierała, że zdążyłaby w międzyczasie kogoś poznać i jeszcze się rozstać. Nie w ciągu 2 miesięcy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Tak. W złosci robi sie rozne głupie rzeczy.
Moim zdaniem zadnego rozwodu nie bedzie, TERAZ. Ale jesli nie zlikwidujesz tych problemow z matka i innych nie mniej wykanczajacych, to w koncu drugi moze dojsc do skutku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na razie problemem na pewno jest to, że mieszkamy w innych miastach i trzeba by wszystko zaczynać tak naprawdę od nowa. No ale dla chcącego nic trudnego, dałoby się to jakoś naprostować w ciągu paru miesięcy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
A wiesz, że to może mieć sens? Teraz kojarzę pewne fakty. Gdy przeprowadziłem się do swojego miasta rodzinnego, najpierw przez tydzień mieszkałem u siostry. To jednak nie wypaliło, siostra ma córkę, ma też swoje życie po pracy, po prostu na dłuższą metę tak się nie dało. Po tygodniu przeprowadziłem się do matki. Żona była przekonana, że mieszkam z siostrą i właśnie w tej rozmowie telefonicznej powiedziałem jej, że mieszkam z matką. Tymczasowo, bo będę szukał kawalerki lub ponownie wyjadę do Warszawy (miasto żony). Teraz sobie myślę, że to mogło ją wyprowadzić z równowagi. Ona z moją matką naprawdę się nie lubią. Ja teraz mimo wszystko mam spokój. Z matką ustaliłem, że nie poruszamy tematu mojego małżeństwa. No ale żona może odbierać to zupełnie inaczej.
Edytowane przez Velocity Czas edycji: 2022-04-24 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby rzeczywiście założyła konto na portalu randkowym żeby dogryźć Twojej matce, zaraz po tym jak Tobie napisała, że chce się spotkać i pogadać o powrocie, to Ty też zapisz ją do psychiatry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dwa miesiace po rozstaniu skada papiery o rozwod i publikuje na facebooku fotke z informacja o rozstaniu zeby na mezu sie odegrac za tesciowa? co za dziwne myslenie... odeszla bo miala nadzieje ze z kims innym wypali ale nie wypalilo i teraz z braku laku do niego wroci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89196210]chyba przeceniasz role tesciowej w tym rozstaniu dwa miesiace po rozstaniu skada papiery o rozwod i publikuje na facebooku fotke z informacja o rozstaniu zeby na mezu sie odegrac za tesciowa? co za dziwne myslenie... odeszla bo miala nadzieje ze z kims innym wypali ale nie wypalilo i teraz z braku laku do niego wroci[/QUOTE] Za wszystko. Nie tylko za tesciowa. Ale tak naprawdę nie chce rozwodu. Chce zeby było dobrze. Tak czuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Mnie fanfik xfridy najbardziej przekonuje. Gdyby nie chciała rozwodu, to by tak szybko pozwu nie składała. W dodatku żadnej grubszej afery nie było, żeby tak emocjonalnie zareagować.
Do tego czas wyprowadzki był mega okrutny. Facet w styczniu w szpitalu leżał, miał poważne problemy zdrowotne, a ona w lutym go zostawiła. Watpliwa ta jej wrazliwosc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie spotkania przychodzą takim osobom właśnie łatwiej pod wpływem skrajnych emocji. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89196240]naiwna jestes[/QUOTE]
A ty zbyt racjonalna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Akurat czytałam ten wątek na innym forum, z duuuużą ilością dodatkowych informacji na ten temat, które w tym wątku są pominięte...
I czy jest szansa? Według mnie jest, jeśli oboje zdecydujecie się na terapię i na niej wyjaśnicie wszystko i dojdziecie do jakiegoś porozumienia. W innym przypadku to wszystko będzie tak patykiem na piasku pisane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;89196274]Akurat czytałam ten wątek na innym forum, z duuuużą ilością dodatkowych informacji na ten temat, które w tym wątku są pominięte...
I czy jest szansa? Według mnie jest, jeśli oboje zdecydujecie się na terapię i na niej wyjaśnicie wszystko i dojdziecie do jakiegoś porozumienia. W innym przypadku to wszystko będzie tak patykiem na piasku pisane ![]() Ooo? Pominięte na korzyść Autora?
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Ciężko powiedzieć, bo tam też dopiero po pewnym czasie wychodziły pewne rzeczy... Żona ma swoje za uszami, on również i to bardzo.
Ogólnie żona zachowała się no, gówniarsko, ale według mnie on nie był w tym dłużny. Patrząc po ich zachowaniach (obojga) to nie zdziwiłabym sie, gdyby ta zagrywka z portalem randkowym była na zasadzie, że chciała zobaczyć, czy jego nie ma na nim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.