|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Говоритие вы по-русский??
I jeszcze moje ulubione z Kozakiem
Edit: Ups, nie ta fota... Chociaż ostatecznie Petlura też był z kozackiej rodziny... |
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjęcia piękne
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więcej fotek, więcej Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Так це очевидно Київ а wredziulku твоі знімкі з України також чудесні
![]() eIIe dzięki za pomoc jeśli nie uda mi się go znaleźć to się odezwę Obiecuję że wkleję wiecej fotek, mam też trochę z Kamieńca i Odessy. Chyba nam się zrobił ukraiński wątek zamiast rosyjskiego ![]() Wklejam więc kolejne linki w celu propagowania Ukrainy i nie tylko, część z nich dotyczy też Rosji.Ukraińska Prawda http://www.pravda.com.ua/ (tu też русская версия) Ekspres http://www.expres.ua/ (tylko ukr, ale niestety zauważylam poprzednio błędy językowe, nie wiem jak jest teraz bo dawno nie czytałam) http://www.ukraine-poland.com/index2.php - różne rzeczy http://www.ssees.ac.uk/general.htm - dla anglojęzycznych, też różne Obiecuje więcej zdjęć, dziś jest już trochę późno niestety, i czekam na twoje eIIe |
|
|
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pomnju : wa wremia lietnich kanikuł, my zagarali na sonce hihi i pławali w morie ili aziorach Haraszo?Edit: a wiecierami my zarzigali kastior!!! |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
www.translit.ru - i nie trzeba nic dłubać w ustawieniach żeby pisać cyrylicą
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
No to może ktuś znajomy się tu trafi?
Skończyłam filologię rosyjską w 2000 roku na Uniwersytecie Śląskim. W 97 roku miesiąc spędziłam w Sankt-Petersburgu. Cudne miasto!!!
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Файны помысł
Але трочę уциążлищы
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
A tak na serio umiem tylko haraszo, sabaka, spiczki, zarzygałki i pa ruski gawari
Może coś jeszcze, ale teraz nie pamiętam
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
no niet
Ja ogrmna fanka rosyjskiego(co prawda praktycznie nic nie potrafie powiedzieć msuze nadrobic...A własnie ucze sie czytanki na jutro na rosyjski imoje ulubione słowo : автомотосоковыжималк а (nie jestem pewna czy dobrze napisałam :P) awtomotosokowyrzimałka - automatyczna sokowirówka
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Здравствуйте!
Я тожe студентка русской филологии, 1 курс, Гданск. Только вот очень сложно писать на польской клавятуре, потому что другой порядок букв. Обожаю русское кино и музыку, но больше мне нравятся 7Б, Сплин, Аркона, Autumn Rain Melancholy (это тоже русская группа). С удовольствием буду заглядывать в эту тему. Большой привет
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
Dla mnie język ruski w piśmie jest jak chińczyzna
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy poznać literki
drukowane to jeszcze nie jest tak źle, ale pisane litery to dopiero wyższa szkoła jazdy nawet teraz czasami mi się mylą
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
No ja zaczęłam się teraz zaczęłąm uczyć ruskiego w liceum ;D
heh ale dużo łatwiej jest mi przeczytać litery pisane niż drukowane
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Rosemary - zaczynałam filologię w Gdańsku
. Masz praktyczną pewnie z tymi samymi kobitkami co ja (może z Falkiewicz ??). Jak Ci się podoba na rusycystyce??
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ja sie uczylam rosyjskiego w szkole 9 lat i niewiele pamietam,a tak go lubilam
demencja
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest okropna. Studiuję też politologię, więc różni dziwacy nie są mi obcy, ale ta pani jest beznadziejnym pedagogiem. No ale cóż. Na razie mi się podoba problemy jedynie stwarza prof. Jankowska od historii literatury, reszta jest ok
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
конечно я говорю на русском языке
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taaak Pietkiewicz....to był koszmar ludzi z grup zaawansowanych. Falkiewicz była przez jakiś czas odpowiednikiem Pietkiewicz w grupach bez znajomości - nie dało się z nią wytrzymać, czepiała się o wszystko, dosłownie - wyzywała nas od debili, twierdziła że tacy jak my nie powinni przejść nawet do liceum, a co dopiero na studia . Może się coś zmieniło... Jankowska już za "moich czasów" stwarzała problemy (dalej tak chleje??) - ale na egzaminie i tak każdy dostaje 3
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbuję właśnie zainstalowac jakiś programik, żeby moc pisac po rosysjku normalnie, bo jak obecnie mzieniam język w kompie, to mi się literki przestawiają i nie wiadomo, która pod jakim klawiszem się znajduje
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Я повтарю:
www.translit.ru
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Da ,ja magu pisac na etoj stranicy ,tolka ja nie znaju kak zdjełać sztoby eto było zdjes .( jak zrobić ,żeby to co tam napiszę znalazło się tutaj)
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Skopiować i wkleić?
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
прекрасно!
я доболъная
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
всем привет
![]() классная тема!!! я тоже немножко по-русски могу Когда-то часто бывала в Калининграде,сейчас мало у меня времени А на Украиние даже родня у меня живёт....
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
привет мими44
я не знаю что значит слово "родня" не понимаю что ты написала ( w ostatnim zdaniu) Можешь мне написать ?
|
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
"родня"-родственники
![]() to taki skrót mieszka tam moja ciocia,kuzyn i kuzynka
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
спасибо мими44
теперь я поняла
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

A ja skonczylam pierwsza czesc i nie chcialabym kupowac nowego podrecznika tylko dokonczyc ten. Moze uda mi sie zdobyc go w jednym miejscu a raczej jego xero
ale jesli to nie zadziala to nie wiem za bardzo gdzie szukac.