Przesądy i zabobony. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-01-06, 21:59   #31
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Tutaj się zgodzę.
Nie znam niewierzących osób wierzących w zabobony, serio. Moja babcia, mocher naczelny wierzy jednocześnie we wszystkie zabobony świata, koleżanka z pracy też.

Przypomniało mi się właśnie, jak z dwa tygodnie temu w pracy zaczęła mnie okropnie boleć głowa, aż zrobiło mi się niedobrze, tabletki nie pomagały, więc moja koleżanka stwierdziła, że to na pewno klientka, którą obsługiwałam wcześniej rzuciła na mnie urok
Kazała mi pluć przez lewe ramię, a jak wrócę do domu, to zdjąć koszulkę, obrócić na lewą stronę, przetrzeć nią twarz, od razu wyprać i się natychmiast umyć.
Nie wiedziałam jak to skomentować
Grubo. Ciekawe czy przestalaby Cię glowa boleć gdybys zastosowała się do jej instrukcji.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-06, 22:00   #32
Pusheen_
BAN stały

No ale w złą energię miejsc oraz ludzi to ja w jakiś sposób wierzę, ale nie nazywam tego aurą

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-06, 22:02   #33
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Higurashi Pokaż wiadomość
O rany, co to za rytuał. Brzmi jakby ktoś jej to kiedyś powiedział żeby się ponabijać, a ona wzięła to na powaznie

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Ona była święcie przekonana, że pomagało, jak jej babcia tak robiła, kiedy dzieci nie mogły się uspokoić, bo to na pewno ktoś miał "złe oczy", jak na nie spojrzał. [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89459047]Grubo. Ciekawe czy przestalaby Cię glowa boleć gdybys zastosowała się do jej instrukcji.[/QUOTE]Wolałam nie próbować
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-06, 22:08   #34
Konto usunięte

Cytat:
Ona była święcie przekonana, że pomagało, jak jej babcia tak robiła, kiedy dzieci nie mogły się uspokoić, bo to na pewno ktoś miał "złe oczy", jak na nie spojrzał. Wolałam nie próbować
Czyli metoda skuteczna i sprawdzona. Na wątrobę nie szkodzi.

Partnera często boli głowa i łyka prochy. A tu ekologicznie i za darmo.
Ciekawe jaka będzie miał minę jak mu zaproponuje takie rozwiązanie.

Ostatnio nic mu nie skutkowało, myślę że w desperacji....

Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Czas edycji: 2023-01-06 o 22:09
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-06, 22:16   #35
Imperfecta
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89459056]Czyli metoda skuteczna i sprawdzona. Na wątrobę nie szkodzi.

Partnera często boli głowa i łyka prochy. A tu ekologicznie i za darmo.
Ciekawe jaka będzie miał minę jak mu zaproponuje takie rozwiązanie.

Ostatnio nic mu nie skutkowało, myślę że w desperacji....[/QUOTE]Jak już spróbuje to daj znać, może i ja się odważę póki co podchodzę do tematu z pewną dozą nieśmiałości
Stary 2023-01-06, 22:52   #36
Konto usunięte

Cytat:
Jak już spróbuje to daj znać, może i ja się odważę póki co podchodzę do tematu z pewną dozą nieśmiałości
Obiecuje ze dam znać, czy spróbował i czy poskutkowało.

Z ciekawych zabobonow, sposób na bezdzietna parę- zostawić im brudna pieluchę w mieszkaniu. To szybko im się dziecko przydarzy.
Stary 2023-01-06, 22:58   #37
magbeth
Dzik

Dot.: Przesądy i zabobony.

Miejcie litość dla moich szwow na brzuchu

Kiedyś wypytywałam z ciekawości w pracy o norweskie przesady i ujęły mnie dwa: otóż na kutrach rybackich nie wolno mówić o koniach, bo to przynosi pecha (wreszcie nie kobieta :P) oraz nie wolno przyszłemu małżonkowi dziergać swetra przed ślubem, bo związek nie wyjdzie.

I kurczę, ja tu na migreny wale tryptany a wystarczyło odczynić urok Ciekawe kto w ogóle tak tym złym okiem na mnie zerka.
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-01-06, 23:12   #38
Pusheen_
BAN stały

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89459078]Obiecuje ze dam znać, czy spróbował i czy poskutkowało.

Z ciekawych zabobonow, sposób na bezdzietna parę- zostawić im brudna pieluchę w mieszkaniu. To szybko im się dziecko przydarzy.[/QUOTE]

Nie no, ta pielucha mnie zabiła.

Moja matka z kolei uważa, że czasem ktoś musi umrzeć, żeby zrobić miejsce dla kogoś innego - w sensie, że w rodzinach często naturalnie przeplatają się ze sobą śmierć i narodziny (w sensie, że w podobnym czasie, a czasem narodziny następują po śmierci członka rodziny)

Edytowane przez Pusheen_
Czas edycji: 2023-01-06 o 23:16
Stary 2023-01-07, 05:15   #39
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbeth Pokaż wiadomość
Miejcie litość dla moich szwow na brzuchu

Kiedyś wypytywałam z ciekawości w pracy o norweskie przesady i ujęły mnie dwa: otóż na kutrach rybackich nie wolno mówić o koniach, bo to przynosi pecha (wreszcie nie kobieta :P) oraz nie wolno przyszłemu małżonkowi dziergać swetra przed ślubem, bo związek nie wyjdzie.

I kurczę, ja tu na migreny wale tryptany a wystarczyło odczynić urok Ciekawe kto w ogóle tak tym złym okiem na mnie zerka.
To o koniach mnie urzekło bardzo
Cytat:
Napisane przez Pusheen_ Pokaż wiadomość

Moja matka z kolei uważa, że czasem ktoś musi umrzeć, żeby zrobić miejsce dla kogoś innego - w sensie, że w rodzinach często naturalnie przeplatają się ze sobą śmierć i narodziny (w sensie, że w podobnym czasie, a czasem narodziny następują po śmierci członka rodziny)

Wydaje mi się, że to po prostu kolej rzeczy, a nie zabobon
Ale jak ktoś wierzy w takie rzeczy, to sobie wszystko podciągnie.
Stary 2023-01-07, 05:35   #40
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:
To o koniach mnie urzekło bardzo Wydaje mi się, że to po prostu kolej rzeczy, a nie zabobon
Ale jak ktoś wierzy w takie rzeczy, to sobie wszystko podciągnie.
Dokładnie tak, bo na tym bazują przesądy - no co jakiś czas zdarza się coś złego, co jakiś czas coś dobrego, a że ktoś łączy to z jakimś randomowym zdarzeniem z przeszłości, to po prostu ludzki sposób na radzenie sobie z rzeczywistością i wyjaśnianie pewnych spraw. Niektórzy są na to bardziej podatni, inni mniej, kwestie charakteru, osobowości i wychowania.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 07:43   #41
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:

Nie podzielam zdania Twojej mamy ale rozumiem skąd komuś mogą się brać takie porównania. U mnie w rodzinie zmarł dziadek, krótko po jego śmierci okazało się że żona kuzyna jest w ciąży. Dzieciak który się urodził nie tylko jest mega podobny do pradziadka (co akurat często się zdarza), ale też ma swoje różne nawyki które rodzina od razu okrzyknęła identycznymi jak u dziadka. Gdyby nie to że są głęboko wierzący to pewnie by uznali że to jakaś reinkarnacja dziadka
I tak się to potem kręci i stąd się biorą różne dziwne przeświadczenia.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 09:16   #42
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
No nie wiem, dla mnie to są akurat dwie podobne rzeczy i w otoczeniu widzę, że jak ktoś jest wierzący, to w zabobony też mu łatwiej uwierzyć. To dość sensowne.

Dokładnie tak. Jestem ateistką, nie wierzę w zabobony, za to osoby w mojej rodzinie im bardziej wierzące, tym paradoksalnie bardziej mają świra na punkcie wieszania czerwonych kokardek na wózkach albo innych bzdetów.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 09:22   #43
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak.

Jestem ateistką, nie wierzę w zabobony,

za to osoby w mojej rodzinie im bardziej wierzące, tym paradoksalnie bardziej mają świra na punkcie wieszania czerwonych kokardek na wózkach albo innych bzdetów.

Kurczę, straszne to.

Stary 2023-01-07, 10:05   #44
magbeth
Dzik

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, bo na tym bazują przesądy - no co jakiś czas zdarza się coś złego, co jakiś czas coś dobrego, a że ktoś łączy to z jakimś randomowym zdarzeniem z przeszłości, to po prostu ludzki sposób na radzenie sobie z rzeczywistością i wyjaśnianie pewnych spraw. Niektórzy są na to bardziej podatni, inni mniej, kwestie charakteru, osobowości i wychowania.

To tak samo jak jasnowidze w sprawach kryminalnych. Albo "wróżki" z przepowiedniami typu: Nie będzie Pani bardzo szczęśliwa, ale bardzo nieszczęśliwa tez nie
Stary 2023-01-07, 10:20   #45
Ava_
Zakorzenienie

A ja myśle, ze takie drobne dziwactwa są urocze. O ile ktoś nie narzuca swoich guseł innym, co komu szkodzi omijanie drabin czy łapanie się za guzik na widok kominiarza. Sama torebki pod żadnym pozorem na podłodze nie stawiam, czasami się nakombinuje chwile, ale alternatywne miejsce znajdę. Znam pare osób, którym nie wolno przyjąć nożyczek prosto z ręki, trzeba polozyc na stole i dopiero stamtąd druga osoba może chwycić. O ile dobrze pamietam ma to zapobiegać ucięciu znajomosci.

No i oczywiście magiczne kryształy. Lubię wierzyć, ze kamienie maja swoje właściwości. Nawet jeżeli to działa na zasadzie talizmanu i afirmacji.

Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 10:27   #46
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie tak. Jestem ateistką, nie wierzę w zabobony, za to osoby w mojej rodzinie im bardziej wierzące, tym paradoksalnie bardziej mają świra na punkcie wieszania czerwonych kokardek na wózkach albo innych bzdetów.

Ja ostatnio byłam w ciężkim szoku jak w pracy wyszło, że kilka koleżanek praktykowało to z czerwoną wstazką na wózku...ogarnięte, wykształcone kobiety (gwoli ścisłości niepraktykujące jeśli chodzi o religie, stosunek do katolicyzmu raczej negatywny obecnie). Nie wiem, dla mnie to jest minus x punktów na skali koleżeństwa

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ava_ Pokaż wiadomość
A ja myśle, ze takie drobne dziwactwa są urocze. O ile ktoś nie narzuca swoich guseł innym, co komu szkodzi omijanie drabin czy łapanie się za guzik na widok kominiarza. Sama torebki pod żadnym pozorem na podłodze nie stawiam, czasami się nakombinuje chwile, ale alternatywne miejsce znajdę. Znam pare osób, którym nie wolno przyjąć nożyczek prosto z ręki, trzeba polozyc na stole i dopiero stamtąd druga osoba może chwycić. O ile dobrze pamietam ma to zapobiegać ucięciu znajomosci.

No i oczywiście magiczne kryształy. Lubię wierzyć, ze kamienie maja swoje właściwości. Nawet jeżeli to działa na zasadzie talizmanu i afirmacji.

A dla mnie to jest idiotyczne. Ile się nasłuchałam jak z mężem sobie kupowaliśmy buty czy zegarki na prezent - ludzie traktują to śmiertelnie poważnie, a to sprawia, że ja takich osób nie potrafię brać serio. No błagam...jeszcze zrozumiem jak ktoś zażartuje i da kopniaka na szczęście przed egzaminem, ale kurcze przeżywać, że omg, jak mogłaś kupić mężowi buty?? Nie, to jest ponad moje możliwości. Już nie wspomnę z namawianiem do zawiązania tej czerwonej wstazki, bo ktoś dziecko zauroczy. Głupota i tyle.

a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 10:36   #47
Ava_
Zakorzenienie

[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89459254]
A dla mnie to jest idiotyczne. Ile się nasłuchałam jak z mężem sobie kupowaliśmy buty czy zegarki na prezent - ludzie traktują to śmiertelnie poważnie, a to sprawia, że ja takich osób nie potrafię brać serio. No błagam...jeszcze zrozumiem jak ktoś zażartuje i da kopniaka na szczęście przed egzaminem, ale kurcze przeżywać, że omg, jak mogłaś kupić mężowi buty?? Nie, to jest ponad moje możliwości. Już nie wspomnę z namawianiem do zawiązania tej czerwonej wstazki, bo ktoś dziecko zauroczy. Głupota i tyle.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Dlatego wspomniałam o nienarzucaniu się.
Idąc na domówkę nie rzucam się OMG nie stawiajcie torebek na podłodze, piniadze uciekna! tylko dyskretnie robię po swojemu. Niektórzy znajomi maja swoje fanaberie, jak jestem z ludźmi na tyle blisko nie mam nic przeciwko uczestniczyć w ich przesądach, zwłaszcza ze większość dotyczy drobnostek typu połóż to tutaj zamiast tam.

Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 10:52   #48
magbeth
Dzik

Ja to widzę podobnie jak Ava, tzn. jeśli ktoś wierzy w te kokardki czy konie na kutrach, to niech sobie wierzy, ale sobie. Z religia mam zreszta podobnie, zwisa mi generalnie to w co ktoś wierzy, ale jakby próbował do mnie startować z objaśnieniami życia to zachowam się bardzo nieładnie. Nie mam tez tego w druga stronę, tzn. pędu uświadamiania czy oceniania ludzi, bo myślą inaczej niż ja. Analogicznie nie ograniczyłbym znajomosci bo ktoś sobie po prostu powiesił kokardkę albo bo wierzy w Jehowe, ale zrobiłabym to jakby mnie przekonywał ze tylko kokardka zamiast szczepionek albo ze jego bóg jest najlepsiejszy i to jeszcze z piana na ustach.

Przyznam się tu tez, ze raz w życiu byłam u wróżki jako bardzo młoda dziewczyna i ta kobieta naopowiadała mi takich głupot, ze głowa mała. Zauważyłam tez, ze bardzo uważnie skanowala moje i koleżanki (byłyśmy dwie) zachowanie, tak jakby szukając potwierdzenia swoich bajdurzen w mowie ciała. Pamietam, ze "wywróżyła" mi wtedy, ze mój młodszy brat się połamie (nigdy nie miał nic złamanego do tej pory, to ja jestem ta osoba w rodzinie, która ląduje w kółko na ortopedii z powodu swoich głupich pomysłów), moja matka zdradzi ojca i wyjdzie za mąż drugi raz (moi rodzice są razem od ponad 50ciu lat, w drugi dzień świat mieli 45 rocznice ślubu, matka w życiu gacha nie miała) a ja sama powinnam wrócić do mojego ówczesnego eksa, bo inaczej wyjdę za mąż dopiero około 30tki i to w dodatku będzie mój szef, brunet (mam 44 lata, niezamężna, nigdy nie miałam szefa bruneta, nigdy nie żałowałam decyzji o odejściu od tamtego chłopaka i zerwaniu zaręczyn). Ale najlepsze było jak mi powiedziała, ze w ciagu 5ciu nadchodzących lat zachoruje na raka i umrę. No nie wiem jak to skomentować, sama sobie chyba strzeliła w biodro czy coś.

Kolezance pamietam powiedziała, ze spotka swoją wielka miłość w podróży - jak wracałyśmy tramwajem dostała mandat od kobucha za nieważny bilet. Nie, nie są razem.

Stad czasami żartuje, ze jak mi się znudzi ebm, to chyba pójdę we wróżenie, łatwy pieniądz i chętnych nie zabraknie. (sarkazm, nie porzucę nigdy nauki).

Edytowane przez magbeth
Czas edycji: 2023-01-07 o 10:54
Stary 2023-01-07, 10:58   #49
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2023-01-07 o 10:59
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-01-07, 11:59   #50
skara
Zakorzenienie

Ja lubię pozytywne zabobony - wkładałam czasami książkę pod poduszkę przed klasówką czy egzaminem, dawałam kopa w tyłek, sprawdzam sennik po bardzo dziwnych snach i zawsze znajduję jakąś dobrą interpretację, jak wracam do domu, bo czegoś zapomniałam, to przysiadam na chwilę. I wierzę w zabobon dotyczący zegarków - wypróbowane na sobie i na kilku znajomych parach Natomiast nie wierzę w uroki, czerwone kokardki itd.

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 12:22   #51
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez skara Pokaż wiadomość
Ja lubię pozytywne zabobony - wkładałam czasami książkę pod poduszkę przed klasówką czy egzaminem, dawałam kopa w tyłek, sprawdzam sennik po bardzo dziwnych snach i zawsze znajduję jakąś dobrą interpretację, jak wracam do domu, bo czegoś zapomniałam, to przysiadam na chwilę. I wierzę w zabobon dotyczący zegarków - wypróbowane na sobie i na kilku znajomych parach Natomiast nie wierzę w uroki, czerwone kokardki itd.

Jaki jest zabobon dotyczący zegarków?

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 12:27   #52
SteveS
Zakorzenienie

Pisałam na studiach licencjat z uroków (na filologii polskiej - od strony językowej) i od tamtej pory jestem zauroczona takimi przesądami i zwyczajami. Jeśli w coś wierzę, to sama sobie, bez angażowania otoczenia Ale bardziej analizuję i wykorzystuję to w pozostałych zajęciach, tzn. podczas malowania czy pisania opowiadań.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 12:35   #53
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
No nie wiem, dla mnie to są akurat dwie podobne rzeczy i w otoczeniu widzę, że jak ktoś jest wierzący, to w zabobony też mu łatwiej uwierzyć. To dość sensowne.

W przypadku chrześcijan to kwestia niewiedzy, złej interpretacji własnej wiary. Horoskopy, czy wstążki mocno się tu gryzą.

U mnie często był pogląd "lepiej dmuchać na zimno". Czyli nikt nie wierzy w te "głupie zabobony", ale profilaktycznie czerwona kolarka, nie siadać na rogu stołu ( bo będzie się starą panną/kawalerem), nie wracaj do domu, gdy coś zapomnisz ( bo spotka cię nieszczęście...).

Cytat:

Problem - przynajmniej z mojej perspektywy - polega na tym, że ja nie znam mądrych wierzących. Sorry za brutalność, ale tak jest
Wrzucanie milionów ludzi do jednego worka świadczy wyłącznie o Tobie Sama nazywasz ludzi z x przedziału wiekowego betonem jak dobrze pamiętam, więc sorry za brutalność, ale

Edytowane przez 26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Czas edycji: 2023-01-07 o 12:40
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 13:03   #54
skara
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki jest zabobon dotyczący zegarków?

Para nie powinna dawać sobie przed ślubem zegarków, bo skończy się rozstaniem. Po ślubie chyba można

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 13:07   #55
Silje_
Rozeznanie

Nie jestem w ogóle przesądna i wkurzają mnie zabobony. Na szczęście w moim otoczeniu ludzie nie wierzą w takie rzeczy.

Silje_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 13:35   #56
kasiunia788742
Zakorzenienie

A ile zabobonow dotyczących ślubu jest - akurat u nas na czasie bo slub bierzemy. Ile osób mi perły na ślub odradza a ile osób mówi, że podwiązkę mi pożyczy (nie planuje w ogóle jej mieć) a ile zawałów jak mówiłam że z tż byłam oglądać suknie i moja suknie finalnie widział bo jak to, same nieszczęścia nas spotkają!

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 13:41   #57
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
A ile zabobonow dotyczących ślubu jest - akurat u nas na czasie bo slub bierzemy. Ile osób mi perły na ślub odradza a ile osób mówi, że podwiązkę mi pożyczy (nie planuje w ogóle jej mieć) a ile zawałów jak mówiłam że z tż byłam oglądać suknie i moja suknie finalnie widział bo jak to, same nieszczęścia nas spotkają!

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
Oj tak...

Mam koleżankę, która totalnie wkręciła się w zabobony ślubne. I zamiast cieszyć się ceremonią cała lista; podwiązka, coś pożyczonego, położyć panu młodego suknie podczas ceremonii na butach ( żeby rządzić w małżeństwie), koniecznie wyjść razem ( bo jeśli rozdzielą się pod ołtarzem to i w życiu), wystawić buty na parapet, nie wolno jej było ściąć włosów...
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-01-07, 13:42   #58
Lottie69
Zakorzenienie

Do tego oprzyroczenia to wersja z koszulką jest spoko - ja znam wersję z noszonymi męskimi majtami. Śmieje się, że dziecko przestaje płakać, bo się przestrasza smrodu

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-07, 14:05   #59
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Do tego oprzyroczenia to wersja z koszulką jest spoko - ja znam wersję z noszonymi męskimi majtami. Śmieje się, że dziecko przestaje płakać, bo się przestrasza smrodu

Znaczy się skuteczne
Stary 2023-01-07, 15:05   #60
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89459254]Ja ostatnio byłam w ciężkim szoku jak w pracy wyszło, że kilka koleżanek praktykowało to z czerwoną wstazką na wózku...ogarnięte, wykształcone kobiety (gwoli ścisłości niepraktykujące jeśli chodzi o religie, stosunek do katolicyzmu raczej negatywny obecnie). Nie wiem, dla mnie to jest minus x punktów na skali koleżeństwa

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Mam podobnie z minusowymi punktami kolezenstwa xd i ogólnie chyba najbardziej mnie irytują zabobony dotyczące "oduraczania" dzieci, czerwona wstążeczka zawsze mnie rozwala

Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości