|
|
#31 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Związek z Turkiem - ALANYA 2022
Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- - Adem, bo o nim mowa faktycznie kilka razy zachował się dziwnie, ale czy tak samo nie jest dziwnie to, że w związkach z naszymi rodakami pewnie nie raz usłyszałyśmy, że tak nie wyjdziemy bo jesteśmy źle ubrane, zbyt duży dekolt, za krótka spódniczka itp. ? Wydaje mi się, że te jego zachowania trochę wynikają z tego, że mieszkamy bardzo daleko od siebie i jest po prostu zazdrosny. Albo dobrze udaje albo to źle odbieram ale wydaje mi się, że chłopak wkręcił się bardziej niż ja. Serio staram się podchodzić do tego na chłodno. |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Związek z Turkiem - ALANYA 2022
Cytat:
Osobiście nie usłyszałam nigdy podobnej rzeczy od żadnego z moich partnerów, co wcale uważam, nie jest jakimś wyjątkiem. Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez chwast Czas edycji: 2023-01-12 o 12:31 |
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Związek z Turkiem - ALANYA 2022
Jeśli to objaw tego, że mu zależy, to idąc tym tropem - będzie taki zawsze.
Pytanie do Ciebie, czy chcesz być w związku ze skrajnym zazdrośnikiem, który będzie zabraniał Ci mieć kolegów, robił awantury o dobre relacje w pracy, nie wiadomo co jeszcze dojdzie - co chwilę będziecie się o to kłócili. |
|
|
|
#35 | |
|
Przyczajenie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89464488]Wg mnie jesli chlopak pozwala sobie na takie kontrolujace komentarze juz na poczatku zwiazku to ogromny red flag niezaleznie od narodowosci[/QUOTE]
- tak, oczywiście, jest to bardzo zastanawiające. Po rozmowie na ten temat, sytuacja już się nie powtórzyła, stąd też moja ciekawość na ciągniecie te znajomości i sprawdzenie czy tak jest faktycznie. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Skoro tak bardzo chcesz go poznac i nie widzisz nic zlego w tej relacji to po co ten watek?
Ja od siebie tylko zapytam, czy w ogole rozmawialiscie o ewentualnej przyszlosci? Przeciez nie bedziecie w nieskonczonosc mieszkac w dwoch roznych krajach, a wiec czy on jest gotowy sie przeprowadzic na stale do PL? P.S. twoj przyklad z polakiem dyktujacym co mamy ubierac mega nietrafiony, gdyz to po prostu kolejny przyklad toksyka, z ktorym trzeba sie pozegnac. |
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=undecided_1994;8946 4565]Skoro tak bardzo chcesz go poznac i nie widzisz nic zlego w tej relacji to po co ten watek?
Ja od siebie tylko zapytam, czy w ogole rozmawialiscie o ewentualnej przyszlosci? Przeciez nie bedziecie w nieskonczonosc mieszkac w dwoch roznych krajach, a wiec czy on jest gotowy sie przeprowadzic na stale do PL? - Wątek został dodany aby uzyskać porad/chłodnej oceny osoby patrzącej na to z boku/i podzielić się "doświadczeniem" z kimś kto był w podobnej sytuacji jeśli chodzi o relację z Turkiem. Tak rozmawialiśmy na ten temat, sprawa nie jest prosta ze względu na formalności ale chcemy ten temat omówić w "cztery oczy". Rozmawiałam z jego bratem, rodzicami. Bardzo normalni ludzie. Ale czy to nie jest otoczka/gra z ich strony ? Tego nie wiem. W maju 2023 mam wykupioną wycieczkę, w hotelu w którym się poznaliśmy i w którym pracuje. Jadę z koleżanką, nie sama - chcę zobaczyć co się wydarzy, czy do tej pory kontakt się nie urwie, czy faktycznie coś kliknie. |
|
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Związek z Tukiem - ALANYA 2022
Cytat:
ludzie z tego samego kraju mieszkając w tym samym mieście często myślą, że się znają, a zamieszkają razem i wszystko się rozjeżdża, a co dopiero dwie różne kultury i tysiące kilometrów. |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie słyszałam takich komentarzy odnośnie ubioru od żadnego randkowicza, bez względu na narodowość. To nie powinno być normalizowane. Jeżeli wydaje Ci się normalne, znaczy ze już wcześniej miałaś do czynienia z toksycznymi facetami, stad kiepskie wzorce. Bez umiejętności postawienia granic i sensoru czerwonych flag nie polecam isc w ta znajomość. Z pierwszej ręki znam pare takich historii, najczęściej dziewczyna jest przepustka do życia w Europie i nawet niektórzy żyją razem wiele lat po ślubie, tylko jakościowo te związki są delikatnie mówiąc kiepskie. Po jakimś czasie dziewczyny maja już tak wyprane mózgi, ze nawet nie zauważają, ze prawie nie maja swoich znajomych i życia towarzyskiego, zaczynaja się dziwnie ubierać i stają się wydmuszka siebie sprzed lat. I to nawet nie ma wiele wspólnego z religijnością, elementy religii i kultury przeplatają się tak ciasno, ze nawet ateiści ze wschodu maja podobna mentalność. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież takie teksty świadczą o mentalności i stosunku do kobiety. Nie wiem jak można doszukiwać się czegokolwiek pozytywnego w nich. Zwłaszcza, że takie zachowania lubią eskalować. Ale cały wątek jest kontrowersyjny, więc może to prowokacja. |
|
|
|
|
#44 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Strach pomyśleć.Cytat:
W każdym razie, ja bym dała sobie spokój. Niejedna już żałuje takiej znajomości, która zapowiadała się cudownie, a mogła skończyć tragicznie. Edytowane przez morning_coffee Czas edycji: 2023-01-12 o 15:55 |
||
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Okej, dużo się dowiedziałam.
Dziękuje, toksyk z niego, nic więcej. Ale pomijając tą kwestię, chcę dowiedzieć się, czy faktycznie interesuje się mną czy "takich ja ma na pęczki". MOŻE KTOŚ BYŁ/BĘDZIE NA WAKACJACH W KRIZANTEM HOTEL W ALANYA ? Może też na niego trafiłyście ? Albo na innego amanta z tego hotelu ? Z góry dziękuję |
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zuch dziewczyna Wiesz, może nie na pęczki w tym samym czasie (chociaż, kto wie?), ale pewnie jak z jedną się nie uda, to drugą zauroczy. Oni rzeczywiście mają urodę, dla której łatwo stracić głowę, więc nietrudno im znaleźć chętną. |
|
|
|
|
#47 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Teraz po sezonie, będąc w domu rodzinnym, wiem, że pracuje u wujka i pomaga rodzicom w gospodarstwie. Ale co się dzieje w sezonie a przynajmniej co się działo po moim wyjeździe ? Jest bardzo przystojny więc podoba się nie jednej dziewczynie, za pewne nie raz to wykorzystał... |
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ale po co chcesz go sprawdzać?
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
- Z czystej ciekawości, bo jeśli ktoś poświęca drugiej osobie tyle czasu, poznaje ją, przedstawia rodzinie, pisze codziennie, dzwoni na video itd. to czy serio może być tak zakłamany i tylko udawać ?
Na pieniądzach mu nie zależy, nigdy mnie o nie, nie prosił, nie wymyślał żadnej historyjki że potrzebuje na chorą mamę itp. bo widziałam już sporo informacji o takich amantach. Wręcz przeciwnie, wysłał mi pocztą 1 kg herbaty tureckiej, wisiorek z okiem proroka (na adres pracy, domowego nie podałam, bo aż tak mu nie ufam). Aktualnie jestem singielką, więc ja nikogo nie krzywdzę ale nie chcę marnować czasu nawet na pisanie i rozmowy jeśli on nie jest fair. Przecież wprost nie zapytam, bo logiczne, że zaprzeczy. ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- [1=b021da5bf142259817d3b5d 5900fc01cf3c7c2e4_67241a0 1ac6ab;89464779]Bo nadal ma nadzieję, że my tu wszystkie się mylimy.[/QUOTE] - nie mówię, że się mylicie - absolutnie, ale te sytuacje zazdrości wydarzyły się w grudniu, czyli po 3 miesiącach od codziennego pisania i rozmów. Wcześniej nie, więc poświęciłam mu już jakiś kawałek życia i dlatego robię "dochodzenie". |
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
Zapytaj go po prostu jak sobie wyobraża Wasz dalszy związek.
Bo na dłuższą metę to nie ma sensu- Ty tu, on tam. No i pytanie, jak Ty sobie to wyobrażasz? |
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
[1=b021da5bf142259817d3b5d 5900fc01cf3c7c2e4_67241a0 1ac6ab;89464789]Zapytaj go po prostu jak sobie wyobraża Wasz dalszy związek.
Bo na dłuższą metę to nie ma sensu- Ty tu, on tam. No i pytanie, jak Ty sobie to wyobrażasz?[/QUOTE] - pisze, że chce mnie lepiej poznać i myśli o przyjeździe do Polski ale nie prędzej niż koniec tego roku. Rozmawiałam tak czystko teoretycznie o tym z moim tatą, który ma własną firmę i ma możliwość zatrudnienia go jeśli przyleci do Polski. Adem na razie o tym nie wie i ma trochę inny plan. Teraz do kwietnia pracując u wujka ma możliwość zarobienia większej ilości pieniędzy niż podczas sezonu (pomijając napiwki) - mówię tylko o tym, co wypłaca mu hotel. Jego rodzina również posiada środki finansowe, na to żeby mu pomóc w nowym starcie (ponieważ skorzystał ze zwolnienia ze służby, „wykupił się” za 40 tys. lir.) A to spora kwota, bo prawie 10 tysięcy na nasze. Ja jestem jeszcze w miarę młoda, na razie trochę bawię się tą znajomością ale chcę go dalej poznawać. Szczerze mówiąc to czas wszystko pokaże ale nie chcę aby okazał się zwykłym kłamcą... |
|
|
|
#54 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- No, ale to, czy on kłamie, już nie od Ciebie zależy. |
||
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Bawisz się to znajomością i już przy okazji dywagujesz, że tatuś go może zatrudnić, że jego rodzina go może umocować w Polsce (bo myślisz, że kasę mają, a całkiem możliwe, że "pół wioski" składało się na to wykupienie ze służby). Bardzo na luzie, bardzo. Również nie rozumiem po co ten wątek, skoro chcesz do tego lecieć jak ćma do źródła światła.
Koleś ma 30+ lat (bo tylko mając tyle może się wykupić od służby wojskowej; tylko nie wiem czy wiesz, że sobie tym zamknął drogę do kariery w wielu sektorach i na wielu stanowiskach we własnym kraju), niby według Ciebie ma kasiastą rodzinę, a pracuje jako kelner, nie studiuje, to oczywiście że szuka "bogatej" naiwniary z "bogatego Zachodu".
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2023-01-12 o 20:05 |
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
Ile masz lat, autorko?
Trzeba być albo bardzo młodym albo bardzo zdesperowanym, żeby się nabrać na zaloty śniadego księcia z hotelu na wakacjach. I to jeszcze do tego stopnia, żeby po kilku dniach mijania się w holu hotelu i kilku miesiącach pogaduszek przez internet planować już przeprowadzkę księcia na łono rodziny w Polsce. A z tą matką jego to w jakim języku rozmawiałaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#57 |
|
Dzik
|
Jak dla mnie to troll wątek. "Przedstawiona rodzinie, rozmawiałam z bratem i rodzicami" - jak i kiedy? 5 minut na Skypie?
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na wątek o księciu z Nigerii.
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może poproś o przeniesienie wątku na emigrantki, dziewczyny które mieszkają w krajach arabskich powiedzą na co zwrócić uwagę i jak go sprawdzić. |
|
|
|
|
#60 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Piszesz, że jako singielka nie masz nic do stracenia - moim zdaniem bzdura, bo masz do stracenia dużo więcej niż w relacji z człowiekiem, który nie przejawia na dzień dobry toksycznych zachowań. Chociażby czasu, nerwów i nie wiadomo czego jeszcze jeśli faktycznie go tu sprowadzisz. Sent from my M2101K6G using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- *zwróciłaś, oczywiście, a nie zwróciłam, ale ciemny motyw się skopał i nie mogę zedytować ![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

Strach pomyśleć.
zuch dziewczyna 

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.