|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Konsumpcjonizm i metody walki z nim - dyskusja.
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Dzik
|
Cytat:
![]() Kurcze, pogmatwałam coś z wielocytowaniem Wolha, dzięki za odpowiedz. Sukienka urocza, kompletnie nie mój krój, ale wierze, ze było lżej w betonozie. Ja sobie ostrzyłam zeby na nettle, obecnie są tylko XS to może na jedna nogę by weszła i tak oto dylemat się rozwiązał.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Magbeth zobaczyłam tę sukienkę - kurcze piękna, ale ona mi pasuje na posągowe modelki 180 cm, max 60 kg. Ten krój nie wybacza
Do dziś płacze, że mi nie pasowała Violet. Zamówiałam XS - była dobra w biuście w sensie nie chulał mi wiatr (niestety w kolejce po cycki byłam na szarym końcu), za to ciśnęła pod pachami i ogólnie w klacie. Rozmiar S - dobra w klacie, ale tam gdzie biust mogłam się tym materiałem wahlować. A w czarnej Violet, kabaretkach i glanach wyglądałabym jak rockowy elf Wiecie ja nie wnikam w wybory innych, póki oni mi nie zaczynają smęcić, ale właśnie comiesięczne wywalanie kilku tysięcy złotych, później odwracanie kota ogonem, że teraz tylko minimalizm i jakieś pouczanie, później znowu zakupy. No ile można? Ja też mam swoje grzechy: dom bez książek to nie dom, wiec mam całkiem ładną kolekcję, lubię biżuterię wiec tak, raz w roku na gwiazdkę sama sobie kupuję kompletnie nie potrzebną (ale jaką piekną) złotą biżu. Lubię pisać piórami, nie cierpię długopisów - mam kilka piór i kilka różnych kolorów atramentu. No, ale wszystko w uzyciu i na pewno nie planuję dobijac do nie wiem jakiej liczny. Śledze sobie takie na prawde uber konta na insta i wzdycham do piór za kilka koła, ale już samo oglądanie sprawia mi przyjemość. No i mam zawsze z tyłu głowy, że przecież nie kupię jak mnie nie będzie stać, albo będe miała ważniejsze wydatki.
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
A dla mnie głupotą jest podejście zapłać więcej, to będzie na lata. Kiedyś tak było, dziś to nie działa. Dziś rano byłam w kancelarii i klientka, którą znam kilka lat, przyszła w marynarce, która przypomniała szmatę do podłogi. Pozaciagana, powypychana, no zajechana totalnie. Aż w szoku byłam, bo wiem, że ona jest zakupoholiczką. Patrzę z przodu na logo, a to Prada! Kupiona w zeszłym roku. Normalnie szmata do podłogi za półtora tysiąca euro.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#35 | |
|
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Wolha wRedna pewnie, że może irytować, ale ona próbuje nad sobą pracować w jakiś sposób, domyślam się, że niewłaściwy, jeśli wciąż wraca do starych nawyków. Sama siebie pewnie też tym irytuje Niemniej sytuacja ją uwiera, inaczej by nie działała w kierunku zmiany. Po prostu jeszcze nie znalazła właściwej pomocy, żeby wyjść z kółka, w którym krąży, bo pewnie "leczy" objaw.
|
|
|
#36 | ||
|
Dzik
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, ze się różnimy, i fajniej wizualnie i lżej zakupowo Ty rockowy elf, ja rockowy buldożer...:P Cytat:
I dobrze mówisz, w sumie ten stary pryk Zygmunt miał racje.
|
||
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubione - to jest słowo klucz ![]() Mnie właśnie rękawy zachwyciły ![]() W sprawie tej znajomej miałam pewne wątpliwości czy chodziło faktycznie o to, że zobaczyła swój problem i próbowała coś robić, czy raczej o to, że wpadła na minimalizm bo się zrobił... modny. No, ale to już się nie dowiem. Co do Prady i high fashion. Nie jestem pewna czy to jest obecnie wyznacznik jakości. Znaczy jest wiele info o tym, że takie marki także szyją w azjatyckich szwalniach co pomijając już kwestie etyczne, ale na bank odbija się na jakości wyrobu, ale tutaj się nie wypowiem, bo jak żyję nie macałam niczego z metką tego typu marki. W każdym razie jakby mi ktoś zaproponował ubranie od Prady albo od polskiej Natuli to bierę te drugie, bo jestem 100% pewna jakości. Znaczy Pradę bym wzięła i opchnęła pewnie dalej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.