![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Proszę wyraźcie swoją opinię 😪
Po czym widziałaś, że "trzeba" mu pomagać i go wspierać?
No założył firmę, którą trzeba było opłacić a zyski były słabe, ledwo starczało. To przejęłam na siebie wszystkie opłaty. Domem też sama się zajmowałam żeby mógł się zająć firmą. Żeby stanął jakoś na nogi. Jak widziałam że jakiś ciuch mu się zużywa, czy buty, po prostu kupowałam. Nie rozumiem co jest takiego niezwykłego w braku samochodu. To jest jakaś opcja domyślna, że się go ma? Po co miałabyś wracać do mamy, skoro masz dom jeśli dobrze rozumiem? Tak mam z Nim dom, przecież on tu mieszka. Połowa jest moja, połowa jego ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Po czym widziałaś, że "trzeba" mu pomagać i go wspierać? No założył firmę, którą trzeba było opłacić a zyski były słabe, ledwo starczało. To przejęłam na siebie wszystkie opłaty. Domem też sama się zajmowałam żeby mógł się zająć firmą. Żeby stanął jakoś na nogi. Jak widziałam że jakiś ciuch mu się zużywa, czy buty, po prostu kupowałam. Nie rozumiem co jest takiego niezwykłego w braku samochodu. To jest jakaś opcja domyślna, że się go ma? Po co miałabyś wracać do mamy, skoro masz dom jeśli dobrze rozumiem? Tak mam z Nim dom, przecież on tu mieszka. Połowa jest moja, połowa jego ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Czego właściwie oczekujesz? Związałaś się z skąpcem i no to jesteś z skąpcem. Skoro chłopu nie przeszkadzało siedzieć u Ciebie kilka dni i nie zaproponował chociaż raz na jakiś czas zwrotu na zakupy to miał się stać wpierającym gościem?
I rozstania to normalna rzecz. Popełniłaś błąd to go w ten sposób naprawiasz. Odnośnie komunikacji - zakładam, że jeśli chłop ma mózg większy od ameby i wie, że skoro ktoś nie pracuje to pieniędzy nie ma. Jak Ty go wspierałaś to magia, jakoś ogarniał. W drugą stronę to ciężko. Odnośnie mamy - będzie jej przykro. A Tobie nie jest przykro? Twoje szczęście jest mniej warte niż "bycie przykro" mamie? Pracę w końcu znajdziesz to i kasę na prawnika będziesz mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy krok w odzyskaniu sprawczości w swoim życiu to PRACA. Szukasz, wysyłasz CV? Masz je dobrze zrobione? Działaj, bo prześpisz całe życie, albo brutalnie obudzisz się z niczym, gdy to on odejdzie do innej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Poza tym teraz ci powiedział ze jak czegoś potrzebujesz to masz poprosić a Ty ânie bo nieââŚ
To już jest problem po Twojej stronie ⌠Jak widać jemu nie zależy na twoim uslugiwaniu ale jest takim typem który jak dajĂ☠ to korzysta Złośliwie nie zrobiłaś obiadu? To go miało skłonić do przemyśleń? :0 Edytowane przez DebbisMadlene Czas edycji: 2023-02-28 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ogarnął prowadzenia firmy i wpędził się w długi - trudno, jego problem. Zużyty ciuch to już nawet nie wiem jak skomentować. To on ma tylko po jednej sztuce albo na styk, że jak mu się koszulka przetrze to będzie chodził nago? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
No nie podejdę do Niego i nie powiem: proszę, daj mi jakieś pieniądze. Ale często wspominam że wszystko takie drogie, a ja już na koncie prawie debet.
Zaraz zapytacie dlaczego nie pójdę do pracy. Mieliśmy pomyśleć nad własnym biznesem, powiedział żebym poczekała, na razie mam zasiłek. Że może weźmiemy dotację. Oczywiście cisza w tym temacie a czas leci.. Pewnego dnia mówię że patrzyłam na oferty pracy bo ja nie będę tak żyć (chciałam zobaczyć jaka będzie jego reakcja) a on że rozumie i że ten zasiłek to trochę mało 🤷☠♀️ Czyli planów na temat własnego biznesu nie ma. No śmiechu warte! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Ale dlaczego nie poprosisz o pieniądze? Możesz to logicznie wytłumaczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
On nie jest skąpy bo na siebie wydaje tylko wykorzystuje Ciebie.
Nie wiem co Ty masz za kompleks żeby tak ladować w niego forse. Jak jakaś bogata biznesłumen w młodego utrzymanka. Ile byś już miała swoich zaskórniaków i nie musiałabyś teraz zaciskać zebów. 7 lat to kupa czasu żeby dawno postawić sprawę jasno że macie mieć wspólne konto i ma ci przelewać konkretną część zarobków. Skoro od dawna żyjecie tak, że co twoje to wasze, a co jego to jego to naprawdę nie kumam co masz za obiekcje. A mama, cóż, jak będziesz sama robić dramę to i mama będzie. Jak pogonisz pasożyta i dziada z uśmiechem na ustach to i ona nie będzie się o ciebie tak zamartwiać. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- W sumie to sama z siebie zrobiłaś na maksa sponsorkę. To powinien być naturalny odruch że jak facet nie poczuwa się do łożenia żeby go nie finansować. A Ty nie dość że utrzymywałaś trutnia to jak mu się trochę poprawiło wszystko garnie jedynie do siebie. I jeszcze Ci kaze na zasiłku siedzieć żebys mogła ogarnąć jakąś dotację nie wiadomo na co i kiedy. Jakieś oderwanie z sufitu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Nie otwiera mi drugiej strony...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie rozumiem w ogóle twojej postawy. Siedzisz na jakimś zasiłku na granicy głodowania, bo facet coś kiedyś mimochodem rzucił o jakiejś bliżej niesprecyzowanej dotacji na jakiś biznes. I jeszcze zamiast się wprost komunikować, to rzucasz sugestiami albo "sprawdzasz reakcje" faceta. Przez te 7 lat jeszcze się nie zorientowałaś, że on po prostu nie zrobi rzeczy, których ty chcesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie to ty piszesz, że nie będziesz go prosić o pomoc, bo taka jesteś i koniec, nie zmienisz się. Z drugiej strony oczekujesz, że on ma się zmienić,bo Ty mu pomagałaś i kupowałaś ubrania jak był bez pracy, a on się nie domyśli.
Swoją drogą gościu świetnie się ustawił. W sumie też bym chciała żeby ktoś mi sprzątał, gotował, kupował różne rzeczy i nic nie chciał w zamian. Myslalas o terapi? Może warto z kimś pogadać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() tak naprawdę to masz co chciałaś. od samego początku wiedziałaś z kim się wiążesz. na przyszłość, to nie planuj sobie, że ktoś się zmieni. ludzie rzadko się zmieniają, a jeszcze rzadziej zmieniają się na lepsze. jak nie docenia i nie interesuje się na początku, to później też nie będzie doceniał i nie będzie się interesował. taka jest gorzka prawda, którą trzeba sobie przyswoić jak najszyciej nie sądzę, aby z tego związku coś było. facet nie jest dobrym kandydatem na partnera, a Ty też masz swoje za uszami - sama z siebie matkujesz dorosłemu gościowi, wciskasz się z "pomaganiem" o które nikt Cię nie prosi i chyba nie za bardzo umiesz się skutecznie komunikować. brzmisz jak taka typowa matka, która sama wszystkich wyręcza w pracach domowych, nie daje nikomu nic zrobić, bo ona umie lepiej, a potem narzeka, że nikt jej nie pomaga i wszystko musi robić sama. to są rzeczy nad którymi powinnaś popracować sama dla siebie. sama zrobiłaś z siebie służącą bez wymagań wobec partnera. jak wygląda Twoje szukanie pracy. naprawdę szukasz tylko pracy z noclegiem? Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-02-28 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Facetowi daleko do ideału, ale ty autorko sama sobie robisz pod górę. Niektóre problemy, które opisujesz, da się bez problemu rozwiązać. Kasa - zakładacie wspólne konto, każdy ma do niego kartę, bierzesz pieniedzy ile chcesz i kiedy chcesz, nie musisz o nic prosić. Wyjścia - planujesz konkret, idziemy do kina na to i na to, o 15 wychodzimy z domu, on nie jest gotowy, idziesz sama. Praca - nie czekasz aż on ci pozwoli na szukanie, tylko wysyłasz cv i chodzisz na rozmowy. I tak dalej.
Musisz wziąć odpowiedzialność za własne życie, nieważne czy z nim czy bez niego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Dot.: Proszę wyraźcie swoją opinię
![]()
Weź kobieto znajdź pracę, a nie liczysz na łaskę swojego pana.
Jak narazie to twój facet jest bardziej ogarnięty niż ty, bo z tego co zrozumiałam pracuje? Ten związek nie ma żadnego sensu, ale na pewno to wiesz. W ogóle to wstyd, żeby dorosła, zdrowa kobieta siedziała na zasiłku. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
![]()
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89516562]Weź kobieto znajdź pracę, a nie liczysz na łaskę swojego pana.
Jak narazie to twój facet jest bardziej ogarnięty niż ty, bo z tego co zrozumiałam pracuje? Ten związek nie ma żadnego sensu, ale na pewno to wiesz. W ogóle to wstyd, żeby dorosła, zdrowa kobieta siedziała na zasiłku. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie wiadomo dlaczego autorka siedzi. Nie wiadomo, czy nie szuka pracy. Może nie mieć mega doświadczenia i pracy czekającej na każdym rogu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
![]()
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89516649]Nie wiadomo dlaczego autorka siedzi. Nie wiadomo, czy nie szuka pracy. Może nie mieć mega doświadczenia i pracy czekającej na każdym rogu.[/QUOTE]Przecież pisała, że czeka aż z facetem rozkręca biznes, który jej obiecał.
![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
facet do skreslenia. ale szczerze? widzialy galy co braly. sama sie w to wkopalas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
![]()
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89516649]Nie wiadomo dlaczego autorka siedzi. Nie wiadomo, czy nie szuka pracy. Może nie mieć mega doświadczenia i pracy czekającej na każdym rogu.[/QUOTE]
no szuka pracy, ale z noclegiem.. to raczej mało popularna opcja, więc się nie dziwię, jeśli nic nie znajduje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
![]()
a mnie interesuje kwestia tego domu co go niby kupiliscie
za co?jak najpierw on byl bezrobotny pozniej jakies niewypalone biznesy,teraz ty jestes na bezrobociu ten do to za gotowke kupiliscie razem? bo cos mi sie tu nie klei w tej calej sytuacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Ok, mleko się wylało i nie ma już co wypominać autorce, że przecież widziała co brała i sama sobie robi pod górkę. Ja bym skupiła się teraz na tym co mogę zrobić w tej sytuacji. Po kolei.
A na początek to odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz z nim nadal być?Dziwię się sama ze pytam ![]() Myślenie życzeniowe typu " chciałabym by się w końcu domyślił, by o mnie zaczął dbać, by docenił, się czasem odwdzięczył itd, nie pomoże wcale bo on tobie się zdarła płyta a u niego wciąż klapki na oczach. Więc nie licz na to. Nastepnie praca. Praca równa się kasa i niezależność. CV możesz wysyłać już teraz, na to kasy nie potrzebujesz. Więc po prostu zacznij, nie musisz mu tego tłumaczyć. Dom jest wspólny i nie wiem jak dzielicie kredyt, opłaty ale porada prawna jak najbardziej wskazana by się z tego wymiksować i nie stracić kasy której i tak nie masz. Jak tu piszą rozejrzyj się za darmową poradą prawną, jak jesteś na zasiłku dla bezrobotnych może Cię w tym urzędzie lub urzędzie miasta pokierują. Poczytaj, popytaj. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Kwestia mieszkania. Dopóki nie zaczniesz pracować i mieć swoje pieniądze możesz być dalej u siebie przecież. Masz też opcje wrócić do mamy. Piszesz że walczyłyście razem z chorobą więc macie chyba dobry kontakt. Skąd pomysł że będzie jej przykro ? Może właśnie przeciwnie, pomieszkasz z nią trochę pomożesz, odciążysz.Myslisz że ona nie widzi że nie jesteś szczęśliwa albo chce żebyś dalej w tym tkwiła? I o jakiej porażce mówisz dziewczyno!To jest najlepsze co cię może w tej sytuacji spotkać. Nowy początek. Bez napięcia , frustracji, z lżejszą głową i nowymi planami na życie po twojemu. Pewnie lekko nie będzie i stres też się pojawi ale to jest nic w porównaniu z tym jak popadasz w depresję teraz. A tak ode mnie. Nowe początki są super. Zacznij działać.🙂 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
BAN stały
|
![]()
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89516816]a mnie interesuje kwestia tego domu co go niby kupiliscie
za co?jak najpierw on byl bezrobotny pozniej jakies niewypalone biznesy,teraz ty jestes na bezrobociu ten do to za gotowke kupiliscie razem? bo cos mi sie tu nie klei w tej calej sytuacji[/QUOTE] Domek pewnie Tez z jakiś dotacji Skoro autorka tak z utęsknieniem na tą dotacje czeka se „będzie miała pieniądze”… Dotacje przypadkiem nie są na rozwój biznesu a nie do prywatnego użytku? ![]() Ale co ja tam wiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Przecież dom można sprzedać, a nawet trzeba (sprzedać lub spłacić współwłaściciela) wiec tutaj nie wiem w czym problem. Mnie zaskakuje, że Ty nie podejmeisz żadnego tematu tylko czekasz na jego reakcje? Ani biznes ani kasa, nic. Czekasz ewentualnie robisz jakieś insynuacje i liczysz, że się domyśli i postąpi po Twojemu. Totalnie nie rozumiem jak można żyć z kimś 7 lat i mieć taki dramat komunikacyjny. Powinnaś być w stanie normalnie wywalić kawę na ławę i poruszać każdy problem na bieżąco. Mamysiowałaś mu przez te wszystkie lata i stawiałaś się w duuuużo niższej pozycji- sama piszesz, że obiadkami chciałaś się wykupić w jego łaski i zasłużyć na szacunek. Nie tędy droga, oj tak bardzo nietędy. Nie ma najmniejszej równowagi w Waszym związku, Ty już startujesz z niższej pozycji. Według mnie wasz związek jest martwy. Nie wiem co to znaczy, że nie rozstanie się z Tobą w spokoju - nie macie ślubu żeby Cię ciągał po sądach i prał brudy? Chyba sama sobie wmawiasz, że Cię nie puści żeby poczuć się lepiej.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Tu chyba musisz samej siebie bardzo nie lubić, że siedzisz z takim glonem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |||
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2023-03-01 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Tęczowa Jaszczurka
|
To wygląda, jakby po prostu od czasu do czasu autorka "wybuchała" i wyrzucała z siebie wszystko naraz, bardziej w formie zarzutu niż wyjaśnień. Zamiast na bieżąco zwracać uwagę, gdy coś jest nie tak. Tak jak z tym wyjazdem—wystarczyło zapytać, dlaczego on włącza film, zamiast się zbierać. Ale ona woli czekać, aż on się domyśli, i dopiero jak się nie domyśla długi czas, to organizuje "poważną rozmowę" na wiele tematów naraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
![]()
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89516816]a mnie interesuje kwestia tego domu co go niby kupiliscie
za co?jak najpierw on byl bezrobotny pozniej jakies niewypalone biznesy,teraz ty jestes na bezrobociu ten do to za gotowke kupiliscie razem? bo cos mi sie tu nie klei w tej calej sytuacji[/QUOTE] ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.