![]() |
#31 | |
BAN stały
|
Dot.: Wykładowca. Zbytnie spoufalanie się? Żenujący mail
Cytat:
![]() wiesz jest coś takiego jak kultura osobista. i jeśli się z kimś na coś umawia to wypadałoby skutecznie poinformować o zmianie planów. a nie obrażać się, bo "a mnie na studiach to..." ![]() a idąc Twoim tokiem rozumowania, żeby równać w dół , to teraz promotor powinien mieć takie samo podejście jak autorka. jak ona robi minimum to promotor też minimum, jak ona nie oddaje prac w terminie w terminie, to promotor też nie oddaje prac w terminie. a potem będzie płacz i promotor taki zły, bo na obronę w licpu się nie zdąży Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-03-15 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Właśnie tutaj rozchodzi się o to, że doszło do nieporozumienia i niedomówień, albo to ja jestem jakaś głupia.
Jak otrzymałam ostatnie info o poprawkach to dostałam informację, że mam to poprawić do dnia seminarium. Poprawiłam to wcześniej i w związku z tym przekazałam kilka dni przed moją pracę. Od niego dostałam informacje, że sprawdzi mi to NA SEMINARIUM, ale dostałam maila o szybszym sprawdzeniu. Nie miałam świadomości, że robił to na szybko. Myślałam, że po prostu sobie wcześniej znalazł czas. Też nigdy nie powiedziałam, że tego dnia będę na seminarium, bezpośrednio się nie umawiałam. Wszyscy dostaliśmy maila o zaproponowanym terminie, że prosiłby aby zjawiły się osoby którym ma oddać pracę. Dlatego ja nie sądziłam, że on tak liczy na to, że koniecznie ja przyjdę i specjalnie na speed runie tą pracę sprawdzał Promotor mi odpisał w skrócie, że rozumie sytuacje, że nie każdy ma idealne warunki do nauki. Przeprosił mnie też za pretensjonalny ton, faktycznie nikt się nie zjawił. Zapytał czy kolejny termin seminarium nie będzie dla mnie problemem, jak ewenualnie skończę szybciej to zaprasza na konsultacje albo mam mu wysłać drogą elektroniczną Edytowane przez studentka23x Czas edycji: 2023-03-15 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
sodalite ja oddawałam w terminie tylko problem był taki, że jestem po prostu głupia, nie umiem pisać tej pracy i miałam co chwilę jakieś poprawki , dlatego jestem w tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- to że miałaś jakieś poprawki to nie znaczy, że jesteś głupia. ale znowu... nawiązując do powyższego postu. Ty w ogóle rozumiesz co i jak masz pisać? dobrze to obgadaliście? czy w waszej komunikacji pełno jest niedopowiedzeń i jak coś nie wiesz to się nie dopytujesz tylko sama wymyślasz o co może chodzić? może Twoje problemy z pisaniem wynikają z tego, że nie do końca rozumiesz co masz robić Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-03-15 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wysyłanie całe litanii na temat swoich problemów jest nieprofesjonalne i nie na miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Ale Wy w ogóle mielibyście możliwość dzwonić do dziekanatu? U mnie dziekanat jest czynny do 13:00 4 dni w tygodniu, bo w poniedziałki bodajże nieczynny. Jak to seminarium było później, to zakładam, że nie o 12. To gdzie ona miała zadzwonić? Przecież na portiernię nie ma nigdzie podanego numeru, a zresztą skąd portier znałby wszystkich wykładowców?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli serio uważasz, że jesteś głupia, to nie wiem, skąd pomysł, że należy Ci się ukończenie studiów. A jeśli tylko tak się ze sobą pieścisz, to jest ten moment, żeby się spiąć i wziąć się za robotę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
BAN stały
|
Cytat:
u mnie dziekanat niby też był czynny przez tylko kilka godzin i nie codziennie. ale ludzie pracowali tam normalnie po 8 godzin codziennie. i zadzwonić można było w trakcie pracy, a czy sprawę się załatwiło czy nie, to zależy od tego czego ona dotyczyła. niemniej jednak w dziekanacie pracownicy byli dużo dłużej niżby wynikało z godzin otwarcia dla studentów. a poza tym... na waszych uczelniach prowadzący nie mają wewnętrznych telefonów służbowych (stacjonarnych)? nie ma żadnego spisu pracowników z ich danymi pracowniczymi? ja w ramach swojej pracy często kontaktuję się z różnymi parownikami różnych uczelni. począwszy od administracji po 80-letnich profesorów. znalezienie numeru telefonu to zwykle nie jest żaden wyczyn, a kilka kliknięć w google Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-03-15 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- swoją drogą polecam sobie wpisać w google "skład osobowy ur" (bo akurat uniwersytet rolniczy ma fajną stronę), a potem dowolne imię w wyszukiwarkę. można zobaczyć jak strasznie tajne są te numery telefonów do pracowników ![]() Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-03-15 o 13:41 Powód: nevermind |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do trybu pracy wykładowców, co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie, to, że można znaleźć ich numer telefonu i że kontaktują się z nimi wydawnictwa, organizatorzy konferencji, dziekanat itd nie oznacza, że setka studentów również może. Dlatego studentom podaje się maila, a wymiana numerów co najwyżej zachodzi ze starostą w razie czegoś bardzo pilnego, na pewno nie tego, że jedna studentka nie pojawi się na seminarium. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
BAN stały
|
Cytat:
a skąd Ty wiesz czy ktoś sobie życzy, żeby student zadzwonił czy nie? z resztą podejście "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" odchodzi już z użytku i dziwi mnie, że się na nie powołujesz. jeśli numer telefonu do prowadzącego jest podany na oficjalnej stronie uczelni to student ma święte prawo z niego skorzystać. tak samo jak każda inna osoba i nie ważne czy to rektor czy sprzątaczka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Kilka myśli od starszej o kilka lat kolezanki.
Wiadomość o nie przyjsciu na seminarium na 2 h przed terminem na maila właściwej osoby jest wystarczająca. 2 h to mnostwo czasu aby otworzyc pocztę, juz nie przesadzajmy. W pracy biurowej tez nikt przez 2h nie zaglada do poczty, czy tylko wykładowcy maja taki przywilej ze nie musza? Czy brak transportu to stały problem, czy to jednorazowa akcja? Jesli stały - to trzeba ten problem rozwiazac. Poszukać mieszkania na wynajem, akademika lub przenocować ten jeden raz u kolezanki. Jesli chcesz skonczyc studia w terminie, musisz postarać sie na nie chodzic. Skończenie studiow w I terminie nie czyni cie lepsza studentka, naprawde nie ma różnicy, czy prace obronisz w czerwcu czy październiku. Przy nastepnym przypływie emocji polecam wylać je na papier, zamiast pisać maila do kogokolwiek. Wyrzucisz je tym samym z siebie, ale nie bedziesz potem żałować ze moze niepotrzebnie cos napisalas. W profesjonalnej komunikacji nie podajemy prywatnych pobudek jako usprawiedliwienie, bo to nie jest sprawa wykładowcy, jakie masz problemy. Kazdy ma. Nie musisz sie otwierać przed kazdym. Lepiej wypłakać sie do telefonu chłopakowi a potem na spokojnie odpisać, ze z powodów osobistych nie mogłaś sie pojawić, o czym poinformowałaś z wyprzedzeniem. Ja bym uznała wysłany mail za niebyły, zapomniała o nim i naprawde dała z siebie 200% aby przesłać poprawiona wersje pracy i zjawić sie na nastepnym spotkaniu. To pokaże ze ci zalezy. Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Sprawdziłam teraz z ciekawości - nie ma NIGDZIE podanego numeru telefonu do mojego promotora. Na żadnej stronie. Służbowego, prywatnego, żadnego. Ja nie mam do niego telefonu, nigdy nie podał. Nie wiem, czy portier ma, ale przecież tego człowieka w tym gabinecie nie ma tez 24 h na dobę. On w tym gabinecie jest sporadycznie, nawet jak prowadzi zajęcia, to jest w innej sali, więc w jaki sposób się do niego dodzwonić na ten wewnętrzny numer? Jeśli w ogóle go ma, przecież nie każdy wykładowca ma własny gabinet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie, łatwiej założyć, że jest numer jest ogólnodostępny to po to, żeby go używać jak to jest potrzebne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Tez mnie to zszokowało
![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Ale jak często masz podany jakikolwiek numer do wykładowcy? ja teraz szukam numerów do moich i ani jednego nie mogę znaleźć na necie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
BAN stały
|
Cytat:
praca wykładowcy to nie jest praca biurowa gdzie się siedzi 8 godzin za biurkiem od 8 do 16 i jest się przyspawanym do komputera, bo 1) na zajęciach to się raczej maili nie sprawdza, 2) godziny pracy są nieregularne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na poczatku semestru na kazdych zajęciach wykładowcy podawali studentom swoje dane do kontaktu - mail lub telefon i z tego należy korzystac. Jesli podano tylko mail - to on służy do komunikacji. Oczywiscie mozna próbować przez dziekanat, ale zgadzam sie z przedmówczyniami, ze dziekanaty sa czynne do 13-14 i to niekoniecznie codziennie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
BAN stały
|
no ja się nie spotkałam z tym żeby nie było a jak pisałam... w ramach pracy kontaktuję się z różnymi pracownikami różnych uczelni wyższych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to jest problem studenta czy wykładowcy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.