![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: lekki zakręt i potrzebuję spojrzenia z zewnątrz
Banki udzielają kredytów na okres zahaczający o emeryturę, tylko uwzględniają możliwy spadek dochodów (ale też biorą pod uwagę środki zgromadzone w ramach IKE). Przy okresie kredytowania większym niż 25 lat wylicza się zdolność dla okresu spłaty 25 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Wielka płyta to nie tylko takie molochy i ogromne wieżowce. To także mniejsze bloki, bez zasyfionych zsypów i starych wind. Poza tym jest też starsze budownictwo z cegły z rynku wtórnego, też bloki, ale już nie wielka płyta.
Mi się wielka płyta kojarzy akurat z dużymi pokojami i dobrym rozstawieniem pomieszczeń. Ale jednocześnie z hałasem, gdzie słyszysz wszystko co u sąsiadów się dzieje. Sąsiad kichał a ja miałam ochotę mu odpowiedzieć na zdrowie :-D no i zawsze wiadomo bylo, gdy sikał haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
nieprzyzwoita
|
No nie wiem, ja mieszkam w wielkiej płycie z lat 80. Owszem, słyszę jak sąsiadka tłucze kotlety jak akurat stoję w kuchni, odgłosy krzyków też. Ściany z żelbetu, grube, nie sądzę, żeby nowe budownictwo miało tu jakąś przewagę. Dodatkowo na osiedlu dużo zieleni, bloki w dużej odległości od siebie, nie zaglądasz sąsiadowi w talerz. Fajny rozkład pomieszczeń, wc osobno. Jedyny minus, to mała, wąska kuchnia, ale przesunęliśmy ścianę do pokoju o 40 cm i już jest spoko, zmieściła się nawet lodówka side by side
![]() odnośnie dylematu - kupowałabym nawet to nieidealne, dobre czasy na nabycie mieszkania tanio chyba już bezpowrotnie minęły. teraz kredyt 2% rozbujał ceny niestety. oszczędności na koncie zżera inflacja, a mieszkanie w najgorszym razie zachowa swą wartość albo (co bardziej prawdopodobne) jeszcze zdrożeje. sprzedać zawsze można przecież. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.