![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Oszaleje zazdrość i twardy chatakter
Cytat:
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Źle się wyraziłem , byłem tam po raz pierwszy
Terapeutą zasugerował to podkreślając że wniosek jest tylko na podstawie tego co mówię ja . Niemniej jednak powiedział mi to samo co powiedziała terapeutka do której chodziliśmy wspólnie . Różni nas wszystko , mamy zupełnie inne definicje tych samych pojęć. Co do mnie to zasugerował mi test na adhd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Tak jak pisałem wydał opinie po Twoich opowieściach nie powinien wydać, zbyt szybka diagnoza dla mnie.
Zawsze są różnice w związku ważne jest umiejętność rozmowy we dwoje, słuchania się.
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo delikatnie powiedziane o kobiecie, która jest chorobliwie zazdrosna, karze Cię milczeniem za byle głupotę, odcina od rodziny i znajomych oraz próbuje kontrolować praktycznie każdy aspekt Twojego życia.
Co do diagnozowania żony zgadzam się z głosami powyżej. Wy nie mieliście tam sobie rozmawiać o jej przypadłościach (chodzi do swojego terapeuty), tylko poszukać sposobu dla Ciebie jak wyjść z tej chorej relacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- jak się czujesz w tym? - Co podpowiada rozum, serce?
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsze co mi by się nasunęło jako terapeucie, to pytanie, dlaczego klient mówi o swojej żonie praktycznie same złe rzeczy, ale od niej nie odchodzi. Mało tego, niedawno wziął z nią ślub po kilku latach związku, w czasie których ta kobieta zachowywała się dokładnie tak samo jak teraz. Do tego wszystkiego o samym sobie opowiada jakby mniej i tu już nie ma tak wielu szczegółów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Masz rację, że jakieś zachowania i odpały żony Autor pewnie musiał opowiedzieć, ale tak jak tu piszą nie rozumiem po co ta diagnoza po jednej wizycie, że ona prawdopodobnie ma takie i takie zaburzenia, skoro Autor poszedł z własnym problemem i to na nim powinna skupiać się uwaga terapeuty.
Edytowane przez Aelora Czas edycji: 2024-06-27 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Nie oceniam zachowania terapeuty, nie mam zresztą doświadczenia i nie wiem jak wygląda terapia, chodziło mi tylko o to, że musiał opowiedzieć coś o żonie i związku, bo musiał wyjaśnić dlaczego relacja jest chora.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Uciekaj od niej. Ja rozumiem wszelkie różnice między Wami, nieporozumienia itd. ale ona nie chce o tym rozmawiać i nie chce nic naprawiać, będzie tylko gorzej. Dla mnie to niepojęte żeby nie móc się komunikować z drugą osobą bo strzeli focha, jak tak można w ogóle razem żyć?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Przecież terapeuta powiedział, że kobieta MOZE mieć zaburzenia lub być narcystyczna a nie że taka jest czy musi byc. Etyka etyka ale bez przesady z tą idiokracja, jak ktoś stosuje przemoc to nazywasz to po imieniu, a nie jak się z tym czujesz. Jak się czujesz jak twoja żona wmawia ci kompletne brednie? Zachowania opisane przez autora są zwyczajnie patolskie i w terapii powinna być dziewczyna. Co za czasy żeby odpaly i inne przemocowe pojazdy, fundowanie partnerowi piekiełka na ziemi, rozmiękczac bo ktoś miał "trudne dzieciństwo".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Powiem szczerze że od napisania tego posta dużo się zmieniło
Ja nie widzę szans na sklejenie tej relacji Gdybym błagał na kolanach , wyrzekł się znajomych , obiecał że będę tylko z nią 24h na dobę i tolerował każdy humor to może była by szansa A wchodząc do domu jest tylko milczenie . Ja już nie widzę różnicy między tym że coś zrobiłem czy tego nie zrobiłem bo tak czy siak milczy . Podsumowałem sobie te kilka lat naszego związku i przez ten okres ani razu mnie nie przeprosiła za cokolwiek . Nigdy Mam swoje wady popełniam głupstwa i błędy ale gdy ludzie się kochają i mają do siebie szacunek to mimo wsyztsko szukają kontaktu. Powiedziałem jej kilka nie przyjemnych dla niej rzeczy i postawiłem ultimatum . Po którym widzę że jest zdruzgotana i nie mieści się jej to w głowie Ja niestety nie mam sił , i myślę że jesteśmy już zaocznie po rozwodzie Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Ważne, żebyś był wytrwały w swoim postanowieniu i żeby nie zjadły Ci wyrzuty sumienia bo widzisz ją smutną.
Chociaż moim skromnym zdaniem to ona może Ci wyglądać na zdruzgotaną, ale tak naprawdę do niej jeszcze nie dotarło, że to koniec dopiero jak przestaniecie mieszkać razem to zrozumie co się stało. Wysłane z mojego Nokia G42 5G przy użyciu Tapatalka
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiadomo czy jest zdruzgotana bo nie dość że wylazłeś bez pozwolenia spod kapcia gdzie było twoje miejsce, to jeszcze będzie musiała znowu się wysilić by cię omotać i jak się nie uda zaczynać od zera. Czy faktycznie coś tam do ciebie czuje na tyle jeszcze że do niej dociera że przegięła. Możliwe, że 1 i 2. Bardzo przykra sprawa, ale gnojenie latami to gnojenie latami, tyle razy mówiła żebyś sobie poszedł no to sobie idziesz, ma co chciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
nieprzyzwoita
|
Zaocznie po rozwodzie? Chłopie, po co Ty w ogóle brałeś ten ślub...To co robi Twoja żona to są zachowania typowo przemocowe, przecież przemoc to nie tylko fizyczne uszkodzenia ciała, ale i psychika w ruinie. Spieprzaj od niej jak najdalej, póki nie ma dzieciaka i nie zwiążesz się tym z nią po kres swojego życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
I się zabezpieczaj, żeby nie było, że jak Was ''poniesie'' to magia i wpadka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
I stało się zostawiłem ją dziś rano ….
Wczoraj próbowałem z nią rozmawiać , zaproponowałem wspólne wyjście kazała mi iść do ludzi który są dla mnie ważni … wyszedłem spałem w domu rodzinnym . Kilka dni temu powiedziałem że nie chce tak żyć że gdy coś mówię ona rzuca mi idź sobie do nich jak ci zależy , idź się pożalić do kogoś , i że chce normalnej relacji z nią i ludźmi i że jak przyjedzie kuzyn z żoną to chciałbym żeby normalnie weszli do domu ( kuzyn w przeddzień ślubu powiedział o swojej żonie że po kawalerskim bawiła się w detektywa i szukała dowodów zdrady na Facebooku , jego żona do której to było kierowane się zaśmiała a moja myśląc że to o nie obraziła się i powiedziała że ten burak nigdy do nas do domu nie wejdzie , ja żonie powiedziałem że zależy mi na relacji z kuzynem i że jak powstał problem to trzeba to wyjaśnić choć szczerze to nawet nie mówił o niej , ona nie może tego przeżyć i mówi że kuzyn jest ważniejszy od niej ) Żona powiedziała że po jej trupie i ten s******n nie wejdzie do domu i go wywali na zbity pysk . Powiedziałem że jeżeli postawi mnie w staniej sytuacji to od niej odejdę … Chciała do niego napisać że nie ma wstępu do domu to powiedziałem żeby tego nie robiła , że dlaczego ma tyle zajadłości w sobie i że jak to zrobi to wyjdę i nie wrócę . I wiecie co ? Napisała Napisała im że zmarnowali jej ślub , rok życia i nie są mile widziani u niej w domu . Po prostu nie mogłem w to uwierzyć Ja miałem tylko jedną prośbę , chciałem tylko żeby żyć w zgodzie … Nie udało się Podziękowałem jej za lata spędzone razem i wyszedłem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę tak jak inne dziewczyny, że to jeszcze nie koniec i tak prędzej czy później będzie się z Tobą chciała kontaktować i wrócić Wysłane z mojego Nokia G42 5G przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Tak , wróciłem do domu rodzinnego puki co
Nie zamykam się na taką opcję ale mimo wszystko sądzę że ma zbyt zawzięty charakter na taki krok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ta kobieta to chodzaca bomba ,wstyd by mi bylo byc z kims takim przed rodzina przed znajomymi i przed samym soba stac cie na cos lepszego w zyciu,jestes jeszcze mlodym czlowiekiem mozesz poznac kogos normalnego i miec szczesliwe zycie,nie marnuj tego co juz do tej pory zrobiles zostan tam gdzie jestes,nie wracaj ,zrob to dla siebie,dla lepszej przyszlosci ...
![]() |
![]() |
#52 |
nieprzyzwoita
|
no ja tam myślę, że to, że ona do domu nie chce wpuścić kuzyna to jest chyba najmniejszy w tym wszystkim problem i powód do zerwania. Szukasz jakiś tematów zastępczych, a prawda jest taka, że twoja żona ma paskudny charakter i funkcjonuje na bardzo niskim poziomie rozwoju emocjonalnego, dosłownie jak jakaś umysłowa ameba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Powrót nie ma najmniejszego sensu. Ta kobieta się nie nadaje do związku i nigdy nie będzie się nadawać. Po co ci ktoś, z kim nie możesz porozmawiać o żadnym problemie, bo od razu pokazuje, że ma to gdzieś i jeszcze serwuje ci wielodniowe fochy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
miss twin peaks
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
powód kuzyna jest o tyle denerwujacy ze wie ze mielismy z nim i z jego zpna super kontakt i robi mi to mam wraenie specjalnie. Jesli chodzi o rozmowe o problemach to zona bardzo chetnie je poruszy z tym ze nie ma szans na jakakolwiek obrone czy dyskuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
To jest kobieta? Czy Demon wcielony? człowieku współczuje ci z kim ty sie ożeniłes
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
to nie zaden twardy charakter, tylko pi...da pisala ten post.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Ja bym się rozwiodła na twoim miejscu. Związek powinien zmienić twoje życie na lepsze a czy tak się stało czy może wręcz przeciwnie? Jeszcze znajdziesz normalną kobietę, szkoda tu twojego czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.