|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Koledzy męża
Moze dlatego, że jest różnica skali pomiędzy jawna zdradą a tym, że ktoś w małżeństwie ma też znajomych tej samej płci i komuś nie podobała się intensywność tej znajomości? Podobnie jak robienie małzonkowi afery o "zadzwonienie raz na dwa tygodnie" do jakiegoś kolejnego znajomego jest po prostu lekko nienormalne. Jezeli ktoś ma obawy z tym związane to powinien iść na terapię a nie jeszcze mieć walidację, że robienie drugiej stronie jazd o takie cos jest w porządku.
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tej chwili zachowują się jak małżeństwa z dowcipów o Januszach i Grażynach - on ukrywa się przed żoną, żeby po kryjomu wyskoczyć z kolegami na piwko i żeby ona nie czekała z wałkiem w ręku jak wróci. Trochę śmieszne, trochę straszne, ale widać te dowcipy nie wzięły się znikąd i sporo ludzi ma takie myślenie zamiast rozmawiać ze sobą. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Nie wydaje mi się, aby autorka była zaborcza czy próbowała ograniczać męża "bo tak". Mam wrażenie, że po doświadczeniach z jego brakiem umiejętności czy chęci ustawienia priorytetów dziewczyna ma już uraz do tych znajomości, czemu się nie dziwię. Zwłaszcza że partner zachowuje się dziwnie - jakieś kasowanie wiadomości/połączeń, ukrywanie, dziwna akcja z grillem (rzeczywiście wielki problem normalnie zaprosić żonę, aby poznała jego kolegów).
A co do awantury, nie sądzę, aby autorka zrobiła scenę, bo tak lubi, to raczej bezsilność, a na niektórych rozmowy, prośby czy tłumaczenie nie działają. Miałam podobną sytuację z dawnym partnerem, rozmawiałam, mówiłam, że coś mi się nie podoba - spływało jak po kaczce. Pomogło dopiero huknięcie, że mam tego dosyć, ale wtedy już miałam dość ostrą alergię na konkretne grono znajomych. Oczywiście obraza była nieziemska plus komentarze, jaka to baba zaborcza, no ale halo, grill co drugą niedzielę ze znajomymi i znajomymi znajomych, na żaden z których nie byłam zaproszona... |
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
dlatego najważniejsze, zeby wszystko przepracować. jeżeli ją kiedyś zdradził, to wiadomo że zaufanie leży. tego się łatwo nie odpracuje, a on nie ułatwia sytuacji np. kasując wiadomości czy traktując kolegów priorytetowo. terapia albo rozstanie..
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Za mało danych, żeby ocenić. Bo pojawia się pytanie, w czym jego znajomości przeszkadzają Tobie, na ile wpływają na Waszą relację. Tego negatywnego wpływu nie widać w Twoim wątku, więc może sądzić, że oplatasz jak bluszcz albo może po prostu żadnej Waszej relacji nie ma.
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale za mało informacji, a my psychologami nie jesteśmy. Lepiej porozmawiać ze specjalistą. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Z opisu autorki mam wrażenie mocnego bluszczu, wiec albo pomija jakieś ważne informacje albo zwyczajnie ma toksyczne podejście.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.